Case incensitive

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 19:18:21
Quote Anchor link
Ik wil een zoekopdracht uitvoeren die zoekt op kleine en hoofdletters en nummers gemengd door elkaar heen. Bv. als je 'z1AfJ90z100826' of 'a1AfJ90Z100826' als zoekopdracht verzend en in de de database staat 'S1AfJ90Z100826' dan krijg ik geen resultaat maar alleen als ik op 'S1AfJ90Z100826' zoek

Ik heb dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$SQL
="select * from inkoopfactuurdetails where ";
  $SQL=$SQL."productserienr = '".$snr."' or productserienr = '".$snr2."'";
?>


maar ook dit geprobeerd uit phpmyadmin wat werkt als ik daar zoek maar niet als ik het in mijn script doet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$SQL
= 'SELECT * FROM `inkoopfactuurdetails` WHERE `productserienr` LIKE CONVERT(_utf8 '".$snr."' USING latin1) COLLATE latin1_swedish_ci';

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 05:48:08
 
- Raoul -

- Raoul -

06/08/2010 19:27:08
Quote Anchor link
NOOIT shorttags gebruiken !
MySQL code is in hoofdletters!
Ook gehoord van beveiliging?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$SQL
="SELECT * FROM inkoopfactuurdetails WHERE ";
  $SQL=$SQL."productserienr = '".mysql_real_escape_string($snr)."' OR productserienr = '".mysql_real_escape_string($snr2)."'";
?>
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 19:36:31
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string haalt speciale karakters weg maar die staan er ook soms in en er moet gezocht worden op alles maar niet uitmaken of je kleine of hoofdletters typt en deze worden ook allebei in de database door elkaar heen gebruikt?

PS wel gehoord van beveiliging maar heb er niet zo veel verstand van, wat kan ik daaraan doen?
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2010 19:42:38
Quote Anchor link
Dennis Ham op 06/08/2010 19:36:31:
mysql_real_escape_string haalt speciale karakters weg


Waar haal je dat vandaan?
 
- Raoul -

- Raoul -

06/08/2010 19:46:01
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 06/08/2010 19:42:38:
Dennis Ham op 06/08/2010 19:36:31:
mysql_real_escape_string haalt speciale karakters weg


Waar haal je dat vandaan?

mysql_real_escape_string haalt quotes weg ( ' of " )
 

06/08/2010 19:46:19
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string haalt niet speciale karakters weg, want dat zou je input slopen. Je wilt je input houden zoals je het krijgt. Het zorgt er dus alleen voor dat het wel in je database komt zonder dat je fouten in je queries krijgt (sql injections, of gewoon fouten).
Omdat je WHERE gebruikt, moet de data overeen komen. Als het goed is zou het met LIKE moeten willen. Zie docs, de query: SELECT 'a' LIKE 'A' levert 1 dus is gelijk.

Raoul Blabla op 06/08/2010 19:46:01:
SanThe Nvt op 06/08/2010 19:42:38:
Dennis Ham op 06/08/2010 19:36:31:
mysql_real_escape_string haalt speciale karakters weg


Waar haal je dat vandaan?

mysql_real_escape_string haalt quotes weg ( ' of " )


Godver, lees. mysql_real_ESCAPE_string.
Als het weg zou halen dan zou het wel mysql_remove_shit zijn.
En bovendien escapte het ook nog andere karakters die mogelijk ongeldige queries kunnen opleveren.
Gewijzigd op 06/08/2010 19:51:27 door
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 19:56:23
Quote Anchor link
Haha ik heb dit gelezen mysql_real_escape_string — Escapes special characters in a string for use in an SQL statement. Beetje verkeerd begrepen van het engels.

Ik heb nu dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
  $SQL
=$SQL."productserienr LIKE '".mysql_real_escape_string($snr)."' OR productserienr LIKE '".mysql_real_escape_string($snr2)."'";
?>


als ik zoek op 'S1AFJ90Z100826' lukt het maar verander ik de eerste letter in een kleine letter bv 's1AFJ90Z100826' dan krijg ik geen resultaat.
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:07:05
Quote Anchor link
Raoul Blabla op 06/08/2010 19:27:08:
MySQL code is in hoofdletters!

Je reinste onzin, je mag het door elkaar gebruiken. Waar komt die onzin toch steeds weer vandaan ? Dat het wellicht nettter staat is een keuze maar het het hoeft niet. Laatst riep iemand dat een equi join ook niet meer mocht en dat een inner join sneller is, ook een broodje aap.

Voor wat betreft het probleem is de simpelste oplossing om tijdens de zoekactie even te Upper Casen: where upper(productserienr) = upper('s1afJ90Z100826'). Overigens is dat dan wel weer een dure (trage) zoekactie omdat je door deze syntax geen index-pad krijgt. Meestal heb je daar met kleine mysql databeesjes geen last van. Om toch via een index te zoeken heb je een functional index nodig en ik weet niet of mysql dat ondersteunt. create index op de upper(veldnaam) om het even eenvoudig te zeggen.

Eventueel gewoon alle productserienrs in upper case opslaan en daar een index op bouwen bespaart je de functie: where upper(productserienr) en kan je gewoon doen where productserienr = upper($snr)
Bij de insert dus la werken met upper($snr)
Gewijzigd op 06/08/2010 20:14:20 door Aad B
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:15:38
Quote Anchor link
Dat gaat helaas niet werken want de database is al gevuld met 3 jaar serienummers in kleine- en hoofdletters en een combinatie daarvan.

PS of de MySqL code groot of klein is maakt mij niet zo veel uit als het maar werkt :P
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:21:25
Quote Anchor link
dan is je oplossing om tijdens de zoekactie te uppercasen en dat werkt absoluut, probeer maar:
SELECT * FROM inkoopfactuurdetails WHERE upper(productserienr) = upper($snr);
Dan wordt tijdens de zoekactie even ge-upper-cased terwijl je resultaat gewoon blijft zoals je het ingevoerd hebt. Alle letters worden alleen tijdens het zoeken upper case vergeleken!
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:27:13
Quote Anchor link
Als ik dat doe krijg ik:
Fatal error: Call to undefined function upper() in *** on line 40

ik heb dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
  $SQL
=$SQL."upper(productserienr) = '".upper($snr)."' OR productserienr = '".upper($snr2)."'";
?>
Gewijzigd op 06/08/2010 20:28:31 door Dennis Ham
 

06/08/2010 20:28:01
Quote Anchor link
UPPER is een mysql functie.
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:31:08
Quote Anchor link
En als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$SQL
=$SQL."upper(productserienr) = upper($snr) OR productserienr = upper($snr2)";
?>


krijg ik deze foutmelding
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /www/*** on line 42
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:31:52
Quote Anchor link
De tweede en de derde upper moeten in quotes om bij MySQL aan te komen. Nu denkt php dat het er iets mee moet doen. Het zijn zoals Karl zegt: MySQL functies.

Edit:

@Dennis: het is kwestie van syntax, de juiste quootjes op de juiste plaats. De truc met de MySQL upper functie is namelijk wel je oplossing.
Gewijzigd op 06/08/2010 20:34:03 door Aad B
 

06/08/2010 20:33:11
Quote Anchor link
Aad B op 06/08/2010 20:31:52:
De tweede en de derde upper moeten in quotes om bij MySQL aan te komen. Nu denkt php dat het er iets mee moet doen. Het zijn zoals Karl zegt: MySQL functies.


Hiervoor is het dus beter als je gewoon SQL in uppercase schrijft ;-)

@Dennis: Bouw eens foutafhandeling in.
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:39:28
Quote Anchor link
Dit gedaan maar krijg nog steeds geen goed resultaat, maar geen foutmelding meer
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
 $SQL
=$SQL."UPPER(productserienr) = UPPER('$snr') OR productserienr = UPPER('$snr2')";
?>


strtoupper ook geprobeerd wat wel een foutmelding geeft :S
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:41:49
Quote Anchor link
$snr en $snr2 moeten buiten de quotes komen, moeten dus blauw kleuren zoals in je eerste post en dan werkt het!!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$SQL
="select * from inkoopfactuurdetails where ";
  $SQL=$SQL."upper(productserienr) = upper('".$snr."') or upper(productserienr) = upper('".$snr2."')";
?>
Gewijzigd op 06/08/2010 20:45:49 door Aad B
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:45:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?  
$SQL
=$SQL."UPPER(productserienr) = UPPER('".$snr."') OR UPPER(productserienr) = UPPER('".$snr2."')";
?>

Zo zijn se blauw maar krijg nog steeds resultaat alleen als ik het exact het zelfde laat zoeken
Gewijzigd op 06/08/2010 20:47:04 door Dennis Ham
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:48:29
Quote Anchor link
Er moet nog een upper op de tweede, na de or maar of dat nu je probleem oplost vraag ik me af. De SQL is nu goed en het zou moeten werken. Voeg eens MySQL foutafhandeling toe.
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:51:12
Quote Anchor link
Die tweede heb ik net veranderd maak maakt niets uit.
Hoe doe ik de foutafhandeling?
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:55:01
Quote Anchor link
Het werkt in ieder geval wel, hier is een testje (op de command line van MySQL):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
mysql> select emailadres from klant_order where upper(emailadres)=upper('[email protected]');
+--------------+
| emailadres   |
+--------------+
| [email protected] |
+--------------+
1 row in set (0.00 sec)


Foutafhandeling
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
hier je query afschieten
if(!$sql1)
{

  echo '<br>';
  // Mysql error opvangen
 echo 'Er is een fout opgetreden in de query. <br />';
 echo mysql_error();
 echo '<br>';
 echo $sql1;
}

else
{
hier je code om de gevonde record(s) te tonen
}
?>
Gewijzigd op 06/08/2010 20:57:50 door Aad B
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.