captcha plaatje doet raar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

19/12/2011 15:32:25
Quote Anchor link
Hallo
ik heb een gastenboek en op de pagina waar bezoekers in het gastenboek kunnen reageren heb ik een simpele captcha
de captcha wordt zonder problemen weergeven en de link voor een nieuw plaatje werkt ook.
Maar als ik de reactie verzend en alle velden ingevuld heb en de captcha code is goed geeft hij de foutmelding dat de code fout is.
ik heb al verschillende dingen geprobeerd.
ik denk dat het probleem in de session zit.

Hier de 2 scripts:

reacties.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
<br /><br />
<div id="reactie">
    <h3>Reactie plaatsen</h3><br />
<?php
session_start();

    // Foutmeldingen + reactie plaatsen:
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    // Als er een veld niet ingevuld is
    if (empty($_POST['naam']) || empty($_POST['security_code']) || empty($_POST['bericht']) || empty($_POST['email'])) {
        echo '<div class="fout">Niet alle  velden zijn ingevuld.</div><br />';
    }

 
// session_start();
if (!empty($_POST)) {
   if(($_SESSION['security_code'] == $_POST['security_code']) && (!empty($_SESSION['security_code'])) && (mysql_query("INSERT INTO gastenboek (naam, email, bericht, datum, ip) VALUES ('".trim(mysql_real_escape_string($_POST['naam']))."', '".trim(mysql_real_escape_string($_POST['email']))."', '".trim(mysql_real_escape_string($_POST['bericht']))."', NOW(), '".mysql_real_escape_string($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."')")) ) {
      $code = $_SESSION['security_code'];
      $mycode= $_POST['security_code'];
      echo '<div id="succesvolgeplaatst">Je reactie is succesvol geplaatst! <a href="'. $_SERVER["PHP_SELF"] .'">Bekijk je reactie</a></div><br />';
      unset($_SESSION['security_code']);
   }
else {
       $code = $_SESSION['security_code'];
      $mycode= $_POST['security_code'];
      echo '<div class="fout">De code die je overtypte was incorrect.</div><br /><br />';
      unset($_SESSION['security_code']);
   }
}
else {
            echo '<div class="fout">Er is iets fout gegaan en je reactie is niet toegevoegd. Probeer het later opnieuw.</div>';
        }
    }

?>

<br />
        
<html>
<head>

<title>Gastenboek (Lolbroeck)</title>
    <link href="style.css" type="text/css" rel="stylesheet" />
    <script type="text/javascript" language="javascript">
        function showHide(shID) {
        if (document.getElementById(shID)) {
            if (document.getElementById(shID+'-show').style.display != 'none') {
                document.getElementById(shID+'-show').style.display = 'none';
                document.getElementById(shID).style.display = 'block';
            }
            else {
                document.getElementById(shID+'-show').style.display = 'inline';
                document.getElementById(shID).style.display = 'none';
                }
            }
        }
    </script>
    <script type="text/javascript">
        function reloadImg(id) {
            var obj = document.getElementById(id);
            var src = obj.src;
            var pos = src.indexOf('?');
        if (pos >= 0) {
            src = src.substr(0, pos);
        }
            var date = new Date();
            obj.src = src + '?v=' + date.getTime();
        return false;
        }
    </script>
</head>
<body>


<form method="post" action="" name="form1">
            Naam:*<br />
            <input type="text" name="naam" maxlength="50" /><br /><br />
 
            Emailadres (niet gepubliceerd):*<br />
            <input type="text" name="email" maxlength="50" type="email" /><br /><br />
 
            Code overtypen:*<br />
            <img src="captcha.php" name="vertimg" id="vertimg"><br />
                <div class="newafb">
                    <a href="#" onclick="return reloadImg('vertimg');">Nieuwe afbeelding</a>
                </div><br />
            <input type="text" name="security_code"  /><br /><br />
 
            Bericht:*<br />
            <textarea name="bericht" id="tekst" rows="6" cols="37" maxlength="500"></textarea><br />
            UBB-codes zijn toegestaan
            <a href="#" id="example-show" class="showLink" onclick="showHide('example');return false;">
            <div class="what">Wat is dit?</a>
                <div id="example" class="show-hide">
                    <br />
                    Met UBB-codes kan je de volgende dingen doen:<br /><br />
                    <b>tekst</b>  &raquo; <b>tekst</b><br />
                    <u>tekst</u>  &raquo; <u>tekst</u><br />
                    <i>tekst</i>  &raquo; <i>tekst</i><br />
                    [s]tekst[/s]  &raquo; <s>tekst</s><br /><br />
                <a href="#" id="example-hide" class="hideLink" onclick="showHide('example');return false;">(Verbergen)</a>
                </div>
            </div>
        <br /><br />
        <input type="submit" value="Reactie toevoegen" onclick="this.value='Reactie wordt geplaatst...';" />
        </form>
</div>

</body>
</html>


captcha.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
<?php

$aant
       = "5";    // Kan een waarde zijn tussen de 2 en 40 in
$height     = "30";    // Hoogte van de afbeelding
$SQUARE     = "1";    // De waarde kan zijn: 1 = ON, 0 = OFF
$possible   = 'BCDFGHJKLMNPQRSTUVWXYZ';    // Karakters die gebruikt worden in de captcha code
$Background = "Auto"; // De achtergrond instellen, kan de volgende waardes zijn: AUTO, WHITE, RED, GREEN, BLUE
$LINES      = "1";    // Achtegrond lijnen tekenen? De waarde kan zijn: 1 = ON, 0 = OFF
$LINES_OVER = "1";    // Lijnen over de tekst heen tekenen? De waarde kan zijn: 1 = ON, 0 = OFF
 
### Hieronder hoef je niks meer aan te passen ###

 
  function generateCode($characters,$possible) {
 
      $code = '';
      $i = 0;
      while ($i < $characters) {
         $code[] = substr($possible, mt_rand(0, strlen($possible)-1), 1);
         $codestr.=substr($possible, mt_rand(0, strlen($possible)-1), 1);
         $i++;
      }

      return $code;
   }

 
// Maak 't plaatje
$width= $aant * 25;
$im = imagecreate($width, $height);
 
//Achtergrond kleur
$Background = strtoupper ($Background);
if ($Background=="AUTO"){
$bg = imagecolorallocate($im, rand(190,255), rand(190,255), rand(190,255));
}
elseif($Background=="WHITE"){
$bg = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
}
elseif($Background=="RED"){
$bg = imagecolorallocate($im, 255 , 0, 0);
}
elseif($Background=="GREEN"){
$bg = imagecolorallocate($im, 0, 255, 0);
}
elseif($Background=="BLUE"){
$bg = imagecolorallocate($im, 0, 0, 255);
}
else{
$bg = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
}

 
// Genereer de code
$code= generateCode($aant,$possible);
 
if($LINES=="1" ){
// Teken variabele lijnen
$i=0;
while( $i<($width*$height)/150) {
    $noise_color = imagecolorallocate($im, rand(150,255), rand(150,255), rand(150,255));
    imageline($im, rand(0,$width), rand(0,$height), rand(0,$width), rand(0,$height), $noise_color);
          $i++;
}
}

 
if($SQUARE=="1" ){
// Teken een vierkant van 2 punten
$vierkant = imagecolorallocate($im, rand(0,255), rand(0,255), rand(0,255));
imageline($im, 0, 0, $width, 0, $vierkant);
imageline($im, 0, 1, $width, 1, $vierkant);
imageline($im, $width-1, 0, $width-1, $height, $vierkant);
imageline($im, $width-2, 0, $width-2, $height, $vierkant);
imageline($im, $width-1, $height-1, 0, $height-1, $vierkant);
imageline($im, $width-1, $height-2, 0, $height-2, $vierkant);
imageline($im, 0, $height, 0, 0, $vierkant);
imageline($im, 1, $height, 1, 0, $vierkant);
}

 
$widthpercar= 25;
// Zorg er voor dat de text niet over elkaar gaat staan
$i = 0;
      while ($i < $aant) {
          $min=($widthpercar*$i) - 1;
          $max=$widthpercar*$i;
          $textcolor = imagecolorallocate($im, rand(0,150), rand(0,150), rand(0,150));
if ($i == 0){
imagestring($im, 28, rand(0,$widthpercar), rand(0,$height-14), $code[$i], $textcolor);
}
elseif ($i==$aant){
imagestring($im, 28, rand($min+8,$max), rand(0,$height-14), $code[$i], $textcolor);
}
else{
imagestring($im, 28, rand($min+8,$max), rand(0,$height-14), $code[$i], $textcolor);
}

$codestr = $codestr . $code[$i];
$i++;
}

 
 
if($LINES_OVER=="1" ){
// Teken voor de zekerheid nog ff 2 lijnen OVER de text heen
$i=0;
while( $i<2) {
     $noise_color = imagecolorallocate($im, rand(230,255), rand(230,255), rand(230,255));
         imageline($im, rand(0,$width), rand(0,$height), rand(0,$width), rand(0,$height), $noise_color);
          $i++;
}
}

 
$_SESSION['security_code'] = $codestr;
// Print het plaatje
header("Content-type: image/png");
imagepng($im);
imagedestroy($im);
 
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 10:16:57
 
- Mark -

- Mark -

19/12/2011 15:38:25
Quote Anchor link
reacties.php is een rommeltje, je hebt alles door elkaar staan. Er mag tevens geen output voor session_start(); staan. Je zult nu inderdaad geen $_SESSION gegevens hebben.
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

19/12/2011 15:41:13
Quote Anchor link
Hij slaat dus de captcha code op in een sessie,
weet je zeker dat een vorige captcha code niet nog in je sessie staat?
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

19/12/2011 15:43:38
Quote Anchor link
ik heb nu session_start() helemaal voor alle output gezet maar het werkt nog steeds niet.

Toevoeging op 19/12/2011 15:47:22:

Marijke Hakvoort op 19/12/2011 15:41:13:
Hij slaat dus de captcha code op in een sessie,
weet je zeker dat een vorige captcha code niet nog in je sessie staat?


heb net getest: code overgeschreven en bij volgende plaatje ingetypt
helaas werkt het nog steeds niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/12/2011 15:56:36
Quote Anchor link
Zet dit helemaal bovenin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest

?>
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

19/12/2011 16:12:12
Quote Anchor link
gedaan, hij geeft geen fouten.
ik denk dat ik gewoon een ander captcha of reactie script ga gebruiken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.