Code's vervangen woorden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Erwin H

Erwin H

09/12/2012 17:06:45
Quote Anchor link
Altijd even controleren of gequote scriptjes ook wel echt kloppen natuurlijk....

De puntkomma achter de join moet nu natuurlijk daar niet meer staan, maar na de limit.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 01:48:33
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/12/2012 17:09:22
Quote Anchor link
Ja, er staat een punt komma achter aan de regel, ik heb jou code gekopieerd dus dat zal dan wel uit php komen, maar die moet je even weghalen.

Toevoeging op 09/12/2012 17:10:04:

Verdorie Erwin, ben je me al weer voor ;-)
 
Erwin H

Erwin H

09/12/2012 17:12:39
Quote Anchor link
Sorry Ger, ik zal het niet meer doen....
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/12/2012 17:28:03
Quote Anchor link
;-)

@Mathijs,
Ik lees in eerdere post dat je meerdere capcodes per melding kan hebben, staan er in de kolom brandweer.capcodes ook meerdere codes? Want in dat geval werkt de join niet.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/12/2012 18:13:31
Quote Anchor link
Ja, ik had al zoon vermoede dat het niet werkte aangezien er niks veranderde ;). Wat is dan de handigste optie om het voor elkaar te krijgen? Is de SELECT-methode (één van de eerste reactie's) de enige??
 
Erwin H

Erwin H

09/12/2012 18:17:52
Quote Anchor link
Laat eens een voorbeeld zien van hoe het er dan echt uitziet, zo'n melding.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/12/2012 18:22:10
Quote Anchor link
Bedoel je in de database? of in de rss?
DB:
ID:
088
time:
2012-12-09 13:22:03
melding:
PRIO 1 : 645 .hoofd brandweerkazerne almere MARKER...
capcodes:
070001,0700160,0701101
soort:
OMS
disipline:
Brandweer


Rss:
feeds.livep2000.nl/?r=9&d=1
 
Erwin H

Erwin H

09/12/2012 18:27:35
Quote Anchor link
Uit de RSS inderdaad.

Als er meerdere codes worden gegeven (zoals in je voorbeeld), dan zou ik een linktabel maken. Je hebt dus een tabel met de codes, je hebt een tabel met de meldingen en per capcode die bij de melding wordt gegeven maak je een record aan in de linktabel doe de melding linkt met de capcode. Voor het voorbeeld krijg je dus 3 records in de linktabel.

Voor het ophalen heb je dan dus 2 joins nodig, in plaats van 1 zoals eerder gebruikt.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/12/2012 18:30:56
Quote Anchor link
Oke, maar is het evt niet gewoon mogelijk dat de capcode word overschreven door de naam van de capcode uit de code tabel? Of is dat geen goed idee?

Toevoeging op 09/12/2012 18:31:01:

Oke, maar is het evt niet gewoon mogelijk dat de capcode word overschreven door de naam van de capcode uit de code tabel? Of is dat geen goed idee?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/12/2012 18:46:14
Quote Anchor link
Wat Erwin omschrijft is de beste methode, een kolom is niet bedoeld om een reeks aan gegevens op te slaan, daar hebben we tabellen voor.
Ik zou dan een aparte tabel maken voor capcodes bij de meldingen.
Melding_capcodes
-melding_id
-capcode
met een PK op de beide kolommen
Je kan dan op deze manier dit terug in één string krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    b.melding_id,
    GROUP_CONCAT(c.description SEPARATOR ', ')
FROM
    brandweer b
INNER JOIN
    melding_capcodes mc
    ON
        b.melding_id = mc.melding_id
INNER JOIN
    capcodes c
    ON
    mc.capcode = c.capcode
WHERE site = 10
GROUP BY
    b.melding_id
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/12/2012 18:54:41
Quote Anchor link
Oke, bedankt. Ik ga er mee aan de slag
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

20/12/2012 19:51:47
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben hier vandaag weer mee bezig gegaan. Nu vraag ik me alleen af, hoe weet ik het melding_id, want in de meldingen table word deze gezet door auto_increment.
 
Erwin H

Erwin H

20/12/2012 19:56:13
Quote Anchor link
Die kan je met een simpele query ophalen: 'SELECT LAST_INSERT_ID()'

LAST_INSERT_ID() is een mysql functie en kan je zoals bovenstaand gebruiken direct na het invoeren van een record. Je kan het ook in een volgende query gebruiken. Let alleen op dat je altijd alleen het laatste id kan ophalen. Zet je dus twee records achter elkaar in de database (met beide een auto increment) dan kan je daarna alleen het id van de tweede insert ophalen.
(en dit is connectie gebonden, als er gelijktijdig nog iemand bezig is dan heb je daar geen last van)
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

26/12/2012 13:57:38
Quote Anchor link
Heey,

Ik heb het opslaan voor elkaar. Nu probeer ik de load voor elkaar te krijgen. Ik heb de table brandweer met de meldingen er in. En de table capcode_link met de id en de één capcode per row van de melding er in. De volgende query werkt niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
SELECT
                                            capcode_link.id,
                                            GROUP_CONCAT(capcodes.description SEPARATOR ', ')
                                        FROM
                                            brandweer capcode_link
                                        INNER JOIN
                                            melding_capcodes mc
                                            ON
                                                capcode.id = mc.id
                                        INNER JOIN
                                            capcodes c
                                            ON
                                            mc.capcode = c.capcode
                                        WHERE site = 10
                                        GROUP BY
                                            capcode_link.melding_id

?>


En ik ben zelf nou niet echt thuis in de join's e.d. dus wie zou me kunnen helpen?

Toevoeging op 26/12/2012 14:03:49:


BTW: de desctiption van de capcode staat in de table capcodes met daarin capcode en description
Gewijzigd op 26/12/2012 14:04:22 door Matthijs Vos
 
Erwin H

Erwin H

26/12/2012 14:04:55
Quote Anchor link
Je gaat een beetje mis in de FROM clause. De tabellen die daar staan kloppen volgens mij niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
FROM
    brandweer capcode_link

Bedoel je hier dat je brandweer linkt, maar een alias geeft van 'capcode_link'?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INNER JOIN
    melding_capcodes mc
ON
    capcode.id = mc.id

De tabel capcode is op dit moment nog niet opgenomen. Dus ofwel je probeert de join te maken op de verkeerde tabel, ofwel de volgorde klopt niet.

Wat het wel moet zijn durf ik niet direct te zeggen, want ik begrijp niet helemaal welke tabel welke is en welke je nodig hebt.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

26/12/2012 15:51:18
Quote Anchor link
Ik zal het even proberen duidelijk te maken:

brandweer
- id
- melding
- nog wat meer, maar dat is niet belangrijk

capcodes
-capcode
-description

capcode_link
-id (zelfde id als die in de brandweer table)
-capcode

Het is nu de bedoeling dat de melding uit brandweer word weergegeven. en dat de capcode uit capcode_link word vervangen (bij het weergeven) door de description die bij dezelfde capcode hoort in de table capcodes.
 
Erwin H

Erwin H

26/12/2012 16:02:54
Quote Anchor link
Dan wordt het (denk ik):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT a.id, a.melding, GROUP_CONCAT(c.description) AS code_descriptions
FROM brandweer a
LEFT JOIN capcode_link b ON a.id = b.id
LEFT JOIN capcodes c ON b.capcode = c.capcode
GROUP BY a.id, a.melding
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

26/12/2012 16:08:59
Quote Anchor link
en dan moet ik die a zeker aanpassen in brandweer, b in capcode_link en c in capcodes??
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/12/2012 16:09:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
SELECT
    b.id,
    b.melding,
    b.datum,
    GROUP_CONCAT(c.description SEPARATOR ', ') AS capcodes
FROM
    (SELECT id, melding, datum
    FROM brandweer
    ORDER BY datum DESC
    LIMIT 15) AS b
JOIN
    capcode_link AS cl
    ON b.id = cl.id
JOIN
    capcodes AS c
    ON cl.capcode = c.capcode
GROUP BY b.id, b.melding


Toevoeging op 26/12/2012 16:10:34:

Weer te laat ;-)
@Matthijs, a,b en c zijn aliasen zodat je niet elke keer de volledige tabelnamen voor de kolomnamen hoeft in te tikken
Gewijzigd op 26/12/2012 16:12:08 door Ger van Steenderen
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

29/12/2012 16:06:03
Quote Anchor link
[OPGELOST, nieuw probleem hieronder]De query van ger werkt netjes in de SQL, maar als ik hem zo toepas:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
 $gegevens
= $mysqli->query('
                                            SELECT
                                                b.id,
                                                b.melding,
                                                b.datum,
                                                GROUP_CONCAT(c.description SEPARATOR '
, ') AS p2_capcodes
                                            FROM
                                                (SELECT id, melding, datum
                                                FROM p2_brandweer
                                                ORDER BY datum DESC
                                                LIMIT 15) AS b
                                            JOIN
                                                p2_capcode_link AS cl
                                                ON b.id = cl.id
                                            JOIN
                                                p2_capcodes AS c
                                                ON cl.capcode = c.capcode
                                            GROUP BY b.id, b.melding
                                            '
);
?>


Krijg ik de error:

Warning: mysqli::query() expects parameter 2 to be long, string given in /home/foxcreat/domains/fox-creations.nl/public_html/p2000/load.php on line 122

[Nieuw probleem]
Ik wil nu ook nog graag dat hij alleen de records waar b.site = $_GET['site']. Hoe moet dat want gewoon een where werkt niet.
Gewijzigd op 29/12/2012 16:34:11 door Matthijs Vos
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.