Declaration error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »
Niels K

Niels K

03/02/2010 21:30:00
Quote Anchor link
Haai,

Ik krijg bij het volgende de script de volgende error


Fatal error: Declaration of MySQL::query() must be compatible with that of Database::query() in C:\wamp\www\gastenboek\gastenboek.class.php on line 168

Maar ik snap niet wat er nu fout is, Dit is de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
<?php

    ### Gastenboek class ###

    class Gastenboek
    {
    
        private $_Adapter;
                
            public function __construct (GastenboekAdapter $Adapter)
            {

            
                $this->_Adapter = $Adapter;
            
            }

            
            public function weergeven ()
            {

            
                $Reacties = $this->_Adapater->alle_reacties ();

                $Resultaat = '<div id="gastenboek">';

                    foreach ($Reacties as $Reactie)
                    {

                    
                        $Gebruiker = new Gebruiker ($Reactie['gebruiker_naam'], NULL, $Reactie['gebruiker_website']);
                        $Reactie = new Reactie ($this->_Adapter, $Reactie['reactie'], $Gebruiker, $Reactie['datum'], $Reactie['tijd']);
                    
                        $Resultaat = $Reactie->weergeven ();
                        
                    }

                    
                return $Resultaat . '</div>';
                
            }
    
    }

    
    class Gebruiker
    {
    
        private $_Naam;
        private $_Email;
        private $_Website;
        
            public function __construct($Naam, $Email, $Website)
            {

                
                $this->_Naam = $Naam;
                $this->_Email = $Email;
                $this->_Website = $Website;
            
            }

            
            public function reactie_plaatsen (GastenboekAdapter $Adapter, $Reactie)
            {

            
                $Reactie = new Reactie ($Adapater, $Reactie, $this, date ('Y-m-d'), date ('H:i'));
                $Reactie->opslaan ();
            
            }

            
            public function weergeven ()
            {

            
                if ($this->_Website != NULL)
                {

                
                    return '<a href="' .$this->_Website. '">' .$this->_Naam. '</a>';
                
                }

                else
                {
                
                    return $this->_Naam;
                
                }
            
            }

            
            public function geef_gegevens ()
            {

            
                return array
                        (
                            'naam' => $this->_Naam,
                            'email' => $this->_Email,
                            'website' => $this->_Website
                        );
            
            }

    }

    
    class Reactie
    {
    
        private $_Adapter;
        private $_Gebruiker;
        private $_Reactie;
        private $_Datum;
        private $_Tijd;
        
            public function __construct (GastenboekAdapter $Adapater, $Reactie, $Gebruiker, $Datum, $Tijd)
            {

            
                $this->_Adapter = $Adapter;
                $this->_Reactie = $Reactie;
                $this->_Gebruiker = $Gebruiker;
                $this->_Datum = $Datum;
                $this->_Tijd = $Tijd;
                
            }

            
            public function weergeven ()
            {

            
                return
                '
                    <div class="reactie">
                    
                        <span class="geplaats">Geplaatst door '
.$this->_Gebruiker->weergeven. ' op <strong>' .$this->_Datum. '</strong> om <strong>' .$this->_Tijd. '</strong></span>
                
                        <p>'
.$this->_Reactie. '</p>
                '
;
            
            }

            
            public function opslaan ()
            {

            
                $Gebruiker = $this->_Gebruiker->geef_gevens ();
                
                $this->_Adapter->reactie_toevoegen
                (
                    $this->_Reactie,
                    $Gebruiker['naam'],
                    $Gebruiker['email'],
                    $Gebruiker['website'],
                    $this->_Datum,
                    $this->_Tijd
                );
            
            }
    
    }

    
    interface Database
    {
    
        public function maak_verbinding ($Host, $Gebruikersnaam, $Wachtwoord, $Naam);
        public function query ();
    
    }

    
    interface DatabaseResult
    {
    
        public function fetch_assoc ();
        public function fetch_alles ();
        public function aantal_regels ();
    
    }

    
    class MySQL implements Database
    {
    
        private $_Connectie;
        
            public function maak_verbinding ($Host, $Gebruikersnaam, $Wachtwoord, $Naam)
            {

            
                if (!$this->_Connectie = mysqli_connect($Host, $Gebruikersnaam, $Wachtwoord, $Naam))
                {

                    
                    throw new DatabaseExeception ('Kan geen verbinding met de database leggen');
                
                }
            
            }

            
            public function query ($Query)
            {

            
                $Resultaat = mysqli_query ($this->_Connectie, $Query);
                
                    if ($Resultaat)
                    {

                    
                        throw new DatabaseExeception ('Er is een fout opgetreden met het uitvoeren van de query');
                    
                    }

                    
                return new MySQLResult ($Resultaat);
            
            }
    
    }

    
    class MySQLResult implements DatabaseResult
    {
    
        private $_Resultaat;
        
            public function __construct ($Resultaat)
            {

            
                $this->_Resultaat = $Resultaat;
            
            }

            
            public function fetch_assoc ()
            {

            
                return mysqli_fetch_assoc ($this->_Resultaat);
            
            }

            
            public function fetch_alles ()
            {

            
                $Resultaat = array ();
                
                    while ($Regel = $this->fetch_assoc ())
                    {

                    
                        $Resultaat[] = $Regel;
                    
                    }

                    
                $Resultaat;
            
            }

            
            public function aantal_regels ()
            {

            
                return mysqli_num_rows ($this->_Resultaat);
            
            }
    
    }

    
    class DatabaseException extends Exception
    {
    
    }

    
    interface GastenboekAdapter
    {
    
        public function reactie_toevoegen ($Reactie, $Gebruiker_naam, $Gebruiker_email, $Gebruiker_website, $Datum, $Tijd);
        public function alle_reacties ();
    
    }

    
    abstract class DatabaseGastenboekAdapter implements DatabaseAdapter
    {
        
        protected $_Database;
        
            public function __construct (Database $Database)
            {

            
                $this->_Database = $Database;
            
            }

            
            public function reactie_toevoegen ($Reactie, $Gebruiker_naam, $Gebruiker_email, $Gebruiker_website, $Datum, $Tijd)
            {

            
                $Query =
                "
                    INSERT INTO
                        reactie
                    (
                        reactie,
                        gebruiker_naam,
                        gebruiker_email,
                        gebruiker_website,
                        datum,
                        tijd
                    )
                    VALUES
                    (
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Reactie). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Gebruiker_naam). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Gebruiker_email). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Gebruiker_website). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Datum). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Tijd). "'
                    )
                "
;
                
                $this->_Database->query ($Query);
            
            }

            
            public function alle_reacties ()
            {

            
                $Query =
                "
                    SELECT
                        reactie,
                        gebruiker_naam,
                        gebruiker_website,
                        datum,
                        tijd
                    FROM
                        reactie
                    ORDER BY
                        datum
                    DESC
                        tijd
                    DESC
                "
;
                
                    return $this->_Database->query ($Query)->fetch_alles ();
            
            }
    
    }

    
    class MySQLGastenboekAdapter extends DatabaseGastenboekAdapter
    {
    
        public function __construct (MySQL $MySQL)
        {

        
            parent::__construct ($MySQL);
        
        }
    
    }

    
    $Database = new MySQL ();
    $Database->maak_verbinding ('localhost', 'root', '', 'gastenboek');
    $Adapter = new MySQLGastenboekAdapter ($Database);
    
    $Gastenboek = new Gastenboek ($Adapter);
    
    echo $Gastenboek->weergeven ();
    
        if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
        {

        
            $Gebruiker = new Gebruiker ($_POST['gebruiker_naam'], $_POST['gebruiker_email'], $_POST['gebruiker_website']);
            $Gebruiker->reactie_plaatsen ($Adapter, $_POST['reactie']);
        
        }



?>

<html>
<head>
<body>

<form method="POST" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php basename($_SERVER['PHP_SELF']); ?>
">

<table>

<tr>
<td>Naam </td><td><input type="text" name="gebruiker_naam" value="" size="30" /></td>
</tr>

<tr>
<td>Email </td><td><input type="text" name="gebruiker_email" value="" size="30" /></td>
</tr>

<tr>
<td>Website </td><td><input type="text" name="gebruiker_website" value="" size="30" /></td>
</tr>

<tr>
<td>Reactie </td><td><textarea name="reactie"></textarea></td>
</tr>

</table>

</form>

</body>
</head>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:37:05
 
Wim E

Wim E

03/02/2010 21:55:00
Quote Anchor link
dan heeft het weinig zin om alles te gaan posten.
Heb je al error handeling aangezet? Errors naar boven gekomen?
Post alleen relevante code aub:) (aan html code hebben we neit zoveel)
 
- -

- -

03/02/2010 22:00:00
Quote Anchor link
Het lezen van de error zou al voldoende moeten zijn, zeker in dit geval is het zeer duidelijk:

Fatal error: Declaration of MySQL::query() must be compatible with that of Database::query().
Fatale fout: declaratie van MySQL::query() moet compitabel zijn met die van Database::query().

Wat zien we? De klasse MySQL implementeert de interface Database. Bij de klasse MySQL zien we een method query($Query), maar in de interface Database enkel query(). Je moet de parameter $Query dus ook even in de interface Database zetten.
 
Niels K

Niels K

03/02/2010 22:10:00
Quote Anchor link
@Jonathan..

Heeeel erg bedankt. Dat was hem idd:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.