Class tutorial

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »
Max S

Max S

10/03/2009 09:28:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal!

In de script lib zag ik allemaal classes staan, nu wist ik niet goed wat dat was en ben ik naar een tutorial op zoek gegaan.
Jammergenoeg kon ik geen tutorial vinden over classes. Ook die op w3schools was mij niet bepaald duidelijk.
Heeft iemand misschien een goede link naar een goede tutorial over classes?
Of kan misschien iemand die maken?

B.v.d.

Mvg,

Max
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:45:13
 
Yoram

Yoram

10/03/2009 09:35:00
Quote Anchor link
ik ben vorige week ook eens begonnen met classes en nu gebruik ik haast niet anders weer.. voor bestanden uit categorieen halen is dat erg handig. tip ga zelf ook proberen en wat testen.. in het begin lijkt het moeilijk maar dat is het totaal niet..

hier check hier

dit is de scripts afdeling van hier (phphulp) en daar is een categorie classes ga gewoon naar een paar classes scripts.. kijk ze door eventueel maak ze na en teste maar.. zo leer je het erg snel je hebt het zo door... let vooral op hoe je de variable gebruikt.

var $test

gebruik je in de functies die in je class komen door $this->test

hoop dat je er wat aan hebt! suc6
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Max S

Max S

10/03/2009 09:39:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie,
Toch blijf ik nog hangen, ik heb al wel vaker naar classes scripts gekeken en ik snap het wel een beetje, maar toch snap ik al die termen niet enzo.
Zoals:

private,
public,
static

en ik zie ook overal $this-> staan...
Daar zou ik graag een tutorial voor willen hebben om dat duidelijker te krijgen.
 
Yoram

Yoram

10/03/2009 10:07:00
Quote Anchor link
Begin bij mij ook niet niet echt met private en public en static.. dat wil ik zelf ook nog weten..

ik kan je wel zeggen dat $this-> staat zeg maar voor de class variable

je hebt bv een class test gemaakt met een aantal variable zal hieronder stukjes code bij zetten. in die class heb je bepaalde waarders die je vaker gebruikt bijvoorbeeld $test1 heeft een array $test2 is een echo.. je wilt bv een array vaker dan 1 x gebruiken. dan(zou ik doen) maak je een functie met DIE array.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class test {
var
$test1; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->test1
var $test2; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->test2

function test_array() {
 $this->test1 = array("Voornaam","Achternaam","Adres")
}

}

?>

nu om je class te gebruiken moet je dat in je script doen buiten de class
nu heb je als je de array wilt laten zien doe je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$onze_test
= new test;  //nu kun je zeg maar elke x deze class om nieuw je script gebruiken maar dan met verschillende waardes.
echo $onze_test->test_array(); //nu laat je je array zien
?>

nu verder met het voorbeeld.

Je wilt zeg maar die array uit je database halen en wil je laten zien.
zeg maar we hebben 20 restultaten van Voornaam achternaam en adres

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

class test {
var
$test1; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->test1
var $test2; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->test2
var $limit; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->limit

function test_array() {
 $this->test1 = array("Voornaam","Achternaam","Adres");
}


//nieuwe funtie voor uit het database halen.
function test_uit_database() {
//zo kun je dingen uit een andere functie gebruiken.
$this->test_array();
//nu word zeg maar de functie test_array() hier voor gezet
//strax willen we ook een limit zetten van hoeveel we er willen zien


 $query = mysql_query("SELECT * FROM users LIMIT $this->limit");

 foreach($this->test1 as $array_test1) {
  while($row = mysql_fetch_array($query) {
   return $row[$array_test1]."<br/>";
  }

 }

}

}

?>


Nu we er ook nog een limit op willen zetten en dan willen laten zien wat de resultaten zijn moet je dan eerst de limit aangeven van hoeveel dan echo'n:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$onze_test
= new test;
$onze_test->limit = 5; //kun je de aantal aangeven
echo $onze_test->test_uit_database();
?>


nu zou hij 5 resultaten laten zien van dus bv

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>


zo kun je het limit ook verandere of zelfs invoeren met een form.. zo zou je het ongeveer kunnen gebruiken alleen dit is maar een een klein ding.. je moet er in het begin erg veel mee spelen.. zo als dit zou je moeten denken en dan verder gaan

hoop dat je het snapt ben geen ster in uitleggen..[dislek]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Max S

Max S

10/03/2009 14:40:00
Quote Anchor link
Quote:
hoop dat je het snapt ben geen ster in uitleggen..

Geen ster in uitleggen? Man ik snap het helemaal!
Bedankt!!!!!!!!!
Ik ga eens kijken of ik verder kan komen met classes, dit heeft me erg geholpen!
 
Yoram

Yoram

10/03/2009 17:26:00
Quote Anchor link
Kijk als nog gevonden hier op de site een tutorial van classes:

kijk hier
 
Max S

Max S

10/03/2009 17:28:00
Quote Anchor link
He bedankt!
Ik kon hem blijkbaar niet vinden via die zoekmachine op PHPhulp.. :S
Maar OOP is dus werken met classes?

Mvg,

Max
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2009 18:03:00
Quote Anchor link
Dat klopt helemaal.
Dat heet Object Georienteerd Programmeren (OOP).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Max S

Max S

10/03/2009 18:26:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt!
Ik dacht dat OOP eerst zoiets was als C# maar dat is het dus niet.
Bedankt voor jullie reacties!
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

10/03/2009 18:30:00
Quote Anchor link
Misschien ook wel,,
in php doe je eigenlijk meer aan OOS.
als je ervan uitgaat dat php een script taal is dan.

Maar door talen als C (hekje) Eigenlijk meer JAVA volgens mij,, is OOP wel naar php gekomen.
 
Jelmer -

Jelmer -

10/03/2009 18:39:00
Quote Anchor link
Weten hoe classes werken is niet hetzelfde als weten hoe je ze moet gebruiken. Maar ook daar zijn tutorials voor: Object geörienteerd denken van PHPerik is denk ik wel een geschikte.
 
- -

- -

10/03/2009 18:41:00
Quote Anchor link
@Yoram: Zooo PHP4..
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

10/03/2009 19:00:00
Quote Anchor link
nico schreef op 10.03.2009 18:30:
Misschien ook wel,,
in php doe je eigenlijk meer aan OOS.
als je ervan uitgaat dat php een script taal is dan.

Maar door talen als C (hekje) Eigenlijk meer JAVA volgens mij,, is OOP wel naar php gekomen.

Tegenwoordig is programmeren in PHP wel degelijk goed mogelijk, oke in theorie blijft het scripten, het wordt nu eenmaal geparsed en niet gecompiled. Maar zeker met PHP5.3 en PHP6 die eraan komt, wordt PHP steeds beter geschikt voor OOP.

Maar zoals Jelmer al zei, als je een website hebt, en je werkt met classes, zegt nog totaal niet of je OO hebt gewerkt. Mijn eerste website die ik met classes heb gebouwd heeft een kleine basis van OOP, maar als ik er nu naar kijk denk ik wel... bah, wat slecht.
 
Max S

Max S

10/03/2009 19:02:00
Quote Anchor link
Edit:
Ik bedoel: OOP is dus een manier van scripten die je moet begrijpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Max S
 
Winston Smith

Winston Smith

10/03/2009 19:06:00
Quote Anchor link
max schreef op 10.03.2009 19:02:
Edit:
Ik bedoel: OOP is dus een manier van scripten die je moet begrijpen?
Nee, dat begrijp je verkeerd. MySQL is een soort database, net als dat PHP een soort scripttaal is en C een programmeertaal is.

OOP is een overkoepelende denkwijze. Die denkwijze is altijd hetzelfde, of je nu in PHP, C, C++, Java of welke andere OO-taal dan ook programmeert.

Edit:
Ja haha, wijzig je net je bericht met een compleet andere inhoud. Je edit klopt wel.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 
Max S

Max S

10/03/2009 19:07:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt allemaal!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.