Content

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »
RT

RT

24/07/2007 23:23:00
Quote Anchor link
Sorrie dat ik hierover een nieuw topic open..

Ik vraag me af hoe jullie content opslaan van statische pagina's. Gooien jullie dit in een db, of in een plain-text bestand?

Hoe kan ik het beste mijn pagina structuur regelen? Gewoon alles in een db gooien met een tabel pagina's en een tabel content?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 06:53:09
 
Tommy Masschelein

Tommy Masschelein

24/07/2007 23:26:00
Quote Anchor link
Meestal gooi ik zoveel mogelijk in een DB
met 3 velden id, titel, tekst.
Dat lijkt met het nuttigst en waarschijnlijk is SQL sneller dan het uitlezen van
(grote) textfiles.
 
Arend a

Arend a

24/07/2007 23:29:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je met content van statische pagina's? Het zou je vraag flink verduidelijken als je deze twee begrippen even zou toelichten voor jouw situatie.

Bij mij is namelijk statische content een tegenspraak, omdat ik content en lay-out doorgaans zoveel mogelijk scheid. Dat wil zeggen dat content (inhoud, teksten of andere data) doorgaans in een database verdwijnen, lay-out in templates worden opgeslagen. Omdat het in een database staat wordt het elke keer opnieuw opgevraagd en is het wat mij betreft geen statische pagina.
 
RT

RT

24/07/2007 23:40:00
Quote Anchor link
Mmm sorrie ik ben inderdaad niet duidelijk.
Ik werk niet met templates..
Ik werk met een layout, waarin ik de content include. Ik gebruik inderdaad het verkeerde woord (statisch), maar daarmee bedoel ik plain text. Dus geen php-pagina's. Ik zal even proberen uitleggen hoe ik te werk ga:

index.php
-------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<html>
<head>
<title>title</title>
</head>
<body>
//afhankelijk van op welke pagina je klikt, wordt hier de content geinclude
</body>
</html>


Stel nu dat de content het volgende is:

tekst tekst tekst dus gewone plain text

Nu is mijn vraag moet ik dit in de db stoppen?
En php-pagina's, moet ik deze ook in de db stoppen?
 
Arend a

Arend a

24/07/2007 23:43:00
Quote Anchor link
Tommy: sql is an sich niet sneller dan het uitlezen van tekstfiles. Het is wel sneller dan het <b>verwerken</b> bij complexere operaties ivm flat-file databases. (bijvoorbeeld grote hoeveelheid operaties als split, if's en whiles en cross references naar andere text files) van tekstfiles in php.

Maar ik betwijfel of het (veel of uberhaupt) sneller zou zijn (of dat snelheid uberhaupt een issue is) bij het maken van verschillende tekstbestanden voor losse pagina's.
 
RT

RT

24/07/2007 23:47:00
Quote Anchor link
Het gaat mij ook niet hoofdzakelijk om de snelheid, ik vraag me gewoon af hoe ik dit oplos. Ik vraag me af hoe jullie dit oplossen / hoe jullie database modellen eruitzien áls je het al in de database zet.
 
Jan geen

Jan geen

24/07/2007 23:54:00
Quote Anchor link
ik zet dan gewoon html in de .php pagina
 
RT

RT

25/07/2007 00:00:00
Quote Anchor link
Ja zo begint iedereen inderdaad. Maar ik vind dit niet net en ik vraag me af hoe het anders kan.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/07/2007 00:24:00
Quote Anchor link
Statische content zou ik in een .php of .html pagina opslaan (los van je layout) en die inderdaad includen. Anders moet je meerdere pagina's (of een heel grote pagina maken -> lange laadtijd) met daarin ook elke keer de layout. Dat je de layout scheid van de content is al een goede zaak.

Ik zet het zelf ook vaak in de database, omdat ik het gemakkelijk aan wil kunnen passen. (Dit is dus al geen statische content, maar ik wil alles aan kunnen passen, ook al zou ik dat misschien nooit doen)
Behalve het menu, wat vaak ook statisch is voor bijv. een bedrijfswebsite, zet ik het dus niet in de layout zelf. Het menu vaak wel, omdat dat op een bepaalde manier in de layout verweven zit. (dit doe ik ook wel eens niet, ligt er maar net aan)
 
RT

RT

25/07/2007 09:58:00
Quote Anchor link
Ok. Bedankt. Ik ga geen database gebruiken, en ik kan het later alsnog aanpassen als ik het wel zou willen.

Edit:

Stel nou dat ik op een bepaalde pagina links een menuutje wil genereren met categorieën, dan wordt het dus toch een stuk aantrekkelijker om alles in een database te zetten of niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Tommy Masschelein

Tommy Masschelein

25/07/2007 11:05:00
Quote Anchor link
uhm dan wel.
Ik heb een systeem dat ik X aantal pagina's aan mijn website kan toevoegen.
Die worden dan uit DB gehaald
 
Arend a

Arend a

25/07/2007 17:26:00
Quote Anchor link
Ik ben zelf geen fan van html in mijn php. Omwille van leesbaarheid en duidelijkheid scheid ik graag content van mijn html, en maak ik een aparte file waarin de data in de html wordt geecho'ed. Deze manier van programmeren vind ik zelf erg fijn en overzichtelijk werken.

Om de code van de html te scheiden gebruik ik soms smarty (template manager), of soms echo ik het gewoon in een ander (te includen) php bestand.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.