codeigniter dead?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bas D L

Bas D L

13/07/2013 14:37:21
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben net enthousiast begonnen met CI, echter stuitte ik op artikelen dat CI nagenoeg "dead" is.
Klopt dit?
Iemand ervaring?
Wat is een goed alternatief?

Hoor graag jullie mening!!!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:06:28
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2013 14:44:03
Quote Anchor link
CodeIgniter is volgens mij helemaal niet dood. Het enige probleem is dat het niet zo'n heel goed framework is.

Een leuke vervanging voor CI is Laravel of CakePHP. En wil je nou een echt full-stack framework dan heb je Symfony2 of ZF2.
 
Bas D L

Bas D L

13/07/2013 14:49:26
Quote Anchor link
@Wouter. Ahh ok, das goed nieuws! Waarom is het niet een goed framework?
 
- Raoul -

- Raoul -

13/07/2013 14:50:02
Quote Anchor link
@Wouter
CakePHP is niet veel beter dan CI.

Ik raad je aan om over te stappen op Laravel Bas. Ze hebben een maandje geleden net hun nieuwste major release uit de beta gehaald. ;-)
 
Bas D L

Bas D L

13/07/2013 14:55:54
Quote Anchor link
@Raoul Waarom is Laravel beter dan CakePHP en CI?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

13/07/2013 15:44:32
Quote Anchor link
De eigenaar van CodeIgniter zoekt wel een nieuwe eigenaar: http://ellislab.com/blog/entry/ellislab-seeking-new-owner-for-codeigniter
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/07/2013 17:29:28
Quote Anchor link
Ik kan geen vergelijking trekken met andere frameworks, maar ik ben een tijdje terug vanwege een opdracht ook met CI moeten gaan werken en ik vind het een redelijk framework. Zeker voor niet al te grote projecten.
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 11:08:21
Quote Anchor link
Nee hoor Codeigniter is niet dood.

Er worden nog steeds diversen extra opties gemaakt door de community.
De versie 3.0 ligt alleen een beetje achter qua development.
En dat is ook niet onlogisch, want Ellislab heeft ook nog een commercieel deel waar ze aan werken.
Het enige waar ze tegenaan lopen is dat ze het niet meer kunnen bijbenen.
Een logisch gevolg is dan ook om afscheid te nemen van codeigniter en het door te geven aan een nieuwe eigenaar.

Ik verwacht dan ook dat de nieuwe eigenaar dan ook iemand gaat worden die heel dicht bij ellislabs staat.
(Misschien wel uit de community?)

Persoonlijk ben ik niet echt gecharmeerd op de manier dat dit naar buiten is gebracht.
Het heeft een behoorlijke deuk opgeleverd door mensen in het ongewisse te laten.
Daardoor ontstaat een hoop paniek terwijl er niets aan de hand is.
Maar goed, zo ging het met de wisseling van eigenaar van Mysql naar Oracle ook.
Uiteindelijk is dat ook goed gekomen, en niemand hoor je meer, en Mysql leeft ook nog gewoon.

Om nu meteen over te stappen naar een ander framework is dan ook niet nodig.

Ben zelf eens gaan kijken naar iets wat dan op codeigniter zou moeten lijken en ben even aan het spelen geweest met laravel.
Nou, laat maar zitten. Het lijkt er totaal niet op.
Tegen de tijd dat ik composer had geinstalleerd en een controller met "hello World" had, had ik in codeigniter controller model en view gemaakt. Dus nee, ik houd het voorlopig gewoon bij codeigniter. :)
Gewijzigd op 14/07/2013 11:55:06 door Bart V B
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 11:56:25
Quote Anchor link
@Bart, dank voor je bericht. Ik ben een beginner en als ik in Zend 2/Yii of een ander FW kijk begint alles te duizelen ;-$

Ik ga maar gewoon verder met CI...
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 12:00:17
Quote Anchor link
Keep up the good work Bas! ;)
Het is de komende maanden gewoon afwachten met de nieuwe eigenaar.
En je niet te veel laten afleiden door de "roddels" die op het net worden verspreid.
CI is een goed werkend framework, en dat blijft voorlopig nog wel zo.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 12:37:05
Quote Anchor link
dat is het m nou juist. De leercurve van CI is laag en daardoor naar mijn idee prima geschikt voor mensen die eens kennis willen maken met een framework. en zo lang het voor een hobby project is of een klein project zul je niet echt tegen problemen aanlopen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2013 12:44:40
Quote Anchor link
CI ondersteunt toch geen namespaces? Als je in OOP en MCV wilt stappen is het wel handig als dit dit zou leren :-)
Gewijzigd op 14/07/2013 12:45:12 door - Ariën -
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 12:45:06
Quote Anchor link
Quote:
en zo lang het voor een hobby project is of een klein project zul je niet echt tegen problemen aanlopen.

En dat is nou net wat ik niet snap.
Ik hoor dit vaak dat ze tegen een "probleem" aanlopen maar vertellen niet wat.
Toegeven, de projecten die ik heb gemaakt zijn niet echt al te groot, maar ben eigenlijk wel benieuwd wat dan het "probleem" is.

- Aar - op 14/07/2013 12:44:40:
CI ondersteunt toch geen namespaces? Als je in OOP en MCV wilt stappen is het wel handig als dit dit zou leren :-)

Heb je ze nodig als je een probleem wil oplossen?
Gewijzigd op 14/07/2013 12:47:00 door Bart V B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 12:46:07
Quote Anchor link
- Aar - op 14/07/2013 12:44:40:
CI ondersteunt toch geen namespaces? Als je in OOP en MCV wilt stappen is het wel handig als dit dit zou leren :-)


nee CI ondersteunt geen namespaces
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 12:49:13
Quote Anchor link
Wellicht een stomme beginners vraag ;-) maar wat is precies een namespace en use? Dit kom je nml wel tegen bij bv Zend 2
Is hier ergens goede en vooral duidelijke uitleg over te krijgen?
Gewijzigd op 14/07/2013 12:50:02 door Bas D L
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 12:51:59
Quote Anchor link
Wat hebben namespaces met MVC te maken?
Met een beetje creativiteit zou ik nog wel met functionele code het MVC kunnen maken.
Eens, dat is niet heel handig beter gezegt erg omslachtig, maar het lost een probleem op in een grote applicatie?

@bas
http://www.sitepoint.com/php-53-namespaces-basics/
Gewijzigd op 14/07/2013 12:56:52 door Bart V B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 12:57:41
Quote Anchor link
de problemen kunnen divers zijn.

In grote projecten is het aannemelijk dat

- meerdere mensen aan een project werken.
- het project uit meerdere deelprojecten (Bundles) bestaat.

CI is hiervoor niet geschikt.

in een framework als Symfony kun je bovendien gebruik maken van Vendors.
Met Vendors kun je functionaliteit aan je project toevoegen die gemaakt zijn door een ander.
Hierdoor kom je uiteindelijk sneller tot een goed resultaat.

Toevoeging op 14/07/2013 13:01:31:

De korte uitleg van namespaces:

Het voorkomt problemen/foutmeldingen van dubbele variabele namen.



Toevoeging op 14/07/2013 13:07:54:

stel jan en willem werken aan hetzelfde project en zij maken beiden een class aan met de naam Email

wanneer uiteindelijk de code van jan en van willem beiden worden included zal het een foutmelding tot gevolg hebben omdat er maar één class de naam Email mag hebben. Met namespaces kan dit probleem verholpen worden.
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 13:26:03
Quote Anchor link
@Frank Hoe?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 14:17:19
Quote Anchor link
Bas D L op 14/07/2013 13:26:03:
@Frank Hoe?


hoe wat?
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 14:21:28
Quote Anchor link
@Frank, hoe verhelpt namespaces dat prbleem?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 14:37:02
Quote Anchor link
emailjan.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

namespace Jan\Email;

class Email {
    public function getInfo()
    {

        return 'Dit is de email class van Jan';
    }
};


?>

emailwillem.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

namespace Willem\Email;

class Email {
    public function getInfo()
    {

        return 'Dit is de email class van Willem';
    }
};


?>

index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

include 'emailjan.php';
include 'emailwillem.php';

$jan = new Jan\Email\Email();
$willem = new Willem\Email\Email();

echo $jan->getInfo();
echo $willem->getInfo();

?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.