checkbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marcel Groot

Marcel Groot

04/12/2015 22:35:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
<?php session_start();
function
quote_smart($value) {
if (get_magic_quotes_gpc()) {
$value = stripslashes($value);
}

if(version_compare(phpversion(),"4.3.0") == "-1") {
return mysqli_escape_string($value);
}
else {
return mysqli_real_escape_string($value);
}
}

if(isset($_POST['submit'])){
    // code for check server side validation
    if(empty($_SESSION['captcha_code'] ) || strcasecmp($_SESSION['captcha_code'], $_POST['captcha_code']) != 0){  
        $msg="<span style='color:red'>The Validation code does not match!</span>";// Captcha verification is incorrect.        
    }else{// Captcha verification is Correct. Final Code Execute here!        
        $msg="<span style='color:green'>The Validation code has been matched.</span>";    
$servername = "a";
$username = "b";
$password = "c";
$dbname = "d";

// Create connection
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
// Check connection
if ($conn->connect_error) {
die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
}

$collection= array('orange', 'apple', 'grapefruit', 'banana', 'watermelon');
$fruit = array('orange', 'apple', 'grapefruit', 'banana', 'watermelon');
if(isset($_POST['submit']))
{
   $fruit = $_POST['fruit'];
   $values = array($collection);
    foreach($collection as $selection )
    {
     if(in_array($selection, $fruit))
            {
$values[ $selection ] = 1;  }
        else
            { $values[ $selection ] = 0;  }
   }


$sql = "INSERT INTO guessing (student_name, student_email, student_city, orange, apple, grapefruit, banana, watermelon)
    VALUES(
        '"
.$conn->real_escape_string($_POST["student_name"])."',
        '"
.$conn->real_escape_string($_POST["student_email"])."',
        '"
.$conn->real_escape_string($_POST["student_city"])."',
    {$values['orange']}, {$values['apple']}, {$values['grapefruit']}, {$values['banana']}, {$values['watermelon']})"
;        
    
if ($conn->query($sql) === TRUE) {
echo "<script type= 'text/javascript'>alert('New record created successfully');</script>";
}
else {
echo "<script type= 'text/javascript'>alert('Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error."');</script>";
}
  
 // end of foreach.
 
    // MySQL statement.    
// MySQL statement to execute the INSERT statement above.          

mysqli_query($conn, $sql) or die('<br/>Error reading database: '.mysqli_error($conn));
mysqli_close($conn);
}
  // End of, if statement from the button check
;
}    
    }
    
?>

<html>
    <head>

         <meta charset="utf-8">
<title>Testwebsite</title>
<script type='text/javascript'>
function refreshCaptcha(){
    var img = document.images['captchaimg'];
    img.src = img.src.substring(0,img.src.lastIndexOf("?"))+"?rand="+Math.random()*1000;
}
</script>
    </head>
    <body>
<form action="" method="post" name="form1" id="form1" >
           <input type="checkbox" name="fruit[Orange]" value="orange"> Orange
           <input type="checkbox" name="fruit[Apple]" value="apple"> Apple
           <input type="checkbox" name="fruit[Grapefruit]" value="grapefruit"> Grapefruit
           <input type="checkbox" name="fruit[Banana]" value="banana"> Banana
           <input type="checkbox" name="fruit[Watermelon]" value="watermelon"> Watermelon
           <br>
                   <label>Student Name :</label>
                          <input type="text" name="student_name" id="name" required="required" placeholder="Please Enter Name"/><br /><br />
                   <label>Student Email :</label>
                          <input type="email" name="student_email" id="email" required="required" placeholder="[email protected]"/><br/><br />
                   <label>Student City :</label>
                          <input type="text" name="student_city" id="city" required="required" placeholder="Please Enter Your City"/><br/><br />
  
                             <meta charset="utf-8">
                             <script type='text/javascript'>
                             function refreshCaptcha(){
                             var img = document.images['captchaimg'];
                             img.src = img.src.substring(0,img.src.lastIndexOf("?"))+"?rand="+Math.random()*1000;
                             }
                             </script>
                                                   <?php if(isset($msg)){?>
                                                   <?php echo $msg;?></td>
                                                   <?php } ?>
                             Validation code:
                                 <img src="captcha.php?rand=<?php echo rand();?>" id='captchaimg'><br>
                                 <label for='message'>Enter the code above here :</label>
                                 <br>
                                 <input id="captcha_code" name="captcha_code" type="text">
                                 <br>
                            Can't read the image? click <a href='javascript: refreshCaptcha();'>here</a> to refresh.</td>
                                                <input name="submit" type="submit" value="submit">
</form>
</body>
</html>


Als ik nu deze data op sla in mijn database krijg ik bijvoorbeeld:
banaan : 1
orange : 0
enzv...

Dit is een probleem, omdat ik 200 mogelijk heden dus heb en de database laat er maar 100 toe.
Kan het niet zo gemaakt worden dat je een lijst krijgt met wat diegene heeft gekozen

gekozen : banaan, appel.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/05/2024 05:06:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2015 00:25:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="fruit[]" value="orange"> Orange


In $_POST['fruit'] zit dan een array met je gekozen keuzes. Deze kan je met foreach uitlezen.
 
Marcel Groot

Marcel Groot

05/12/2015 14:44:11
Quote Anchor link
Weetje misschien waarom zijn host dan geen 100 tabellen toe staat? (phpmyadmin)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2015 14:48:58
Quote Anchor link
Waarom zou je 100 tabellen nodig hebben?
 
Marcel Groot

Marcel Groot

05/12/2015 16:52:38
Quote Anchor link
Als mensen kunnen kiezen uit 100 verschillende fruit soorten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2015 16:58:49
Quote Anchor link
Dan maak je in 1 tabel genaamd 'keuzes' gewoon 100 records aan.

Verdiep je eens in database-normalisatie.
 
Marcel Groot

Marcel Groot

05/12/2015 17:52:59
Quote Anchor link
Dat bedoelde ik ja meer dan 100 records, maar dan staat er dat er kans is dat de database niet alles opslaat en als ik dan als nog door ga en alles invul duurt het heel lang voor dat het opslaat (eeuwig opslaan scherm)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2015 17:57:44
Quote Anchor link
Lijkt mij sterk....
 
Marcel Groot

Marcel Groot

05/12/2015 18:17:04
Quote Anchor link
als ik op opslaan klik krijg ik de melding : undefined.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2015 20:25:09
Quote Anchor link
In Javascript? Welke lijn volgens de debug-tool van je browser?
 
Marcel Groot

Marcel Groot

06/12/2015 10:17:15
Quote Anchor link
Om mijn database te maken gebruikte ik gewoon de simpele pagina van phpmyadmin, maar nu heb ik het zelf getyped en is het wel gelukt.

Toevoeging op 06/12/2015 10:18:40:

Wat is hier fout aan (Ik heb de lange regels met alle soorten fruit weggelaten)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php session_start();
function
quote_smart($value) {
if (get_magic_quotes_gpc()) {
$value = stripslashes($value);
}

if(version_compare(phpversion(),"4.3.0") == "-1") {
return mysqli_escape_string($value);
}
else {
return mysqli_real_escape_string($value);
}
}

if(isset($_POST['submit'])){
    // code for check server side validation
    if(empty($_SESSION['captcha_code'] ) || strcasecmp($_SESSION['captcha_code'], $_POST['captcha_code']) != 0){  
        $msg="<span style='color:red'>The Validation code does not match!</span>";// Captcha verification is incorrect.        
    }else{// Captcha verification is Correct. Final Code Execute here!        
        $msg="<span style='color:green'>The Validation code has been matched.</span>";    
$servername = "";
$username = "";
$password = "";
$dbname = "";

// Create connection
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
// Check connection
if ($conn->connect_error) {
die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
}

$collection= array(alle fruit soorten);
$fruit = array(alle fruit soorten);
if(isset($_POST['submit']))
{
   $fruit = $_POST['fruit'];
   $values = array($collection);
    foreach($collection as $selection )
    {
     if(in_array($selection, $fruit))
            {
$values[ $selection ] = 1;  }
        else
            { $values[ $selection ] = 0;  }
   }


$sql = "INSERT INTO guessing (student_name, student_email,)
    VALUES(
        '"
.$conn->real_escape_string($_POST["student_name"])."',
        '"
.$conn->real_escape_string($_POST["student_email"])."',
        en het fruit)"
;    
    
if ($sql->query($sql) === TRUE) {
echo "<script type= 'text/javascript'>alert('New record created successfully');</script>";
}
else {
echo "<script type= 'text/javascript'>alert('Error: " . $sql . "<br>" . $dbconnect->error."');</script>";
}
  
 // end of foreach.
 
    // MySQL statement.    
// MySQL statement to execute the INSERT statement above.          

mysqli_query($conn, $sql) or die('<br/>Error reading database: '.mysqli_error($conn));
mysqli_close($conn);
}
  // End of, if statement from the button check
;
}    
    }
    
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2015 20:59:12
Quote Anchor link
Het is raadzamer om je code even eerst op te frissen. Je hebt nu een functie bovenaan staan die controleert op magic_quotes en de versie van PHP. Nu ga ik ervanuit dat je een up-to-date PHP hebt waarbij je deze hele functie achterwege kan laten.

De enige en beste manier in dit script om SQL-injection tegen te gaan, is door $conn->real_escape_string te gebruiken.

Verder is het raadzaam om als controle of een formulier verstuurd is (regel 12) om te bouwen naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {


En verder ben ik benieuwd waarom je twee array's hebt met fruitsoorten? ($collection en $fruit).

Op lijn 31 controleer je wederom of je formulier verstuurd is. Die controle had je immers al eerder gedaan.

En tenslotte onderaan gebruik je opeens procedurele code, terwijl je OO gebruikt.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/12/2015 21:14:51
Quote Anchor link
Op regel 32 wordt $fruit van regel 30 overschreven door een $_post waarde.
Waarom overschrijven en waarom die $_post waarde in een variabele zetten?
 
Marcel Groot

Marcel Groot

07/12/2015 16:39:02
Quote Anchor link
Maar wat is dan de reden dat er dan niks wordt uitgevoerd en eigenlijk als gewoon tekst op de pagina wordt geplakt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/12/2015 16:58:12
Quote Anchor link
Wat zie je dan precies op je scherm?
 
Marcel Groot

Marcel Groot

08/12/2015 16:01:44
Quote Anchor link
Krijg nu een error van Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Hoe los ik dit op?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/12/2015 17:19:42
Quote Anchor link
Als ik het vertaal komt het uit op:

in_array() verwacht dat parameter 2 een array is, er is een NULL (niks) gegeven.
Je voert in_array dus de verkeerde soort gegevens die blijkbaar geen array is.
Gewijzigd op 08/12/2015 17:20:04 door - Ariën -
 
Marcel Groot

Marcel Groot

08/12/2015 21:03:53
Quote Anchor link
Dus ik los het op door...?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/12/2015 21:10:51
Quote Anchor link
Een array mee te geven...
Als ik in jouw code kijk, moet je deze niet overschrijven door $_POST['fruit']
 
Marcel Groot

Marcel Groot

09/12/2015 16:04:54
Quote Anchor link
En wat meot ik dan wel gebruiken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/12/2015 16:06:37
Quote Anchor link
Een array natuurlijk. Lees anders dit eens:
in_array

Maar als ik je code zie, vraag ik me af of het niet zinvoller is om dit weg te gooien, en opnieuw te beginnen. Waarom twee dezelfde array's etc...?
Gewijzigd op 09/12/2015 16:07:58 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.