chatbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

15/03/2015 20:19:48
Quote Anchor link
voor mijn website wil ik een chatbox gaan maken.
Op de site kunnen alleen ingelogde mensen die chatbox gebruiken (en alleen bij hun word hij weergeven). De inlog&Registratie gegevens moeten opgeslagen kunnen worden in de database v/d site.
Hoe krijg ik dit voor elkaar/waar kan ik een soortgelijke downloadbare chatbox vinden?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 06:50:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2015 21:36:02
Quote Anchor link
Als ik op Google kijk kom ik een hoop downloadbare chatboxen tegen. Ik neem aan dat het geen drukke chatbox wordt want PHP is zelf niet zo heel geschikt voor een drukke chatbox.

In dat geval zul je moeten kijken naar node.js en een eigen webserver. Of je kan je verdiepen in IRC; een chatprotocol, en een IRC-client downloaden (zoals Mibbit).
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

15/03/2015 22:53:36
Quote Anchor link
Ik ben er ook veel tegen gekomen maar het is steeds niet wat ik zoek. Het liefst noet de chatnaam van de gebruiker hetzelfde zijn als de accounaccountnaam waarop diegene ingelogd is, zonder dat diegene nog een extra x in de chat box zijn wachtwoord en naam hoeft in te vullen. Ook moet er een mogelijkheid zijn voor privechats.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2015 23:06:39
Quote Anchor link
Bij elke chatbox kan de gebruiker een chatnaam bedenken. In dit geval moet je de chatbox aanpassen dat hij de juiste username uit je sessie of database haalt.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

16/03/2015 18:35:40
Quote Anchor link
Weet iemand een goedwerkende chatbox waar ik hetgeen mee kan wat ik al uitgelegd had? Heb er heel veel uitgeprobeerd, maar de meesten zijn het net niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2015 18:37:12
Quote Anchor link
Ik zie hier toch echt een hoop dingen voorbij komen:
https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=chatbox+php

En anders als je niks kan vinden, wat houdt je tegen om het zelf te bouwen?
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

16/03/2015 18:55:27
Quote Anchor link
Het punt is, ik zie er ook veel. Maar het zijn veel chatbox`jes waarvan er ook een premium versie is en je dus neit alles kunt aanpassen en er zijn er een aantal die niet werken.

PHP etc kan ik opzich prima, maar Javascript is een heel ander verhaal.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2015 18:58:09
Quote Anchor link
http://www.phpfreechat.net/

Open-source nog zelfs. Wat wil je nog meer ;-)
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

16/03/2015 19:35:15
Quote Anchor link
Ik denk een chat`je te hebben gevonden. Nu wil ik dat hij als naam, de naam doet die hoort bij het ID in de URL die hoort bij de username in de database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php
session_start(); // Start a new session
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}
?>
<?php
    include('conn.php');
    if(isset($_GET['set']))
    {

         if(isset($_GET['content']))
        {

           $str_msg = stripslashes($_GET['content']);
           $time = getdate();
           $str_msg = add_smilies($str_msg);
           $t_stamp = $time['hours'].":".$time['minutes'].":".$time['seconds'];

           (
$_GET['uid']=='1')? $color ="red" : $color ="green";

           $insert1 = "INSERT INTO chat (user_id,msg,timestamp,displayed)
                     VALUES ('"
.$_GET['uid']."', '".addslashes($str_msg)."', '$t_stamp', '0')";
                    
           $get2 = "select * from users where user_id= 'id' and displayed=0";    
           mysql_query($get2);
           echo "<br><font color=$color><b>User" . $row['username'] . " </b>";
           mysql_query($insert1);
           echo "[".$t_stamp."] <b>: </b></font>".$str_msg;
        }
    }

    else if(isset($_GET['get']))
    {

            $get = "select * from chat where user_id= 'id' and displayed=0";
             $res = mysql_query($get);
           $num_rows = mysql_num_rows($res);
           if($num_rows)
            {

               while($new_msg = mysql_fetch_array($res))
                    echo "<br><font color=\"$color\"><b>User ".$id." </b>[".$new_msg['timestamp']."] <b>: </b></font>".stripslashes($new_msg['msg']);
               $mark2 = mysql_query("update chat set displayed=1 where user_id=".$id." and displayed=0");    
            }
        
    }

    else
    {
        echo "<font color=red><b><br>Error processing data...!</b></font>";
    }

function
add_smilies($str_msg)
{

 $get_smiles = mysql_query("select * from smilies order by length(image_code) desc");
  while($row_smilies = mysql_fetch_array($get_smiles))
  {

    $str_msg = str_replace(''.$row_smilies['image_code'].''," <img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'> ",$str_msg);
    
    //$str_msg = preg_match("/".$row_smilies['image_code']."/","<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>");
    /*if(false !== strpos($row_smilies['image_code'],$str_msg))
      {
        $sel = mysql_query("select * from smilies where image_code='".$row_smilies['image_code']."'");
        $row = mysql_fetch_array($sel);        
        echo "<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>";
      }*/


  }
  return $str_msg;
}


?>


Toevoeging op 16/03/2015 19:36:00:

Alleen in de chat zegt hij:
"Notice: Undefined variable: row in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 26"

Hoe kan dit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2015 19:36:57
Quote Anchor link
Deze werkt op userID's, en verder is er een SQL-injection mogelijk op lijn 22.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

16/03/2015 19:58:34
Quote Anchor link
Probeer het query resultaat eerst even te fetchen naar de variabele $row, dan gaat het vast beter.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

16/03/2015 20:08:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
session_start(); // Start a new session
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}

$conn = mysqli_connect("localhost","root","superbart","blog") or die("could not connect to server");

    if(isset($_GET['set']))
    {

         if(isset($_GET['content']))
        {

           $str_msg = stripslashes($_GET['content']);
           $time = getdate();
           $str_msg = add_smilies($str_msg);
           $t_stamp = $time['hours'].":".$time['minutes'].":".$time['seconds'];

           (
$_GET['uid']=='1')? $color ="red" : $color ="green";

           $insert1 = "INSERT INTO chat (user_id,msg,timestamp,displayed)
                     VALUES ('"
.$_GET['uid']."', '".addslashes($str_msg)."', '$t_stamp', '0')";
                    
           $query = "select * from users where user_id= 'id' and displayed=0";    
           $result = mysqli_query($conn,$query);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
           echo "<br><font color=$color><b>User" . $row['username'] . " </b>";}
            $result = mysqli_query($conn,$insert1);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {          
          mysqli_query($insert1);
           echo "[".$t_stamp."] <b>: </b></font>".$str_msg;}
        }
    }

    else if(isset($_GET['get']))
    {

            $query = "select * from chat where user_id= 'id' and displayed=0";
             $result = mysqli_query($conn, $query);
           $num_rows = mysqli_num_rows($result);
           if($num_rows)
            {

               while($new_msg = mysqlifetch_array($res))
                    echo "<br><b>User ".$id." </b>[".$new_msg['timestamp']."] <b>: </b></font>".stripslashes($new_msg['msg']);
                $query = "select * from users where user_id= 'id' and displayed=0";
               $mark2 = mysqli_query($query);    
            }
        
    }

    else
    {
        echo "<font color=red><b><br>Error processing data...!</b></font>";
    }

function
add_smilies($str_msg)
{

 $get_smiles = mysql_query("select * from smilies order by length(image_code) desc");
  while($row_smilies = mysql_fetch_array($get_smiles))
  {

    $str_msg = str_replace(''.$row_smilies['image_code'].''," <img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'> ",$str_msg);
    
    //$str_msg = preg_match("/".$row_smilies['image_code']."/","<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>");
    /*if(false !== strpos($row_smilies['image_code'],$str_msg))
      {
        $sel = mysql_query("select * from smilies where image_code='".$row_smilies['image_code']."'");
        $row = mysql_fetch_array($sel);        
        echo "<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>";
      }*/


  }
  return $str_msg;
}


?>


Toevoeging op 16/03/2015 20:12:53:

laatste foutwarning tot nu toe:

"Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 39"
Gewijzigd op 16/03/2015 20:18:14 door bart de kinkelaar
 
E WNSMA

E WNSMA

16/03/2015 20:36:59
Quote Anchor link
Ik had ergens nog de source van deze chatbox ergens liggen.
Als je interesse hebt PM me maar dan kan ik deze zoeken voor je.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2015 20:53:52
Quote Anchor link
Bart de kinkelaar op 16/03/2015 20:08:21:
laatste foutwarning tot nu toe:

"Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 39"

je query wilt niet uitgevoerd worden omdat er foutafhandeling ontbreekt.
Kijk eens naar mysqli_error($con);
 
Pipo Clown

Pipo Clown

16/03/2015 23:01:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
            $query = "select * from chat where user_id= 'id' and displayed=0";


Je vergelijkt in deze query de inhoud van de kolom user_id met de string 'id', dit moet vast de variabele $id zijn.

Dit zal geen foutmelding geven maar wel een leeg resultaat,
Gewijzigd op 16/03/2015 23:01:48 door Pipo Clown
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

17/03/2015 15:41:17
Quote Anchor link
_______________
Op dit moment heb ik vooral deze error:
Notice: Undefined variable: id in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 41


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php
session_start(); // Start a new session?>
<?php
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}
?>
<?php
$conn
= mysqli_connect("localhost","root","superbart","minimail") or die("could not connect to server");

    if(isset($_GET['set']))
    {

         if(isset($_GET['content']))
        {

           $str_msg = stripslashes($_GET['content']);
           $time = getdate();
           $str_msg = add_smilies($str_msg);
           $t_stamp = $time['hours'].":".$time['minutes'].":".$time['seconds'];

           (
$_GET['uid']=='1')? $color ="red" : $color ="green";

           $insert1 = "INSERT INTO chat (user_id,msg,timestamp,displayed)
                     VALUES ('"
.$_GET['uid']."', '".addslashes($str_msg)."', '$t_stamp', '0')";
                    
           $query = "select * from users where user_id= $id";    
           $result = mysqli_query($conn,$query);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
           echo "<br><font color=$color><b>User" . $row['username'] . " </b>";}
            $result = mysqli_query($conn,$insert1);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {          
          mysqli_query($insert1);
           echo "[".$t_stamp."] <b>: </b></font>".$str_msg;}
        }
    
        else
    {
echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_error();
    }
    }

    else if(isset($_GET['get']))
    {

  $query2 = "select * FROM users WHERE user_id= $id";  
           $result2 = mysqli_query($conn,$query2) or die ( mysql_error() );
           $num_rows = mysqli_num_rows($result2);
           if ($nrOfRows > 0)
            {

               while($new_msg = mysqlifetch_array($result))
                    echo "<br><b>User ".$id." </b>[".$new_msg['timestamp']."] <b>: </b></font>".stripslashes($new_msg['msg']);
                $query = "select * from users where user_id= $id";
               $result = mysqli_query($query);    
            }
    }

    else
    {
  
echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_error();
    }

function
add_smilies($str_msg)
{

 $get_smiles = mysql_query("select * from smilies order by length(image_code) desc");
  while($row_smilies = mysql_fetch_array($get_smiles))
  {

    $str_msg = str_replace(''.$row_smilies['image_code'].''," <img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'> ",$str_msg);
    
    //$str_msg = preg_match("/".$row_smilies['image_code']."/","<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>");
    /*if(false !== strpos($row_smilies['image_code'],$str_msg))
      {
        $sel = mysql_query("select * from smilies where image_code='".$row_smilies['image_code']."'");
        $row = mysql_fetch_array($sel);        
        echo "<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>";
      }*/


  }
  return $str_msg;
}


?>
Gewijzigd op 17/03/2015 16:01:21 door bart de kinkelaar
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2015 16:04:03
Quote Anchor link
Hint 1: de fout van regel 43 ontstaat omdat regel 42 niet het resultaat levert dat jij verwacht.
Hint 2: Kijk eens hier onder het kopje Return Values.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

17/03/2015 16:18:31
Quote Anchor link
Ik heb gekeken, als ik bijv o.a. van mysql_error Mysqli_error (met tussen () $conn) maak, geeft hij aan:
Notice: Undefined variable: id in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 40
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Laat ik mysql_error staan en is dit de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
    if(isset($_GET['set']))
    {
         if(isset($_GET['content']))
        {
           $str_msg = stripslashes($_GET['content']);
           $time = getdate();
           $str_msg = add_smilies($str_msg);
           $t_stamp = $time['hours'].":".$time['minutes'].":".$time['seconds'];

           ($_GET['uid']=='1')? $color ="red" : $color ="green";

           $insert1 = "INSERT INTO chat (user_id,msg,timestamp,displayed)
                     VALUES ('".$_GET['uid']."', '".addslashes($str_msg)."', '$t_stamp', '0')";
                    
           $query = "select * from users where user_id= $id";    
           $result = mysqli_query($conn,$query);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
           echo "<br><font color=$color><b>User" . $row['username'] . " </b>";}
            $result = mysqli_query($conn,$insert1);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {          
          mysqli_query($insert1);
           echo "[".$t_stamp."] <b>: </b></font>".$str_msg;}
        }    
        else
    {
echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_error();


dan weergeeft hij de oude error.

De conn klopt en het ophalen van het ID zou ook moeten kloppen. Achter de link staat ?id=1 en bovenaan de code staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
session_start(); // Start a new session
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}[/code]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2015 16:31:45
Quote Anchor link
Op het eerste ogenblik zie ik ook niet waarom die $id niet zou bestaan. Wel vallen me enkele dingen op:

- Uitlijning is niet netjes, als ik accolades boven recht boven elkaar zie, dan is het script al lastig te debuggen
- MQL-functies benoemen we met een hoofdletter, dus SELECT i.p.v. select
- Gebruik van addslashes() waarmee je je input kan verminken. Gebruik gewoon mysqli_real_escape_string() voor $_POST, $_GEt en $_COOKIE in een query.
- $insert1 zegt niet veel, zie jij straks het verschil nog met $insert3 en $insert8? Noem hem dan bijvoorbeeld $insert_message.
- <font> is verouderd, kijk eens naar CSS.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2015 16:32:39
Quote Anchor link
>> You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Als je dat krijgt doe dan even de query echo-en en kijk eens hoe dat er uit ziet
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2015 16:35:04
Quote Anchor link
Aar C op 17/03/2015 16:31:45:
Op het eerste ogenblik zie ik ook niet waarom die $id niet zou bestaan.


Als de GET niet bestaat ook geen $id.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.