checkbox waarde "vast" laten houden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mar kla

mar kla

23/07/2013 20:17:13
Quote Anchor link
Voor mijn website geef ik de bezoekers de mogelijkheid om via checkboxen de data die ze willen zit te "filteren'

maar na een submit staan ze allemaal weer in de default waarde die in het form is gedefinieerd.

Ik wil graag dat de gekozen waarde "vast" blijft staan zodat het rsultaat een de aangevinkt checkboxen overeenkomen.

Dit is één van de checkbox regels.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2" checked>Bek';


IK ben zover gekomen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' if($_POST['arrayValue[]']) echo "checked"' />Bek';

maar dan krijg ik de fout melding syntax error, unexpected T_IF, expecting ',' or ';'
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:22:52
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/07/2013 21:21:53
Quote Anchor link
Dit voorbeeld stond gisteren eigenlijk ook al op het forum maar was toen een multiselect (een selectbox waar je meer dan één item kunt kiezen). Maar goed omdat het vakantie is komt ie hier op maat voor de checkboxen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
/*
    functie die voor ons de HTML aanmaakt voor de checkboxen die we willen zien
    $checkboxes is een array met teksten die we voor de checkbox willen zien
    $checkedFields is ook een lijst van teksten maar dan van diegene waarvan we willen dat de checkbox 'checked' is.
*/

function getCheckboxes($checkboxes, $checkedFields)
{

    $html = '';
    
    // we lopen de items in de array $checkboxes één voor één door en geven het item dat aan de beurt is de naam $value
    foreach($checkboxes as $value)
    {

        $checked = '';
        
        // als $value in de array $checkedFields voorkomt dan willen we de checkbox checked hebben
        if(in_array($value, $checkedFields))
            $checked=' checked="checked"';
        
        // maak de html aan voor deze checkbox en voeg dat aan de $html string toe.
        $html .= '<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="' . $value . '" value="' .
            $value . '"' . $checked . ' /><label for="' . $value . '">'. $value . '</label><br/>' . "\n";
    }

    
    // geef met het verlaten van de functie de $html mee terug
    return $html;
}



// de array met checkboxen die we willen zien
$checkboxes = array('bek', 'poot', 'staart');
// de array $checkedFields = in eerste instantie een lege array
$checkedFields = array();


// als de request method POST is dan is het formulier blijkbaar naar ons verzonden
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // dump de $_POST array zodat we even kunnen spieken wat de inhoud is
    print_r($_POST);
    
    // als de variable $_POST['arrayValue'] bestaat  dan kopieren we die in $checkedFields
    if(isset($_POST['arrayValue']))
    {

        $checkedFields = $_POST['arrayValue'];
    }
    
}


?>


<form action="" method="post" >

<?php echo getCheckboxes($checkboxes, $checkedFields); ?>    

<button>Verzenden</button>

</form>
Gewijzigd op 23/07/2013 22:20:02 door Frank Nietbelangrijk
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

23/07/2013 22:27:55
Quote Anchor link
Moet achter je if($_POST['arrayValue[]']) geen ;??

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' if($_POST['arrayValue[]']); echo "checked"' />Bek';
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2013 22:35:54
Quote Anchor link
Nee natuurlijk.... Een ; sluit een statement af. Het probleem hier is dat TS een if statement in een string wil stoppen en dat kan natuurlijk helemaal niet.
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:00:39
Quote Anchor link
dat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_POST['arrayValue[]'])
heb ik in diverse variaties via verschrillende zoekopdrachten op internet gevonden. Daarbij stond dat het werkte maar dus niet bij mij

ik ga nu de post van Frank Nietbelangrijk proberen te bergijpen.
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2013 23:15:11
Quote Anchor link
Dat if statement is niets mis mee, maar je kan dat niet zo midden in een string plaatsen.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:15:47
Quote Anchor link
Die geeft een array in $_POST.
name="arrayValue[]"

Is dat de bedoeling?
Je weet nu niet welke waarde bij welke checkbox hoort.
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:26:10
Quote Anchor link
@SanThe

De primaire bedoeling is dat de gekozen checkboxen na de submit aangevinkt blijven.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:36:22
Quote Anchor link
Dat snap ik, maar waarom gebruik je een array?
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:44:21
Quote Anchor link
Nou wordt het voor mij een beetje moeilijk

maar wat ik doe is de value van de checkboxen zet ik in een array
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$checkBoxValue = join(", ", $_POST['arrayValue']);;


om die dan weer in een select statement
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
AND
    gt.gametype IN ($checkBoxValue)


mee te geven.

is dit het antwoord op je vraag of begrijp ik je verkeerd?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/07/2013 23:45:10
Quote Anchor link
San, dat is toch logisch.. als je een lusje maakt die alle opties uit een database laat zien dan wil je dat de code werkt ook als er een optie bij komt.

Toevoeging op 23/07/2013 23:51:46:

haha mar komt net met het feit dat ze het in een database wil zetten
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:52:26
Quote Anchor link
de keuzeopties zijn overigens zeer beperkt.

te weten:
com met value =1
bek met value =2
oef met value =3
eur met value =4
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:59:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(2, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Bek';
?>
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 00:13:21
Quote Anchor link
@San die is een stuk korter. alleen blijven de checkboxen niet aangevinkt staan.

hier is de code zoals ik die nu gebruik (excuus voor alle echo's maar daar door kanik het zelf een beetje beter lezen en begrijpen)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
echo'<form action="" method="post" >';
echo'<tr bgcolor=#006400 height="45">';
echo'<td align="center" colspan="10"  ><strong> Kies het type wedstrijd : ';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="com" value="1"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(1, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Com';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(2, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Bek';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="oef" value="3"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(3, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Oef';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="eur" value="4"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(4, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Eur';
echo'<button>Verzenden</button>';
echo'</strong>';
echo'</td>';
echo'</tr>';


if ( $_POST['arrayValue'] )
{

    $checkBoxValue = join(", ", $_POST['arrayValue']);;
}
else {
    $checkBoxValue = 1;
}


echo'</form>';
?>
Gewijzigd op 24/07/2013 00:14:09 door mar kla
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 11:34:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
echo'<form action="" method="post" >';
echo'<tr bgcolor=#006400 height="45">';
echo'<td align="center" colspan="10"  ><strong> Kies het type wedstrijd : ';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="com" value="1"' . check_box(1) . '/>Com';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . check_box(2) . '/>Bek';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="oef" value="3"' . check_box(3) . '/>Oef';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="eur" value="4"' . check_box(4) . '/>Eur';
echo'<button>Verzenden</button>';
echo'</strong>';
echo'</td>';
echo'</tr>';
echo'</form>';
function
check_box($val) {
  if (isset($_POST['arrayValue']) && in_array($val, $_POST['arrayValue'])) {
    return ' checked="checked" ';
  }

  return '';
}

?>
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:13:24
Quote Anchor link
YES!!! dat is hem helemaal top :-)))

Iedereen wederom bedankt voor het meedenken en samenwerken.
Gewijzigd op 24/07/2013 12:13:41 door mar kla
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2013 12:24:22
Quote Anchor link
@Kris: Waarom doet ie het van jou wel en die van Mar Kla (met mijn oplossing) niet?
Ik heb die van jou getest met return ' checked="checked" '; en ook alleen met return ' checked ';
Maar dat maakt geen verschil. Beiden doen het.
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:28:49
Quote Anchor link
@San

kan dat misschien iets met de php versie op de server te maken hebben of misschien de gebruikte browser?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2013 12:31:25
Quote Anchor link
Volgens mij zou het gewoon moeten werken.
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:34:16
Quote Anchor link
Dan is het inderdaad dus vreemd dat jou oplosing bij mij niet werkt :-?

Maar ik ben voor nu weer heel erg geholpen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 12:34:45
Quote Anchor link
Het was me eigenlijk ook niet zo duidelijk. Ik veronderstel dat het strategisch plaatsen van extra ronde haakjes zou geholpen hebben.
De operator volgorde die "and" en "?" of zo.

Maar ik zag geen reden om dit niet in een functie te steken
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.