Centos rechten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 16:08:29
Quote Anchor link
Hey FOlks,

Ik heb mijn pc verrijkt met Centos 7.

Webserver is nu veel sneller als onder windows en dat maakt het ontwikkelen van PHP applicaties weer aangenamer :-)

Ik zit met een rechten probleempje:

Dit is de situatie:
Apache: gebruiker apache, groep apache
Frank: gebruiker frank, groep frank --> Hiermee ben ik normaliter ingelogd.

Alles werkt goed totdat ik als gebruiker frank via de command-prompt opdracht geef om de symfony cache leeg te maken.

De opdracht die ik opgeef:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
# app/console cache:clear

De foutmelding die ik krijg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
[RuntimeException]                                                      
  Unable to write in the "/var/www/projects/symfony/app/cache/dev" directory


vanuit de map cache: ls -l levert op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
drwxr-xr-x 7 apache apache 4096 17 nov 15:52 dev


Goed ik ben frank en dus geen eigenaar van de dev directory. Lijkt me duidelijk.

Maar wat is de handigste en gebruikelijkste oplossing voor dit probleem?

Hoe Werkt dit op de servers van de providers?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:58:54
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 18:49:17
Quote Anchor link
Zelf zou ik dit via sudo doen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 19:17:15
Quote Anchor link
Sudo werkt inderdaad Willem maar het is nog geen bevredigend antwoord.
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 21:19:28
Quote Anchor link
Als je gebruik maakt van virtual hosts, dan kun je in Apache 2.4 met de directive VHostUser bepalen onder welk userid de betreffende virtuele host draait. Dat is wellicht een oplossing die nog net iets sjieker is dan sudo.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 21:37:42
Quote Anchor link
Ik draai thuis Apache onder mijn username/group.
Dan kan ik als user gewoon alles doen wat Apache ook mag.
 
Simo Mr

Simo Mr

17/11/2014 22:39:20
Quote Anchor link
Quote:
sudo groupadd symfonydevloper
sudo useradd symfonysite
# add Frank to symfonydevloper group
sudo usermod -a -G symfonydevloper frank
# add apache to symfonydevloper group
sudo usermod -a -G symfonydevloper apache

chown -R symfonysite:symfonydevloper /var/www/projects/symfony/
chmod -R g+rwx /var/www/projects/symfony/
chmod -R o-rwx /var/www/projects/symfony/

als je new files gaat ftp uploaden dan doe dit
sudo usermod -g symfonydevloper frank
sudo usermod -a -G frank frank

vergeet de chmod -R g+rwx for de new uploaded files niet.


Gewijzigd op 17/11/2014 22:41:26 door Simo Mr
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 22:41:24
Quote Anchor link
- SanThe - op 17/11/2014 21:37:42:
Ik draai thuis Apache onder mijn username/group.
Dan kan ik als user gewoon alles doen wat Apache ook mag.

Dat heeft als nadeel dat Apache ook alles mag wat jij mag. Is niet echt handig als je server wordt gehackt. ;-) Dat is trouwens ook het nadeel van de VHostUser-setting. Je moet er dus voor zorgen dat je onder je eigen account minimale rechten hebt.
Gewijzigd op 17/11/2014 22:45:30 door Willem vp
 
Simo Mr

Simo Mr

17/11/2014 22:48:34
Quote Anchor link
het beter om een user en group te maken voor je sites.

apache hoort bij die group en jij ook.

dus new gebruikers kunnen niks doen op je site. zij hebben geen schrijf/lezen recht.

Parallels Plesk gebruiken dit systeem voor het administratie van domeinen ;-), en het is wel veilig.
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 22:49:57
Quote Anchor link
> vergeet de chmod -R g+rwx for de new uploaded files niet.

Je kan ook een "chmod g+s op /var/www/projects/symfony/" doen vóórdat je daar alle bestanden naartoe kopieert (heb je al een directorystructuur dan kun je dat met "find /var/www/projects/symfony/ -type d -exec chmod g+s {} \;" alsnog regelen).

Door het s-bitje op de directory zullen alle bestanden die je aanmaakt automatisch de group van de betreffende directory erven.
Gewijzigd op 17/11/2014 22:51:00 door Willem vp
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 22:51:19
Quote Anchor link
Willem vp op 17/11/2014 22:41:24:
Dat heeft als nadeel dat Apache ook alles mag wat jij mag. Is niet echt handig als je server wordt gehackt.


Thuis, geen enkele ingaande toegang van buitenaf.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 23:00:46
Quote Anchor link
SanThe, Die van jou klinkt logisch en makkelijk. Neem aan dat de group niet wheel is?

Ik vroeg mezelf voornamelijk af hoe het dan gedaan wordt bij een shared server, dat antwoord ligt dan waarschijnlijk in de tweede post van Willem: VHostUser's.

Hierbij wordt dan eigenlijk ook de oplossing van SanThe gebruikt? uiteraard zijn het dan geen sudoers..
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 23:13:32
Quote Anchor link
Apache draait onder user/group => santhe/santhe.
Gewijzigd op 17/11/2014 23:14:06 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/11/2014 00:28:49
Quote Anchor link
Dank je SanThe, het lijkt goed te gaan. Simo en Willem jullie eveneens hartelijk dank!
Gewijzigd op 18/11/2014 10:29:22 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.