current page

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

03/07/2011 13:54:46
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een simple menu, en daar wil ik dat de sectie waar je aanwezig ben dikgedrukt word. Het gaat om een dynamic page en dus bestaat het menu uit een pagina en niet uit verschillende. Is het dus mogelijk om bij dynamic page te weergeven op welke pagina je bent?

Gr. Klaas
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 07:28:31
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 17:38:42
Quote Anchor link
Ja dat is mogelijk, bijvoorbeeld met PHP of Javascript. Je zou dan de informatie uit de URI moeten trekken en dan toetsen wanneer je het menu hebt.

Gegeven URI: index.php?page=fiets

menu items:
Home
Fiets
Aardbei

-- Dan kijk je naar welke pagina je nu zit, bij PHP doormiddel van de $_GET['page'] en zet je dat af op het menu.

Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$page
= $_GET['page'];
?>

<ul>
<li <?if(($page=='home')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?>><a href="?page=home">Home</a></li>
<li <?if(($page=='fiets')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?>><a href="?page=fiets">Fiets</a></li>
<li <?if(($page=='aardbei')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?><a href="?page=aardbei">Aardbei</a></li>
</ul>


Edit: Sorry voor de opmaak, hij pakt code automatisch helaas... :(
Gewijzigd op 04/07/2011 18:26:22 door Kevin Ellen
 
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

04/07/2011 18:09:52
Quote Anchor link
Dank je voor je mooie uitleg, ga nu proberen om het werkend te krijgen maar dat zal vast lukken!
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 18:13:16
Quote Anchor link
Klaas, het lijkt lastiger dan dat het is. Geef het een draai, en mocht het niet werken; laat dan hier wat code zien en zullen we kijken waar het fout gaat. Vanavond ben ik thuis, dus kan ik even koekeloeren.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

04/07/2011 18:21:19
Quote Anchor link
kevin, plaats je code tussen de [code] en [/code] tags
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 18:26:43
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 04/07/2011 18:21:19:
kevin, plaats je code tussen de [code] en [/code] tags
Cheers :) Stuk beter nu ;)
 
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

04/07/2011 20:27:38
Quote Anchor link
Doe denk ik toch iets fout, zouden jullie er nog eens naar kunnen kijken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>NinetyTwo</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="nav.css">
</head>
<body>
<div id="header">
    <div id="topbar">
    <div id="nav">
    <div id="home">
    <div <?php if(($page=='home')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='home')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=home">Home</a>
    </div>
    <div id="reviews">
    <div <?php if(($page=='reviews')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='reviews')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=reviews">Reviews</a>
    </div>
    <div id="forum">
    <div <?php if(($page=='forum')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='forum')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=forum">Forum</a>
    </div>
    <div id="games">
    <div <?php if(($page=='games')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='games')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=games">Games</a>
    </div>
    <div id="events">
    <div <?php if(($page=='events')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='events')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=events">Events</a>
    </div>
    <div id="aboutus">
    <div <?php if(($page=='aboutus')){echo('class="active_indicator"')}else{echo('class="inactive_indicator"')};?>></div>
    <a <?php if(($page=='aboutus')){echo('class="active"')}else{echo('class="inactive"')};?> href="index.php?p=aboutus">About us</a>
    </div>    
    </div>
    <div id="member">
    <form action='loginproces.php' method='POST'>
      Username: <input type='text' name='username'>
      Password: <input type='password' name='password'>
      <input type='submit' value='login'>
    </form>
    </div>
    </div>
    <div id="bottombar">
    <div id="logo">
    <img src="img/NinetyTwo_logo2.png" width="120" height="60">
    </div>
    <div id="rightsidelogo">
    <?php include("Swiffy output.htm"); ?>
    </div>
    </div>
</div>
<?php
    if (!empty($_GET['p'])) {
        $pages_dir = 'pages';
        $pages = scandir($pages_dir, 0);
        unset($pages[0], $pages[1]);
        
        $p = $_GET['p'];
        
        if (in_array($p.'.inc.php', $pages)) {
            include($pages_dir.'/'.$p.'.inc.php');
        }
else {
            echo 'Sorry, page not found.';
        }
        }
else {
            include($pages_dir.'/home.inc.php');
    
        }

    ?>

</body>
</html>


Toevoeging op 05/07/2011 15:03:03:

Het is me gelukt door middel van dit stukje code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $p = $_GET['p']; if(($p=='home')){echo'class="active"';}else{echo'class="inactive"';}?>

Er zaten een paar foutjes in de code van kevin maar ik snap nu wel php weer een stukje beter. Bedankt!

edit: er kan een slotje op.
Gewijzigd op 05/07/2011 15:03:47 door Klaas Achterdam
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.