Datum planner

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »
Raymond Colin

Raymond Colin

13/02/2013 11:50:26
Quote Anchor link
Hallo Iedereen

Weet iemand of het mogelijk zou zijn een reeks datums automatisch te laten genereren. (zelfde dag, een aantal weken na elkaar)
Met onderstaande link zie je een pagina waar ik mee bezig ben en waar ik graag per week de juiste datum zou willen invoegen.


linkje

mvg
Mon

ps deze pagina stelt niet veel voor maar het is een onderdeel van een veel groter geheel.

url gewijzigd[/modedit]
Gewijzigd op 13/02/2013 13:55:10 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

31/05/2024 23:33:54
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/02/2013 12:28:24
Quote Anchor link
Hallo Raymond,

Dat kan zeker. Het kan zowel met PHP als met Mysql. Met de komst van PHP 5.2 en 5.3 zijn er een reeks datum functies bijgekomen dus het kan handig zijn om even na te kijken met welke versie je werkt
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/02/2013 14:49:21
Quote Anchor link
Bekijk dit eens.
Je kan dit apart testen (in een leeg document).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<input type="text" id="date" name="date" value="20 02 2013">  Datum<br>
<style>
  #date {
    width: 500px;
  }
</style>
Gedurende x aantal weken:
<input type="text" onchange="aantal_weken(this, event);" value="1">
<script>
function aantal_weken(elm, e) {
  var datum_element = document.getElementById('date');
  var gekozen_datum = datum_element.value.split(';')[0];  // kiest de waarde, tot het een ";" tegen komt
  var items = gekozen_datum.split(' ');
  if (items[2]) {
    var date = new Date();
      date.setFullYear(Number(items[2]));
      date.setMonth(Number(items[1]) - 1);
      date.setDate(Number(items[0]));
    var output = '';
    for (var i=0; Number(elm.value) - 1 >= i ; i++) {  // elm.value zou dus een geheel getal moeten bevatten: het aantal weken
      if (i>0) {
        output += ';';  // zet een puntkomma tussen de waarden
      }
      output += date.getDate() +' '+ (date.getMonth() + 1) +' '+ date.getFullYear();  // voegt telkens een datum toe
      date = new Date(date.getFullYear(), date.getMonth(), date.getDate() + 7); // week toevoegen
    }
    datum_element.value= output;
  }
}
</script>


Om dit in jouw script toe te voegen:
- Die value="20 02 2013" mag je weglaten; die staat er maar om het apart te kunnen testen.
- dat tweede <input> en <script> element toevoegen in je script. Het maakt niet uit waar;
- Alles van tussentekst, style, ... kan je aanpassen naar believen.

---

Als je iets anders van werking zou willen (bv. met een <select>), vraag maar.
Op php vlak kan je de datums uit mekaar halen met

$dates = explode(';', $_POST['date']);
Maar ik weet niet precies wat je op server-niveau van plan bent met die datums.
Gewijzigd op 13/02/2013 14:53:00 door Kris Peeters
 
Raymond Colin

Raymond Colin

13/02/2013 16:21:30
Quote Anchor link
Hallo Kris

Heb die code zonet even getest. Al wat ik nodig heb zit er in.
Al denk ik hier wel even mee zoet te zijn om dat in te passen. (Laat je computer maar aan staan ..:-}, jij ook Frank)
Waarschijnlijk ben ik in het weekend zover dat ik wat op het net kan zetten zodat jullie een beter zicht hebben op het geheel en me kunnen zeggen waar er nog addertjes zitten.

In mijn ogen zijn jullie een soort phphalfgoden.

Grts
Raymond
 
Tim van Norde

Tim van Norde

14/02/2013 09:57:41
Quote Anchor link
In javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<html>
<head>
<script type='text/javascript'>
function getDates(day, month, year, weeks) {
    var date = new Date(year, month-1, day, 0, 0, 0, 0); //Een begin datum aanmaken
    var arr_dates = new Array(); //Een array voor de datums maken
    document.getElementById('datums').innerHTML = date + "<br>"; //Dit is alleen om te laten zien wat er uit komt
    
    for(i=1; i<=weeks; i++) //Voor elke week
    {
        arr_dates[i] = new Date(date.getTime() + 7 * 24 * 60 * 60 * 1000); //De volgende week uitrekenen
        date = arr_dates[i]; //De oude datum op deze week zetten
        document.getElementById('datums').innerHTML += date + "<br>"; //En weer om te laten zien dat ie werkt.
    }
}
</script>
</head>
<body>
D/M/J<br>
<input type='number' id='day' value='1' /><input type='number' id='month' value='1' /><input type='number' id='year' value='2013' /><br>
Aantal weken:<br>
<input type='number' id='weeks' value='5' /><br>
<button onClick='getDates(day.value, month.value, year.value, weeks.value);'>Datums</button><br><br>
<div id='datums'>
</div>
</body>
</html>
Gewijzigd op 14/02/2013 09:59:14 door Tim van Norde
 
Raymond Colin

Raymond Colin

14/02/2013 15:24:07
Quote Anchor link
Hallo Tim
Bedankt voor het inzenden.

Toch een vraag :
-Bij sommige ingave's staat er een week teveel in het lijstje.

Is dat een foutje in het script ? ( de loop instructie lijkt anders wel in orde)


grts
Raymond
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/02/2013 19:35:06
Quote Anchor link
Vervang regel 11 eens voor
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
         arr_dates[i] = new Date(date.getTime() + (7 * 24 * 60 * 60 * 1000)); //De volgende week uitrekenen


bij mij doet ie t nu wel. Dat is ook altijd mijn probleem met javascript: berekeningen..
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/02/2013 20:27:22
Quote Anchor link
Maar jij zal ook telkens een datum meer hebben dan het aantal weken wat je opgeeft.
Hetgeen logisch is, want als je vanaf vandaag de datum 1 week vooruit zet heb je 2 donderdagen.
Tims script een beetje aangepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<script type='text/javascript'>
function getDates(day, month, year, weeks) {
    var startdate = new Date(year, month-1, day, 0, 0, 0, 0); //Een begin datum aanmaken    
    for(i=0; i<weeks; i++) //Voor elke week
    {
    date = new Date(startdate.getTime() + (i * 7 * 24 * 60 * 60 * 1000)); //datum aantal weken vooruitzetten
        document.getElementById('datums').innerHTML += String(date.getDate()) + '-' +
            String((date.getMonth() + 1)) + '-' +
            String(date.getYear()) + "<br>"; //En weer om te laten zien dat ie werkt.
    }
}
</script>
Gewijzigd op 14/02/2013 20:28:13 door Ger van Steenderen
 
Raymond Colin

Raymond Colin

14/02/2013 21:18:47
Quote Anchor link
Hallo Kris, Tim, Frank en Ger

Thanks a lot.
Ik ben een beetje aan het experimenteren gegaan en tot nu toe spreekt de code die ik van Kris ontving me het meest aan, omdat ik daar een datapicker (softpedia) kan aan toevoegen. Misschien kan dat met het java script ook maar ik zou niet weten hoe ik dat moet klaarspelen.
Ik blijf in elk geval proberen.

Hallo Bas , bedankt voor het aanpassen van de link. kan je me zeggen hoet ik dat in het vervolg zelf moet doen ?

Grts
Raymond
 
Raymond Colin

Raymond Colin

16/02/2013 10:55:04
Quote Anchor link
Hallo Kris

Het is de bedoeling om per week een record weg te schrijven.
Ik veronderstel dat EXPLODE zoals je voorstelt dan wel nodig is.
Tot nu toe ben ik er nog niet in geslaagd die "explode" in te lassen. Nog een beetje hulp aub.

http://www.abc-wilrijk.be/agendatest/plann-maker/testen/wekenkris.php

grts
Raymond
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/02/2013 11:27:37
Quote Anchor link
Ik ga er even vanuit dat het in de tabel als date(time) staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= "INSERT INTO planning (cursus_id, datum) VALUES "
$dates = explode('---', $_POST['data']);
$values = array();
foreach ($dates as $date) {
    $values[] = "(" . (int) $_POST['cursus_id'] . ", STR_TO_DATE('" .
        $date . "','%d %m %Y'))";
}

$sql .= implode($values);
?>
 
Raymond Colin

Raymond Colin

17/02/2013 16:07:41
Quote Anchor link
Hallo Kris

Staat er misschien een foutje in de bijkomende code die je me laatst gegeven hebt ?
Wat ik ook doe , ik krijg steeds een error , behalve wanneer ik rij 2 weglaat.

Op de server heb ik een table gemaakt met 2 velden "cursus_id" en "datum"
Cursus_id = int , Auto increment
datum = date

In rij 3 staat $_POST['data'] moet dan soms niet ...'date' zijn ?

In de foreach (rij 4) lijn loop, heb ik een print of echo willen plaatsen maar er gebeurd niets

Zou je dat eens willen nakijken aub

grts
Mon
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2013 16:57:13
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je mij bedoelt ;-)
Maar je hebt gelijk, het moet $_POST['date'] zijn.
 
Raymond Colin

Raymond Colin

17/02/2013 18:10:33
Quote Anchor link
Hallo Ger

Sorry voor de vergissing.
Jouw code heb ik aan die van Kris willen toevoegen maar dat lukt van geen kanten.
Alleen als ik $sql insert .enz....weglaat krijg ik geen error.

Het wegschrijven naar de server zal mij wel lukken denk ik, maar ik zou ook graag elke datum apart op het scherm doen verschijnen en dat wil maar niet lukken. Als het niet teveel gevraags is , zou je het dan zelf ook een willen proberen aub ?

grts
Raymond
Gewijzigd op 17/02/2013 18:12:34 door Raymond Colin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.