chatbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

15/03/2015 20:19:48
Quote Anchor link
voor mijn website wil ik een chatbox gaan maken.
Op de site kunnen alleen ingelogde mensen die chatbox gebruiken (en alleen bij hun word hij weergeven). De inlog&Registratie gegevens moeten opgeslagen kunnen worden in de database v/d site.
Hoe krijg ik dit voor elkaar/waar kan ik een soortgelijke downloadbare chatbox vinden?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:08:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2015 21:36:02
Quote Anchor link
Als ik op Google kijk kom ik een hoop downloadbare chatboxen tegen. Ik neem aan dat het geen drukke chatbox wordt want PHP is zelf niet zo heel geschikt voor een drukke chatbox.

In dat geval zul je moeten kijken naar node.js en een eigen webserver. Of je kan je verdiepen in IRC; een chatprotocol, en een IRC-client downloaden (zoals Mibbit).
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

15/03/2015 22:53:36
Quote Anchor link
Ik ben er ook veel tegen gekomen maar het is steeds niet wat ik zoek. Het liefst noet de chatnaam van de gebruiker hetzelfde zijn als de accounaccountnaam waarop diegene ingelogd is, zonder dat diegene nog een extra x in de chat box zijn wachtwoord en naam hoeft in te vullen. Ook moet er een mogelijkheid zijn voor privechats.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2015 23:06:39
Quote Anchor link
Bij elke chatbox kan de gebruiker een chatnaam bedenken. In dit geval moet je de chatbox aanpassen dat hij de juiste username uit je sessie of database haalt.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

16/03/2015 18:35:40
Quote Anchor link
Weet iemand een goedwerkende chatbox waar ik hetgeen mee kan wat ik al uitgelegd had? Heb er heel veel uitgeprobeerd, maar de meesten zijn het net niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2015 18:37:12
Quote Anchor link
Ik zie hier toch echt een hoop dingen voorbij komen:
https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=chatbox+php

En anders als je niks kan vinden, wat houdt je tegen om het zelf te bouwen?
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

16/03/2015 18:55:27
Quote Anchor link
Het punt is, ik zie er ook veel. Maar het zijn veel chatbox`jes waarvan er ook een premium versie is en je dus neit alles kunt aanpassen en er zijn er een aantal die niet werken.

PHP etc kan ik opzich prima, maar Javascript is een heel ander verhaal.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2015 18:58:09
Quote Anchor link
http://www.phpfreechat.net/

Open-source nog zelfs. Wat wil je nog meer ;-)
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

16/03/2015 19:35:15
Quote Anchor link
Ik denk een chat`je te hebben gevonden. Nu wil ik dat hij als naam, de naam doet die hoort bij het ID in de URL die hoort bij de username in de database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php
session_start(); // Start a new session
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}
?>
<?php
    include('conn.php');
    if(isset($_GET['set']))
    {

         if(isset($_GET['content']))
        {

           $str_msg = stripslashes($_GET['content']);
           $time = getdate();
           $str_msg = add_smilies($str_msg);
           $t_stamp = $time['hours'].":".$time['minutes'].":".$time['seconds'];

           (
$_GET['uid']=='1')? $color ="red" : $color ="green";

           $insert1 = "INSERT INTO chat (user_id,msg,timestamp,displayed)
                     VALUES ('"
.$_GET['uid']."', '".addslashes($str_msg)."', '$t_stamp', '0')";
                    
           $get2 = "select * from users where user_id= 'id' and displayed=0";    
           mysql_query($get2);
           echo "<br><font color=$color><b>User" . $row['username'] . " </b>";
           mysql_query($insert1);
           echo "[".$t_stamp."] <b>: </b></font>".$str_msg;
        }
    }

    else if(isset($_GET['get']))
    {

            $get = "select * from chat where user_id= 'id' and displayed=0";
             $res = mysql_query($get);
           $num_rows = mysql_num_rows($res);
           if($num_rows)
            {

               while($new_msg = mysql_fetch_array($res))
                    echo "<br><font color=\"$color\"><b>User ".$id." </b>[".$new_msg['timestamp']."] <b>: </b></font>".stripslashes($new_msg['msg']);
               $mark2 = mysql_query("update chat set displayed=1 where user_id=".$id." and displayed=0");    
            }
        
    }

    else
    {
        echo "<font color=red><b><br>Error processing data...!</b></font>";
    }

function
add_smilies($str_msg)
{

 $get_smiles = mysql_query("select * from smilies order by length(image_code) desc");
  while($row_smilies = mysql_fetch_array($get_smiles))
  {

    $str_msg = str_replace(''.$row_smilies['image_code'].''," <img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'> ",$str_msg);
    
    //$str_msg = preg_match("/".$row_smilies['image_code']."/","<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>");
    /*if(false !== strpos($row_smilies['image_code'],$str_msg))
      {
        $sel = mysql_query("select * from smilies where image_code='".$row_smilies['image_code']."'");
        $row = mysql_fetch_array($sel);        
        echo "<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>";
      }*/


  }
  return $str_msg;
}


?>


Toevoeging op 16/03/2015 19:36:00:

Alleen in de chat zegt hij:
"Notice: Undefined variable: row in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 26"

Hoe kan dit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2015 19:36:57
Quote Anchor link
Deze werkt op userID's, en verder is er een SQL-injection mogelijk op lijn 22.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

16/03/2015 19:58:34
Quote Anchor link
Probeer het query resultaat eerst even te fetchen naar de variabele $row, dan gaat het vast beter.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

16/03/2015 20:08:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
session_start(); // Start a new session
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}

$conn = mysqli_connect("localhost","root","superbart","blog") or die("could not connect to server");

    if(isset($_GET['set']))
    {

         if(isset($_GET['content']))
        {

           $str_msg = stripslashes($_GET['content']);
           $time = getdate();
           $str_msg = add_smilies($str_msg);
           $t_stamp = $time['hours'].":".$time['minutes'].":".$time['seconds'];

           (
$_GET['uid']=='1')? $color ="red" : $color ="green";

           $insert1 = "INSERT INTO chat (user_id,msg,timestamp,displayed)
                     VALUES ('"
.$_GET['uid']."', '".addslashes($str_msg)."', '$t_stamp', '0')";
                    
           $query = "select * from users where user_id= 'id' and displayed=0";    
           $result = mysqli_query($conn,$query);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
           echo "<br><font color=$color><b>User" . $row['username'] . " </b>";}
            $result = mysqli_query($conn,$insert1);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {          
          mysqli_query($insert1);
           echo "[".$t_stamp."] <b>: </b></font>".$str_msg;}
        }
    }

    else if(isset($_GET['get']))
    {

            $query = "select * from chat where user_id= 'id' and displayed=0";
             $result = mysqli_query($conn, $query);
           $num_rows = mysqli_num_rows($result);
           if($num_rows)
            {

               while($new_msg = mysqlifetch_array($res))
                    echo "<br><b>User ".$id." </b>[".$new_msg['timestamp']."] <b>: </b></font>".stripslashes($new_msg['msg']);
                $query = "select * from users where user_id= 'id' and displayed=0";
               $mark2 = mysqli_query($query);    
            }
        
    }

    else
    {
        echo "<font color=red><b><br>Error processing data...!</b></font>";
    }

function
add_smilies($str_msg)
{

 $get_smiles = mysql_query("select * from smilies order by length(image_code) desc");
  while($row_smilies = mysql_fetch_array($get_smiles))
  {

    $str_msg = str_replace(''.$row_smilies['image_code'].''," <img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'> ",$str_msg);
    
    //$str_msg = preg_match("/".$row_smilies['image_code']."/","<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>");
    /*if(false !== strpos($row_smilies['image_code'],$str_msg))
      {
        $sel = mysql_query("select * from smilies where image_code='".$row_smilies['image_code']."'");
        $row = mysql_fetch_array($sel);        
        echo "<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>";
      }*/


  }
  return $str_msg;
}


?>


Toevoeging op 16/03/2015 20:12:53:

laatste foutwarning tot nu toe:

"Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 39"
Gewijzigd op 16/03/2015 20:18:14 door bart de kinkelaar
 
E WNSMA

E WNSMA

16/03/2015 20:36:59
Quote Anchor link
Ik had ergens nog de source van deze chatbox ergens liggen.
Als je interesse hebt PM me maar dan kan ik deze zoeken voor je.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2015 20:53:52
Quote Anchor link
Bart de kinkelaar op 16/03/2015 20:08:21:
laatste foutwarning tot nu toe:

"Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 39"

je query wilt niet uitgevoerd worden omdat er foutafhandeling ontbreekt.
Kijk eens naar mysqli_error($con);
 
Pipo Clown

Pipo Clown

16/03/2015 23:01:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
            $query = "select * from chat where user_id= 'id' and displayed=0";


Je vergelijkt in deze query de inhoud van de kolom user_id met de string 'id', dit moet vast de variabele $id zijn.

Dit zal geen foutmelding geven maar wel een leeg resultaat,
Gewijzigd op 16/03/2015 23:01:48 door Pipo Clown
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

17/03/2015 15:41:17
Quote Anchor link
_______________
Op dit moment heb ik vooral deze error:
Notice: Undefined variable: id in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 41


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php
session_start(); // Start a new session?>
<?php
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}
?>
<?php
$conn
= mysqli_connect("localhost","root","superbart","minimail") or die("could not connect to server");

    if(isset($_GET['set']))
    {

         if(isset($_GET['content']))
        {

           $str_msg = stripslashes($_GET['content']);
           $time = getdate();
           $str_msg = add_smilies($str_msg);
           $t_stamp = $time['hours'].":".$time['minutes'].":".$time['seconds'];

           (
$_GET['uid']=='1')? $color ="red" : $color ="green";

           $insert1 = "INSERT INTO chat (user_id,msg,timestamp,displayed)
                     VALUES ('"
.$_GET['uid']."', '".addslashes($str_msg)."', '$t_stamp', '0')";
                    
           $query = "select * from users where user_id= $id";    
           $result = mysqli_query($conn,$query);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
           echo "<br><font color=$color><b>User" . $row['username'] . " </b>";}
            $result = mysqli_query($conn,$insert1);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {          
          mysqli_query($insert1);
           echo "[".$t_stamp."] <b>: </b></font>".$str_msg;}
        }
    
        else
    {
echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_error();
    }
    }

    else if(isset($_GET['get']))
    {

  $query2 = "select * FROM users WHERE user_id= $id";  
           $result2 = mysqli_query($conn,$query2) or die ( mysql_error() );
           $num_rows = mysqli_num_rows($result2);
           if ($nrOfRows > 0)
            {

               while($new_msg = mysqlifetch_array($result))
                    echo "<br><b>User ".$id." </b>[".$new_msg['timestamp']."] <b>: </b></font>".stripslashes($new_msg['msg']);
                $query = "select * from users where user_id= $id";
               $result = mysqli_query($query);    
            }
    }

    else
    {
  
echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_error();
    }

function
add_smilies($str_msg)
{

 $get_smiles = mysql_query("select * from smilies order by length(image_code) desc");
  while($row_smilies = mysql_fetch_array($get_smiles))
  {

    $str_msg = str_replace(''.$row_smilies['image_code'].''," <img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'> ",$str_msg);
    
    //$str_msg = preg_match("/".$row_smilies['image_code']."/","<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>");
    /*if(false !== strpos($row_smilies['image_code'],$str_msg))
      {
        $sel = mysql_query("select * from smilies where image_code='".$row_smilies['image_code']."'");
        $row = mysql_fetch_array($sel);        
        echo "<img src='images/".$row_smilies['id'].".gif'>";
      }*/


  }
  return $str_msg;
}


?>
Gewijzigd op 17/03/2015 16:01:21 door bart de kinkelaar
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2015 16:04:03
Quote Anchor link
Hint 1: de fout van regel 43 ontstaat omdat regel 42 niet het resultaat levert dat jij verwacht.
Hint 2: Kijk eens hier onder het kopje Return Values.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

17/03/2015 16:18:31
Quote Anchor link
Ik heb gekeken, als ik bijv o.a. van mysql_error Mysqli_error (met tussen () $conn) maak, geeft hij aan:
Notice: Undefined variable: id in C:\xampp\htdocs\Webwinkelcentrum\MMchat3\script_page.php on line 40
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Laat ik mysql_error staan en is dit de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
    if(isset($_GET['set']))
    {
         if(isset($_GET['content']))
        {
           $str_msg = stripslashes($_GET['content']);
           $time = getdate();
           $str_msg = add_smilies($str_msg);
           $t_stamp = $time['hours'].":".$time['minutes'].":".$time['seconds'];

           ($_GET['uid']=='1')? $color ="red" : $color ="green";

           $insert1 = "INSERT INTO chat (user_id,msg,timestamp,displayed)
                     VALUES ('".$_GET['uid']."', '".addslashes($str_msg)."', '$t_stamp', '0')";
                    
           $query = "select * from users where user_id= $id";    
           $result = mysqli_query($conn,$query);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
           echo "<br><font color=$color><b>User" . $row['username'] . " </b>";}
            $result = mysqli_query($conn,$insert1);
           while($row = mysqli_fetch_array($result))      {          
          mysqli_query($insert1);
           echo "[".$t_stamp."] <b>: </b></font>".$str_msg;}
        }    
        else
    {
echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_error();


dan weergeeft hij de oude error.

De conn klopt en het ophalen van het ID zou ook moeten kloppen. Achter de link staat ?id=1 en bovenaan de code staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
session_start(); // Start a new session
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}[/code]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2015 16:31:45
Quote Anchor link
Op het eerste ogenblik zie ik ook niet waarom die $id niet zou bestaan. Wel vallen me enkele dingen op:

- Uitlijning is niet netjes, als ik accolades boven recht boven elkaar zie, dan is het script al lastig te debuggen
- MQL-functies benoemen we met een hoofdletter, dus SELECT i.p.v. select
- Gebruik van addslashes() waarmee je je input kan verminken. Gebruik gewoon mysqli_real_escape_string() voor $_POST, $_GEt en $_COOKIE in een query.
- $insert1 zegt niet veel, zie jij straks het verschil nog met $insert3 en $insert8? Noem hem dan bijvoorbeeld $insert_message.
- <font> is verouderd, kijk eens naar CSS.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2015 16:32:39
Quote Anchor link
>> You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Als je dat krijgt doe dan even de query echo-en en kijk eens hoe dat er uit ziet
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2015 16:35:04
Quote Anchor link
Aar C op 17/03/2015 16:31:45:
Op het eerste ogenblik zie ik ook niet waarom die $id niet zou bestaan.


Als de GET niet bestaat ook geen $id.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.