captcha plaatje doet raar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

19/12/2011 15:32:25
Quote Anchor link
Hallo
ik heb een gastenboek en op de pagina waar bezoekers in het gastenboek kunnen reageren heb ik een simpele captcha
de captcha wordt zonder problemen weergeven en de link voor een nieuw plaatje werkt ook.
Maar als ik de reactie verzend en alle velden ingevuld heb en de captcha code is goed geeft hij de foutmelding dat de code fout is.
ik heb al verschillende dingen geprobeerd.
ik denk dat het probleem in de session zit.

Hier de 2 scripts:

reacties.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
<br /><br />
<div id="reactie">
    <h3>Reactie plaatsen</h3><br />
<?php
session_start();

    // Foutmeldingen + reactie plaatsen:
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    // Als er een veld niet ingevuld is
    if (empty($_POST['naam']) || empty($_POST['security_code']) || empty($_POST['bericht']) || empty($_POST['email'])) {
        echo '<div class="fout">Niet alle  velden zijn ingevuld.</div><br />';
    }

 
// session_start();
if (!empty($_POST)) {
   if(($_SESSION['security_code'] == $_POST['security_code']) && (!empty($_SESSION['security_code'])) && (mysql_query("INSERT INTO gastenboek (naam, email, bericht, datum, ip) VALUES ('".trim(mysql_real_escape_string($_POST['naam']))."', '".trim(mysql_real_escape_string($_POST['email']))."', '".trim(mysql_real_escape_string($_POST['bericht']))."', NOW(), '".mysql_real_escape_string($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."')")) ) {
      $code = $_SESSION['security_code'];
      $mycode= $_POST['security_code'];
      echo '<div id="succesvolgeplaatst">Je reactie is succesvol geplaatst! <a href="'. $_SERVER["PHP_SELF"] .'">Bekijk je reactie</a></div><br />';
      unset($_SESSION['security_code']);
   }
else {
       $code = $_SESSION['security_code'];
      $mycode= $_POST['security_code'];
      echo '<div class="fout">De code die je overtypte was incorrect.</div><br /><br />';
      unset($_SESSION['security_code']);
   }
}
else {
            echo '<div class="fout">Er is iets fout gegaan en je reactie is niet toegevoegd. Probeer het later opnieuw.</div>';
        }
    }

?>

<br />
        
<html>
<head>

<title>Gastenboek (Lolbroeck)</title>
    <link href="style.css" type="text/css" rel="stylesheet" />
    <script type="text/javascript" language="javascript">
        function showHide(shID) {
        if (document.getElementById(shID)) {
            if (document.getElementById(shID+'-show').style.display != 'none') {
                document.getElementById(shID+'-show').style.display = 'none';
                document.getElementById(shID).style.display = 'block';
            }
            else {
                document.getElementById(shID+'-show').style.display = 'inline';
                document.getElementById(shID).style.display = 'none';
                }
            }
        }
    </script>
    <script type="text/javascript">
        function reloadImg(id) {
            var obj = document.getElementById(id);
            var src = obj.src;
            var pos = src.indexOf('?');
        if (pos >= 0) {
            src = src.substr(0, pos);
        }
            var date = new Date();
            obj.src = src + '?v=' + date.getTime();
        return false;
        }
    </script>
</head>
<body>


<form method="post" action="" name="form1">
            Naam:*<br />
            <input type="text" name="naam" maxlength="50" /><br /><br />
 
            Emailadres (niet gepubliceerd):*<br />
            <input type="text" name="email" maxlength="50" type="email" /><br /><br />
 
            Code overtypen:*<br />
            <img src="captcha.php" name="vertimg" id="vertimg"><br />
                <div class="newafb">
                    <a href="#" onclick="return reloadImg('vertimg');">Nieuwe afbeelding</a>
                </div><br />
            <input type="text" name="security_code"  /><br /><br />
 
            Bericht:*<br />
            <textarea name="bericht" id="tekst" rows="6" cols="37" maxlength="500"></textarea><br />
            UBB-codes zijn toegestaan
            <a href="#" id="example-show" class="showLink" onclick="showHide('example');return false;">
            <div class="what">Wat is dit?</a>
                <div id="example" class="show-hide">
                    <br />
                    Met UBB-codes kan je de volgende dingen doen:<br /><br />
                    <b>tekst</b>  &raquo; <b>tekst</b><br />
                    <u>tekst</u>  &raquo; <u>tekst</u><br />
                    <i>tekst</i>  &raquo; <i>tekst</i><br />
                    [s]tekst[/s]  &raquo; <s>tekst</s><br /><br />
                <a href="#" id="example-hide" class="hideLink" onclick="showHide('example');return false;">(Verbergen)</a>
                </div>
            </div>
        <br /><br />
        <input type="submit" value="Reactie toevoegen" onclick="this.value='Reactie wordt geplaatst...';" />
        </form>
</div>

</body>
</html>


captcha.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
<?php

$aant
       = "5";    // Kan een waarde zijn tussen de 2 en 40 in
$height     = "30";    // Hoogte van de afbeelding
$SQUARE     = "1";    // De waarde kan zijn: 1 = ON, 0 = OFF
$possible   = 'BCDFGHJKLMNPQRSTUVWXYZ';    // Karakters die gebruikt worden in de captcha code
$Background = "Auto"; // De achtergrond instellen, kan de volgende waardes zijn: AUTO, WHITE, RED, GREEN, BLUE
$LINES      = "1";    // Achtegrond lijnen tekenen? De waarde kan zijn: 1 = ON, 0 = OFF
$LINES_OVER = "1";    // Lijnen over de tekst heen tekenen? De waarde kan zijn: 1 = ON, 0 = OFF
 
### Hieronder hoef je niks meer aan te passen ###

 
  function generateCode($characters,$possible) {
 
      $code = '';
      $i = 0;
      while ($i < $characters) {
         $code[] = substr($possible, mt_rand(0, strlen($possible)-1), 1);
         $codestr.=substr($possible, mt_rand(0, strlen($possible)-1), 1);
         $i++;
      }

      return $code;
   }

 
// Maak 't plaatje
$width= $aant * 25;
$im = imagecreate($width, $height);
 
//Achtergrond kleur
$Background = strtoupper ($Background);
if ($Background=="AUTO"){
$bg = imagecolorallocate($im, rand(190,255), rand(190,255), rand(190,255));
}
elseif($Background=="WHITE"){
$bg = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
}
elseif($Background=="RED"){
$bg = imagecolorallocate($im, 255 , 0, 0);
}
elseif($Background=="GREEN"){
$bg = imagecolorallocate($im, 0, 255, 0);
}
elseif($Background=="BLUE"){
$bg = imagecolorallocate($im, 0, 0, 255);
}
else{
$bg = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
}

 
// Genereer de code
$code= generateCode($aant,$possible);
 
if($LINES=="1" ){
// Teken variabele lijnen
$i=0;
while( $i<($width*$height)/150) {
    $noise_color = imagecolorallocate($im, rand(150,255), rand(150,255), rand(150,255));
    imageline($im, rand(0,$width), rand(0,$height), rand(0,$width), rand(0,$height), $noise_color);
          $i++;
}
}

 
if($SQUARE=="1" ){
// Teken een vierkant van 2 punten
$vierkant = imagecolorallocate($im, rand(0,255), rand(0,255), rand(0,255));
imageline($im, 0, 0, $width, 0, $vierkant);
imageline($im, 0, 1, $width, 1, $vierkant);
imageline($im, $width-1, 0, $width-1, $height, $vierkant);
imageline($im, $width-2, 0, $width-2, $height, $vierkant);
imageline($im, $width-1, $height-1, 0, $height-1, $vierkant);
imageline($im, $width-1, $height-2, 0, $height-2, $vierkant);
imageline($im, 0, $height, 0, 0, $vierkant);
imageline($im, 1, $height, 1, 0, $vierkant);
}

 
$widthpercar= 25;
// Zorg er voor dat de text niet over elkaar gaat staan
$i = 0;
      while ($i < $aant) {
          $min=($widthpercar*$i) - 1;
          $max=$widthpercar*$i;
          $textcolor = imagecolorallocate($im, rand(0,150), rand(0,150), rand(0,150));
if ($i == 0){
imagestring($im, 28, rand(0,$widthpercar), rand(0,$height-14), $code[$i], $textcolor);
}
elseif ($i==$aant){
imagestring($im, 28, rand($min+8,$max), rand(0,$height-14), $code[$i], $textcolor);
}
else{
imagestring($im, 28, rand($min+8,$max), rand(0,$height-14), $code[$i], $textcolor);
}

$codestr = $codestr . $code[$i];
$i++;
}

 
 
if($LINES_OVER=="1" ){
// Teken voor de zekerheid nog ff 2 lijnen OVER de text heen
$i=0;
while( $i<2) {
     $noise_color = imagecolorallocate($im, rand(230,255), rand(230,255), rand(230,255));
         imageline($im, rand(0,$width), rand(0,$height), rand(0,$width), rand(0,$height), $noise_color);
          $i++;
}
}

 
$_SESSION['security_code'] = $codestr;
// Print het plaatje
header("Content-type: image/png");
imagepng($im);
imagedestroy($im);
 
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 12:22:24
 
- Mark -

- Mark -

19/12/2011 15:38:25
Quote Anchor link
reacties.php is een rommeltje, je hebt alles door elkaar staan. Er mag tevens geen output voor session_start(); staan. Je zult nu inderdaad geen $_SESSION gegevens hebben.
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

19/12/2011 15:41:13
Quote Anchor link
Hij slaat dus de captcha code op in een sessie,
weet je zeker dat een vorige captcha code niet nog in je sessie staat?
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

19/12/2011 15:43:38
Quote Anchor link
ik heb nu session_start() helemaal voor alle output gezet maar het werkt nog steeds niet.

Toevoeging op 19/12/2011 15:47:22:

Marijke Hakvoort op 19/12/2011 15:41:13:
Hij slaat dus de captcha code op in een sessie,
weet je zeker dat een vorige captcha code niet nog in je sessie staat?


heb net getest: code overgeschreven en bij volgende plaatje ingetypt
helaas werkt het nog steeds niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/12/2011 15:56:36
Quote Anchor link
Zet dit helemaal bovenin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest

?>
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

19/12/2011 16:12:12
Quote Anchor link
gedaan, hij geeft geen fouten.
ik denk dat ik gewoon een ander captcha of reactie script ga gebruiken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.