Calculator

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »
Jaap Duijn

Jaap Duijn

10/03/2021 16:49:05
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben voor school bezig met een klein project in php. Ik moet daarvoor een rekenmachine via Git laten werken.
De opdracht is: Omschrijving
We gaan weer verder met de calculator. Momenteel controleert de calculator niet of je een getal bij een letter probeert op te tellen. Laten we ervoor zorgen dat onze rekenmachine dit op de juiste manier afhandelt.

Daarnaast gaan we de modulo functionaliteit toevoegen en zorgen we ervoor dat het script stopt wanneer er verkeerde input wordt ingevuld.

Opdracht
Gooi een foutmelding als de gebruiker geen geldig getal invoert.
Implementeer de module (%) operator.

Mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$operator
= readline ("welke operatie wil je uitvoeren (+, -, %)" . PHP_EOL);
$getal1 = readline ("Eerste getal" . PHP_EOL);
$getal2 = readline ("Tweede getal" . PHP_EOL);
if ($operator === "%") {$operator = false;
  echo $getal1 % $getal2 . PHP_EOL;
}
else {
  echo "geen geldige operatie" . PHP_EOL;
}

if ($operator === "+") {
  echo $getal1 + $getal2 . PHP_EOL;
}
else {
  echo "ongeldig" . PHP_EOL;
}

if ($operator === "-") {
  echo $getal1 - $getal2 . PHP_EOL;
}
else {
  echo "geen nummer" . PHP_EOL;
}

if ($operator) {
    echo "geen getal" . PHP_EOL;
}
else {
  echo "geen nummer" . PHP_EOL;
}

?>


Weet iemand hoe ik dit kan aanpassen zoals gevraagd wordt in de opdracht?
Gewijzigd op 10/03/2021 16:54:01 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 04:01:26
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2021 16:51:42
Quote Anchor link
Voor de invoercontrole kan je dit gebruiken:
is_numeric


Misschien dat je aan de hand van de opdracht een komma even moet replacen naar een punt.
We schrijven 2,5 maar de computer herkent alleen 2.5 als getal.
Gewijzigd op 10/03/2021 16:53:27 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

10/03/2021 19:15:13
Quote Anchor link
Volgens mij krijg je bij elke operator minimum 3 meldingen.
Ik zou dus eerder kiezen voor switch om de keuze te maken van operator.
Later ook eenvoudiger uit te breiden voor delen, vermenigvuldigen, ...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2021 19:53:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if(...) { // optellen
    ...
}
else if(...) { // aftrekken
     ...
}
else if(...) { // modulo
     ...
}
else  { // geef een foutmelding
    ...
}

?>


Of zoals Jan aandraagt een switch gebruiken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
switch ($operator) {
    case
'+': // optellen
        ...
        break;
    case
'-': // aftrekken
        ...
        break;
    case
'%': // modulo
        ...
        break;
    default:
// geef een foutmelding
        ...    
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2021 20:18:32
Quote Anchor link
Persoonlijk vind ik een switch() inderdaad eleganter, omdat dit beter leesbaarder is.
 
Jaap Duijn

Jaap Duijn

10/03/2021 21:59:33
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties, het heeft inderdaad gewerkt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/03/2021 08:30:12
Quote Anchor link
- Ariën - op 10/03/2021 20:18:32:
Persoonlijk vind ik een switch() inderdaad eleganter, omdat dit beter leesbaarder is.

Persoonlijk vind ik match eleganter. ;-)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/03/2021 18:18:23
Quote Anchor link
Ward van der Put op 11/03/2021 08:30:12:
Persoonlijk vind ik match eleganter. ;-)


Ziet er wel goed uit inderdaad maar opgelet: dit kan alleen met (vanaf) PHP versie 8.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/03/2021 11:15:24
Quote Anchor link
Wat een fantasieloze opdracht, het lijkt wel gekopieerd uit een C handleiding. Vooral die keuze dat het programma moet stoppen bij verkeerde invoer. Het nodigt uit tot een meer recalcitrante uitwerking...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$string
= readline('Welke som wil je uitrekenen?' . PHP_EOL);
$lengte = strlen($string);
$tekens = [' ', '0', '1', '2', '3', '4', '5', '6', '7', '8', '9', '0',
  '(', ')', '+', '-', '*', '/', '%'];
$berekening = '';
for ($i = 0; $i < $lengte; $i++) {
  $karakter = $string[$i];
  if (in_array($karakter, $tekens)) {$berekening .= $karakter;}
}

try {
  $uitkomst = eval('print ' . $berekening . ';');
  print 'De uitkomst van ' . $berekening . ' is ' . $uitkomst;
}
catch (Throwable $e) {
  print 'Kan berekening ' . $berekening . ' niet uitvoeren';
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.