db connection

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:02:40
Quote Anchor link
Beste phpers,

laatst ookal een topic hier over gehad toen werkte het script wel weer.

maar nu niet meer en ik kan geen fout erin vinden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
class db
{
    protected $host;
    protected $username;
    protected $password;

    public function __construct($host,$username,$password)
{

    $this->host=$host;
    $this->username=$username;
    $this->password=$password;
}

public function connect()
{

    mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);

    
    }
            }


$conn = new db ('localhost','root','wachtwoord');
if(!$conn->connect()){
echo"kan geen verbinding maken";
}

else{
echo"verbonden";
}

?>

[\code]
alvast bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:56:41
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:04:34
Quote Anchor link
Je returned niks in db::connect en hoe kun je dat dan vergelijken in een if?

En daarnaast is er een ongeschreven regel dat classnamen altijd met een hoofdletter begin, staat wel zo mooi.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:07:01
Quote Anchor link
aah nu werkt het wel heb return toegevoegd :) dankje

Toevoeging op 01/04/2012 16:12:32:

of toch niet

moet toch zo dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
public function connect()
{
mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);

return true;
}

of heb ik het nu fout
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:19:17
Quote Anchor link
Je moet in de method zelf kijken of het goed of fout is en dan iets aan die waarde returnen.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/04/2012 16:19:20
Quote Anchor link
Tja, en welk nut heeft het nu om nog if !$conn->connect() - wat ook nog eens smerig is - te doen, nu is ie altijd waar!!
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:35:01
Quote Anchor link
Ik heb het nu zo gedaan:)


public function connect()
{
$conn=mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);
return $conn;

}
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:36:30
Quote Anchor link
Je kan dan ook meteen de functie returnen, bespaard weer wat geheugen.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:37:11
Quote Anchor link
hoe return ik gelijk de functie dat zal indd makkelijker zijn
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2012 16:39:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);
?>
Gewijzigd op 01/04/2012 16:39:29 door - SanThe -
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:39:26
Quote Anchor link
Gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class Db
{
  public function connect()
  {

    return mysql_connect(...);
  }
}

?>
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:39:48
Quote Anchor link
ooh dankje :P jaa ben het nog aan het leren maar komt van zelf wel ;) allemaal bedankt :)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/04/2012 16:45:29
Quote Anchor link
Waat moet dat heen. Welk nut heeft die variabele nu binnen die method.

Lees even wat mysql_connect kan terug geven
-> false, als het mislukt
-> mysql link identifier als het goed gaat

Als je met dit soort situaties te maken hebt, dan moet je strict controleren!

de return:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return mysql_connect(.....,.....,.....) === false ? false : true;
?>
Gewijzigd op 01/04/2012 16:50:49 door Noppes Homeland
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:52:49
Quote Anchor link
@Noppes waar heb je het over ? tuurlijk kan mysql_connect alleen true of false geven en hoezo strict controleren ? doe ik toch met if en else
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2012 17:03:03
Quote Anchor link
Nick van der heijden op 01/04/2012 16:52:49:
... tuurlijk kan mysql_connect alleen true of false geven ...


Daar heeft ie het dus over, want dat is niet waar.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 17:06:30
Quote Anchor link
ja oke snap ik maar waarom zou je controleren met false?false:true; vind ik beetje nutteloos maarja
 
Koen Hollander

Koen Hollander

01/04/2012 17:45:45
Quote Anchor link
Noppes,
ik vind jouw taalgebruik best vulgair.
Gewijzigd op 01/04/2012 17:46:42 door Koen Hollander
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 17:47:20
Quote Anchor link
Koen Hollander:
ik vind jouw taalgebruik best vulgair, ik zal maar oppassen want ik weet wat er achter de schermen afspeelt

Zo we hebben er weer een paar nieuwe 'ik kan lekker achter de schermen kijken en jullie niet' redactie leden erbij? Kom op, waarom moet je dit nou zeggen, het heeft 1) totaal geen nut aan dit topic 2) hoort in een PM thuis 3) jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.
Gewijzigd op 01/04/2012 17:47:44 door Wouter J
 
Bart V B

Bart V B

01/04/2012 17:50:58
Quote Anchor link
Quote:
jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.


Uhm.. beginners foutje?
Kan dit allemaal niet in een ander klaag topic ofzo?
Anders moeten we allemaal zo lang muizen door de offtopic berichten. ;)
 
Koen Hollander

Koen Hollander

01/04/2012 17:51:13
Quote Anchor link
Ik mag best een mening hebben er staat ik vind, ik beveel hem niks

Wouter J op 01/04/2012 17:47:20:
Koen Hollander:
ik vind jouw taalgebruik best vulgair, ik zal maar oppassen want ik weet wat er achter de schermen afspeelt

Zo we hebben er weer een paar nieuwe 'ik kan lekker achter de schermen kijken en jullie niet' redactie leden erbij? Kom op, waarom moet je dit nou zeggen, het heeft 1) totaal geen nut aan dit topic 2) hoort in een PM thuis 3) jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2012 18:12:12
Quote Anchor link
Heren, vanaf hier graag weer on-topic. Het plaatsen van off-topic berichten is vooralsnog niet de bedoeling.
 
Pim -

Pim -

01/04/2012 22:26:46
Quote Anchor link
@Noppes
Hoezo zou je het strict doen? Resources zijn toch altijd gewoon true?

En als je het echt wil, doe het dan zo:
return mysql_connect() !== false
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.