[CakePHP] Year dropdown

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »
Sam Clauw

Sam Clauw

17/01/2014 14:09:03
Quote Anchor link
Voor een attractiefiche had ik graag de velden "openingsjaar" en "sluitingsjaar" gebruikt. Beide velden, respectievelijk "opened" en "closed" genaamd, heb ik in de tabel "attractions" het type "year" toegekend. Ik ben nu bezig met de actie "add" van de controller "AttractionsController.php" uit te werken maar ik bots op een probleem bij de eerder genoemde velden.

Na de submit van het formulier krijg ik namelijk de volgende foutmelding: "Error: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'Array' in 'field list'". De applicatie zoekt dus niet naar de value van de gekozen optie, maar neemt ineens de hele array van opties... Dat zal dan uiteraard ook de reden zijn waarom m'n validatieregel voor deze velden maar niet willen lukken.

Model (app/plugins/CoasterCms/Model/Attraction.php)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php

class Attraction extends CoasterCmsAppModel {
    public $belongsTo = array(
        'AttractionType' => array(
            'className' => 'CoasterCms.AttractionType',
            'foreignKey' => 'attraction_type_id'
        ),
        'AttractionConstructor' => array(
            'className' => 'CoasterCms.AttractionConstructor',
            'foreignKey' => 'attraction_constructor_id'
        ),
        'Area' => array(
            'className' => 'CoasterCms.Area',
            'foreignKey' => 'area_id'
        )
    );

    
    public $validate = array(
        'name' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Naam is verplicht.'
        ),
        'attraction_type_id' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Type is verplicht.'
        ),
        'subtype' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Subtype is verplicht.'
        ),
        'area_id' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Themagebied is verplicht.'
        ),
        'attraction_constructor_id' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Constructeur is verplicht.'
        ),
        'opened' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Openingsjaar is verplicht.'
        ),
        'intro' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Intro is verplicht.'
        )
    );
}


?>


Controller (app/plugins/CoasterCms/Controller/AttractionsController.php)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

class AttractionsController extends CoasterCmsAppController {
    public $helpers = array('Html', 'Form', 'Session');
    public $components = array('Session');
    
    public function add() {
        $this->set('attractionTypes', $this->Attraction->AttractionType->find('list'));
        $this->set('areas', $this->Attraction->Area->find('list'));
        $this->set('attractionConstructors', $this->Attraction->AttractionConstructor->find('list'));
        
        if ($this->request->is('post')) {
            $this->Attraction->create();
            
            if ($this->Attraction->save($this->request->data)) { // data array opslaan
                $this->Session->setFlash(__('De attractie werd succesvol toegevoegd.'));
                return $this->redirect(array('action' => 'index'));
            }

            
            $this->Session->setFlash(__('Er is een fout tijdens het toevoegen van de attractie opgetreden.'));
        }
    }
}


?>


View (app/plugins/CoasterCms/View/Attractions/add.ctp)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<?php

echo $this->Form->create('Attraction', array(
    'type' => 'file',
    'novalidate' => true, // browser validatie
    'inputDefaults' => array(
        'label' => true,
        'div' => true
    )
));


echo $this->Form->inputs(array(
    'legend' => false,
    'name' => array(
        'label' => 'Naam'
    ),
    'attraction_type_id' => array(
        'label' => 'Type',
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'subtype' => array(
        'label' => 'Subtype'
    ),
    'area_id' => array(
        'label' => 'Themagebied',
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'attraction_constructor_id' => array(
        'label' => 'Constructeur',
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'opened' => array(
        'type' => 'date',
        'label' => 'Openingsjaar',
        'dateFormat' => 'Y',
        'minYear' => 1954,
        'maxYear' => date('Y') + 1,
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'closed' => array(
        'type' => 'date',
        'label' => 'Sluitingsjaar',
        'dateFormat' => 'Y',
        'minYear' => 1954,
        'maxYear' => date('Y'),
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'intro' => array(
        'type' => 'textarea',
        'label' => 'Intro',
        'rows' => '10'
    ),
    'content' => array(
        'type' => 'textarea',
        'label' => 'Inhoud',
        'rows' => '10'
    ),
    'show' => array(
        'type' => 'radio',
        'legend' => 'Tonen op website',
        'options' => array(
            'Y' => 'Ja',
            'N' => 'Nee'
        ),
        'value' => 'Y'
    )
));


echo $this->Form->end('Opslaan');

?>


Iemand enig idee wat mij te doen staat om dit te fixen?
Gewijzigd op 17/01/2014 14:10:04 door Sam Clauw
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 06:52:54
 
Sam Clauw

Sam Clauw

21/01/2014 13:01:49
Quote Anchor link
Echt geen CakePHP'ers in de zaal? :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.