captcha plaatje doet raar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

19/12/2011 15:32:25
Quote Anchor link
Hallo
ik heb een gastenboek en op de pagina waar bezoekers in het gastenboek kunnen reageren heb ik een simpele captcha
de captcha wordt zonder problemen weergeven en de link voor een nieuw plaatje werkt ook.
Maar als ik de reactie verzend en alle velden ingevuld heb en de captcha code is goed geeft hij de foutmelding dat de code fout is.
ik heb al verschillende dingen geprobeerd.
ik denk dat het probleem in de session zit.

Hier de 2 scripts:

reacties.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
<br /><br />
<div id="reactie">
    <h3>Reactie plaatsen</h3><br />
<?php
session_start();

    // Foutmeldingen + reactie plaatsen:
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    // Als er een veld niet ingevuld is
    if (empty($_POST['naam']) || empty($_POST['security_code']) || empty($_POST['bericht']) || empty($_POST['email'])) {
        echo '<div class="fout">Niet alle  velden zijn ingevuld.</div><br />';
    }

 
// session_start();
if (!empty($_POST)) {
   if(($_SESSION['security_code'] == $_POST['security_code']) && (!empty($_SESSION['security_code'])) && (mysql_query("INSERT INTO gastenboek (naam, email, bericht, datum, ip) VALUES ('".trim(mysql_real_escape_string($_POST['naam']))."', '".trim(mysql_real_escape_string($_POST['email']))."', '".trim(mysql_real_escape_string($_POST['bericht']))."', NOW(), '".mysql_real_escape_string($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."')")) ) {
      $code = $_SESSION['security_code'];
      $mycode= $_POST['security_code'];
      echo '<div id="succesvolgeplaatst">Je reactie is succesvol geplaatst! <a href="'. $_SERVER["PHP_SELF"] .'">Bekijk je reactie</a></div><br />';
      unset($_SESSION['security_code']);
   }
else {
       $code = $_SESSION['security_code'];
      $mycode= $_POST['security_code'];
      echo '<div class="fout">De code die je overtypte was incorrect.</div><br /><br />';
      unset($_SESSION['security_code']);
   }
}
else {
            echo '<div class="fout">Er is iets fout gegaan en je reactie is niet toegevoegd. Probeer het later opnieuw.</div>';
        }
    }

?>

<br />
        
<html>
<head>

<title>Gastenboek (Lolbroeck)</title>
    <link href="style.css" type="text/css" rel="stylesheet" />
    <script type="text/javascript" language="javascript">
        function showHide(shID) {
        if (document.getElementById(shID)) {
            if (document.getElementById(shID+'-show').style.display != 'none') {
                document.getElementById(shID+'-show').style.display = 'none';
                document.getElementById(shID).style.display = 'block';
            }
            else {
                document.getElementById(shID+'-show').style.display = 'inline';
                document.getElementById(shID).style.display = 'none';
                }
            }
        }
    </script>
    <script type="text/javascript">
        function reloadImg(id) {
            var obj = document.getElementById(id);
            var src = obj.src;
            var pos = src.indexOf('?');
        if (pos >= 0) {
            src = src.substr(0, pos);
        }
            var date = new Date();
            obj.src = src + '?v=' + date.getTime();
        return false;
        }
    </script>
</head>
<body>


<form method="post" action="" name="form1">
            Naam:*<br />
            <input type="text" name="naam" maxlength="50" /><br /><br />
 
            Emailadres (niet gepubliceerd):*<br />
            <input type="text" name="email" maxlength="50" type="email" /><br /><br />
 
            Code overtypen:*<br />
            <img src="captcha.php" name="vertimg" id="vertimg"><br />
                <div class="newafb">
                    <a href="#" onclick="return reloadImg('vertimg');">Nieuwe afbeelding</a>
                </div><br />
            <input type="text" name="security_code"  /><br /><br />
 
            Bericht:*<br />
            <textarea name="bericht" id="tekst" rows="6" cols="37" maxlength="500"></textarea><br />
            UBB-codes zijn toegestaan
            <a href="#" id="example-show" class="showLink" onclick="showHide('example');return false;">
            <div class="what">Wat is dit?</a>
                <div id="example" class="show-hide">
                    <br />
                    Met UBB-codes kan je de volgende dingen doen:<br /><br />
                    <b>tekst</b>  &raquo; <b>tekst</b><br />
                    <u>tekst</u>  &raquo; <u>tekst</u><br />
                    <i>tekst</i>  &raquo; <i>tekst</i><br />
                    [s]tekst[/s]  &raquo; <s>tekst</s><br /><br />
                <a href="#" id="example-hide" class="hideLink" onclick="showHide('example');return false;">(Verbergen)</a>
                </div>
            </div>
        <br /><br />
        <input type="submit" value="Reactie toevoegen" onclick="this.value='Reactie wordt geplaatst...';" />
        </form>
</div>

</body>
</html>


captcha.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
<?php

$aant
       = "5";    // Kan een waarde zijn tussen de 2 en 40 in
$height     = "30";    // Hoogte van de afbeelding
$SQUARE     = "1";    // De waarde kan zijn: 1 = ON, 0 = OFF
$possible   = 'BCDFGHJKLMNPQRSTUVWXYZ';    // Karakters die gebruikt worden in de captcha code
$Background = "Auto"; // De achtergrond instellen, kan de volgende waardes zijn: AUTO, WHITE, RED, GREEN, BLUE
$LINES      = "1";    // Achtegrond lijnen tekenen? De waarde kan zijn: 1 = ON, 0 = OFF
$LINES_OVER = "1";    // Lijnen over de tekst heen tekenen? De waarde kan zijn: 1 = ON, 0 = OFF
 
### Hieronder hoef je niks meer aan te passen ###

 
  function generateCode($characters,$possible) {
 
      $code = '';
      $i = 0;
      while ($i < $characters) {
         $code[] = substr($possible, mt_rand(0, strlen($possible)-1), 1);
         $codestr.=substr($possible, mt_rand(0, strlen($possible)-1), 1);
         $i++;
      }

      return $code;
   }

 
// Maak 't plaatje
$width= $aant * 25;
$im = imagecreate($width, $height);
 
//Achtergrond kleur
$Background = strtoupper ($Background);
if ($Background=="AUTO"){
$bg = imagecolorallocate($im, rand(190,255), rand(190,255), rand(190,255));
}
elseif($Background=="WHITE"){
$bg = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
}
elseif($Background=="RED"){
$bg = imagecolorallocate($im, 255 , 0, 0);
}
elseif($Background=="GREEN"){
$bg = imagecolorallocate($im, 0, 255, 0);
}
elseif($Background=="BLUE"){
$bg = imagecolorallocate($im, 0, 0, 255);
}
else{
$bg = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
}

 
// Genereer de code
$code= generateCode($aant,$possible);
 
if($LINES=="1" ){
// Teken variabele lijnen
$i=0;
while( $i<($width*$height)/150) {
    $noise_color = imagecolorallocate($im, rand(150,255), rand(150,255), rand(150,255));
    imageline($im, rand(0,$width), rand(0,$height), rand(0,$width), rand(0,$height), $noise_color);
          $i++;
}
}

 
if($SQUARE=="1" ){
// Teken een vierkant van 2 punten
$vierkant = imagecolorallocate($im, rand(0,255), rand(0,255), rand(0,255));
imageline($im, 0, 0, $width, 0, $vierkant);
imageline($im, 0, 1, $width, 1, $vierkant);
imageline($im, $width-1, 0, $width-1, $height, $vierkant);
imageline($im, $width-2, 0, $width-2, $height, $vierkant);
imageline($im, $width-1, $height-1, 0, $height-1, $vierkant);
imageline($im, $width-1, $height-2, 0, $height-2, $vierkant);
imageline($im, 0, $height, 0, 0, $vierkant);
imageline($im, 1, $height, 1, 0, $vierkant);
}

 
$widthpercar= 25;
// Zorg er voor dat de text niet over elkaar gaat staan
$i = 0;
      while ($i < $aant) {
          $min=($widthpercar*$i) - 1;
          $max=$widthpercar*$i;
          $textcolor = imagecolorallocate($im, rand(0,150), rand(0,150), rand(0,150));
if ($i == 0){
imagestring($im, 28, rand(0,$widthpercar), rand(0,$height-14), $code[$i], $textcolor);
}
elseif ($i==$aant){
imagestring($im, 28, rand($min+8,$max), rand(0,$height-14), $code[$i], $textcolor);
}
else{
imagestring($im, 28, rand($min+8,$max), rand(0,$height-14), $code[$i], $textcolor);
}

$codestr = $codestr . $code[$i];
$i++;
}

 
 
if($LINES_OVER=="1" ){
// Teken voor de zekerheid nog ff 2 lijnen OVER de text heen
$i=0;
while( $i<2) {
     $noise_color = imagecolorallocate($im, rand(230,255), rand(230,255), rand(230,255));
         imageline($im, rand(0,$width), rand(0,$height), rand(0,$width), rand(0,$height), $noise_color);
          $i++;
}
}

 
$_SESSION['security_code'] = $codestr;
// Print het plaatje
header("Content-type: image/png");
imagepng($im);
imagedestroy($im);
 
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 18:14:28
 
- Mark -

- Mark -

19/12/2011 15:38:25
Quote Anchor link
reacties.php is een rommeltje, je hebt alles door elkaar staan. Er mag tevens geen output voor session_start(); staan. Je zult nu inderdaad geen $_SESSION gegevens hebben.
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

19/12/2011 15:41:13
Quote Anchor link
Hij slaat dus de captcha code op in een sessie,
weet je zeker dat een vorige captcha code niet nog in je sessie staat?
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

19/12/2011 15:43:38
Quote Anchor link
ik heb nu session_start() helemaal voor alle output gezet maar het werkt nog steeds niet.

Toevoeging op 19/12/2011 15:47:22:

Marijke Hakvoort op 19/12/2011 15:41:13:
Hij slaat dus de captcha code op in een sessie,
weet je zeker dat een vorige captcha code niet nog in je sessie staat?


heb net getest: code overgeschreven en bij volgende plaatje ingetypt
helaas werkt het nog steeds niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/12/2011 15:56:36
Quote Anchor link
Zet dit helemaal bovenin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest

?>
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

19/12/2011 16:12:12
Quote Anchor link
gedaan, hij geeft geen fouten.
ik denk dat ik gewoon een ander captcha of reactie script ga gebruiken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.