chatbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

15/03/2015 20:19:48
Quote Anchor link
voor mijn website wil ik een chatbox gaan maken.
Op de site kunnen alleen ingelogde mensen die chatbox gebruiken (en alleen bij hun word hij weergeven). De inlog&Registratie gegevens moeten opgeslagen kunnen worden in de database v/d site.
Hoe krijg ik dit voor elkaar/waar kan ik een soortgelijke downloadbare chatbox vinden?
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 04:07:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2015 21:36:02
Quote Anchor link
Als ik op Google kijk kom ik een hoop downloadbare chatboxen tegen. Ik neem aan dat het geen drukke chatbox wordt want PHP is zelf niet zo heel geschikt voor een drukke chatbox.

In dat geval zul je moeten kijken naar node.js en een eigen webserver. Of je kan je verdiepen in IRC; een chatprotocol, en een IRC-client downloaden (zoals Mibbit).
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

15/03/2015 22:53:36
Quote Anchor link
Ik ben er ook veel tegen gekomen maar het is steeds niet wat ik zoek. Het liefst noet de chatnaam van de gebruiker hetzelfde zijn als de accounaccountnaam waarop diegene ingelogd is, zonder dat diegene nog een extra x in de chat box zijn wachtwoord en naam hoeft in te vullen. Ook moet er een mogelijkheid zijn voor privechats.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2015 23:06:39
Quote Anchor link
Bij elke chatbox kan de gebruiker een chatnaam bedenken. In dit geval moet je de chatbox aanpassen dat hij de juiste username uit je sessie of database haalt.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

16/03/2015 18:35:40
Quote Anchor link
Weet iemand een goedwerkende chatbox waar ik hetgeen mee kan wat ik al uitgelegd had? Heb er heel veel uitgeprobeerd, maar de meesten zijn het net niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2015 18:37:12
Quote Anchor link
Ik zie hier toch echt een hoop dingen voorbij komen:
https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=chatbox+php

En anders als je niks kan vinden, wat houdt je tegen om het zelf te bouwen?
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

16/03/2015 18:55:27
Quote Anchor link
Het punt is, ik zie er ook veel. Maar het zijn veel chatbox`jes waarvan er ook een premium versie is en je dus neit alles kunt aanpassen en er zijn er een aantal die niet werken.

PHP etc kan ik opzich prima, maar Javascript is een heel ander verhaal.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2015 18:58:09
Quote Anchor link
http://www.phpfreechat.net/

Open-source nog zelfs. Wat wil je nog meer ;-)
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

16/03/2015 19:35:15
Quote Anchor link
Ik denk een chat`je te hebben gevonden. Nu wil ik dat hij als naam, de naam doet die hoort bij het ID in de URL die hoort bij de username in de database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php
session_start(); // Start a new session
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}
?>
<?php
    include('conn.php');
    if(isset($_GET['set']))
    {

         if(isset($_GET['content']))
        {

           $str_msg = stripslashes($_GET['content']);
           $time = getdate();
           $str_msg = add_smilies($str_msg);
           $t_stamp = $time['hours'].":".$time['minutes'].":".$time['seconds'];

           (
$_GET['uid']=='1')? $color ="red" : $color ="green";

           $insert1 = "INSERT INTO chat (user_id,msg,timestamp,displayed)
                     VALUES ('"
.$_GET['uid']."', '".addslashes($str_msg)."', '$t_stamp', '0')";
                    
           $get2 = "select * from users where user_id= 'id' and displayed=0";    
           mysql_query($get2);
           echo "<br><font color=$color><b>User" . $row['username'] . " </b>";
           mysql_query($insert1);
           echo "[".$t_stamp."] <b>: </b></font>".$str_msg;
        }
    }

    else if(isset($_GET['get']))
    {

            $get = "select * from chat where user_id= 'id' and displayed=0";
             $res = mysql_query($get);
           $num_rows = mysql_num_rows($res);
           if($num_rows)
            {

               while($new_msg = mysql_fetch_array($res))
                    echo "<br><font color=\"$color\"><b>User ".$id." </b>[".$new_msg['timestamp']."] <b>: </b></font>".stripslashes($new_msg['msg']);
               $mark2 = mysql_query("update chat set displayed=1 where user_id=".$id." and displayed=0");    
            }
        
    }

    else
    {
        echo "<font color=red><b><br>Error processing data...!</b></font>";
    }

function
add_smilies($str_msg)
{

 $get_smiles = mysql_query("select * from smilies order by length(image_code) desc");
  while($row_smilies = mysql_fetch_array($get_smiles))
  {

    $str_msg = str_replace(''.$row_smilies['image_code'].''," <img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'> ",$str_msg);
    
    //$str_msg = preg_match("/".$row_smilies['image_code']."/","<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>");
    /*if(false !== strpos($row_smilies['image_code'],$str_msg))
      {
        $sel = mysql_query("select * from smilies where image_code='".$row_smilies['image_code']."'");
        $row = mysql_fetch_array($sel);        
        echo "<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>";
      }*/


  }
  return $str_msg;
}


?>


Toevoeging op 16/03/2015 19:36:00:

Alleen in de chat zegt hij:
"Notice: Undefined variable: row in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 26"

Hoe kan dit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2015 19:36:57
Quote Anchor link
Deze werkt op userID's, en verder is er een SQL-injection mogelijk op lijn 22.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

16/03/2015 19:58:34
Quote Anchor link
Probeer het query resultaat eerst even te fetchen naar de variabele $row, dan gaat het vast beter.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

16/03/2015 20:08:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
session_start(); // Start a new session
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}

$conn = mysqli_connect("localhost","root","superbart","blog") or die("could not connect to server");

    if(isset($_GET['set']))
    {

         if(isset($_GET['content']))
        {

           $str_msg = stripslashes($_GET['content']);
           $time = getdate();
           $str_msg = add_smilies($str_msg);
           $t_stamp = $time['hours'].":".$time['minutes'].":".$time['seconds'];

           (
$_GET['uid']=='1')? $color ="red" : $color ="green";

           $insert1 = "INSERT INTO chat (user_id,msg,timestamp,displayed)
                     VALUES ('"
.$_GET['uid']."', '".addslashes($str_msg)."', '$t_stamp', '0')";
                    
           $query = "select * from users where user_id= 'id' and displayed=0";    
           $result = mysqli_query($conn,$query);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
           echo "<br><font color=$color><b>User" . $row['username'] . " </b>";}
            $result = mysqli_query($conn,$insert1);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {          
          mysqli_query($insert1);
           echo "[".$t_stamp."] <b>: </b></font>".$str_msg;}
        }
    }

    else if(isset($_GET['get']))
    {

            $query = "select * from chat where user_id= 'id' and displayed=0";
             $result = mysqli_query($conn, $query);
           $num_rows = mysqli_num_rows($result);
           if($num_rows)
            {

               while($new_msg = mysqlifetch_array($res))
                    echo "<br><b>User ".$id." </b>[".$new_msg['timestamp']."] <b>: </b></font>".stripslashes($new_msg['msg']);
                $query = "select * from users where user_id= 'id' and displayed=0";
               $mark2 = mysqli_query($query);    
            }
        
    }

    else
    {
        echo "<font color=red><b><br>Error processing data...!</b></font>";
    }

function
add_smilies($str_msg)
{

 $get_smiles = mysql_query("select * from smilies order by length(image_code) desc");
  while($row_smilies = mysql_fetch_array($get_smiles))
  {

    $str_msg = str_replace(''.$row_smilies['image_code'].''," <img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'> ",$str_msg);
    
    //$str_msg = preg_match("/".$row_smilies['image_code']."/","<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>");
    /*if(false !== strpos($row_smilies['image_code'],$str_msg))
      {
        $sel = mysql_query("select * from smilies where image_code='".$row_smilies['image_code']."'");
        $row = mysql_fetch_array($sel);        
        echo "<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>";
      }*/


  }
  return $str_msg;
}


?>


Toevoeging op 16/03/2015 20:12:53:

laatste foutwarning tot nu toe:

"Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 39"
Gewijzigd op 16/03/2015 20:18:14 door bart de kinkelaar
 
E WNSMA

E WNSMA

16/03/2015 20:36:59
Quote Anchor link
Ik had ergens nog de source van deze chatbox ergens liggen.
Als je interesse hebt PM me maar dan kan ik deze zoeken voor je.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2015 20:53:52
Quote Anchor link
Bart de kinkelaar op 16/03/2015 20:08:21:
laatste foutwarning tot nu toe:

"Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 39"

je query wilt niet uitgevoerd worden omdat er foutafhandeling ontbreekt.
Kijk eens naar mysqli_error($con);
 
Pipo Clown

Pipo Clown

16/03/2015 23:01:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
            $query = "select * from chat where user_id= 'id' and displayed=0";


Je vergelijkt in deze query de inhoud van de kolom user_id met de string 'id', dit moet vast de variabele $id zijn.

Dit zal geen foutmelding geven maar wel een leeg resultaat,
Gewijzigd op 16/03/2015 23:01:48 door Pipo Clown
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

17/03/2015 15:41:17
Quote Anchor link
_______________
Op dit moment heb ik vooral deze error:
Notice: Undefined variable: id in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 41


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php
session_start(); // Start a new session?>
<?php
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}
?>
<?php
$conn
= mysqli_connect("localhost","root","superbart","minimail") or die("could not connect to server");

    if(isset($_GET['set']))
    {

         if(isset($_GET['content']))
        {

           $str_msg = stripslashes($_GET['content']);
           $time = getdate();
           $str_msg = add_smilies($str_msg);
           $t_stamp = $time['hours'].":".$time['minutes'].":".$time['seconds'];

           (
$_GET['uid']=='1')? $color ="red" : $color ="green";

           $insert1 = "INSERT INTO chat (user_id,msg,timestamp,displayed)
                     VALUES ('"
.$_GET['uid']."', '".addslashes($str_msg)."', '$t_stamp', '0')";
                    
           $query = "select * from users where user_id= $id";    
           $result = mysqli_query($conn,$query);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
           echo "<br><font color=$color><b>User" . $row['username'] . " </b>";}
            $result = mysqli_query($conn,$insert1);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {          
          mysqli_query($insert1);
           echo "[".$t_stamp."] <b>: </b></font>".$str_msg;}
        }
    
        else
    {
echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_error();
    }
    }

    else if(isset($_GET['get']))
    {

  $query2 = "select * FROM users WHERE user_id= $id";  
           $result2 = mysqli_query($conn,$query2) or die ( mysql_error() );
           $num_rows = mysqli_num_rows($result2);
           if ($nrOfRows > 0)
            {

               while($new_msg = mysqlifetch_array($result))
                    echo "<br><b>User ".$id." </b>[".$new_msg['timestamp']."] <b>: </b></font>".stripslashes($new_msg['msg']);
                $query = "select * from users where user_id= $id";
               $result = mysqli_query($query);    
            }
    }

    else
    {
  
echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_error();
    }

function
add_smilies($str_msg)
{

 $get_smiles = mysql_query("select * from smilies order by length(image_code) desc");
  while($row_smilies = mysql_fetch_array($get_smiles))
  {

    $str_msg = str_replace(''.$row_smilies['image_code'].''," <img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'> ",$str_msg);
    
    //$str_msg = preg_match("/".$row_smilies['image_code']."/","<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>");
    /*if(false !== strpos($row_smilies['image_code'],$str_msg))
      {
        $sel = mysql_query("select * from smilies where image_code='".$row_smilies['image_code']."'");
        $row = mysql_fetch_array($sel);        
        echo "<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>";
      }*/


  }
  return $str_msg;
}


?>
Gewijzigd op 17/03/2015 16:01:21 door bart de kinkelaar
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2015 16:04:03
Quote Anchor link
Hint 1: de fout van regel 43 ontstaat omdat regel 42 niet het resultaat levert dat jij verwacht.
Hint 2: Kijk eens hier onder het kopje Return Values.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

17/03/2015 16:18:31
Quote Anchor link
Ik heb gekeken, als ik bijv o.a. van mysql_error Mysqli_error (met tussen () $conn) maak, geeft hij aan:
Notice: Undefined variable: id in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 40
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Laat ik mysql_error staan en is dit de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
    if(isset($_GET['set']))
    {
         if(isset($_GET['content']))
        {
           $str_msg = stripslashes($_GET['content']);
           $time = getdate();
           $str_msg = add_smilies($str_msg);
           $t_stamp = $time['hours'].":".$time['minutes'].":".$time['seconds'];

           ($_GET['uid']=='1')? $color ="red" : $color ="green";

           $insert1 = "INSERT INTO chat (user_id,msg,timestamp,displayed)
                     VALUES ('".$_GET['uid']."', '".addslashes($str_msg)."', '$t_stamp', '0')";
                    
           $query = "select * from users where user_id= $id";    
           $result = mysqli_query($conn,$query);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
           echo "<br><font color=$color><b>User" . $row['username'] . " </b>";}
            $result = mysqli_query($conn,$insert1);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {          
          mysqli_query($insert1);
           echo "[".$t_stamp."] <b>: </b></font>".$str_msg;}
        }    
        else
    {
echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_error();


dan weergeeft hij de oude error.

De conn klopt en het ophalen van het ID zou ook moeten kloppen. Achter de link staat ?id=1 en bovenaan de code staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
session_start(); // Start a new session
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}[/code]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2015 16:31:45
Quote Anchor link
Op het eerste ogenblik zie ik ook niet waarom die $id niet zou bestaan. Wel vallen me enkele dingen op:

- Uitlijning is niet netjes, als ik accolades boven recht boven elkaar zie, dan is het script al lastig te debuggen
- MQL-functies benoemen we met een hoofdletter, dus SELECT i.p.v. select
- Gebruik van addslashes() waarmee je je input kan verminken. Gebruik gewoon mysqli_real_escape_string() voor $_POST, $_GEt en $_COOKIE in een query.
- $insert1 zegt niet veel, zie jij straks het verschil nog met $insert3 en $insert8? Noem hem dan bijvoorbeeld $insert_message.
- <font> is verouderd, kijk eens naar CSS.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2015 16:32:39
Quote Anchor link
>> You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Als je dat krijgt doe dan even de query echo-en en kijk eens hoe dat er uit ziet
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2015 16:35:04
Quote Anchor link
Aar C op 17/03/2015 16:31:45:
Op het eerste ogenblik zie ik ook niet waarom die $id niet zou bestaan.


Als de GET niet bestaat ook geen $id.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.