Chat online en offline plaatsen!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

 - Diov  -

- Diov -

22/08/2011 19:09:13
Quote Anchor link
Beste,
Ik heb nu een goeie ajax chat gevonden.
Alleen zou ik graag bij de admin een knopje toevoegen met aan en uit zodat ik hem offline kan zetten en ook online.

Is dit mogelijk?
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 23/08/2011 18:26:56 door - Diov -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:10:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2011 19:10:54
Quote Anchor link
Ja, dat is mogelijk.
 
Mar cel

Mar cel

22/08/2011 19:24:24
Quote Anchor link
Wat Aar probeert te zeggen is dat je even linkje/voorbeeld van je chat zal moeten plaatsen, zodat je verder geholpen kan worden. Er zijn natuurlijk 2000 manieren om een chat te bouwen, dus niemand weet hoe die van jou in elkaar zit.

Al blijf ik die manier van reageren een beetje kinderachtig vinden :)
Gewijzigd op 22/08/2011 19:24:56 door Mar cel
 
 - Diov  -

- Diov -

22/08/2011 19:29:01
Quote Anchor link
http://smik.tk/1/chat/index.php
Dat is de link.

Ik moet alleen zelf nog de admin maken want die zit er niet bij.
Ik heb wel een admin voor mijn leden, en daar zal de aan-uit knop komen voor de chat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2011 19:43:40
Quote Anchor link
Wat je kan doen is de status in een tekstbestandje opslaan of de chat aan of uit staat. fopen(), fwrite() zijn de nodige functies hiervoor. Formuliertje erbij.

basiskennis PHP ;-)
 
 - Diov  -

- Diov -

22/08/2011 19:48:26
Quote Anchor link
Dit snap ik niet zo goed.
Ben maar pas begonnen met php.

Is het niet mogelijk om een php bestand aan te maken met deze elementen
true en false?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2011 19:49:29
Quote Anchor link
Kan ook. Ikzelf heb voor de 'maintenance' / 'offline' modus in mijn config.inc.php een boolean staan met true / false.

Deze afweging heb ik gemaakt omdat ik de site niet echt vaak uit en uit zal zetten.
Gewijzigd op 22/08/2011 19:50:05 door - Ariën -
 
 - Diov  -

- Diov -

22/08/2011 19:51:30
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen?
Moet ik met 0 en 1 werken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2011 19:51:45
Quote Anchor link
of true en false.

het komt in ieder geval op het zelfde neer.
Gewijzigd op 22/08/2011 19:52:10 door - Ariën -
 
 - Diov  -

- Diov -

22/08/2011 19:56:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$isOnline
= true;

if ($isOnline) {

}
else {

}

?>



Toevoeging op 22/08/2011 19:57:33:

Als het online is, moet ik de gewone site zetten
zoniet een andere
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2011 20:14:45
Quote Anchor link
Klopt helemaal.
 
 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 11:12:06
Quote Anchor link
1 probleem,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$isOnline
= true;

if ($isOnline) {
http://www.smik.tk/1/chat/

} else {
http://www.smik.tk/1/chat/offline.html
}
?>


Dit werkt niet, moet ik de pagina's includen anders?
 
Chris -

Chris -

23/08/2011 11:13:44
Quote Anchor link
De beginnershandleiding PHP even doornemen ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2011 11:14:55
Quote Anchor link
Ik zou eerder dit proberen. Want een URL of een stukje tekst kan je niet zomaar ergens tussen PHP code zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$isOnline
= true;

if ($isOnline) {
header('location:http://www.smik.tk/1/chat/');

}
else {
header('location:http://www.smik.tk/1/chat/offline.html');
}

?>

Noot: Er mag geen HTML voor staan.

EN verder raad ik een PHP-cursus aan ;-).
Gewijzigd op 23/08/2011 11:15:18 door - Ariën -
 
 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 11:15:16
Quote Anchor link
En waar is die te vinden?
Nog een vraagje, heb jij php geleerd op school?
 
Victor -

Victor -

23/08/2011 11:18:56
 
 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 11:19:05
Quote Anchor link
Oh, bedankt!
Heb je een tip voor het veranderen van false en true?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2011 11:20:15
Quote Anchor link
Hoe bedoel je? Een tip voor het veranderen?
 
 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 11:22:25
Quote Anchor link
In mijn admin gedeelte, moet een administrator het gewoon kunnen veranderen zonder naar mijn Webhost te gaan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2011 11:24:28
Quote Anchor link
Dan zou je met fopen() en fwrite() je config moeten gaan herschrijven.

Je zou ook een database kunnen gebruiken, maar daar heb ik in dit geval niet voor gekozen. Want als je MySQL-problemen hebt en daarom je site afsluit (wat zeer wenselijk is), dan heb je er niks aan ;-).

Je kan ook gewoon met een database werken als je wilt, wel makkelijker, maar kan dus nadeliger uitpakken voor wat jij wilt.

www.php.net/fopen
www.php.net/fwrite
Gewijzigd op 23/08/2011 11:27:21 door - Ariën -
 
 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 11:58:47
Quote Anchor link
Je bedoelt zoiets dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$filename
= 'status.php' ;
$somecontent = "" ;


if ( is_writable ( $filename )) {


if (! $handle = fopen ( $filename , 'a' )) {
echo "Cannot open file ( $filename )" ;
exit;
}



if ( fwrite ( $handle , $somecontent ) === FALSE ) {
echo "Cannot write to file ( $filename )" ;
exit;
}


echo "Success, wrote ( $somecontent ) to file ( $filename )" ;

fclose ( $handle );

}
else {
echo "The file $filename is not writable" ;
}

?>
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.