Centos rechten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 16:08:29
Quote Anchor link
Hey FOlks,

Ik heb mijn pc verrijkt met Centos 7.

Webserver is nu veel sneller als onder windows en dat maakt het ontwikkelen van PHP applicaties weer aangenamer :-)

Ik zit met een rechten probleempje:

Dit is de situatie:
Apache: gebruiker apache, groep apache
Frank: gebruiker frank, groep frank --> Hiermee ben ik normaliter ingelogd.

Alles werkt goed totdat ik als gebruiker frank via de command-prompt opdracht geef om de symfony cache leeg te maken.

De opdracht die ik opgeef:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
# app/console cache:clear

De foutmelding die ik krijg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
[RuntimeException]                                                      
  Unable to write in the "/var/www/projects/symfony/app/cache/dev" directory


vanuit de map cache: ls -l levert op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
drwxr-xr-x 7 apache apache 4096 17 nov 15:52 dev


Goed ik ben frank en dus geen eigenaar van de dev directory. Lijkt me duidelijk.

Maar wat is de handigste en gebruikelijkste oplossing voor dit probleem?

Hoe Werkt dit op de servers van de providers?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:48:53
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 18:49:17
Quote Anchor link
Zelf zou ik dit via sudo doen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 19:17:15
Quote Anchor link
Sudo werkt inderdaad Willem maar het is nog geen bevredigend antwoord.
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 21:19:28
Quote Anchor link
Als je gebruik maakt van virtual hosts, dan kun je in Apache 2.4 met de directive VHostUser bepalen onder welk userid de betreffende virtuele host draait. Dat is wellicht een oplossing die nog net iets sjieker is dan sudo.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 21:37:42
Quote Anchor link
Ik draai thuis Apache onder mijn username/group.
Dan kan ik als user gewoon alles doen wat Apache ook mag.
 
Simo Mr

Simo Mr

17/11/2014 22:39:20
Quote Anchor link
Quote:
sudo groupadd symfonydevloper
sudo useradd symfonysite
# add Frank to symfonydevloper group
sudo usermod -a -G symfonydevloper frank
# add apache to symfonydevloper group
sudo usermod -a -G symfonydevloper apache

chown -R symfonysite:symfonydevloper /var/www/projects/symfony/
chmod -R g+rwx /var/www/projects/symfony/
chmod -R o-rwx /var/www/projects/symfony/

als je new files gaat ftp uploaden dan doe dit
sudo usermod -g symfonydevloper frank
sudo usermod -a -G frank frank

vergeet de chmod -R g+rwx for de new uploaded files niet.


Gewijzigd op 17/11/2014 22:41:26 door Simo Mr
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 22:41:24
Quote Anchor link
- SanThe - op 17/11/2014 21:37:42:
Ik draai thuis Apache onder mijn username/group.
Dan kan ik als user gewoon alles doen wat Apache ook mag.

Dat heeft als nadeel dat Apache ook alles mag wat jij mag. Is niet echt handig als je server wordt gehackt. ;-) Dat is trouwens ook het nadeel van de VHostUser-setting. Je moet er dus voor zorgen dat je onder je eigen account minimale rechten hebt.
Gewijzigd op 17/11/2014 22:45:30 door Willem vp
 
Simo Mr

Simo Mr

17/11/2014 22:48:34
Quote Anchor link
het beter om een user en group te maken voor je sites.

apache hoort bij die group en jij ook.

dus new gebruikers kunnen niks doen op je site. zij hebben geen schrijf/lezen recht.

Parallels Plesk gebruiken dit systeem voor het administratie van domeinen ;-), en het is wel veilig.
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 22:49:57
Quote Anchor link
> vergeet de chmod -R g+rwx for de new uploaded files niet.

Je kan ook een "chmod g+s op /var/www/projects/symfony/" doen vóórdat je daar alle bestanden naartoe kopieert (heb je al een directorystructuur dan kun je dat met "find /var/www/projects/symfony/ -type d -exec chmod g+s {} \;" alsnog regelen).

Door het s-bitje op de directory zullen alle bestanden die je aanmaakt automatisch de group van de betreffende directory erven.
Gewijzigd op 17/11/2014 22:51:00 door Willem vp
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 22:51:19
Quote Anchor link
Willem vp op 17/11/2014 22:41:24:
Dat heeft als nadeel dat Apache ook alles mag wat jij mag. Is niet echt handig als je server wordt gehackt.


Thuis, geen enkele ingaande toegang van buitenaf.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 23:00:46
Quote Anchor link
SanThe, Die van jou klinkt logisch en makkelijk. Neem aan dat de group niet wheel is?

Ik vroeg mezelf voornamelijk af hoe het dan gedaan wordt bij een shared server, dat antwoord ligt dan waarschijnlijk in de tweede post van Willem: VHostUser's.

Hierbij wordt dan eigenlijk ook de oplossing van SanThe gebruikt? uiteraard zijn het dan geen sudoers..
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 23:13:32
Quote Anchor link
Apache draait onder user/group => santhe/santhe.
Gewijzigd op 17/11/2014 23:14:06 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/11/2014 00:28:49
Quote Anchor link
Dank je SanThe, het lijkt goed te gaan. Simo en Willem jullie eveneens hartelijk dank!
Gewijzigd op 18/11/2014 10:29:22 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.