[CSS] display:block?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »
JeffreyG

JeffreyG

11/05/2007 17:09:00
Quote Anchor link
ik ben bezig met een tabelloze website aan het maken en nu heb ik een probleempje bij mijn menu waar ik niet uit kom

dit is zegmaar de opbouw
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div id="menu_balk">
   <div id="menu_item"><a class="menu">Menu</a></div>
   <div id="menu_item"><a class="menu">Menu</a></div>
   <div id="menu_item"><a class="menu">Menu</a></div>
   <div id="menu_item"><a class="menu">Menu</a></div>
   <div id="menu_item"><a class="menu">Menu</a></div>
</div>


bij de eerste gaat het goed, bij de tweede en daarna niet...
om één of andere rede zet hij alles onder elkaar ipv naast elkaar
dit terwijl ik vaste waardes heb opgegeven voor breedte en hoogte en een display:block;
en er zouden nog makkelijk tien van die menu_items in de menu_balk passen
ik heb al overal margin en padding op 0 gezet, dus daar ligt het ook niet aan

als ik dat display:block; verwijder uit de CSS, dan laat hij wel alles naast elkaar zien, maar dan pakt hij natuurlijk niet die vaste waardes...

can somebody help me?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 00:10:15
 
DDragonz

DDragonz

11/05/2007 17:15:00
Quote Anchor link
Ik hoop dat je gewon engels kan (dat neem ik aan):

display: block means that the element is displayed as a block, as paragraphs and headers have always been. A block has some whitespace above and below it and tolerates no HTML elements next to it, except when ordered otherwise (by adding a float declaration to another element, for instance).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
Ponzi

Ponzi

11/05/2007 17:18:00
Quote Anchor link
Volgens mij kan je beter gebruik maken van een lijst. Op deze website vind je bij de horizontale lijsten wat je zoekt.

Als je het trouwens wil doen gelijk nu dan zal je "display: inline;" moeten gebruiken. Eigenlijk doe je het beter met een <span></span>-element dan.
 
JeffreyG

JeffreyG

11/05/2007 17:20:00
Quote Anchor link
dus als ik dat goed begrijp moet ik float:none; opgeven...

geprobeerd... helaas, werkt niet... iemand een idee hoe het dan wel moet?

Edit:
ik zal dat met die list even proberen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JeffreyG
 
DDragonz

DDragonz

11/05/2007 17:22:00
Quote Anchor link
Nhe, jha maar eens naar http://www.quirksmode.org/css/display.html daar zie je op een overzichtelijke manier alle display waardes en in welke browsers ze kunnen worden gebruikt. Met none krijg je gewoon helemaal niks.
 
JeffreyG

JeffreyG

11/05/2007 17:33:00
Quote Anchor link
heb dat van die list geprobeerd... werkt net zo goed als dat het eerst deed... kan gewoon de breedte niet opgeven zonder een display:block; mee te geven...
 
JeffreyG

JeffreyG

11/05/2007 17:48:00
Quote Anchor link
ik ben aan het proberen geen display:block te gebruiken, maar dan kom ik een ander probleem tegen
ik kan dan geen padding opgeven... in IE reageerd hij op geen van allen en in FF pakt hij de bovenste padding niet... iemand hiervoor een oplossing?
 
Winston Smith

Winston Smith

11/05/2007 18:01:00
Quote Anchor link
Ik gebruik voor een horizontaal menu nooit block eigenlijk.

Altijd een float: left; in combinatie met width bijvoorbeeld. Zoek daar eens op.
 

11/05/2007 18:04:00
Quote Anchor link
Beetje offtopic maar als je een menu maakt is het eigenlijk beter om:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<ul>
    <li><a href="iks.dee">Menu item 1</a></li>
    <li><a href="boris.niek">Menu item 2</a></li>
    <li><a href="kebab.schaap">Menu item 3</a></li>
</ul>

Kijk eens op http://www.gigadesign.be hier staan een aantal voorbeeld menu's dacht ik (even zoeken)


edit: @Ponzi hieronder - sorry jouw linkje niet aangeklikt ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Ponzi

Ponzi

11/05/2007 18:05:00
Quote Anchor link
@ Webmakerij: dat zij ik toch :-) ?
 
JeffreyG

JeffreyG

11/05/2007 18:14:00
Quote Anchor link
padding van geen van alle werkt goed bij mij, de items overlappen elkaar...

edit: zal even mijn stukje CSS plaatsen...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
#menu {
    width:970px;
    height:30px;
    margin:5px 0;
    padding:0;
    background-image:url(../images/bg_menu.jpg);
    background-repeat:repeat-x;
    background-position:bottom;
    color:#FFFFFF;
    font-weight:bold;
    text-transform:uppercase;
    display:block;
    list-style:none;
    }
    
    #menu li a, #menu li a:visited {
        list-style:none;
        width:90px;
        height:15px;
        padding:8px 5px 7px;
        margin:0;
        position:relative;
        background-image:url(../images/bg_menu.jpg);
        background-repeat:repeat-x;
        border-right-color:#21836F;
        border-right-style:solid;
        border-right-width:2px;
        background-position:bottom;
        color:#FFFFFF;
        text-decoration:none;
        text-align:center;
        }
    
    #menu li a:hover, #menu li a:active {
        list-style:none;
        width:90px;
        height:15px;
        padding:10px 5px 5px;
        margin:0;
        position:relative;
        background-image:url(../images/bg_menu.jpg);
        background-repeat:repeat-x;
        border-right-color:#21836F;
        border-right-style:solid;
        border-right-width:2px;
        background-position:top;
        color:#FFFFFF;
        text-decoration:none;
        text-align:center;
        }

en mijn HTML...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<ul id="menu">
    <li><a href="#">news</a></li>
    <li><a href="#">media</a></li>
</ul>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JeffreyG
 
JeffreyG

JeffreyG

11/05/2007 18:43:00
Quote Anchor link
probleem is opgelost, ik moest float:left; gebruiken, en dan kan ik wel display:block; neerzetten (dus zoals Kasper zei)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.