Content

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »
RT

RT

24/07/2007 23:23:00
Quote Anchor link
Sorrie dat ik hierover een nieuw topic open..

Ik vraag me af hoe jullie content opslaan van statische pagina's. Gooien jullie dit in een db, of in een plain-text bestand?

Hoe kan ik het beste mijn pagina structuur regelen? Gewoon alles in een db gooien met een tabel pagina's en een tabel content?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 03:55:35
 
Tommy Masschelein

Tommy Masschelein

24/07/2007 23:26:00
Quote Anchor link
Meestal gooi ik zoveel mogelijk in een DB
met 3 velden id, titel, tekst.
Dat lijkt met het nuttigst en waarschijnlijk is SQL sneller dan het uitlezen van
(grote) textfiles.
 
Arend a

Arend a

24/07/2007 23:29:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je met content van statische pagina's? Het zou je vraag flink verduidelijken als je deze twee begrippen even zou toelichten voor jouw situatie.

Bij mij is namelijk statische content een tegenspraak, omdat ik content en lay-out doorgaans zoveel mogelijk scheid. Dat wil zeggen dat content (inhoud, teksten of andere data) doorgaans in een database verdwijnen, lay-out in templates worden opgeslagen. Omdat het in een database staat wordt het elke keer opnieuw opgevraagd en is het wat mij betreft geen statische pagina.
 
RT

RT

24/07/2007 23:40:00
Quote Anchor link
Mmm sorrie ik ben inderdaad niet duidelijk.
Ik werk niet met templates..
Ik werk met een layout, waarin ik de content include. Ik gebruik inderdaad het verkeerde woord (statisch), maar daarmee bedoel ik plain text. Dus geen php-pagina's. Ik zal even proberen uitleggen hoe ik te werk ga:

index.php
-------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<html>
<head>
<title>title</title>
</head>
<body>
//afhankelijk van op welke pagina je klikt, wordt hier de content geinclude
</body>
</html>


Stel nu dat de content het volgende is:

tekst tekst tekst dus gewone plain text

Nu is mijn vraag moet ik dit in de db stoppen?
En php-pagina's, moet ik deze ook in de db stoppen?
 
Arend a

Arend a

24/07/2007 23:43:00
Quote Anchor link
Tommy: sql is an sich niet sneller dan het uitlezen van tekstfiles. Het is wel sneller dan het <b>verwerken</b> bij complexere operaties ivm flat-file databases. (bijvoorbeeld grote hoeveelheid operaties als split, if's en whiles en cross references naar andere text files) van tekstfiles in php.

Maar ik betwijfel of het (veel of uberhaupt) sneller zou zijn (of dat snelheid uberhaupt een issue is) bij het maken van verschillende tekstbestanden voor losse pagina's.
 
RT

RT

24/07/2007 23:47:00
Quote Anchor link
Het gaat mij ook niet hoofdzakelijk om de snelheid, ik vraag me gewoon af hoe ik dit oplos. Ik vraag me af hoe jullie dit oplossen / hoe jullie database modellen eruitzien áls je het al in de database zet.
 
Jan geen

Jan geen

24/07/2007 23:54:00
Quote Anchor link
ik zet dan gewoon html in de .php pagina
 
RT

RT

25/07/2007 00:00:00
Quote Anchor link
Ja zo begint iedereen inderdaad. Maar ik vind dit niet net en ik vraag me af hoe het anders kan.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/07/2007 00:24:00
Quote Anchor link
Statische content zou ik in een .php of .html pagina opslaan (los van je layout) en die inderdaad includen. Anders moet je meerdere pagina's (of een heel grote pagina maken -> lange laadtijd) met daarin ook elke keer de layout. Dat je de layout scheid van de content is al een goede zaak.

Ik zet het zelf ook vaak in de database, omdat ik het gemakkelijk aan wil kunnen passen. (Dit is dus al geen statische content, maar ik wil alles aan kunnen passen, ook al zou ik dat misschien nooit doen)
Behalve het menu, wat vaak ook statisch is voor bijv. een bedrijfswebsite, zet ik het dus niet in de layout zelf. Het menu vaak wel, omdat dat op een bepaalde manier in de layout verweven zit. (dit doe ik ook wel eens niet, ligt er maar net aan)
 
RT

RT

25/07/2007 09:58:00
Quote Anchor link
Ok. Bedankt. Ik ga geen database gebruiken, en ik kan het later alsnog aanpassen als ik het wel zou willen.

Edit:

Stel nou dat ik op een bepaalde pagina links een menuutje wil genereren met categorieën, dan wordt het dus toch een stuk aantrekkelijker om alles in een database te zetten of niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Tommy Masschelein

Tommy Masschelein

25/07/2007 11:05:00
Quote Anchor link
uhm dan wel.
Ik heb een systeem dat ik X aantal pagina's aan mijn website kan toevoegen.
Die worden dan uit DB gehaald
 
Arend a

Arend a

25/07/2007 17:26:00
Quote Anchor link
Ik ben zelf geen fan van html in mijn php. Omwille van leesbaarheid en duidelijkheid scheid ik graag content van mijn html, en maak ik een aparte file waarin de data in de html wordt geecho'ed. Deze manier van programmeren vind ik zelf erg fijn en overzichtelijk werken.

Om de code van de html te scheiden gebruik ik soms smarty (template manager), of soms echo ik het gewoon in een ander (te includen) php bestand.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.