checkbox geeft problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »
Ronny nicoli

ronny nicoli

10/05/2013 10:58:24
Quote Anchor link
Hallo,
als newbie probeer ik een contactpagina script te schrijven voor mijn website.
Heb van deze site al een standaard script gebruikt en dit proberen aan te passen de verschillende tutorials volgende.(of dat probeer ik toch)
Helaas krijg ik een foutmelding bij de checkbox en krijg ik het probleem niet opgelost.
Kunnen jullie mij helpen?
Alvast bedankt!

hier de HTML code

<form action="http://www.??????.be/post.php" method="post">
<li><input name="voornaam" type="text" class="input require" value="Voornaam*" onFocus="if(this.value == 'Voornaam*') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Voornaam*';}" /></li>
<li><input name="naam" type="text" class="input require" value="Naam*" onFocus="if(this.value == 'Naam*') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Naam*';}" /></li>
<input name="bedrijfsnaam" type="text" class="input" value="Bedrijfsnaam" onFocus="if(this.value == 'Bedrijfsnaam') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Bedrijfsnaam';}" /></li>
<input name="e-mail" type="text" class="input require" value="E-mail*" onFocus="if(this.value == 'E-mail*') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'E-mail*';}" /></li>
<li><input name="adres" type="text" class="input" value="Straat &amp; Nr (Bus)" onFocus="if(this.value == 'Straat &amp; Nr (Bus)') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Straat &amp; Nr (Bus)';}" /></li>
<li><input name="gemeente" type="text" class="input" value="Postcode + Stad" onFocus="if(this.value == 'Postcode + Stad') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'postcode + Stad';}" /></li>
<li><input name="tel" type="text" class="input" value="Telefoon en/of Gsm" onFocus="if(this.value == 'Telefoon en/of Gsm') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Telefoon en/of Gsm';}" /></li>

<div class="info">
<aside>
<label>Omschrijf kort uw Event, project, gelegenheid, ...</label>
<textarea name="omschrijving" cols="" rows="1" class="textarea"></textarea>
</aside>
<aside>
<aside class="projects">
<label class="omvat"><br>- Welk type animatie zoekt u:</label>
</aside>
<ul>
<li><input name="dienst1" type="checkbox" value="animatie" class="checkbox"> Kinderanimatie</li>
<li><input name="dienst2" type="checkbox" value="show" class="checkbox"> Kindershow - Kindertheater</li>
</ul>
<ul>
<li><input name="dienst3" type="checkbox" value="catering" class="checkbox"> Catering 4 Kids</li>
<li><input name="dienst4" type="checkbox" value="marketing" class="checkbox"> Marketing 4 Kids</li>
</ul>
<ul>
<li><input name="dienst5" type="checkbox" value="events" class="checkbox"> Bedrijfsevent</li>
<li><input name="dienst6" type="checkbox" value="verjaardag" class="checkbox"> Verjaardagsfeest</li>
</ul>
<ul class="last">
<li><input name="dienst7" type="checkbox" value="communie" class="checkbox"> Communie of Familiefeest</li>
<li><input name="dienst8" type="checkbox" value="maatwerk" class="checkbox"> Maatwerk</li>
<li><input name="dienst9" type="checkbox" value="andere" class="checkbox"> Andere...<li/>
<li></li>
</ul>
</aside>
<p><br></br></p>

</fieldset>

<div class="rightcontent">
<label>- Extra Informatie:</label>
<ul>
<li><input name="datum" type="text" class="input" value="Datum" onFocus="if(this.value == 'Datum') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Datum';}" /></li>
<li><input name="aantal" type="text" class="input" value="Aantal" onFocus="if(this.value == 'Aantal') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Aantal';}" /></li>
<li><input name="locatie" type="text" class="input" value="Locatie" onFocus="if(this.value == 'Locatie') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Locatie';}" /></li>
<li><input name="uren" type="text" class="input" value="Uren" onFocus="if(this.value == 'Uren') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Uren';}" /></li>
<li><input name="andere3" type="text" class="input" value="Andere" onFocus="if(this.value == 'Andere') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Andere';}" /></li>
</ul>
<fieldset>

<p><br></p>
<h4>Nog een laatste vraagje dan! Hoe heeft u ons ontdekt?</h4>

<div class="info">
<p><input name="ontdekking1" type="checkbox" value="Via google" class="checkbox"> Via google <span>/</span>
<input name="ontdekking2" type="checkbox" value="Via vrienden" class="checkbox"> Via vrienden <span>/</span>
<input name="ontdekking3" type="checkbox" value="Via advertentie" class="checkbox"> Via advertentie <span>/</span>
<input name="ontdekking4" type="checkbox" value="Social Media (facebook, twitter, ...)" class="checkbox"> Social Media (facebook, twitter, ...)
</p>
</div>
<p><br></br></p>
<input name="submit" type="submit" class="submit" value=" Verzend aanvraag prijsofferte " />
</fieldset>
</form>


en hier het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
<?php
session_start();
$mail_ontv = 'info@??????';


if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{


    if (empty($_POST['naam']))
        $naam_fout = 1;

    if (function_exists('filter_var') && !filter_var($_POST['mail'], FILTER_VALIDATE_EMAIL))
            $email_fout = 1;

    if (!empty($_SESSION['antiflood']))
    {

        $seconde = 20;
        $tijd = time() - $_SESSION['antiflood'];
        if($tijd < $seconde)
            $antiflood = 1;
    }
}


if (($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && (!empty($antiflood) || empty($_POST['naam']) || !empty($naam_fout) || empty($_POST['mail']) || !empty($email_fout) || empty($_POST['bericht']) || empty($_POST['onderwerp']))) || $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'GET')
{

    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

        if (!empty($voornaam_fout))
            echo '<p>Uw voornaam is niet ingevuld.</p>';
        if (!empty($naam_fout))
            echo '<p>Uw naam is niet ingevuld.</p>';
        elseif (!empty($email_fout))
            echo '<p>Uw e-mailadres is niet juist.</p>';
        elseif (!empty($antiflood))
            echo '<p>U mag slechts &eacute;&eacute;n bericht per ' . $seconde . ' seconde versturen.</p>';
        else
            echo '<p>U bent uw naam, e-mailadres, onderwerp of bericht vergeten in te vullen.</p>';
    }

        
  // HTML e-mail formulier
  echo '<form method="post" action="' . $_SERVER['REQUEST_URI'] . '" />
  <p>
  
      <label for="voornaam">Voornaam:</label><br />
      <input type="text" id="voornaam" name="voornaam" value="'
. (isset($_POST['voornaam']) ? htmlspecialchars($_POST['voornaam']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="naam">Naam:</label><br />
      <input type="text" id="naam" name="naam" value="'
. (isset($_POST['naam']) ? htmlspecialchars($_POST['naam']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="Bedrijfsnaam">Bedrijfsnaam:</label><br />
      <input type="text" id="Bedrijfsnaam" name="Bedrijfsnaam" value="'
. (isset($_POST['bedrijfsnaam']) ? htmlspecialchars($_POST['bedrijfsnaam']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="E-mail">E-mail:</label><br />
      <input type="text" id="E-mail" name="E-mail" value="'
. (isset($_POST['e-mail']) ? htmlspecialchars($_POST['e-mail']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="Adres">adres:</label><br />
      <input type="text" id="adres" name="adres" value="'
. (isset($_POST['adres']) ? htmlspecialchars($_POST['adres']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="gemeente">gemeente:</label><br />
      <input type="text" id="gemeente" name="gemeente" value="'
. (isset($_POST['gemeente']) ? htmlspecialchars($_POST['gemeente']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="tel">tel:</label><br />
      <input type="text" id="tel" name="tel" value="'
. (isset($_POST['tel']) ? htmlspecialchars($_POST['tel']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="omschrijving">omschrijving:</label><br />
      <textarea id="omschrijving" name="omschrijving" rows="8" style="width: 400px;">'
. (isset($_POST['omschrijving']) ? htmlspecialchars($_POST['omschrijving']) : '') . '</textarea><br />
  
      
$dienst1= $_POST['
animatie'];
$dienst2= $_POST['
Kindershow - Kindertheater'];
$dienst3= $_POST['
Catering'];
$dienst4= $_POST['
Marketing'];
$dienst5= $_POST['
Bedrijfsevent'];
$dienst6= $_POST['
verjaardagfeest'];
$dienst7= $_POST['
Communie of familiefeest'];
$dienst8= $_POST['
Maatwerk'];
$dienst9= $_POST['
Andere'];


echo '
Welk type animatie zoekt u' . '<br>';
if (isset($dienst1)){
echo '
Animatie' . '<br>';
}
if (isset($dienst2)){
echo '
Kindershow - Kindertheater'. '<br>';
}
if (isset($dienst3)){
echo '
Catering' . '<br>';
}
if (isset($dienst4)){
echo '
Marketing' . '<br>';
}
if (isset($dienst5)){
echo '
Bedrijfsevent' . '<br>';
}
if (isset($dienst6)){
echo '
Verjaardagfeest' . '<br>';
}
if (isset($dienst7)){
echo '
Communie - familiefeest' . '<br>';
}
if (isset($dienst8)){
echo '
Maatwerk' . '<br>';
}
if (isset($dienst9)){
echo '
Andere' . '<br>';
}
if ((empty($dienst1)) && (empty($dienst2)) && (empty($dienst3)) && (empty($dienst4)) && (empty($dienst5)) && (empty($dienst6)) && (empty($dienst7)) && (empty($dienst8)) && (empty($dienst9))){
echo '
No activities chosen yet';
}

echo '
Extra Informatie' . '<br>';

           <label for="datum">Datum:</label><br />
      <input type="text" id="datum" name="datum" value="'
. (isset($_POST['datum']) ? htmlspecialchars($_POST['datum']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="aantal">aantal:</label><br />
      <input type="text" id="aantal" name="aantal" value="'
. (isset($_POST['aantal']) ? htmlspecialchars($_POST['aantal']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="locatie">locatie:</label><br />
      <input type="text" id="locatie" name="locatie" value="'
. (isset($_POST['locatie']) ? htmlspecialchars($_POST['locatie']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="uren">uren:</label><br />
      <input type="text" id="uren" name="uren" value="'
. (isset($_POST['uren']) ? htmlspecialchars($_POST['uren']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="andere3">Andere3:</label><br />
      <input type="text" id="andere3" name="andere3" value="'
. (isset($_POST['andere3']) ? htmlspecialchars($_POST['andere3']) : '') . '" /><br />
      

echo '
Hoe heeft u just us ontdekt?' . '<br>';
      
$ontdekking1= $_POST['
via Google'];
$ontdekking2= $_POST['
via vrienden'];
$ontdekking3= $_POST['
via advertentie'];
$ontdekking4= $_POST['
via social media'];
      
if (isset($dienst1)){
echo '
Via Google' . '<br>';
}
if (isset($dienst2)){
echo '
Via vrienden'. '<br>';
}
if (isset($dienst3)){
echo '
Via advertentie' . '<br>';
}
if (isset($dienst4)){
echo '
Via social media' . '<br>';
}

if ((empty($dienst1)) && (empty($dienst2)) && (empty($dienst3)) && (empty($dienst4))){
echo '
No activities chosen yet';
}      
      
      <input type="submit" name="submit" value=" Versturen " />
  </p>
  </form>'
;
}


else
{      

  $datum = date('d/m/Y H:i:s');
    
  $inhoud_mail = "===================================================\n";
  $inhoud_mail .= "Ingevulde contact formulier " . $_SERVER['HTTP_HOST'] . "\n";
  $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
  
  $inhoud_mail .= "Naam: " . htmlspecialchars($_POST['naam']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "E-mail adres: " . htmlspecialchars($_POST['mail']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "Bericht:\n";
  $inhoud_mail .= htmlspecialchars($_POST['bericht']) . "\n\n";
    
  $inhoud_mail .= "Verstuurd op " . $datum . " via het IP adres " . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "\n\n";
    
  $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
  
  
  
  $headers = 'From: ' . htmlspecialchars($_POST['naam']) . ' <' . $_POST['mail'] . '>';
  
  $headers = stripslashes($headers);
  $headers = str_replace('\n', '', $headers); // Verwijder \n
  $headers = str_replace('\r', '', $headers); // Verwijder \r
  $headers = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $headers)); // Slashes van quotes
  
  $_POST['onderwerp'] = str_replace('\n', '', $_POST['onderwerp']); // Verwijder \n
  $_POST['onderwerp'] = str_replace('\r', '', $_POST['onderwerp']); // Verwijder \r
  $_POST['onderwerp'] = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $_POST['onderwerp'])); // Slashes van quotes
  
  if (mail($mail_ontv, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail, $headers))
  {


      $_SESSION['antiflood'] = time();
      
      echo '<h1>Het contactformulier is verzonden</h1>
      
      <p>Bedankt voor het invullen van het contactformulier. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.</p>'
;
  }

  else
  {
      echo '<h1>Het contactformulier is niet verzonden</h1>
      
      <p><b>Onze excuses.</b> Het contactformulier kon niet verzonden worden.</p>'
;
  }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:37:45
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/05/2013 11:47:33
Quote Anchor link
Kijk naar de kleuren in je script. Op regel 66 (of daar in de buurt) gaat het fout: op regel 67 ben je bezig met een php opdracht, maar die is rood (alsof het tekst zou zijn).

Nog wat andere opmerkingen:
Niet zo lang geleden had iemand eenzelfde opbouw van het script als jij:
Regel 6 t/m 22 controleren of een formulier is verzonden en er geen lege velden zijn. Daarna nog een keer controleren of het formulier verzonden is (controle op $_POST en $_GET?!?) en of variabelen leeg zijn. Om daarna nogmaals te controleren of een formulier is verzonden en bij een aantal variabelen een foutmelding aan te maken.
Lijkt mij allemaal wat dubbelop.

Op regel 69 - 77 maak je een hoop variabelen aan (waarom?) zonder te controleren of die bestaan. Vervolgens doe je wel een controle met isset, maar als ik het goed heb, zal die altijd WAAR opleveren; je hebt die variabelen immers net aangemaakt...
Bedenk goede namen voor variabelen. Weet jij volgende week of maand nog wat $dienst7 is? (los daarvan: je maakt nu onnodig variabelen aan, want je hebt de $_POST waarden immers).

Voor een goede opbouw:
Eerst php, dan HTML. In PHP controleer je of het formulier verzonden is en voer je andere controles uit en verzorgt (indien aan alle voorwaarden wordt voldaan) de verzending van de mail. Je hebt nu van alles door elkaar.
Grote kans dat in je mail-functie de juiste headers ontbreken. kan betekenen dat mail niet aankomt of in de spam-box. Gebruik om te voorkomen dat je het wiel opnieuw gaat uitvinden bv swiftmailer of phpmailer.

Zet error-reporting aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.