[CSS] Rounded corners

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 15:59:00
Quote Anchor link
Hallo allen,

Aangezien ik z'n enorme css guru ben *kuch* lukt het mij weer eens niet met rounded corners.
De hoogte staat vast, alleen de breedte niet.
Dus ik heb een linker kant, en een rechter kant,, dat zijn vast afbeeldingen van 6px breed, en 53px hoog.
Voor er tussen in heb ik 1 afbeelding, die 1px breed is. en 53 hoog.
Hoe kan ik dit nu het beste oplossen met CSS?
Ik heb al wel het één en ander gegoogled, maar dat is allemaal met 4 hoeken, of een boven en onderkant.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:51:20
 
Tamara

Tamara

04/02/2010 16:21:00
Quote Anchor link
CSS3 border-radius: klik hier

edit: border-radius wordt niet door IE ondersteunt. Volgens mij kan je het wel voor elkaar krijgen met een beetje javascript.

Als je gewoon CSS2 wilt gebruiken, dan is dit alleen mogelijk met 2 of 4 plaatjes zoals je zelf al aangaf.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 16:36:00
Quote Anchor link
Het is me al gelukt,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
div.headerLeft {
    min-height: 53px;
    min-width: 6px;
    background-image:url('../images/header_left.jpg');
    background-repeat:no-repeat;
    background-position:top left;
    float: left;
}

div.headerMiddle {
    min-height: 53px;
    min-width: 784px;
    background-image:url('../images/header_middle.jpg');
    background-repeat:repeat-x;
    background-position:top right;
    float: left;
}

div.headerRight {
    min-height: 53px;
    min-width: 6px;
    background-image:url('../images/header_right.jpg');
    background-repeat:no-repeat;
    background-position:top right;
    float: left;
}


En de HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div class="wrapper">
<div class="headerLeft"></div>
<div class="headerMiddle"></div>
<div class="headerRight"></div>
</div>
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

04/02/2010 17:35:00
Quote Anchor link
Met plaatjes zijn het natuurlijk nooit echte afgeronde hoeken!
Om veel werk te besparen met plaatjes etc. kun je heel erg makkelijk het volgende gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
<head>
<title></title>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.1/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.7.2/jquery-ui.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/jquery.corner.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/corner.js"></script>
</head>
<body>
<div id="box"></div>
</body>
</html>


Download ook nog even deze toevoeging (jquery.corner.js): http://code.google.com/p/jquerycurvycorners/downloads/list

corner.js:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$(function(){
    settings = {
        tl: { radius: 5 }, // grote hoek top left
        tr: { radius: 5 }, // grote hoek top right
        bl: { radius: 5 }, // grote hoek bottum left
        br: { radius: 5 }, // grote hoek bottum right
        antiAlias: true,
        autoPad: true,
        validTags: ["div"]
    }
    $('#box').corner(settings);
});
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 17:42:00
Quote Anchor link
En toen stond javascript uit.
Op een computer krijg je nooit ronde hoeken, je zit altijd aan vierkante pixels gebonden.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

04/02/2010 17:50:00
Quote Anchor link
nico schreef op 04.02.2010 17:42:
En toen stond javascript uit.
Op een computer krijg je nooit ronde hoeken, je zit altijd aan vierkante pixels gebonden.

Als javascript uitstaat heb je niet veel keus..
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

04/02/2010 18:28:00
Quote Anchor link
Ik gebruik css & plaatjes, gemakkelijker en valid.
http://paradox-productions.net/projects/rounded%20corners%20links/

Als je enkel met css rounded corners wil is het sowieso geen valid css.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

04/02/2010 18:40:00
Quote Anchor link
Wat doet iedereen tog moeilijk?

Daar is al een tijdje een simpel cross browser oplosing voor, een htc bestandje werkt in elke bekende browser en OOK in IE!

http://www.htmlremix.com/css/curved-corner-border-radius-cross-browser
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 18:40:00
Quote Anchor link
Ik gebruik ook plaatjes,, maar in jou link zie ik geen rounded corners :)
 
Joey Drieling

Joey Drieling

04/02/2010 22:10:00
Quote Anchor link
@nico

Als je de link van Paradox bedoeld dan denk ik dat hij de hover van het menu bedoeld.

probeer anders dit!
joey schreef op 04.02.2010 18:40:
Wat doet iedereen tog moeilijk?

Daar is al een tijdje een simpel cross browser oplosing voor, een htc bestandje werkt in elke bekende browser en OOK in IE!

http://www.htmlremix.com/css/curved-corner-border-radius-cross-browser
 
Yorick17

yorick17

04/02/2010 22:24:00
Quote Anchor link
je kan toch ook gewoon 1 plaatje maken met afgeronde hoeken? is wel het simpelst
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

05/02/2010 00:51:00
Quote Anchor link
joey schreef op 04.02.2010 18:40:
Wat doet iedereen tog moeilijk?

Daar is al een tijdje een simpel cross browser oplosing voor, een htc bestandje werkt in elke bekende browser en OOK in IE!

http://www.htmlremix.com/css/curved-corner-border-radius-cross-browser
MAAR IS NIET VALID ZOALS IK AL ZEI
 
Joey Drieling

Joey Drieling

05/02/2010 07:14:00
Quote Anchor link
hWeet ik maar dat vind ik niet erg.

In geval dat je het voor een klant maakt wel tenzij die het ook niet erg vind.

Maar het is maar wat je zelf wilt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joey Drieling
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.