config-variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Koko

koko

17/07/2007 22:34:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil een typ variabele hebben in mijn website waarbij het niet elke keer nodig is om deze bij elke reload te herinitialiseren en die een array kan bevatten.

Deze zal gebruikt worden om bij de eerste pageload mijn volledige configuratie in te laten uit een file. Als ik dit niet elke keer moet doen, dan win ik volgens mij tijd, of is dit onzin?

Kunnen jullie me dan ook helpen bij het volgende probleem?
Hoe kan ik bepalen of een gebruiker voor het eerst die dag (bv) op de site komt? Dan wil ik namelijk dat de configuratie wordt ingeladen en zorgen dat die een tijd beschikbaar blijft.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:48:27
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/07/2007 22:35:00
Quote Anchor link
Lees een tutorial over sessions. Dat is precies wat je nodig hebt.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2007 22:36:00
Quote Anchor link
Heb je geen database?
 

17/07/2007 22:38:00
Quote Anchor link
cookie voor het onthouden op langer termijn.
 
Koko

koko

17/07/2007 22:42:00
Quote Anchor link
Hoi,

Per sessie volstaat ;-)

Jawel, ik heb een database, maar is het op zich niet logisch de config op te slaan in een file? (Al de rest is wel database-driven)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/07/2007 22:48:00
Quote Anchor link
Als je de beschikking over een database hebt, zou ik daar de config in opslaan (per user). Hoe vaak iemand per dag op je site komt is een probleem op zich. Je zou het ip-adres kunnen opslaan, maar dat werkt alleen in de gevallen waarin users een vast ip-adres hebben. Je zou ook kunnen werken met een inlogsysteem.
 
Koko

koko

17/07/2007 23:04:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb het bij configuratie over enkele standaard dingen zoals het database-password, de titel van de site, plugin-configuratie, .... Allemaal waarden die voor iedereen tzelfde zijn.

Kan ik niet controleren of de sessie-var nog bestaat? Zo ja, dan is t in orde, zo nee, dan inladen
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

17/07/2007 23:05:00
Quote Anchor link
het database wachtwoord ?
waarom wil je dat in een sessie gooien ?
 
Koko

koko

17/07/2007 23:07:00
Quote Anchor link
ni per-se in een sessie (hoewel dat hier een zeer geschikte oplossing lijkt) ma eerder in een configuratiefile.
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

17/07/2007 23:14:00
Quote Anchor link
dan maak je toch gewoon een php file die je via je header include
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    //config
    $page_title = $_GET['title'];
    $db = 'Sab Kriksdeegir';
    $pass = 'notforyou';
    $host = 'windhoos';
?>


header.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
   include('config.php');
   //rest van je HTML style codes
?>


Edit:

Typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sab Kriksdeegir
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2007 23:23:00
Quote Anchor link
Gewoon steeds dat bestandje lezen. Zal vast geen duizenden regels hebben.
 
Peter druyts

peter druyts

10/11/2010 15:04:49
Quote Anchor link
{
$db = array
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))


{
trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}

elseif(!mysql_select_db($db['$....']))

{
trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}
else
{
$sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
if(!mysql_query($sql))
{
trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
}
}
?>
heb deze code geplaats maar krijg steed een fout melding (syntax error, unexpected T_STRING in line 2)
heb al verschillende zaken veranderd en geupload, met steeds dezelfde fout melding. wat doe ik fout?
 
- Dave -

- Dave -

10/11/2010 15:07:38
Quote Anchor link
Je sluit $db = array niet af met ;.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/11/2010 15:19:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// Config.php

$host = "host";
$user = "user";
$pass = "pass";
$datb = "db";

// Verbinding maken
mysql_connect($host, $user, $pass) or die ("Er is een fout bij het connectie maken met de DataBase");
mysql_select_db($datb) or die ("Er is een fout bij het selecteren van de DataBase");
?>
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 21:32:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?
{
$db = 'array' ;
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};
if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))


{

trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}


elseif(!mysql_select_db($db['$....']))

{

trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}

else
{
$sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
if(!mysql_query($sql))
{

trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
}
}

?>

het bovenste gedeelte van de code werkt maar nu krijg ik de fout melding op lijn 17 beginnende met "elseif(!mysql_select_db($db['$....']))" wat is hier fout aan?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 21:43:09
Quote Anchor link
Er klopt nog maar weinig van jouw script.

Wat is de bedoeling van dit:
{
$db = 'array' ;
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))

Waarom die openingsaccolade?
Waarom is $db de tekst 'array'?
Dan maak je nog een paar aparte $vars en bij de mysql_connect gebruik je een array().


Toevoeging op 13/11/2010 21:44:42:

Peter druyts op 13/11/2010 21:32:36:
het bovenste gedeelte van de code werkt


Zoals ik reeds aangaf, lijkt mij stug.
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 21:46:39
Quote Anchor link
hoe zou jij dan het samen stellen? met het script dat je ziet en wat is er mis met die lijn dat ik beschreef beginnende met elsif....?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 21:54:02
Quote Anchor link
Dat zou zoiets worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$db
= array('host' => '....',
            'user' => '....',
            'pass' => '....',
            'db' => '.....');
            
if(!mysql_connect($db['host'], $db['user'], $db['pass']))
{

    trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}

elseif(!mysql_select_db($db['db']))
{

    trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}

else
{
    $sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
    if(!mysql_query($sql))
    {

        trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
    }
}

?>
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 22:37:58
Quote Anchor link
heb de code gecopieerd maar krijg nu de volgende melding:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (111) /config.php on line 7

Notice: error with connection: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (111) in config.php on line 9 wat nu?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 22:40:29
Quote Anchor link
Zo te zien draait mysql niet op dezelfde server.
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 22:41:39
Quote Anchor link
heb alles geupload met dreamweaver met de gegevens die ik heb van mijn server
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.