config-variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Koko

koko

17/07/2007 22:34:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil een typ variabele hebben in mijn website waarbij het niet elke keer nodig is om deze bij elke reload te herinitialiseren en die een array kan bevatten.

Deze zal gebruikt worden om bij de eerste pageload mijn volledige configuratie in te laten uit een file. Als ik dit niet elke keer moet doen, dan win ik volgens mij tijd, of is dit onzin?

Kunnen jullie me dan ook helpen bij het volgende probleem?
Hoe kan ik bepalen of een gebruiker voor het eerst die dag (bv) op de site komt? Dan wil ik namelijk dat de configuratie wordt ingeladen en zorgen dat die een tijd beschikbaar blijft.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 06:37:20
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/07/2007 22:35:00
Quote Anchor link
Lees een tutorial over sessions. Dat is precies wat je nodig hebt.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2007 22:36:00
Quote Anchor link
Heb je geen database?
 

17/07/2007 22:38:00
Quote Anchor link
cookie voor het onthouden op langer termijn.
 
Koko

koko

17/07/2007 22:42:00
Quote Anchor link
Hoi,

Per sessie volstaat ;-)

Jawel, ik heb een database, maar is het op zich niet logisch de config op te slaan in een file? (Al de rest is wel database-driven)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/07/2007 22:48:00
Quote Anchor link
Als je de beschikking over een database hebt, zou ik daar de config in opslaan (per user). Hoe vaak iemand per dag op je site komt is een probleem op zich. Je zou het ip-adres kunnen opslaan, maar dat werkt alleen in de gevallen waarin users een vast ip-adres hebben. Je zou ook kunnen werken met een inlogsysteem.
 
Koko

koko

17/07/2007 23:04:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb het bij configuratie over enkele standaard dingen zoals het database-password, de titel van de site, plugin-configuratie, .... Allemaal waarden die voor iedereen tzelfde zijn.

Kan ik niet controleren of de sessie-var nog bestaat? Zo ja, dan is t in orde, zo nee, dan inladen
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

17/07/2007 23:05:00
Quote Anchor link
het database wachtwoord ?
waarom wil je dat in een sessie gooien ?
 
Koko

koko

17/07/2007 23:07:00
Quote Anchor link
ni per-se in een sessie (hoewel dat hier een zeer geschikte oplossing lijkt) ma eerder in een configuratiefile.
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

17/07/2007 23:14:00
Quote Anchor link
dan maak je toch gewoon een php file die je via je header include
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    //config
    $page_title = $_GET['title'];
    $db = 'Sab Kriksdeegir';
    $pass = 'notforyou';
    $host = 'windhoos';
?>


header.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
   include('config.php');
   //rest van je HTML style codes
?>


Edit:

Typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sab Kriksdeegir
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2007 23:23:00
Quote Anchor link
Gewoon steeds dat bestandje lezen. Zal vast geen duizenden regels hebben.
 
Peter druyts

peter druyts

10/11/2010 15:04:49
Quote Anchor link
{
$db = array
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))


{
trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}

elseif(!mysql_select_db($db['$....']))

{
trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}
else
{
$sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
if(!mysql_query($sql))
{
trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
}
}
?>
heb deze code geplaats maar krijg steed een fout melding (syntax error, unexpected T_STRING in line 2)
heb al verschillende zaken veranderd en geupload, met steeds dezelfde fout melding. wat doe ik fout?
 
- Dave -

- Dave -

10/11/2010 15:07:38
Quote Anchor link
Je sluit $db = array niet af met ;.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/11/2010 15:19:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// Config.php

$host = "host";
$user = "user";
$pass = "pass";
$datb = "db";

// Verbinding maken
mysql_connect($host, $user, $pass) or die ("Er is een fout bij het connectie maken met de DataBase");
mysql_select_db($datb) or die ("Er is een fout bij het selecteren van de DataBase");
?>
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 21:32:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?
{
$db = 'array' ;
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};
if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))


{

trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}


elseif(!mysql_select_db($db['$....']))

{

trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}

else
{
$sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
if(!mysql_query($sql))
{

trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
}
}

?>

het bovenste gedeelte van de code werkt maar nu krijg ik de fout melding op lijn 17 beginnende met "elseif(!mysql_select_db($db['$....']))" wat is hier fout aan?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 21:43:09
Quote Anchor link
Er klopt nog maar weinig van jouw script.

Wat is de bedoeling van dit:
{
$db = 'array' ;
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))

Waarom die openingsaccolade?
Waarom is $db de tekst 'array'?
Dan maak je nog een paar aparte $vars en bij de mysql_connect gebruik je een array().


Toevoeging op 13/11/2010 21:44:42:

Peter druyts op 13/11/2010 21:32:36:
het bovenste gedeelte van de code werkt


Zoals ik reeds aangaf, lijkt mij stug.
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 21:46:39
Quote Anchor link
hoe zou jij dan het samen stellen? met het script dat je ziet en wat is er mis met die lijn dat ik beschreef beginnende met elsif....?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 21:54:02
Quote Anchor link
Dat zou zoiets worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$db
= array('host' => '....',
            'user' => '....',
            'pass' => '....',
            'db' => '.....');
            
if(!mysql_connect($db['host'], $db['user'], $db['pass']))
{

    trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}

elseif(!mysql_select_db($db['db']))
{

    trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}

else
{
    $sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
    if(!mysql_query($sql))
    {

        trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
    }
}

?>
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 22:37:58
Quote Anchor link
heb de code gecopieerd maar krijg nu de volgende melding:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (111) /config.php on line 7

Notice: error with connection: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (111) in config.php on line 9 wat nu?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 22:40:29
Quote Anchor link
Zo te zien draait mysql niet op dezelfde server.
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 22:41:39
Quote Anchor link
heb alles geupload met dreamweaver met de gegevens die ik heb van mijn server
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.