Case incensitive

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 19:18:21
Quote Anchor link
Ik wil een zoekopdracht uitvoeren die zoekt op kleine en hoofdletters en nummers gemengd door elkaar heen. Bv. als je 'z1AfJ90z100826' of 'a1AfJ90Z100826' als zoekopdracht verzend en in de de database staat 'S1AfJ90Z100826' dan krijg ik geen resultaat maar alleen als ik op 'S1AfJ90Z100826' zoek

Ik heb dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$SQL
="select * from inkoopfactuurdetails where ";
  $SQL=$SQL."productserienr = '".$snr."' or productserienr = '".$snr2."'";
?>


maar ook dit geprobeerd uit phpmyadmin wat werkt als ik daar zoek maar niet als ik het in mijn script doet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$SQL
= 'SELECT * FROM `inkoopfactuurdetails` WHERE `productserienr` LIKE CONVERT(_utf8 '".$snr."' USING latin1) COLLATE latin1_swedish_ci';

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 16:38:41
 
- Raoul -

- Raoul -

06/08/2010 19:27:08
Quote Anchor link
NOOIT shorttags gebruiken !
MySQL code is in hoofdletters!
Ook gehoord van beveiliging?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$SQL
="SELECT * FROM inkoopfactuurdetails WHERE ";
  $SQL=$SQL."productserienr = '".mysql_real_escape_string($snr)."' OR productserienr = '".mysql_real_escape_string($snr2)."'";
?>
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 19:36:31
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string haalt speciale karakters weg maar die staan er ook soms in en er moet gezocht worden op alles maar niet uitmaken of je kleine of hoofdletters typt en deze worden ook allebei in de database door elkaar heen gebruikt?

PS wel gehoord van beveiliging maar heb er niet zo veel verstand van, wat kan ik daaraan doen?
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2010 19:42:38
Quote Anchor link
Dennis Ham op 06/08/2010 19:36:31:
mysql_real_escape_string haalt speciale karakters weg


Waar haal je dat vandaan?
 
- Raoul -

- Raoul -

06/08/2010 19:46:01
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 06/08/2010 19:42:38:
Dennis Ham op 06/08/2010 19:36:31:
mysql_real_escape_string haalt speciale karakters weg


Waar haal je dat vandaan?

mysql_real_escape_string haalt quotes weg ( ' of " )
 

06/08/2010 19:46:19
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string haalt niet speciale karakters weg, want dat zou je input slopen. Je wilt je input houden zoals je het krijgt. Het zorgt er dus alleen voor dat het wel in je database komt zonder dat je fouten in je queries krijgt (sql injections, of gewoon fouten).
Omdat je WHERE gebruikt, moet de data overeen komen. Als het goed is zou het met LIKE moeten willen. Zie docs, de query: SELECT 'a' LIKE 'A' levert 1 dus is gelijk.

Raoul Blabla op 06/08/2010 19:46:01:
SanThe Nvt op 06/08/2010 19:42:38:
Dennis Ham op 06/08/2010 19:36:31:
mysql_real_escape_string haalt speciale karakters weg


Waar haal je dat vandaan?

mysql_real_escape_string haalt quotes weg ( ' of " )


Godver, lees. mysql_real_ESCAPE_string.
Als het weg zou halen dan zou het wel mysql_remove_shit zijn.
En bovendien escapte het ook nog andere karakters die mogelijk ongeldige queries kunnen opleveren.
Gewijzigd op 06/08/2010 19:51:27 door
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 19:56:23
Quote Anchor link
Haha ik heb dit gelezen mysql_real_escape_string — Escapes special characters in a string for use in an SQL statement. Beetje verkeerd begrepen van het engels.

Ik heb nu dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
  $SQL
=$SQL."productserienr LIKE '".mysql_real_escape_string($snr)."' OR productserienr LIKE '".mysql_real_escape_string($snr2)."'";
?>


als ik zoek op 'S1AFJ90Z100826' lukt het maar verander ik de eerste letter in een kleine letter bv 's1AFJ90Z100826' dan krijg ik geen resultaat.
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:07:05
Quote Anchor link
Raoul Blabla op 06/08/2010 19:27:08:
MySQL code is in hoofdletters!

Je reinste onzin, je mag het door elkaar gebruiken. Waar komt die onzin toch steeds weer vandaan ? Dat het wellicht nettter staat is een keuze maar het het hoeft niet. Laatst riep iemand dat een equi join ook niet meer mocht en dat een inner join sneller is, ook een broodje aap.

Voor wat betreft het probleem is de simpelste oplossing om tijdens de zoekactie even te Upper Casen: where upper(productserienr) = upper('s1afJ90Z100826'). Overigens is dat dan wel weer een dure (trage) zoekactie omdat je door deze syntax geen index-pad krijgt. Meestal heb je daar met kleine mysql databeesjes geen last van. Om toch via een index te zoeken heb je een functional index nodig en ik weet niet of mysql dat ondersteunt. create index op de upper(veldnaam) om het even eenvoudig te zeggen.

Eventueel gewoon alle productserienrs in upper case opslaan en daar een index op bouwen bespaart je de functie: where upper(productserienr) en kan je gewoon doen where productserienr = upper($snr)
Bij de insert dus la werken met upper($snr)
Gewijzigd op 06/08/2010 20:14:20 door Aad B
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:15:38
Quote Anchor link
Dat gaat helaas niet werken want de database is al gevuld met 3 jaar serienummers in kleine- en hoofdletters en een combinatie daarvan.

PS of de MySqL code groot of klein is maakt mij niet zo veel uit als het maar werkt :P
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:21:25
Quote Anchor link
dan is je oplossing om tijdens de zoekactie te uppercasen en dat werkt absoluut, probeer maar:
SELECT * FROM inkoopfactuurdetails WHERE upper(productserienr) = upper($snr);
Dan wordt tijdens de zoekactie even ge-upper-cased terwijl je resultaat gewoon blijft zoals je het ingevoerd hebt. Alle letters worden alleen tijdens het zoeken upper case vergeleken!
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:27:13
Quote Anchor link
Als ik dat doe krijg ik:
Fatal error: Call to undefined function upper() in *** on line 40

ik heb dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
  $SQL
=$SQL."upper(productserienr) = '".upper($snr)."' OR productserienr = '".upper($snr2)."'";
?>
Gewijzigd op 06/08/2010 20:28:31 door Dennis Ham
 

06/08/2010 20:28:01
Quote Anchor link
UPPER is een mysql functie.
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:31:08
Quote Anchor link
En als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$SQL
=$SQL."upper(productserienr) = upper($snr) OR productserienr = upper($snr2)";
?>


krijg ik deze foutmelding
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /www/*** on line 42
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:31:52
Quote Anchor link
De tweede en de derde upper moeten in quotes om bij MySQL aan te komen. Nu denkt php dat het er iets mee moet doen. Het zijn zoals Karl zegt: MySQL functies.

Edit:

@Dennis: het is kwestie van syntax, de juiste quootjes op de juiste plaats. De truc met de MySQL upper functie is namelijk wel je oplossing.
Gewijzigd op 06/08/2010 20:34:03 door Aad B
 

06/08/2010 20:33:11
Quote Anchor link
Aad B op 06/08/2010 20:31:52:
De tweede en de derde upper moeten in quotes om bij MySQL aan te komen. Nu denkt php dat het er iets mee moet doen. Het zijn zoals Karl zegt: MySQL functies.


Hiervoor is het dus beter als je gewoon SQL in uppercase schrijft ;-)

@Dennis: Bouw eens foutafhandeling in.
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:39:28
Quote Anchor link
Dit gedaan maar krijg nog steeds geen goed resultaat, maar geen foutmelding meer
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
 $SQL
=$SQL."UPPER(productserienr) = UPPER('$snr') OR productserienr = UPPER('$snr2')";
?>


strtoupper ook geprobeerd wat wel een foutmelding geeft :S
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:41:49
Quote Anchor link
$snr en $snr2 moeten buiten de quotes komen, moeten dus blauw kleuren zoals in je eerste post en dan werkt het!!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$SQL
="select * from inkoopfactuurdetails where ";
  $SQL=$SQL."upper(productserienr) = upper('".$snr."') or upper(productserienr) = upper('".$snr2."')";
?>
Gewijzigd op 06/08/2010 20:45:49 door Aad B
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:45:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?  
$SQL
=$SQL."UPPER(productserienr) = UPPER('".$snr."') OR UPPER(productserienr) = UPPER('".$snr2."')";
?>

Zo zijn se blauw maar krijg nog steeds resultaat alleen als ik het exact het zelfde laat zoeken
Gewijzigd op 06/08/2010 20:47:04 door Dennis Ham
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:48:29
Quote Anchor link
Er moet nog een upper op de tweede, na de or maar of dat nu je probleem oplost vraag ik me af. De SQL is nu goed en het zou moeten werken. Voeg eens MySQL foutafhandeling toe.
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:51:12
Quote Anchor link
Die tweede heb ik net veranderd maak maakt niets uit.
Hoe doe ik de foutafhandeling?
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:55:01
Quote Anchor link
Het werkt in ieder geval wel, hier is een testje (op de command line van MySQL):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
mysql> select emailadres from klant_order where upper(emailadres)=upper('[email protected]');
+--------------+
| emailadres   |
+--------------+
| [email protected] |
+--------------+
1 row in set (0.00 sec)


Foutafhandeling
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
hier je query afschieten
if(!$sql1)
{

  echo '<br>';
  // Mysql error opvangen
 echo 'Er is een fout opgetreden in de query. <br />';
 echo mysql_error();
 echo '<br>';
 echo $sql1;
}

else
{
hier je code om de gevonde record(s) te tonen
}
?>
Gewijzigd op 06/08/2010 20:57:50 door Aad B
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.