Class tutorial

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »
Max S

Max S

10/03/2009 09:28:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal!

In de script lib zag ik allemaal classes staan, nu wist ik niet goed wat dat was en ben ik naar een tutorial op zoek gegaan.
Jammergenoeg kon ik geen tutorial vinden over classes. Ook die op w3schools was mij niet bepaald duidelijk.
Heeft iemand misschien een goede link naar een goede tutorial over classes?
Of kan misschien iemand die maken?

B.v.d.

Mvg,

Max
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:14:07
 
Yoram

Yoram

10/03/2009 09:35:00
Quote Anchor link
ik ben vorige week ook eens begonnen met classes en nu gebruik ik haast niet anders weer.. voor bestanden uit categorieen halen is dat erg handig. tip ga zelf ook proberen en wat testen.. in het begin lijkt het moeilijk maar dat is het totaal niet..

hier check hier

dit is de scripts afdeling van hier (phphulp) en daar is een categorie classes ga gewoon naar een paar classes scripts.. kijk ze door eventueel maak ze na en teste maar.. zo leer je het erg snel je hebt het zo door... let vooral op hoe je de variable gebruikt.

var $test

gebruik je in de functies die in je class komen door $this->test

hoop dat je er wat aan hebt! suc6
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Max S

Max S

10/03/2009 09:39:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie,
Toch blijf ik nog hangen, ik heb al wel vaker naar classes scripts gekeken en ik snap het wel een beetje, maar toch snap ik al die termen niet enzo.
Zoals:

private,
public,
static

en ik zie ook overal $this-> staan...
Daar zou ik graag een tutorial voor willen hebben om dat duidelijker te krijgen.
 
Yoram

Yoram

10/03/2009 10:07:00
Quote Anchor link
Begin bij mij ook niet niet echt met private en public en static.. dat wil ik zelf ook nog weten..

ik kan je wel zeggen dat $this-> staat zeg maar voor de class variable

je hebt bv een class test gemaakt met een aantal variable zal hieronder stukjes code bij zetten. in die class heb je bepaalde waarders die je vaker gebruikt bijvoorbeeld $test1 heeft een array $test2 is een echo.. je wilt bv een array vaker dan 1 x gebruiken. dan(zou ik doen) maak je een functie met DIE array.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class test {
var
$test1; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->test1
var $test2; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->test2

function test_array() {
 $this->test1 = array("Voornaam","Achternaam","Adres")
}

}

?>

nu om je class te gebruiken moet je dat in je script doen buiten de class
nu heb je als je de array wilt laten zien doe je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$onze_test
= new test;  //nu kun je zeg maar elke x deze class om nieuw je script gebruiken maar dan met verschillende waardes.
echo $onze_test->test_array(); //nu laat je je array zien
?>

nu verder met het voorbeeld.

Je wilt zeg maar die array uit je database halen en wil je laten zien.
zeg maar we hebben 20 restultaten van Voornaam achternaam en adres

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

class test {
var
$test1; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->test1
var $test2; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->test2
var $limit; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->limit

function test_array() {
 $this->test1 = array("Voornaam","Achternaam","Adres");
}


//nieuwe funtie voor uit het database halen.
function test_uit_database() {
//zo kun je dingen uit een andere functie gebruiken.
$this->test_array();
//nu word zeg maar de functie test_array() hier voor gezet
//strax willen we ook een limit zetten van hoeveel we er willen zien


 $query = mysql_query("SELECT * FROM users LIMIT $this->limit");

 foreach($this->test1 as $array_test1) {
  while($row = mysql_fetch_array($query) {
   return $row[$array_test1]."<br/>";
  }

 }

}

}

?>


Nu we er ook nog een limit op willen zetten en dan willen laten zien wat de resultaten zijn moet je dan eerst de limit aangeven van hoeveel dan echo'n:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$onze_test
= new test;
$onze_test->limit = 5; //kun je de aantal aangeven
echo $onze_test->test_uit_database();
?>


nu zou hij 5 resultaten laten zien van dus bv

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>


zo kun je het limit ook verandere of zelfs invoeren met een form.. zo zou je het ongeveer kunnen gebruiken alleen dit is maar een een klein ding.. je moet er in het begin erg veel mee spelen.. zo als dit zou je moeten denken en dan verder gaan

hoop dat je het snapt ben geen ster in uitleggen..[dislek]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Max S

Max S

10/03/2009 14:40:00
Quote Anchor link
Quote:
hoop dat je het snapt ben geen ster in uitleggen..

Geen ster in uitleggen? Man ik snap het helemaal!
Bedankt!!!!!!!!!
Ik ga eens kijken of ik verder kan komen met classes, dit heeft me erg geholpen!
 
Yoram

Yoram

10/03/2009 17:26:00
Quote Anchor link
Kijk als nog gevonden hier op de site een tutorial van classes:

kijk hier
 
Max S

Max S

10/03/2009 17:28:00
Quote Anchor link
He bedankt!
Ik kon hem blijkbaar niet vinden via die zoekmachine op PHPhulp.. :S
Maar OOP is dus werken met classes?

Mvg,

Max
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2009 18:03:00
Quote Anchor link
Dat klopt helemaal.
Dat heet Object Georienteerd Programmeren (OOP).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Max S

Max S

10/03/2009 18:26:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt!
Ik dacht dat OOP eerst zoiets was als C# maar dat is het dus niet.
Bedankt voor jullie reacties!
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

10/03/2009 18:30:00
Quote Anchor link
Misschien ook wel,,
in php doe je eigenlijk meer aan OOS.
als je ervan uitgaat dat php een script taal is dan.

Maar door talen als C (hekje) Eigenlijk meer JAVA volgens mij,, is OOP wel naar php gekomen.
 
Jelmer -

Jelmer -

10/03/2009 18:39:00
Quote Anchor link
Weten hoe classes werken is niet hetzelfde als weten hoe je ze moet gebruiken. Maar ook daar zijn tutorials voor: Object geörienteerd denken van PHPerik is denk ik wel een geschikte.
 
- -

- -

10/03/2009 18:41:00
Quote Anchor link
@Yoram: Zooo PHP4..
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

10/03/2009 19:00:00
Quote Anchor link
nico schreef op 10.03.2009 18:30:
Misschien ook wel,,
in php doe je eigenlijk meer aan OOS.
als je ervan uitgaat dat php een script taal is dan.

Maar door talen als C (hekje) Eigenlijk meer JAVA volgens mij,, is OOP wel naar php gekomen.

Tegenwoordig is programmeren in PHP wel degelijk goed mogelijk, oke in theorie blijft het scripten, het wordt nu eenmaal geparsed en niet gecompiled. Maar zeker met PHP5.3 en PHP6 die eraan komt, wordt PHP steeds beter geschikt voor OOP.

Maar zoals Jelmer al zei, als je een website hebt, en je werkt met classes, zegt nog totaal niet of je OO hebt gewerkt. Mijn eerste website die ik met classes heb gebouwd heeft een kleine basis van OOP, maar als ik er nu naar kijk denk ik wel... bah, wat slecht.
 
Max S

Max S

10/03/2009 19:02:00
Quote Anchor link
Edit:
Ik bedoel: OOP is dus een manier van scripten die je moet begrijpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Max S
 
Winston Smith

Winston Smith

10/03/2009 19:06:00
Quote Anchor link
max schreef op 10.03.2009 19:02:
Edit:
Ik bedoel: OOP is dus een manier van scripten die je moet begrijpen?
Nee, dat begrijp je verkeerd. MySQL is een soort database, net als dat PHP een soort scripttaal is en C een programmeertaal is.

OOP is een overkoepelende denkwijze. Die denkwijze is altijd hetzelfde, of je nu in PHP, C, C++, Java of welke andere OO-taal dan ook programmeert.

Edit:
Ja haha, wijzig je net je bericht met een compleet andere inhoud. Je edit klopt wel.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 
Max S

Max S

10/03/2009 19:07:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt allemaal!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.