Cybercrawl

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »
Sunadumari

sunadumari

11/09/2008 16:38:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb op het inetrnet het script uit 2000 genaamd Cybercrawl gedownload, geïnstalleerd, de juiste ROOT ingevuld, ECHTER werkt het script niet.
In de file index.php3 gaat volgens mij iets mis: het ingevulde zoekwoord wordt niet verwerkt ($query).
Ik heb bijv. zelf al met if (!isset($_POST['submitr'])) { gekeken of dit helpt maar geen soelaas. Ik ben ene php beginneling en komt hier niet uit.
De ontwikkelaar heb ik al gemaild echter geen reactie.

Hoe kan ik hier de php bestanden als source plaatsen zodat jullie er een oog op kunnen werpen?


oh ja, deze foutmelding krijg ik:

Warning: reset() [function.reset]: Passed variable is not an array or object in index.php3 on line 59

Line 59 = reset($lycos_link);


Het kan best dat het probleem ergens anders zit in dit bestand of de geinclude andere bestanden (source code wil ik graag plaatsen, maar kan dat hier?)

gr. Sunadumari
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sunadumari
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 02:48:00
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2008 16:41:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Sunadumari

sunadumari

11/09/2008 16:47:00
Quote Anchor link
Notice: Undefined variable: query in index.php3 on line 46
Notice: Undefined index: Main in template.inc on line 304


IN INDEX.PHP3:

$t->set_file("Main","main.html");
# set MyFileHandle = our template file
$t->set_var("cc_name",$cc_name);
# set template variable cc_name = $cc_name value
$t->set_var("cc_pname",$cc_pname);
# set template variable cc_pname = $cc_pname value
$t->set_var("query",$query); # set template variable query = $query value
$t->parse("MainOutput","Main");
# set template variable MyOutput = parsed file
$t->p("MainOutput");
# output the value of MainOutput (our parsed data)


'query' wordt in een formulier gebruikt (main.html):
name=query value ="{query}"
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2008 16:52:00
Quote Anchor link
Tja, een oud script. Lees over Superglobals. Daar zal je grootste probleem mee samenhangen.
 
Sunadumari

sunadumari

11/09/2008 16:55:00
Quote Anchor link
Superglobals, ok (n.b. er wordt geen gebruik gemaakt van mysql en databewaring... de gevonden gegevens worden direct gezocht en gepresenteerd)

Kan ik niet ergens de code plaatsen en dat iemand er naar kijkt? Als het zo'n oude code is lijkt het mij geen probleem voor de pro's hier om een simpele oplossing te vinden.

Eigenlijk zoek ik een crawl php script waar ik op diverse websites kan zoeken en waarvan de gevonden gegevens netjes worden gepresenteerd, zoals als www.wieowie.nl

gr. Sunadumari
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door sunadumari
 
Eddy E

Eddy E

11/09/2008 17:11:00
Quote Anchor link
Je kan hier gewoon je code plaatsen.

Gewoon beginnen met <?php .... ?> etc.
Het forum laat het vanzelf netjes kleuren etc.

Lukt dat niet: http://codedump.mastercode.nl/
 
Sunadumari

sunadumari

11/09/2008 17:16:00
Quote Anchor link
Bedankt Eddy.

Bijgaand de code, ik zal het zo duidelijk mogelijk presenteren:

Quote:
Sorry, dit is onzinnig. Post alléén relevante code en niet meerdere complete scripts met honderden regels. Code verwijderd.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door sunadumari
 
- -

- -

11/09/2008 17:51:00
Quote Anchor link
.php3 extensie duidt op een (te) oud script. Wordt hoogstwaarschijnlijk niet meer ondersteund :)
 
Ed

Ed

11/09/2008 19:04:00
Quote Anchor link
iChris.nl schreef op 11.09.2008 17:51:
.php3 extensie duidt op een (te) oud script. Wordt hoogstwaarschijnlijk niet meer ondersteund :)


Nounou een PHP3 script is supermakkelijk om te bouwen naar een goed PHP5 script. Qua ondersteuning, daar zijn we hier toch voor om mensen onder elkaar te helpen, het zei met tips of een stukje script.

Zoals eerder al wordt geroepen de superglobals eruit halen, en ombouwen naar $_POST en $_GET zal de grootste problemen oplossen.
 
Sunadumari

sunadumari

11/09/2008 20:54:00
Quote Anchor link
sunadumari schreef op 11.09.2008 17:16:
Bedankt Eddy.

Bijgaand de code, ik zal het zo duidelijk mogelijk presenteren:

Quote:
Sorry, dit is onzinnig. Post alléén relevante code en niet meerdere complete scripts met honderden regels. Code verwijderd.

SanThe.


in jouw optiek kennelijk onzinnig. Wellicht willen anderen graag WEL die code zien om het te begrijpen... Zo kom ik geen stap verder.
 
Sunadumari

sunadumari

11/09/2008 20:54:00
Quote Anchor link
iChris.nl schreef op 11.09.2008 17:51:
.php3 extensie duidt op een (te) oud script. Wordt hoogstwaarschijnlijk niet meer ondersteund :)


ja, als je bovenaan leest meld ik dat het uit 2000 is.
 
Sunadumari

sunadumari

11/09/2008 20:56:00
Quote Anchor link
Danny schreef op 11.09.2008 19:04:
iChris.nl schreef op 11.09.2008 17:51:
.php3 extensie duidt op een (te) oud script. Wordt hoogstwaarschijnlijk niet meer ondersteund :)


Nounou een PHP3 script is supermakkelijk om te bouwen naar een goed PHP5 script. Qua ondersteuning, daar zijn we hier toch voor om mensen onder elkaar te helpen, het zei met tips of een stukje script.

Zoals eerder al wordt geroepen de superglobals eruit halen, en ombouwen naar $_POST en $_GET zal de grootste problemen oplossen.


halleluja.
Helaas ben ik niet bij machte dit te doen...
 
Sunadumari

sunadumari

16/09/2008 08:17:00
Quote Anchor link
Danny, lees je mail svp. Dank.

Gr. Suandumari
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2008 08:30:00
Quote Anchor link
De simpelste, en zeker niet de veiligste, is om extract() te gebruiken.

Edit: Quote uit een ander topic.
pgFrank schreef op 16.09.2008 08:33:
Kasper schreef op 16.09.2008 08:09:
En als je het typen van $_POST['id'] teveel vindt, dan gebruik je gewoon extract() om het vrijwel automatisch om te zetten naar $id.
Die is lekker!

Heb je er wel eens aan gedacht dat iedere dwaas op internet een POST naar jouw server en dus jouw script toe kan sturen? En dat deze dwazen ook zelf leuke namen kunnen bedenken? Dan ga je met extract ineens variabelen aanmaken waarvan jij helemaal niet verwacht dat deze worden aangemaakt. En wanneer deze variabele jouw reeds bestaande variabelen overschrijven, dan heb je een mooi probleem en een mogelijke heel fraai veiligheidslek te pakken!

Ga nooit zonder controles met userinput klooien! Een user en zijn input zijn volkomen onbetrouwbaar, behandel dit dan ook met de grootste zorg.


Edit2: Nog een quote.

pgFrank schreef op 16.09.2008 08:59:
Nog even een stukje uit de PHP-handleiding:
Quote:
Do not use extract() on untrusted data, like user-input ($_GET, ...). If you do, for example, if you want to run old code that relies on register_globals temporarily, make sure you use one of the non-overwriting extract_type values such as EXTR_SKIP and be aware that you should extract in the same order that's defined in variables_order within the php.ini.

Dus mocht je veiligheidslekken in je systeem willen inbouwen, be my guest!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.