delete beveiligiging javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Martijn

martijn

25/09/2008 17:52:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik kan totaal geen javascript, moet ik me is in gaan verdiepen maar in mn nieuwe website heb ik 1 klein stukje nodig in het CMS systeem, namelijk als ik nu op een delete knop klik is een item direct weg. Ik zou graag hebben dat er een bevestigings scherm komt waar je op ok en cancel kan klikken. Kan iemand me hier mee op weg helpen?

groeten!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 09:16:45
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

25/09/2008 17:58:00
Quote Anchor link
al gegoogled?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script type="text/javascript">
var answer = confirm("Do you want continue?")
if (answer)
alert("You said: Ok")
else
alert("You said: Cancel")
</script>


Edit:

inmiddels getest en denk dat je dit bedoeld;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas IJzelendoorn
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

25/09/2008 18:32:00
Quote Anchor link
martijn schreef op 25.09.2008 17:52:
Hoi allemaal,

Ik kan totaal geen javascript, moet ik me is in gaan verdiepen maar in mn nieuwe website heb ik 1 klein stukje nodig in het CMS systeem, namelijk als ik nu op een delete knop klik is een item direct weg. Ik zou graag hebben dat er een bevestigings scherm komt waar je op ok en cancel kan klikken. Kan iemand me hier mee op weg helpen?

groeten!


dit hoef je niet met javascipt te doen..

en Google is je vriend als je het wel wil...
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

25/09/2008 21:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="delete-item.php" onclick="javascript: return confirm('Weet u zeker dat u het item wilt verwijderen?');">Delete item</a>
 
Martijn

martijn

26/09/2008 14:47:00
Quote Anchor link
rvw schreef op 25.09.2008 18:32:
martijn schreef op 25.09.2008 17:52:
Hoi allemaal,

Ik kan totaal geen javascript, moet ik me is in gaan verdiepen maar in mn nieuwe website heb ik 1 klein stukje nodig in het CMS systeem, namelijk als ik nu op een delete knop klik is een item direct weg. Ik zou graag hebben dat er een bevestigings scherm komt waar je op ok en cancel kan klikken. Kan iemand me hier mee op weg helpen?

groeten!


dit hoef je niet met javascipt te doen..

en Google is je vriend als je het wel wil...


hoe kan het ook dan?
 
Douwe

Douwe

26/09/2008 14:48:00
Quote Anchor link
Pholeron;
onClick is sowieso Javascript, javascript: kan dus weg. Verder klopt ie.
 
Rens nvt

Rens nvt

26/09/2008 14:50:00
Quote Anchor link
Pholeron schreef op 25.09.2008 21:48:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="delete-item.php" onclick="javascript: return confirm('Weet u zeker dat u het item wilt verwijderen?');">Delete item</a>


Als je deze manier gaat gebruiken kom je in de problemen... Als iemand javascript uitgeschakeld heeft staan zal de link geopend worden, en niet om bevestiging gevraagd worden.

In dat geval zou het beter kunnen zijn dat er helemaal niets gebeurt dan dat items direct verwijderd zijn...

** Niet getest, maar onderstaande zou daar een oplossing voor kunnen zijn, vergeet in je php file nu geen check op $_GET['javascript_disabled'], met waarschuwing enzo ***
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="delete-item.php?id=1&javascript_disabled=1" onclick="if (confirm('Weet u zeker dat u het item wilt verwijderen?')) { location.href='delete-item.php?id=1' };">Delete item</a>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens nvt
 
Douwe

Douwe

26/09/2008 15:02:00
Quote Anchor link
Rens;
Het lijkt me erger dat er als niet-javascript-er niks verwijderd wordt, dan dat je niet eerst op OK moet klikken. Die confirm is alleen voor als je per ongeluk klikt, wat sowieso niet vaak gebeurt, als een niet-javascript-er per ongeluk klikt is dat kut, maar minder kut dan überhaupt niet kunnen verwijderen. En iedereen gebruik nowadays websites als Hyves, en die site werkt amper zonder JS, dus: Net als dat veel mensen bij het devven IE6 zo'n beetje negeren, zou je dat ook moeten doen bij JS. Misschien één op de 1000 mensen heeft geen JS.
 
Martijn

martijn

26/09/2008 15:13:00
Quote Anchor link
Hm ik heb nu deze geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="?delete_image='.$row['image'].'&delete_item='.$row['id'].'" onclick="javascript: return confirm("Weet u zeker dat u het item wilt verwijderen?");"><img src="delete.png"></a>


en mn item is nog steeds direct weg :-p geen pop upje of wat. Javascript staat aan.
 
Douwe

Douwe

26/09/2008 15:17:00
Quote Anchor link
'javascript:' weg.
 
Martijn

martijn

26/09/2008 15:21:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="?delete_image='.$row['image'].'&delete_item='.$row['id'].'" onclick="return confirm("Weet u zeker dat u het item wilt verwijderen?");"><img src="delete.png"></a>


Nu is die nog steeds zonder schermpje weg. Ik heb wel de apostrofjes om de tekst "Weet u zeker dat u het item wilt verwijderen?");" moeten veranderen van ' naar " aangezien het geheel in een echo staat.
 
Rens nvt

Rens nvt

26/09/2008 15:23:00
Quote Anchor link
Douwe M schreef op 26.09.2008 15:02:
Rens;
Het lijkt me erger dat er als niet-javascript-er niks verwijderd wordt, dan dat je niet eerst op OK moet klikken. Die confirm is alleen voor als je per ongeluk klikt, wat sowieso niet vaak gebeurt, als een niet-javascript-er per ongeluk klikt is dat kut, maar minder kut dan überhaupt niet kunnen verwijderen. En iedereen gebruik nowadays websites als Hyves, en die site werkt amper zonder JS, dus: Net als dat veel mensen bij het devven IE6 zo'n beetje negeren, zou je dat ook moeten doen bij JS. Misschien één op de 1000 mensen heeft geen JS.


@Douwe: mee eens dat het aantal mensen die javascript uitschakelen veel minder is dan vroeger, maar er zijn momenten waarop je er gewoon voorzichtig mee zou moeten zijn.
Het gaat overigens niet alleen om gebruikers die javascript niet aanzetten, maar ook om browsers die geen javascript kennen. Die 1 op de 1000 is trouwens een erg ruwe gok, waarbij je de uitkomst met 500 mag vermenigvuldigen... 't is volgens W3C nog steeds 5%. Dat is nog steeds een kwart van het aantal in 2000...

IE6 negeren is overigens simpelweg dom ;-) krijg je boze klanten van...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens nvt
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

26/09/2008 15:28:00
Quote Anchor link
martijn schreef op 26.09.2008 14:47:
rvw schreef op 25.09.2008 18:32:
martijn schreef op 25.09.2008 17:52:
Hoi allemaal,

Ik kan totaal geen javascript, moet ik me is in gaan verdiepen maar in mn nieuwe website heb ik 1 klein stukje nodig in het CMS systeem, namelijk als ik nu op een delete knop klik is een item direct weg. Ik zou graag hebben dat er een bevestigings scherm komt waar je op ok en cancel kan klikken. Kan iemand me hier mee op weg helpen?

groeten!


dit hoef je niet met javascipt te doen..

en Google is je vriend als je het wel wil...


hoe kan het ook dan?

nou gewoon met php en nieuwe pagina late tonen met Weet u zekker dat u de dit item wilt verwijderen?
ja | nee
 
Rens nvt

Rens nvt

26/09/2008 15:33:00
Quote Anchor link
Of met "Weet u zeker dat u dit item wilt verwijderen" excl. alle overbodige andere woorden in de zin ;-)
 
Douwe

Douwe

26/09/2008 15:48:00
Quote Anchor link
@Rens' reactie op mij;
Natuurlijk, maar wat heb je liever? Dat iemand geen bericht krijgt, en daarom überhaupt niet kan verwijderen, of dat iemand geen bericht krijgt, maar wel kan verwijderen? Ik denk dat je met dat eerste iets meer ontevreden klanten krijgt dan met die tweede ;)
En browsers die geen JS kennen...? Kopie van Wikipedia:
Internet Explorer (73.81%)
Mozilla Firefox (18.43%)
Safari (6.14%)
Opera (0.71%)
Netscape (0.62%)
Other (0.29%)
Al deze browsers kennen JS, behalve een deel van de Other, laten we zeggen dan 0.2% geen JS kent. Dat vind ik best wel verwaarloosbaar.
En natuurlijk is IE6 negeren niet slim, daarom zeg ik ook 'zo'n beetje' :) Ik ga geen uren werken om alles 100% werkend te krijgen in IE6, dat is onbegonnen werk, maar natuurlijk ga ik een beetje hacken (in de zin van: slimme truukjes uitvoeren), om de site op z'n minst te laten werken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Rens nvt

Rens nvt

26/09/2008 16:15:00
Quote Anchor link
@Douwe: beetje off-topic, maar ach :-)

Als je goed leest in mijn opmerking, dan zie je dat ik een oplossing aanbied waarmee je ook in PHP de check kunt doen, in het geval dat JS uitgeschakeld / niet beschikbaar is. Tuurlijk mag gebruikersfunctionaliteit niet verloren gaan, maar verwijderen zonder bericht is per definitie onhandig.

Maar ik ga zeker niet opleggen dat hier 1 bepaalde weg in gevolgd moet worden, is altijd wens klant of voorkeur programmeur. Net zoals bij browsers... Ik check overigens in 6 browsers op de werking, waaronder IE6... Zie geen enkele reden waarom 25% van de internetters een lagere kwaliteit websites zouden moeten zien...
 
Douwe

Douwe

26/09/2008 16:21:00
Quote Anchor link
Rens;
Naja :P Ook leuk toch, soms :)

Ja, had ik gezien, maar ik reageerde vooral hierop: 'In dat geval zou het beter kunnen zijn dat er helemaal niets gebeurt dan dat items direct verwijderd zijn...', ik zie nu dat dat niet betekent dat verwijderen überhaupt niet werkt ^^

Ik check in Firefox 3 en IE 7, en ik browsershot alle browsers. Ik ben het wel een beetje eens met alle Save the Developer!-reacties die zeggen IE6 te boycotten, want IE6 is een monster om voor te devven, maar klant is koning, dus ik doe m'n best :)
 
Rens nvt

Rens nvt

26/09/2008 16:22:00
Quote Anchor link
IE6 is mijn op een na grootste nachtmerrie ;-)

Mijn drang naar perfectie de grootste :D
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2008 16:29:00
Quote Anchor link
Rens Admiraal schreef op 26.09.2008 16:22:
IE6 is mijn op een na grootste nachtmerrie ;-)

Mijn drang naar perfectie de grootste :D

Volgens mij zouden deze twee elkaar moeten opheffen. Ze zijn zo enorm contra.
 
Douwe

Douwe

26/09/2008 16:34:00
Quote Anchor link
Rens;
Dan lijken wij op elkaar :)

SanThe;
Was de wereld maar logisch...
 
Martijn

martijn

28/09/2008 12:53:00
Quote Anchor link
martijn schreef op 26.09.2008 15:21:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="?delete_image='.$row['image'].'&delete_item='.$row['id'].'" onclick="return confirm("Weet u zeker dat u het item wilt verwijderen?");"><img src="delete.png"></a>


Nu is die nog steeds zonder schermpje weg. Ik heb wel de apostrofjes om de tekst "Weet u zeker dat u het item wilt verwijderen?");" moeten veranderen van ' naar " aangezien het geheel in een echo staat.


Kan iemand mij uitleggen waarom dit nog steeds weigerd een pop up schermpje weer te geven?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.