config-variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Koko

koko

17/07/2007 22:34:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil een typ variabele hebben in mijn website waarbij het niet elke keer nodig is om deze bij elke reload te herinitialiseren en die een array kan bevatten.

Deze zal gebruikt worden om bij de eerste pageload mijn volledige configuratie in te laten uit een file. Als ik dit niet elke keer moet doen, dan win ik volgens mij tijd, of is dit onzin?

Kunnen jullie me dan ook helpen bij het volgende probleem?
Hoe kan ik bepalen of een gebruiker voor het eerst die dag (bv) op de site komt? Dan wil ik namelijk dat de configuratie wordt ingeladen en zorgen dat die een tijd beschikbaar blijft.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:25:53
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/07/2007 22:35:00
Quote Anchor link
Lees een tutorial over sessions. Dat is precies wat je nodig hebt.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2007 22:36:00
Quote Anchor link
Heb je geen database?
 

17/07/2007 22:38:00
Quote Anchor link
cookie voor het onthouden op langer termijn.
 
Koko

koko

17/07/2007 22:42:00
Quote Anchor link
Hoi,

Per sessie volstaat ;-)

Jawel, ik heb een database, maar is het op zich niet logisch de config op te slaan in een file? (Al de rest is wel database-driven)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/07/2007 22:48:00
Quote Anchor link
Als je de beschikking over een database hebt, zou ik daar de config in opslaan (per user). Hoe vaak iemand per dag op je site komt is een probleem op zich. Je zou het ip-adres kunnen opslaan, maar dat werkt alleen in de gevallen waarin users een vast ip-adres hebben. Je zou ook kunnen werken met een inlogsysteem.
 
Koko

koko

17/07/2007 23:04:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb het bij configuratie over enkele standaard dingen zoals het database-password, de titel van de site, plugin-configuratie, .... Allemaal waarden die voor iedereen tzelfde zijn.

Kan ik niet controleren of de sessie-var nog bestaat? Zo ja, dan is t in orde, zo nee, dan inladen
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

17/07/2007 23:05:00
Quote Anchor link
het database wachtwoord ?
waarom wil je dat in een sessie gooien ?
 
Koko

koko

17/07/2007 23:07:00
Quote Anchor link
ni per-se in een sessie (hoewel dat hier een zeer geschikte oplossing lijkt) ma eerder in een configuratiefile.
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

17/07/2007 23:14:00
Quote Anchor link
dan maak je toch gewoon een php file die je via je header include
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    //config
    $page_title = $_GET['title'];
    $db = 'Sab Kriksdeegir';
    $pass = 'notforyou';
    $host = 'windhoos';
?>


header.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
   include('config.php');
   //rest van je HTML style codes
?>


Edit:

Typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sab Kriksdeegir
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2007 23:23:00
Quote Anchor link
Gewoon steeds dat bestandje lezen. Zal vast geen duizenden regels hebben.
 
Peter druyts

peter druyts

10/11/2010 15:04:49
Quote Anchor link
{
$db = array
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))


{
trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}

elseif(!mysql_select_db($db['$....']))

{
trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}
else
{
$sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
if(!mysql_query($sql))
{
trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
}
}
?>
heb deze code geplaats maar krijg steed een fout melding (syntax error, unexpected T_STRING in line 2)
heb al verschillende zaken veranderd en geupload, met steeds dezelfde fout melding. wat doe ik fout?
 
- Dave -

- Dave -

10/11/2010 15:07:38
Quote Anchor link
Je sluit $db = array niet af met ;.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/11/2010 15:19:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// Config.php

$host = "host";
$user = "user";
$pass = "pass";
$datb = "db";

// Verbinding maken
mysql_connect($host, $user, $pass) or die ("Er is een fout bij het connectie maken met de DataBase");
mysql_select_db($datb) or die ("Er is een fout bij het selecteren van de DataBase");
?>
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 21:32:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?
{
$db = 'array' ;
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};
if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))


{

trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}


elseif(!mysql_select_db($db['$....']))

{

trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}

else
{
$sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
if(!mysql_query($sql))
{

trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
}
}

?>

het bovenste gedeelte van de code werkt maar nu krijg ik de fout melding op lijn 17 beginnende met "elseif(!mysql_select_db($db['$....']))" wat is hier fout aan?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 21:43:09
Quote Anchor link
Er klopt nog maar weinig van jouw script.

Wat is de bedoeling van dit:
{
$db = 'array' ;
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))

Waarom die openingsaccolade?
Waarom is $db de tekst 'array'?
Dan maak je nog een paar aparte $vars en bij de mysql_connect gebruik je een array().


Toevoeging op 13/11/2010 21:44:42:

Peter druyts op 13/11/2010 21:32:36:
het bovenste gedeelte van de code werkt


Zoals ik reeds aangaf, lijkt mij stug.
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 21:46:39
Quote Anchor link
hoe zou jij dan het samen stellen? met het script dat je ziet en wat is er mis met die lijn dat ik beschreef beginnende met elsif....?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 21:54:02
Quote Anchor link
Dat zou zoiets worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$db
= array('host' => '....',
            'user' => '....',
            'pass' => '....',
            'db' => '.....');
            
if(!mysql_connect($db['host'], $db['user'], $db['pass']))
{

    trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}

elseif(!mysql_select_db($db['db']))
{

    trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}

else
{
    $sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
    if(!mysql_query($sql))
    {

        trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
    }
}

?>
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 22:37:58
Quote Anchor link
heb de code gecopieerd maar krijg nu de volgende melding:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (111) /config.php on line 7

Notice: error with connection: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (111) in config.php on line 9 wat nu?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 22:40:29
Quote Anchor link
Zo te zien draait mysql niet op dezelfde server.
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 22:41:39
Quote Anchor link
heb alles geupload met dreamweaver met de gegevens die ik heb van mijn server
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.