Case incensitive

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 21:05:14
Quote Anchor link
De code die ik heb is precies zoals je zei maar krijg helaas geen goed resultaat :(
Gewijzigd op 06/08/2010 21:10:31 door Dennis Ham
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 10:40:03
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 21:10:50
Quote Anchor link
Ook dat werkt want tijdens de zoekactie worden de letters -ure- aan beide kanten ge-uppercased en vind je dus serienummer Jure3867. In de functie upper() worden dus de lowercase letters tijdens zoeken ge-uppercased en de andere upper case letters en de cijfers hebben er geen last van! Dit is jarenlang de oplossing geweest in antieke SQL. In zeer grote tabellen heb ik ook wel een extra kolom gemaakt waar de bewuste string ernaast geheel in upper case werd geplaatst om vervolgens daarop een index te maken. Helaas ondersteunt MySQL de function based index niet maar ik ga er van uit dat het zonder index ook niet te lang duurt.

Edit:

wat is geen goed resultaat ??
Helemaal niks ? En als je exact invult wel resultaat ?
Vreemd hoor, ik heb in de vorige reactie aangetoond dat het kan.
Gewijzigd op 06/08/2010 21:14:55 door Aad B
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 21:15:20
Quote Anchor link
Heb ik me net ook even bedacht maar raar dat hij bij mij niet werkt, kan het mischien te maken hebben met de volgende gedeelte die het weergeeft nl:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
  while ($zoekresultaten["productserienr"]===$snr)
    {

?>
<a href="detailsinkoopfactuur.php?fid=<?     echo $zoekresultaten["inkfactuurid"];?>&lid=<?     echo $zoekresultaten["leverancier"];?>">Klik hier voor inkoopfactuur <?     echo $zoekresultaten["inkfactuurid"];?></a><br><?
    $zoekresultaten
=mysql_fetch_array($zoekresultaten_query);
  }

  while ($zoekresultaten["productserienr"]===$snr2)
  {


?>
<a href="detailsinkoopfactuur.php?fid=<?     echo $zoekresultaten["inkfactuurid"];?>&lid=<?     echo $zoekresultaten["leverancier"];?>">Klik hier voor inkoopfactuur <?     echo $zoekresultaten["inkfactuurid"];?></a><br><?
    $zoekresultaten
=mysql_fetch_array($zoekresultaten_query);
  }

  
  $zoekresultaten=null;
?>
Gewijzigd op 06/08/2010 21:19:01 door Dennis Ham
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 21:21:12
Quote Anchor link
Dat while wellicht je volgende probleem....
Probeer eerst eens te echo wat je opgehaald hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$result
= mysql_query('SELECT user_ip, username, user_lastvisit  FROM forum1_users');
if ($result) {
  while($user =mysql_fetch_assoc($result)) {
  echo "
   IP: "
.$user['user_ip']."<br />
   Username: "
.$user['name']."<br />
   Last visit: "
.$user['user_lastvisit']."
   <hr />
   "
;
  }
}

?>
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 21:25:49
Quote Anchor link
Aad B op 06/08/2010 21:10:50:
Edit:

wat is geen goed resultaat ??
Helemaal niks ? En als je exact invult wel resultaat ?
Vreemd hoor, ik heb in de vorige reactie aangetoond dat het kan.
[/quote]

Precies zoals je het zegt, als ik het exact invult krijg ik wel een goede resultaat? Een letter verschil niet nl Jure95911 staat in de database zoek ik JURE95911 of JuRe95911 ens dan vindt hij niets
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 21:30:36
Quote Anchor link
Maar dat klopt, want MySQL doet het nu goed maar de vergelijking in de While gaat mis omdat je daar dan weer upper en lower case door elkaar gaat vergelijken.
Haal dit eruit: $zoekresultaten["productserienr"]===$snr
Waarom zit dit erin, je herhaalt hier je WHERE clausule van je query en je gaat nog een keer vergelijken..... Onnodig. Gewoon echo'en wat je gevonden hebt!
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 21:32:33
Quote Anchor link
Die while zit er in omdat er meerdere resultaten kan zijn en dan moeten ze allemaal onder elkaar weergegeven worden. Kan ik niet die UPPER op een of ander manier in de while vergelijking zetten?
Gewijzigd op 06/08/2010 21:35:20 door Dennis Ham
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 21:38:40
Quote Anchor link
dat moet je dan weer met php doen en strtoupper() gebruiken.
overigens, wat heeft onder elkaar weegeven te maken met while ($zoekresultaten["productserienr"]===$snr) ???
Hier gaat mijn begrip toch wel even mis.

Edit:

($zoekresultaten["productserienr"]===$snr) is immers altijd true omdat je dezelfde vergelijking al in MYSQL gebruikt hebt. Het is echt niet nodig.
Gewijzigd op 06/08/2010 21:41:32 door Aad B
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 21:41:55
Quote Anchor link
Het laat een lijst met facturen zien waar die serienummer op staat dus zolang de zoekresultaat gelijk is aan de serienummer worden ze op het scherm weergegeven het werkte altijd wel zo tot het probleem met de kleine en grote letters.




Toevoeging op 06/08/2010 21:56:47:

Je hebt gelijk als ik de while weg haal dan werkt de UPPER maar dan krijg ik alleen de eerste factuur en niet de andere :S

Toevoeging op 06/08/2010 22:04:32:

Ik heb het idd hiermee opgelost, ik kan je niet genoeg bedanken, nu kan ik eindelijk naar huis :))
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
 while (strtoupper($zoekresultaten["productserienr"])===strtoupper($snr))
?>


Weet je ook hoe om een spatie aan het eind weg te halen, deze probleem heb ik vaak als ik een serienummer knip en plakt
Gewijzigd op 06/08/2010 21:56:11 door Dennis Ham
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 22:06:11
Quote Anchor link
nu dus nog even de while verbeteren, check het voorbeeld van 21:21:12 zorg dus dat het een loopje wordt zolang er records zijn. while($user =mysql_fetch_assoc($result)
of zoek een ander voorbeeld met while en mysql_fetch_assoc(

Edit:

spaties eraf met $text=trim($text);

Eindelijk naar huis? Prettig weekend dan.
Ik ben ook aan het werk maar gelukkig thuis via vpn.

Maarre die while nog wel een keer aanpassen hoor want 2x vergelijken blijft teveel van het goede!!
Gewijzigd op 06/08/2010 22:10:13 door Aad B
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 22:17:18
Quote Anchor link
Trimmen ook gelukt :)) Ik ben blij dat het werkt dus ga er verder niet aan rommellen :P Morgen nog een dag werken dan pas weekend.

Nogmaals bedankt voor de moeite, zonder jouw was het niet gelukt. Je hebt eigenlijk een biertje verdient :P
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 22:20:51
Quote Anchor link
graag gedaan en suc6 verder. Daar is phphulp voor en ik ben ook een newbee op php maar wel ervaren met een andere database. Pak wel een biertje hier uit de kk :)
Gewijzigd op 06/08/2010 22:22:51 door Aad B
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.