checkbox status weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:35:22
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

graag had ik geweten of het mogelijk is om op een update pagina de status van een checkbox weer te geven.
Ik bedoel dus als het in de database als aangeduid staat dat op de pagina de checkbox ook is aangevinkt.

Ik weet niet of dit mogelijk is om dit weer te geven als je de pagina opent of dat je eerst nog een script moet uitvoeren om deze checkbox status weer te geven.

Ik heb al tal van dingen geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar.

Kunnen jullie mij helpen met eventueel de juiste code regel?

Ik gebruik PDO voor mijn verbinding met de database.
De waarde van de checkbox wordt uit een variabele gehaald, hiermee bedoel ik dat als op de pagina voor de input de checkbox wordt aangeduid er in de database het woord "Ingeschreven" komt staan welk de waarde is van die bepaalde variabele en bij n iet aanduiding blijft het veld leeg.

Ik weet niet of jullie hiermee voldoende info hebben maar anders vraag je het maar.

Mvg,
Wim
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:20:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:41:51
Quote Anchor link
Het is een kwestie van het attribuut "checked" toe te voegen als er aan die voorwaarde wordt voldaan.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:43:11
Quote Anchor link
Hallo Ariën,

dat heb ik ook al meerdere keren zien staan in tal van voorbeelden op internet maar ik krijg het niet voor elkaar om de status weer te geven in de checkbox zelf.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:45:22
Quote Anchor link
Heb je al wel de relevante code die je nu gebruikt om de data op te halen?
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:46:37
Quote Anchor link
Als ik in plaats van een checkbox een dropdown list gebruik dan geeft hij daar de juiste status weer als je dat bedoeld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:55:14
Quote Anchor link
Hoe haal je de data nu op?
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:58:11
Quote Anchor link
Nu doe ik het dus via een dropdown list.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<select class="inputFielddrop" name="ev1" id="ev1">
<option value="Ingeschreven"<?=$member['ev1']=='Ingeschreven'?' selected':''?>>Inschrijven / Ingeschreven</option>
<option value=""<?=$member['ev1']==''?' selected':''?>>Uitschrijven / Uitgeschreven</option>
</select>


Edit:
Gelieve code voortaan tussen [code] en [/code] te plaatsen voor betere leesbaarheid. Zie ook ook de opmaakcodes in de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 01/05/2020 12:11:49 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:14:10
Quote Anchor link
Heeft $member['ev1'] wel een waarde, want verder klopt de syntax gewoon.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:19:22
Quote Anchor link
Ja die heeft de waarde die in de database is opgeslagen.
Maar ik wil die uiteindelijk niet in een dropdown hebben maar als een checkbox.
 
Ivo P

Ivo P

01/05/2020 12:24:17
Quote Anchor link
En hoe probeer je dat dan nu met een checkbox?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:25:13
Quote Anchor link
Je bent nu al erg ver, ik vermoed dat je HTML-syntax dan niet zal kloppen met je gegeven code.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:25:51
Quote Anchor link
Op dit moment met niets meer, ik heb alle code hierover terug verwijderd omdat ik het niet voor elkaar kreeg.
Kan jij me een tip geven die ik kan proberen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:28:54
Quote Anchor link
Ik snap het probleem niet zo. Als je de juiste syntax van je checkbox hebt, en jouw code implementeert die nu in je option staat (en checked als argument gebruikt, dan werkt het toch?

Eigenlijk een kwestie van de puzzelstukjes in elkaar schuiven. (mogelijk na een kop koffie ;-) )
Gewijzigd op 01/05/2020 12:30:09 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

01/05/2020 12:29:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="foo" value="bar" checked >
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:31:02
Quote Anchor link
Na zoveel dingen proberen en telkens teleurgesteld worden dat het niet blijkt te werken kan het zijn dat ik bepaalde dingen, die waarschijnlijk logisch zijn, niet heb geprobeerd. Ik ga dit straks proberen en hopelijk werkt dit. Bedankt Ariën.

Toevoeging op 01/05/2020 12:33:00:

Bedankt Ivo. Ik ga dit straks testen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2020 15:24:19
Quote Anchor link
Ten overvloede:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$checked
= true; // whether or not to check the checkbox
$checkedHtml = ($checked ? ' checked="checked"' : ''); // the associated snippet of HTML
?>
<input type="checkbox" name="myCheckbox" value="123"<?php echo $checkedHtml; ?>>
 
Jan R

Jan R

01/05/2020 18:10:19
Quote Anchor link
Ik zie eigenlijk in het originele script geen echo. Wat doet eigenlijk een = als eerste teken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$member['ev1']=='Ingeschreven'?' selected':''?>


moet vermoedelijk zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ($member['ev1']=='Ingeschreven' ? ' selected' : ''); ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 18:31:09
Quote Anchor link
@Jan R.

https://stackoverflow.com/questions/2020445/what-does-mean-in-php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$str;?>

is gelijk aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $str; ?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2020 19:37:31
Quote Anchor link
Misschien is het ook handig en verstandig om rondom dit soort ternaire conditionele opeators ( haken ) te zetten zodat direct duidelijk is wat precies bij elkaar hoort en wat het vervolgens ook makkelijk maakt om hier nog tekst voor/achter te plakken.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 23:32:26
Quote Anchor link
Hallo Thomas, ik heb uw voorbeeld getest maar dit werkt niet zoals ik dit wil hebben.
Als ik de update pagina open dan staat de checkbox aangeduid (maar deze staat altijd aangeduid), ongeacht de status in de database. Als ik het dan af vink en update dan is het in de database inderdaad aangepast van "Ingeschreven" naar "".
Maar als ik hetzelfde record nogmaals open voor update dan staat die zelfde checkox terug aangevinkt, en als ik hier dan niets aan verander en terug update dan veranderd de status in de database natuurlijk terug van "" naar "Ingeschreven". Dit is uiteraard niet de bedoeling. De checkbox zou ten alle tijden de status moeten weergeven zoals die in de database is, aangevinkt als er in de database "Ingeschreven" staat en niet aangevinkt als er in de database niets (leeg) in dat veld staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 23:48:48
Quote Anchor link
Daarom moet je zijn voorbeeld ook aansluiten op de database.
Dat hij deze het met een boolean op true of false zet, is puur omdat het een code-snippet is die je zelf moet inpassen.

De variabele $checked moet je hiervoor gebruiken.
Gewijzigd op 01/05/2020 23:49:59 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.