captcha werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »
Niek van Milligen

Niek van Milligen

19/07/2010 13:10:24
Quote Anchor link
Ha phpers,

ik heb een beveiliging voor een formuliertje (niet zelf geschreven, maar van iemand anders. Die heeft hem denk ik ergens van internet gehaald).

hiermee roep ik hem aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$spam
= trim($_POST['spam']);
        
include("securimage.php");
$img = new Securimage();
$valid = $img->check($_POST['spam']);

if($valid == false) {
      $aFout[] = "De ingevoerde code is onjuist.";
      unset($spam);
      $fout['text']['spam'] = TRUE;
      $fout['input']['spam'] = TRUE;
}

?>


in de construct functie van Securimage() staat niks.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
  function check($code)
  {

    $this->code_entered = $code;
    $this->validate();
    return $this->correct_code;
  }

  function
validate()
  {

    if ( isset($_SESSION['securimage_code_value']) && !empty($_SESSION['securimage_code_value']) ) {
      if ( $_SESSION['securimage_code_value'] == strtolower(trim($this->code_entered)) ) {
        $this->correct_code = true;
        $_SESSION['securimage_code_value'] = '';
      }
else {
        $this->correct_code = false;
      }
    }
else {
      $this->correct_code = false;
    }
  }


?>


Nu is het zo dat $valid steevast false teruggeeft, ongeacht de invoer.
Hoe kan dit komen? Heeft iemand ervaring met zulke dingen?
Gewijzigd op 19/07/2010 13:11:40 door Niek van Milligen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:33:07
 
Mick ForSure

Mick ForSure

19/07/2010 13:32:07
Quote Anchor link
het komt volgens mij omdat je het verkeerde returnt in function check:

je returnt nu de code die hij eerder via de POST meekrijgt

edit: stukje voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
  function check($code)
  {

    $this->code_entered = $code;
    return  $this->validate();
  }

  function
validate()
  {

    if ( isset($_SESSION['securimage_code_value']) && !empty($_SESSION['securimage_code_value']) ) {
      if ( $_SESSION['securimage_code_value'] == strtolower(trim($this->code_entered)) ) {
        return true;
        $_SESSION['securimage_code_value'] = '';
      }
else {
       return false;
      }
    }
else {
      return false;
    }
  }


?>
Gewijzigd op 19/07/2010 13:34:12 door Mick ForSure
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

19/07/2010 13:35:47
Quote Anchor link
nee. De code die hij binnenkrijgt zet hij in: $this->code_entered

Vervolgens kijkt validate() naar: if ( $_SESSION['securimage_code_value'] == strtolower(trim($this->code_entered)) )

Zo ja: $this->correct_code = true
Zo nee: $this->correct_code = false

Hij returnt vervolgens $this->correct_code en dus niet $this->code_entered

@Mick ForSure:
werkt ook niet. Ik ben er inmiddels achter dat hij bij het schrijven van de image helemaal de waarde niet in de sessie zet.

Ik zet het plaatje zo op de site:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="securimage_show.php?sid=<?php echo md5(uniqid(time())); ?>">


secureimage_show.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

include 'securimage.php';

$img = new Securimage();

$img->show(); // alternate use:  $img->show('/path/to/background.jpg');

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
  function show($background_image = "")
  {

    if($background_image != "" && is_readable($background_image)) {
      $this->bgimg = $background_image;
    }


    $this->doImage();
  }

  function
doImage()
  {

    if($this->use_transparent_text == true || $this->bgimg != "") {
      $this->im = imagecreatetruecolor($this->image_width, $this->image_height);
      $bgcolor = imagecolorallocate($this->im, hexdec(substr($this->image_bg_color, 1, 2)), hexdec(substr($this->image_bg_color, 3, 2)), hexdec(substr($this->image_bg_color, 5, 2)));
      imagefilledrectangle($this->im, 0, 0, imagesx($this->im), imagesy($this->im), $bgcolor);
    }
else { //no transparency
      $this->im = imagecreate($this->image_width, $this->image_height);
      $bgcolor = imagecolorallocate($this->im, hexdec(substr($this->image_bg_color, 1, 2)), hexdec(substr($this->image_bg_color, 3, 2)), hexdec(substr($this->image_bg_color, 5, 2)));
    }


    if($this->bgimg != "") { $this->setBackground(); }

    $this->createCode();

    if (!$this->draw_lines_over_text && $this->draw_lines) $this->drawLines();

    $this->drawWord();

    if ($this->arc_linethrough == true) $this->arcLines();

    if ($this->draw_lines_over_text && $this->draw_lines) $this->drawLines();

    $this->output();

  }
  
function
createCode()
  {

    $this->code = false;

    if ($this->use_wordlist && is_readable($this->wordlist_file)) {
      $this->code = $this->readCodeFromFile();
    }


    if ($this->code == false) {
      $this->code = $this->generateCode($this->code_length);
    }

  }
  function
generateCode($len)
  {

    $code = '';

    for($i = 1, $cslen = strlen($this->charset); $i <= $len; ++$i) {
      $code .= strtoupper( $this->charset{rand(0, $cslen - 1)} );
    }

    return $code;
  }

?>


Nu heb ik de volgende functie nog:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  function saveData()
  {

    $_SESSION['securimage_code_value'] = strtolower($this->code);
  }

?>


Deze wordt echter nergens aangeroepen (dus zet hij de code niet in de sessie. Waar zou ik die neer moeten zetten?
Gewijzigd op 19/07/2010 13:42:56 door Niek van Milligen
 
Mick ForSure

Mick ForSure

19/07/2010 13:54:40
Quote Anchor link
nou op het moment dat de post gegevens kloppen neem ik aan? ook moet je zorgen dat je sessie gestart wordt...

session_start();
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

19/07/2010 13:57:04
Quote Anchor link
session_start() staat bovenaan pagina, dus dat kan geen probleem zijn.
Volgens mij moet hij dat geval in de sessie zetten als hij het plaatje maakt. Maar wat ik ook probeer, hij doet het niet :S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.