correcte coding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

28/09/2010 23:04:22
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:01:32:
(...)

Karl Karl op 28/09/2010 23:01:01:
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)

Je datadase model klopt niet.
Je hebt nu vijf tabellen zeg je.
Met daarin foto's
Tabel foto1, tabel foto2, enzovoort.
Dat klopt niet. Dat zorgt voor fouten. Dat is niet een genormaliseerd model.
Wat nu als je wilt dat er meerdere foto's kunnen toegevoegd worden?
En als je iets niet weet, dan moet je maar eens gaan googelen.


nee ik heb geen tabel foto's ik heb een tabel met bijv artiesten:
naam, blabla,foto1,foto2,foto3,foto4 enz verder..


Dat klopt dus ook niet. Zelfde probleem als ik hierboven uitleg.
Gewijzigd op 28/09/2010 23:06:31 door
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 00:50:36
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:05:22
Quote Anchor link
het probleem van meer foto's krijg ik niet op deze pagina omdat ik maximaal 5 foto's toelaat per artiest.. meer is niet nodig daar hebben ze hun eigen website voor.
 

28/09/2010 23:07:29
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:05:22:
het probleem van meer foto's krijg ik niet op deze pagina omdat ik maximaal 5 foto's toelaat per artiest.. meer is niet nodig daar hebben ze hun eigen website voor.


Dat is niet het hoofd probleem. Het hoofdprobleem is dat je die vage code van dat vorige en dit topic moest schrijven. Als je gewoon een standaard 1:n relatie had gedaan (of misschien zelfs wel een n:m relatie voor artiesten die samenwerken en dus samen op een foto staan) had je deze problemen niet gehad. Dan had je gewoon een net lijstje met foto's gehad.
En wat als je in de toekomst het wilt veranderen?
En wat als iemand maar één foto heeft?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 23:08:44
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:01:32:
als je hem zonder if doet pakt ie dus alle 5 de fotos in het geval van martijn dus 4 foto's terwijl ik check of die foto's wel ingevoerd zijn?


Beter kijken. Ik heb ook de eerste weggelaten. Om met een if() te kijken is totaal zinloos omdat de foreach() alle records uit het array() afloopt en niet meer. Dus die waarde bestaat altijd.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:09:46
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/09/2010 23:07:29:
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:05:22:
het probleem van meer foto's krijg ik niet op deze pagina omdat ik maximaal 5 foto's toelaat per artiest.. meer is niet nodig daar hebben ze hun eigen website voor.


Dat is niet het hoofd probleem. Het hoofdprobleem is dat je die vage code van dat vorige en dit topic moest schrijven. Als je gewoon een standaard 1:n relatie had gedaan (of misschien zelfs wel een n:m relatie voor artiesten die samenwerken en dus samen op een foto staan) had je deze problemen niet gehad. Dan had je gewoon een net lijstje met foto's gehad.
En wat als je in de toekomst het wilt veranderen?
En wat als iemand maar één foto heeft?

Quote:
En wat als iemand maar één foto heeft?

check de code nogmaals;)
 

28/09/2010 23:10:21
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:09:46:
Karl Karl op 28/09/2010 23:07:29:
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:05:22:
het probleem van meer foto's krijg ik niet op deze pagina omdat ik maximaal 5 foto's toelaat per artiest.. meer is niet nodig daar hebben ze hun eigen website voor.


Dat is niet het hoofd probleem. Het hoofdprobleem is dat je die vage code van dat vorige en dit topic moest schrijven. Als je gewoon een standaard 1:n relatie had gedaan (of misschien zelfs wel een n:m relatie voor artiesten die samenwerken en dus samen op een foto staan) had je deze problemen niet gehad. Dan had je gewoon een net lijstje met foto's gehad.
En wat als je in de toekomst het wilt veranderen?
En wat als iemand maar één foto heeft?

Quote:
En wat als iemand maar één foto heeft?

check de code nogmaals;)

Je gaat van de code uit. De code moet dus jou fouten in de database opvangen?
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:10:49
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 23:08:44:
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:01:32:
als je hem zonder if doet pakt ie dus alle 5 de fotos in het geval van martijn dus 4 foto's terwijl ik check of die foto's wel ingevoerd zijn?


Beter kijken. Ik heb ook de eerste weggelaten. Om met een if() te kijken is totaal zinloos omdat de foreach() alle records uit het array() afloopt en niet meer. Dus die waarde bestaat altijd.


Het gaat mij erom.. dat als bijv $artiest->foto3 en $artiest->foto4 e.d. leeg zijn, niet getoond worden en ik dus ook geen lightbox krijg met alleen het plaatje loading(omdat die foto er gewoonweg niet is)
Gewijzigd op 28/09/2010 23:12:09 door Radio Dancemania
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 23:12:11
Quote Anchor link
Ja en dat doet die if dus.

deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             if ( $foto )
             {

             }
        }

?>
Gewijzigd op 28/09/2010 23:13:30 door Martijn B
 

28/09/2010 23:15:04
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:10:49:
SanThe Nvt op 28/09/2010 23:08:44:
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:01:32:
als je hem zonder if doet pakt ie dus alle 5 de fotos in het geval van martijn dus 4 foto's terwijl ik check of die foto's wel ingevoerd zijn?


Beter kijken. Ik heb ook de eerste weggelaten. Om met een if() te kijken is totaal zinloos omdat de foreach() alle records uit het array() afloopt en niet meer. Dus die waarde bestaat altijd.


Het gaat mij erom.. dat als bijv $artiest->foto3 en $artiest->foto4 e.d. leeg zijn, niet getoond worden en ik dus ook geen lightbox krijg met alleen het plaatje loading(omdat die foto er gewoonweg niet is)


Zie je nou zelf niet dat deze database je allerlei problemen oplevert? Je zit zelf nu ook dus met dat probleem als er maar één foto is dat er niet meer moeten worden getoond.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:15:19
Quote Anchor link
Martijn B op 28/09/2010 23:12:11:
Ja en dat doet die if dus.

deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             if ( $foto )
             {

             }
        }

?>


juist ja.. zoals ik hem ook nu heb staan.. als ik die if weglaat krijg ik dus 4 extra foto's die niet bestaan daarom dus die if;)
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 23:15:21
Quote Anchor link
Ik ben het met Karl eens: Ga normaliseren.
Deze manier van scripten is waardeloos.
Ik stop mijn support aan dit topic.
 
Hipska BE

Hipska BE

28/09/2010 23:15:42
Quote Anchor link
En wat anderen al de hele tijd proberen te zeggen is dat je die foto3, foto4 en foto5 helemaal niet moet controlleren moest je een goed datamodel hebben.

Bij zo'n goed datamodel zou je meteen een array van foto's van een artiest kunnen krijgen uit de DB. En dan hoefde je je hoofd niet meer te breken over dit soort brakke en onlogische code met dubbel werk.
 

28/09/2010 23:16:27
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 23:15:21:
Ik ben het met Karl eens: Ga normaliseren.
Deze manier van scripten is waardeloos.
Ik stop mijn support aan dit topic.


Hipska BE op 28/09/2010 23:15:42:
En wat anderen al de hele tijd proberen te zeggen is dat je die foto3, foto4 en foto5 helemaal niet moet controlleren moest je een goed datamodel hebben.

Bij zo'n goed datamodel zou je meteen een array van foto's van een artiest kunnen krijgen uit de DB. En dan hoefde je je hoofd niet meer te breken over dit soort brakke en onlogische code met dubbel werk.


AMEN!
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:17:18
Quote Anchor link
en hoe zien jullie zo'n extra DBveld ??


Toevoeging op 28/09/2010 23:18:11:

SanThe Nvt op 28/09/2010 23:15:21:
Ik ben het met Karl eens: Ga normaliseren.
Deze manier van scripten is waardeloos.
Ik stop mijn support aan dit topic.


je hebt ook nog geen nuttig antwoord gegeven dus maakt verder weinig uit.. ik kom hier alleen om hulp maar ik merk al dat hier 2 uit de hoogte geblazen figuren zitten die het altijd beter weten en maar al te goed over willen komen.

erg jammer niet iedereen is zo goed als jullie;)
Gewijzigd op 28/09/2010 23:18:31 door Radio Dancemania
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 23:25:08
Quote Anchor link
Dit zou een betere database structuur zijn.

Tabellen:

- artiesten (id, naam, omschrijving, ...)

- artiest_fotos (id, artiest_id, bestandsnaam, ...)

- artiest_liedjes (id, artiest_id, naam, ...)

1 artiest meerdere foto's
1 artiest meerdere liedjes
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:26:21
Quote Anchor link
Martijn B op 28/09/2010 23:25:08:
Dit zou een betere database structuur zijn.

Tabellen:

- artiesten (id, naam, omschrijving, ...)

- artiest_fotos (id, artiest_id, bestandsnaam, ...)

- artiest_liedjes (id, artiest_id, naam, ...)

1 artiest meerdere foto's
1 artiest meerdere liedjes

en dit dus controleren door artiest_id te controleren met id van artiesten ?
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 23:28:02
Quote Anchor link
Ja, de kolom artiest_id wordt ook wel vreemde sleutel genoemd. (foreign key)

Deze verwijst naar een id in een andere tabel.

Edit:


Meestal zet je ook een index op een vreemde sleutel. Hierdoor voorkom je dat MySQL de hele tabel moet doorzoeken naar een bepaalde artiest.
Gewijzigd op 28/09/2010 23:29:56 door Martijn B
 
Synaps Framework

Synaps Framework

28/09/2010 23:28:25
Quote Anchor link
Nee. Hij geeft je juist nuttige antwoorden. Jij hebt alleen een blok voor je kop en negeert het goede antwoord. Jij zit te wachten totdat iemand je verteld hoe je dit het beste kunt oplossen met een verkeerde database structuur.

Zoals Hipska al aangeeft. Stop je energie nou gewoon in het normaliseren van je database structuur. Is je probleem meteen verholpen.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:29:33
Quote Anchor link
Synaps Framework op 28/09/2010 23:28:25:
Nee. Hij geeft je juist nuttige antwoorden. Jij hebt alleen een blok voor je kop en negeert het goede antwoord. Jij zit te wachten totdat iemand je verteld hoe je dit het beste kunt oplossen met een verkeerde database structuur.

Zoals Hipska al aangeeft. Stop je energie nou gewoon in het normaliseren van je database structuur. Is je probleem meteen verholpen.


hier wil ik ook aan beginnen maar zoals ik aangeef.. niet iedereen is zo slim als de rest hier.. ik zit hier met een reden om hulp te vragen. En als alle "pro" scripters hier dan met dingen aankomen die niet duidelijk zijn dan is de naam PHPhulp toch echt verkeerd genomen.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 23:35:11
Quote Anchor link
Omdat het jou blijkbaar te veel moeite kost om het zelf te vinden. Normaliseren.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.