checkbox geeft problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »
Ronny nicoli

ronny nicoli

10/05/2013 10:58:24
Quote Anchor link
Hallo,
als newbie probeer ik een contactpagina script te schrijven voor mijn website.
Heb van deze site al een standaard script gebruikt en dit proberen aan te passen de verschillende tutorials volgende.(of dat probeer ik toch)
Helaas krijg ik een foutmelding bij de checkbox en krijg ik het probleem niet opgelost.
Kunnen jullie mij helpen?
Alvast bedankt!

hier de HTML code

<form action="http://www.??????.be/post.php" method="post">
<li><input name="voornaam" type="text" class="input require" value="Voornaam*" onFocus="if(this.value == 'Voornaam*') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Voornaam*';}" /></li>
<li><input name="naam" type="text" class="input require" value="Naam*" onFocus="if(this.value == 'Naam*') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Naam*';}" /></li>
<input name="bedrijfsnaam" type="text" class="input" value="Bedrijfsnaam" onFocus="if(this.value == 'Bedrijfsnaam') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Bedrijfsnaam';}" /></li>
<input name="e-mail" type="text" class="input require" value="E-mail*" onFocus="if(this.value == 'E-mail*') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'E-mail*';}" /></li>
<li><input name="adres" type="text" class="input" value="Straat &amp; Nr (Bus)" onFocus="if(this.value == 'Straat &amp; Nr (Bus)') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Straat &amp; Nr (Bus)';}" /></li>
<li><input name="gemeente" type="text" class="input" value="Postcode + Stad" onFocus="if(this.value == 'Postcode + Stad') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'postcode + Stad';}" /></li>
<li><input name="tel" type="text" class="input" value="Telefoon en/of Gsm" onFocus="if(this.value == 'Telefoon en/of Gsm') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Telefoon en/of Gsm';}" /></li>

<div class="info">
<aside>
<label>Omschrijf kort uw Event, project, gelegenheid, ...</label>
<textarea name="omschrijving" cols="" rows="1" class="textarea"></textarea>
</aside>
<aside>
<aside class="projects">
<label class="omvat"><br>- Welk type animatie zoekt u:</label>
</aside>
<ul>
<li><input name="dienst1" type="checkbox" value="animatie" class="checkbox"> Kinderanimatie</li>
<li><input name="dienst2" type="checkbox" value="show" class="checkbox"> Kindershow - Kindertheater</li>
</ul>
<ul>
<li><input name="dienst3" type="checkbox" value="catering" class="checkbox"> Catering 4 Kids</li>
<li><input name="dienst4" type="checkbox" value="marketing" class="checkbox"> Marketing 4 Kids</li>
</ul>
<ul>
<li><input name="dienst5" type="checkbox" value="events" class="checkbox"> Bedrijfsevent</li>
<li><input name="dienst6" type="checkbox" value="verjaardag" class="checkbox"> Verjaardagsfeest</li>
</ul>
<ul class="last">
<li><input name="dienst7" type="checkbox" value="communie" class="checkbox"> Communie of Familiefeest</li>
<li><input name="dienst8" type="checkbox" value="maatwerk" class="checkbox"> Maatwerk</li>
<li><input name="dienst9" type="checkbox" value="andere" class="checkbox"> Andere...<li/>
<li></li>
</ul>
</aside>
<p><br></br></p>

</fieldset>

<div class="rightcontent">
<label>- Extra Informatie:</label>
<ul>
<li><input name="datum" type="text" class="input" value="Datum" onFocus="if(this.value == 'Datum') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Datum';}" /></li>
<li><input name="aantal" type="text" class="input" value="Aantal" onFocus="if(this.value == 'Aantal') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Aantal';}" /></li>
<li><input name="locatie" type="text" class="input" value="Locatie" onFocus="if(this.value == 'Locatie') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Locatie';}" /></li>
<li><input name="uren" type="text" class="input" value="Uren" onFocus="if(this.value == 'Uren') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Uren';}" /></li>
<li><input name="andere3" type="text" class="input" value="Andere" onFocus="if(this.value == 'Andere') {this.value = '';}" onBlur="if (this.value == '') {this.value = 'Andere';}" /></li>
</ul>
<fieldset>

<p><br></p>
<h4>Nog een laatste vraagje dan! Hoe heeft u ons ontdekt?</h4>

<div class="info">
<p><input name="ontdekking1" type="checkbox" value="Via google" class="checkbox"> Via google <span>/</span>
<input name="ontdekking2" type="checkbox" value="Via vrienden" class="checkbox"> Via vrienden <span>/</span>
<input name="ontdekking3" type="checkbox" value="Via advertentie" class="checkbox"> Via advertentie <span>/</span>
<input name="ontdekking4" type="checkbox" value="Social Media (facebook, twitter, ...)" class="checkbox"> Social Media (facebook, twitter, ...)
</p>
</div>
<p><br></br></p>
<input name="submit" type="submit" class="submit" value=" Verzend aanvraag prijsofferte " />
</fieldset>
</form>


en hier het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
<?php
session_start();
$mail_ontv = 'info@??????';


if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{


    if (empty($_POST['naam']))
        $naam_fout = 1;

    if (function_exists('filter_var') && !filter_var($_POST['mail'], FILTER_VALIDATE_EMAIL))
            $email_fout = 1;

    if (!empty($_SESSION['antiflood']))
    {

        $seconde = 20;
        $tijd = time() - $_SESSION['antiflood'];
        if($tijd < $seconde)
            $antiflood = 1;
    }
}


if (($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && (!empty($antiflood) || empty($_POST['naam']) || !empty($naam_fout) || empty($_POST['mail']) || !empty($email_fout) || empty($_POST['bericht']) || empty($_POST['onderwerp']))) || $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'GET')
{

    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

        if (!empty($voornaam_fout))
            echo '<p>Uw voornaam is niet ingevuld.</p>';
        if (!empty($naam_fout))
            echo '<p>Uw naam is niet ingevuld.</p>';
        elseif (!empty($email_fout))
            echo '<p>Uw e-mailadres is niet juist.</p>';
        elseif (!empty($antiflood))
            echo '<p>U mag slechts &eacute;&eacute;n bericht per ' . $seconde . ' seconde versturen.</p>';
        else
            echo '<p>U bent uw naam, e-mailadres, onderwerp of bericht vergeten in te vullen.</p>';
    }

        
  // HTML e-mail formulier
  echo '<form method="post" action="' . $_SERVER['REQUEST_URI'] . '" />
  <p>
  
      <label for="voornaam">Voornaam:</label><br />
      <input type="text" id="voornaam" name="voornaam" value="'
. (isset($_POST['voornaam']) ? htmlspecialchars($_POST['voornaam']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="naam">Naam:</label><br />
      <input type="text" id="naam" name="naam" value="'
. (isset($_POST['naam']) ? htmlspecialchars($_POST['naam']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="Bedrijfsnaam">Bedrijfsnaam:</label><br />
      <input type="text" id="Bedrijfsnaam" name="Bedrijfsnaam" value="'
. (isset($_POST['bedrijfsnaam']) ? htmlspecialchars($_POST['bedrijfsnaam']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="E-mail">E-mail:</label><br />
      <input type="text" id="E-mail" name="E-mail" value="'
. (isset($_POST['e-mail']) ? htmlspecialchars($_POST['e-mail']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="Adres">adres:</label><br />
      <input type="text" id="adres" name="adres" value="'
. (isset($_POST['adres']) ? htmlspecialchars($_POST['adres']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="gemeente">gemeente:</label><br />
      <input type="text" id="gemeente" name="gemeente" value="'
. (isset($_POST['gemeente']) ? htmlspecialchars($_POST['gemeente']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="tel">tel:</label><br />
      <input type="text" id="tel" name="tel" value="'
. (isset($_POST['tel']) ? htmlspecialchars($_POST['tel']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="omschrijving">omschrijving:</label><br />
      <textarea id="omschrijving" name="omschrijving" rows="8" style="width: 400px;">'
. (isset($_POST['omschrijving']) ? htmlspecialchars($_POST['omschrijving']) : '') . '</textarea><br />
  
      
$dienst1= $_POST['
animatie'];
$dienst2= $_POST['
Kindershow - Kindertheater'];
$dienst3= $_POST['
Catering'];
$dienst4= $_POST['
Marketing'];
$dienst5= $_POST['
Bedrijfsevent'];
$dienst6= $_POST['
verjaardagfeest'];
$dienst7= $_POST['
Communie of familiefeest'];
$dienst8= $_POST['
Maatwerk'];
$dienst9= $_POST['
Andere'];


echo '
Welk type animatie zoekt u' . '<br>';
if (isset($dienst1)){
echo '
Animatie' . '<br>';
}
if (isset($dienst2)){
echo '
Kindershow - Kindertheater'. '<br>';
}
if (isset($dienst3)){
echo '
Catering' . '<br>';
}
if (isset($dienst4)){
echo '
Marketing' . '<br>';
}
if (isset($dienst5)){
echo '
Bedrijfsevent' . '<br>';
}
if (isset($dienst6)){
echo '
Verjaardagfeest' . '<br>';
}
if (isset($dienst7)){
echo '
Communie - familiefeest' . '<br>';
}
if (isset($dienst8)){
echo '
Maatwerk' . '<br>';
}
if (isset($dienst9)){
echo '
Andere' . '<br>';
}
if ((empty($dienst1)) && (empty($dienst2)) && (empty($dienst3)) && (empty($dienst4)) && (empty($dienst5)) && (empty($dienst6)) && (empty($dienst7)) && (empty($dienst8)) && (empty($dienst9))){
echo '
No activities chosen yet';
}

echo '
Extra Informatie' . '<br>';

           <label for="datum">Datum:</label><br />
      <input type="text" id="datum" name="datum" value="'
. (isset($_POST['datum']) ? htmlspecialchars($_POST['datum']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="aantal">aantal:</label><br />
      <input type="text" id="aantal" name="aantal" value="'
. (isset($_POST['aantal']) ? htmlspecialchars($_POST['aantal']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="locatie">locatie:</label><br />
      <input type="text" id="locatie" name="locatie" value="'
. (isset($_POST['locatie']) ? htmlspecialchars($_POST['locatie']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="uren">uren:</label><br />
      <input type="text" id="uren" name="uren" value="'
. (isset($_POST['uren']) ? htmlspecialchars($_POST['uren']) : '') . '" /><br />
      
      <label for="andere3">Andere3:</label><br />
      <input type="text" id="andere3" name="andere3" value="'
. (isset($_POST['andere3']) ? htmlspecialchars($_POST['andere3']) : '') . '" /><br />
      

echo '
Hoe heeft u just us ontdekt?' . '<br>';
      
$ontdekking1= $_POST['
via Google'];
$ontdekking2= $_POST['
via vrienden'];
$ontdekking3= $_POST['
via advertentie'];
$ontdekking4= $_POST['
via social media'];
      
if (isset($dienst1)){
echo '
Via Google' . '<br>';
}
if (isset($dienst2)){
echo '
Via vrienden'. '<br>';
}
if (isset($dienst3)){
echo '
Via advertentie' . '<br>';
}
if (isset($dienst4)){
echo '
Via social media' . '<br>';
}

if ((empty($dienst1)) && (empty($dienst2)) && (empty($dienst3)) && (empty($dienst4))){
echo '
No activities chosen yet';
}      
      
      <input type="submit" name="submit" value=" Versturen " />
  </p>
  </form>'
;
}


else
{      

  $datum = date('d/m/Y H:i:s');
    
  $inhoud_mail = "===================================================\n";
  $inhoud_mail .= "Ingevulde contact formulier " . $_SERVER['HTTP_HOST'] . "\n";
  $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
  
  $inhoud_mail .= "Naam: " . htmlspecialchars($_POST['naam']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "E-mail adres: " . htmlspecialchars($_POST['mail']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "Bericht:\n";
  $inhoud_mail .= htmlspecialchars($_POST['bericht']) . "\n\n";
    
  $inhoud_mail .= "Verstuurd op " . $datum . " via het IP adres " . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "\n\n";
    
  $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
  
  
  
  $headers = 'From: ' . htmlspecialchars($_POST['naam']) . ' <' . $_POST['mail'] . '>';
  
  $headers = stripslashes($headers);
  $headers = str_replace('\n', '', $headers); // Verwijder \n
  $headers = str_replace('\r', '', $headers); // Verwijder \r
  $headers = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $headers)); // Slashes van quotes
  
  $_POST['onderwerp'] = str_replace('\n', '', $_POST['onderwerp']); // Verwijder \n
  $_POST['onderwerp'] = str_replace('\r', '', $_POST['onderwerp']); // Verwijder \r
  $_POST['onderwerp'] = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $_POST['onderwerp'])); // Slashes van quotes
  
  if (mail($mail_ontv, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail, $headers))
  {


      $_SESSION['antiflood'] = time();
      
      echo '<h1>Het contactformulier is verzonden</h1>
      
      <p>Bedankt voor het invullen van het contactformulier. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.</p>'
;
  }

  else
  {
      echo '<h1>Het contactformulier is niet verzonden</h1>
      
      <p><b>Onze excuses.</b> Het contactformulier kon niet verzonden worden.</p>'
;
  }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:21:29
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/05/2013 11:47:33
Quote Anchor link
Kijk naar de kleuren in je script. Op regel 66 (of daar in de buurt) gaat het fout: op regel 67 ben je bezig met een php opdracht, maar die is rood (alsof het tekst zou zijn).

Nog wat andere opmerkingen:
Niet zo lang geleden had iemand eenzelfde opbouw van het script als jij:
Regel 6 t/m 22 controleren of een formulier is verzonden en er geen lege velden zijn. Daarna nog een keer controleren of het formulier verzonden is (controle op $_POST en $_GET?!?) en of variabelen leeg zijn. Om daarna nogmaals te controleren of een formulier is verzonden en bij een aantal variabelen een foutmelding aan te maken.
Lijkt mij allemaal wat dubbelop.

Op regel 69 - 77 maak je een hoop variabelen aan (waarom?) zonder te controleren of die bestaan. Vervolgens doe je wel een controle met isset, maar als ik het goed heb, zal die altijd WAAR opleveren; je hebt die variabelen immers net aangemaakt...
Bedenk goede namen voor variabelen. Weet jij volgende week of maand nog wat $dienst7 is? (los daarvan: je maakt nu onnodig variabelen aan, want je hebt de $_POST waarden immers).

Voor een goede opbouw:
Eerst php, dan HTML. In PHP controleer je of het formulier verzonden is en voer je andere controles uit en verzorgt (indien aan alle voorwaarden wordt voldaan) de verzending van de mail. Je hebt nu van alles door elkaar.
Grote kans dat in je mail-functie de juiste headers ontbreken. kan betekenen dat mail niet aankomt of in de spam-box. Gebruik om te voorkomen dat je het wiel opnieuw gaat uitvinden bv swiftmailer of phpmailer.

Zet error-reporting aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.