current page

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

03/07/2011 13:54:46
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een simple menu, en daar wil ik dat de sectie waar je aanwezig ben dikgedrukt word. Het gaat om een dynamic page en dus bestaat het menu uit een pagina en niet uit verschillende. Is het dus mogelijk om bij dynamic page te weergeven op welke pagina je bent?

Gr. Klaas
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:21:33
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 17:38:42
Quote Anchor link
Ja dat is mogelijk, bijvoorbeeld met PHP of Javascript. Je zou dan de informatie uit de URI moeten trekken en dan toetsen wanneer je het menu hebt.

Gegeven URI: index.php?page=fiets

menu items:
Home
Fiets
Aardbei

-- Dan kijk je naar welke pagina je nu zit, bij PHP doormiddel van de $_GET['page'] en zet je dat af op het menu.

Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$page
= $_GET['page'];
?>

<ul>
<li <?if(($page=='home')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?>><a href="?page=home">Home</a></li>
<li <?if(($page=='fiets')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?>><a href="?page=fiets">Fiets</a></li>
<li <?if(($page=='aardbei')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?><a href="?page=aardbei">Aardbei</a></li>
</ul>


Edit: Sorry voor de opmaak, hij pakt code automatisch helaas... :(
Gewijzigd op 04/07/2011 18:26:22 door Kevin Ellen
 
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

04/07/2011 18:09:52
Quote Anchor link
Dank je voor je mooie uitleg, ga nu proberen om het werkend te krijgen maar dat zal vast lukken!
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 18:13:16
Quote Anchor link
Klaas, het lijkt lastiger dan dat het is. Geef het een draai, en mocht het niet werken; laat dan hier wat code zien en zullen we kijken waar het fout gaat. Vanavond ben ik thuis, dus kan ik even koekeloeren.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

04/07/2011 18:21:19
Quote Anchor link
kevin, plaats je code tussen de [code] en [/code] tags
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 18:26:43
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 04/07/2011 18:21:19:
kevin, plaats je code tussen de [code] en [/code] tags
Cheers :) Stuk beter nu ;)
 
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

04/07/2011 20:27:38
Quote Anchor link
Doe denk ik toch iets fout, zouden jullie er nog eens naar kunnen kijken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>NinetyTwo</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="nav.css">
</head>
<body>
<div id="header">
    <div id="topbar">
    <div id="nav">
    <div id="home">
    <div <?php if(($page=='home')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='home')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=home">Home</a>
    </div>
    <div id="reviews">
    <div <?php if(($page=='reviews')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='reviews')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=reviews">Reviews</a>
    </div>
    <div id="forum">
    <div <?php if(($page=='forum')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='forum')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=forum">Forum</a>
    </div>
    <div id="games">
    <div <?php if(($page=='games')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='games')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=games">Games</a>
    </div>
    <div id="events">
    <div <?php if(($page=='events')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='events')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=events">Events</a>
    </div>
    <div id="aboutus">
    <div <?php if(($page=='aboutus')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='aboutus')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=aboutus">About us</a>
    </div>    
    </div>
    <div id="member">
    <form action='loginproces.php' method='POST'>
      Username: <input type='text' name='username'>
      Password: <input type='password' name='password'>
      <input type='submit' value='login'>
    </form>
    </div>
    </div>
    <div id="bottombar">
    <div id="logo">
    <img src="img/NinetyTwo_logo2.png" width="120" height="60">
    </div>
    <div id="rightsidelogo">
    <?php include("Swiffy output.htm"); ?>
    </div>
    </div>
</div>
<?php
    if (!empty($_GET['p'])) {
        $pages_dir = 'pages';
        $pages = scandir($pages_dir, 0);
        unset($pages[0], $pages[1]);
        
        $p = $_GET['p'];
        
        if (in_array($p.'.inc.php', $pages)) {
            include($pages_dir.'/'.$p.'.inc.php');
        }
else {
            echo 'Sorry, page not found.';
        }
        }
else {
            include($pages_dir.'/home.inc.php');
    
        }

    ?>

</body>
</html>


Toevoeging op 05/07/2011 15:03:03:

Het is me gelukt door middel van dit stukje code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $p = $_GET['p']; if(($p=='home')){echo'class="active"';}else{echo'class="inactive"';}?>

Er zaten een paar foutjes in de code van kevin maar ik snap nu wel php weer een stukje beter. Bedankt!

edit: er kan een slotje op.
Gewijzigd op 05/07/2011 15:03:47 door Klaas Achterdam
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.