Cybercrawl

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »
Sunadumari

sunadumari

11/09/2008 16:38:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb op het inetrnet het script uit 2000 genaamd Cybercrawl gedownload, geïnstalleerd, de juiste ROOT ingevuld, ECHTER werkt het script niet.
In de file index.php3 gaat volgens mij iets mis: het ingevulde zoekwoord wordt niet verwerkt ($query).
Ik heb bijv. zelf al met if (!isset($_POST['submitr'])) { gekeken of dit helpt maar geen soelaas. Ik ben ene php beginneling en komt hier niet uit.
De ontwikkelaar heb ik al gemaild echter geen reactie.

Hoe kan ik hier de php bestanden als source plaatsen zodat jullie er een oog op kunnen werpen?


oh ja, deze foutmelding krijg ik:

Warning: reset() [function.reset]: Passed variable is not an array or object in index.php3 on line 59

Line 59 = reset($lycos_link);


Het kan best dat het probleem ergens anders zit in dit bestand of de geinclude andere bestanden (source code wil ik graag plaatsen, maar kan dat hier?)

gr. Sunadumari
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sunadumari
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 03:39:27
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2008 16:41:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Sunadumari

sunadumari

11/09/2008 16:47:00
Quote Anchor link
Notice: Undefined variable: query in index.php3 on line 46
Notice: Undefined index: Main in template.inc on line 304


IN INDEX.PHP3:

$t->set_file("Main","main.html");
# set MyFileHandle = our template file
$t->set_var("cc_name",$cc_name);
# set template variable cc_name = $cc_name value
$t->set_var("cc_pname",$cc_pname);
# set template variable cc_pname = $cc_pname value
$t->set_var("query",$query); # set template variable query = $query value
$t->parse("MainOutput","Main");
# set template variable MyOutput = parsed file
$t->p("MainOutput");
# output the value of MainOutput (our parsed data)


'query' wordt in een formulier gebruikt (main.html):
name=query value ="{query}"
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2008 16:52:00
Quote Anchor link
Tja, een oud script. Lees over Superglobals. Daar zal je grootste probleem mee samenhangen.
 
Sunadumari

sunadumari

11/09/2008 16:55:00
Quote Anchor link
Superglobals, ok (n.b. er wordt geen gebruik gemaakt van mysql en databewaring... de gevonden gegevens worden direct gezocht en gepresenteerd)

Kan ik niet ergens de code plaatsen en dat iemand er naar kijkt? Als het zo'n oude code is lijkt het mij geen probleem voor de pro's hier om een simpele oplossing te vinden.

Eigenlijk zoek ik een crawl php script waar ik op diverse websites kan zoeken en waarvan de gevonden gegevens netjes worden gepresenteerd, zoals als www.wieowie.nl

gr. Sunadumari
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door sunadumari
 
Eddy E

Eddy E

11/09/2008 17:11:00
Quote Anchor link
Je kan hier gewoon je code plaatsen.

Gewoon beginnen met <?php .... ?> etc.
Het forum laat het vanzelf netjes kleuren etc.

Lukt dat niet: http://codedump.mastercode.nl/
 
Sunadumari

sunadumari

11/09/2008 17:16:00
Quote Anchor link
Bedankt Eddy.

Bijgaand de code, ik zal het zo duidelijk mogelijk presenteren:

Quote:
Sorry, dit is onzinnig. Post alléén relevante code en niet meerdere complete scripts met honderden regels. Code verwijderd.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door sunadumari
 
- -

- -

11/09/2008 17:51:00
Quote Anchor link
.php3 extensie duidt op een (te) oud script. Wordt hoogstwaarschijnlijk niet meer ondersteund :)
 
Ed

Ed

11/09/2008 19:04:00
Quote Anchor link
iChris.nl schreef op 11.09.2008 17:51:
.php3 extensie duidt op een (te) oud script. Wordt hoogstwaarschijnlijk niet meer ondersteund :)


Nounou een PHP3 script is supermakkelijk om te bouwen naar een goed PHP5 script. Qua ondersteuning, daar zijn we hier toch voor om mensen onder elkaar te helpen, het zei met tips of een stukje script.

Zoals eerder al wordt geroepen de superglobals eruit halen, en ombouwen naar $_POST en $_GET zal de grootste problemen oplossen.
 
Sunadumari

sunadumari

11/09/2008 20:54:00
Quote Anchor link
sunadumari schreef op 11.09.2008 17:16:
Bedankt Eddy.

Bijgaand de code, ik zal het zo duidelijk mogelijk presenteren:

Quote:
Sorry, dit is onzinnig. Post alléén relevante code en niet meerdere complete scripts met honderden regels. Code verwijderd.

SanThe.


in jouw optiek kennelijk onzinnig. Wellicht willen anderen graag WEL die code zien om het te begrijpen... Zo kom ik geen stap verder.
 
Sunadumari

sunadumari

11/09/2008 20:54:00
Quote Anchor link
iChris.nl schreef op 11.09.2008 17:51:
.php3 extensie duidt op een (te) oud script. Wordt hoogstwaarschijnlijk niet meer ondersteund :)


ja, als je bovenaan leest meld ik dat het uit 2000 is.
 
Sunadumari

sunadumari

11/09/2008 20:56:00
Quote Anchor link
Danny schreef op 11.09.2008 19:04:
iChris.nl schreef op 11.09.2008 17:51:
.php3 extensie duidt op een (te) oud script. Wordt hoogstwaarschijnlijk niet meer ondersteund :)


Nounou een PHP3 script is supermakkelijk om te bouwen naar een goed PHP5 script. Qua ondersteuning, daar zijn we hier toch voor om mensen onder elkaar te helpen, het zei met tips of een stukje script.

Zoals eerder al wordt geroepen de superglobals eruit halen, en ombouwen naar $_POST en $_GET zal de grootste problemen oplossen.


halleluja.
Helaas ben ik niet bij machte dit te doen...
 
Sunadumari

sunadumari

16/09/2008 08:17:00
Quote Anchor link
Danny, lees je mail svp. Dank.

Gr. Suandumari
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2008 08:30:00
Quote Anchor link
De simpelste, en zeker niet de veiligste, is om extract() te gebruiken.

Edit: Quote uit een ander topic.
pgFrank schreef op 16.09.2008 08:33:
Kasper schreef op 16.09.2008 08:09:
En als je het typen van $_POST['id'] teveel vindt, dan gebruik je gewoon extract() om het vrijwel automatisch om te zetten naar $id.
Die is lekker!

Heb je er wel eens aan gedacht dat iedere dwaas op internet een POST naar jouw server en dus jouw script toe kan sturen? En dat deze dwazen ook zelf leuke namen kunnen bedenken? Dan ga je met extract ineens variabelen aanmaken waarvan jij helemaal niet verwacht dat deze worden aangemaakt. En wanneer deze variabele jouw reeds bestaande variabelen overschrijven, dan heb je een mooi probleem en een mogelijke heel fraai veiligheidslek te pakken!

Ga nooit zonder controles met userinput klooien! Een user en zijn input zijn volkomen onbetrouwbaar, behandel dit dan ook met de grootste zorg.


Edit2: Nog een quote.

pgFrank schreef op 16.09.2008 08:59:
Nog even een stukje uit de PHP-handleiding:
Quote:
Do not use extract() on untrusted data, like user-input ($_GET, ...). If you do, for example, if you want to run old code that relies on register_globals temporarily, make sure you use one of the non-overwriting extract_type values such as EXTR_SKIP and be aware that you should extract in the same order that's defined in variables_order within the php.ini.

Dus mocht je veiligheidslekken in je systeem willen inbouwen, be my guest!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.