Dijkstra's Algo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

11/06/2009 18:56:00
Quote Anchor link
Hallowa,

Ik ben al vet lang bezig met een simpel scriptje en ik denk dat ik een klein beetje hulp nodig heb voor het afronden ermee :P.

Nou probeer ik een script te maken die de kortste route vind.
Nu is het rechtstreeks van punt A naar punt B vinden makkelijk, door de twee posities van elkaar te trekken: possitie_diff(x,y) = positie_puntA(x,y)-positie_puntB(x,y).

Maar het word moeilijker om de kortste route te berekenen wanneer er obstakels erbij zitten.
Op deze plaatje (Link) heb ik 2 situaties geschetst.
Rode X = Begin punt
Blauwe X = Eind punt
donker blauw gevulde blok = muur/obstakel

Mijn gemaakte code werkt goed tot het een obstakel tegen komt. Dan gaat het in een hele lange for loop 1 stapje achteruit en dan 1 stapje vooruit etc.

Nu zou ik ook niet echt weten hoe ik dit kan oplossen XD.

Code van Santhe op http://www.test.santhe.nl/game.php heb ik ook geprobeerd maar die doet heel erg vaag XD. (zie me vorige topic http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=2&id=60268)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:20:21
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/06/2009 19:01:00
Quote Anchor link
Had je dan niet beter in dat topic verder kunnen gaan?
 
- SanThe -

- SanThe -

11/06/2009 19:15:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 11.06.2009 19:01:
Had je dan niet beter in dat topic verder kunnen gaan?

Nee, dit is een heel ander probleem en een heel andere opdracht. Het is logisch dat mijn script hier niet werkt.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

11/06/2009 19:50:00
Quote Anchor link
Mijn script (is wel vet lang :P maja):
Quote:
code weggezet omdat het anders een hele lange pagina werd



Nu werkt dit wel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$game
= new game(array('2'=>'5'),array('1'=>'1'));
#$game->obstacles(array('2'=>'2'));

$game->obstacles(array('2'=>'1'));
$game->right();
?>


en deze niet doordat het steeds herhaald word:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$game
= new game(array('5'=>'2'),array('1'=>'1'));
#$game->obstacles(array('2'=>'2'));

$game->obstacles(array('2'=>'1'));
$game->right();
?>


help??


Edit:

output van de eerst:

[4.4][4.4]
Array ( [0] => 1 [1] => 1 [2] => 1 [3] => 1 )
Array ( [0] => 4 [1] => 3 [2] => 2 [3] => 1 )
1 - 4
1 - 3
1 - 2
1 - 1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

11/06/2009 20:05:00
Quote Anchor link
In c++ heb ik nog een applicatie gemaakt voor dijkstra's algoritme, lang geleden.

Ik zal dit eens bekijken; wie weet kan ik dat ook nog nodig hebben.
 
Hipska BE

Hipska BE

11/06/2009 20:12:00
Quote Anchor link
Ben je hier iets mee?
http://phphulp.ikhoefgeen.nl/pathfinding.html
Is in JS
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

11/06/2009 23:41:00
Quote Anchor link
Jelmer heeft het op een rare manier gedaan XD. Ik ben het nog aan het uitvogelen maar de kans is klein dat ik het opeens wel kan :S
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

12/06/2009 00:56:00
Quote Anchor link
gebruik je echt dijkstra's alghorythme? (vaste punten met verschillende afstanden, en vaste connexies)
Anders moet je eens naar het A* algorythme kijken,,
heb k 3 weken geleden nog uitgewerkt in C#
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

13/06/2009 01:40:00
Quote Anchor link
Dit al eens bekeken?
http://en.giswiki.net/wiki/Dijkstra's_algorithm
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/06/2009 11:27:00
Quote Anchor link
@Peter,
Op welke manier wil je dit gaan oplossen,
Moet het echt Dijkstra's algoritme zijn, of moet je de A star hebben?
Ik wil het opzich best voor je proberen, alleen je moet even de gegevens geven die je gebruikt voor het grid.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

18/06/2009 00:13:00
Quote Anchor link
Ik ben er mee bezig geweest alleen is de resultaat wel negatief... :(

Ik wil per sé eigenlijk een php versie dus heb ik van een js script dat ik ergens op internet had gevonden proberen te veranderen in php. Alleen is dat niet echt goed gegaan..

Zo ziet de php eruit dat ik gemaakt heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
<?php
error_reporting(E_ALL);

class AStar{

    public function __construct($grid,$start,$einde) {
        $this->grid    = $grid;
        $this->start    = $start;
        $this->einde    = $einde;
        $rows        = 20;
        $cols        = 20;
        $this->rows    = strlen($rows);
        $this->cols    = strlen($cols);
        $this->limiet    = strlen($cols)*strlen($rows);

        $this->einde    = $einde;
        $this->einde    = $einde;

        $this->Path();
    }


    public function Grid($x,$y){
        return $this->grid[$y][$x]===0;
    }


    public function Node($Parent,$Pp){
        foreach($Pp as $z=>$Point) {
            if($z=='x') {
                $Pointx    = $z;
            }
elseif($z=='y') {
                $Pointy    = $z;
            }
        }

        return array(
            'Parent'    => $Parent,
            'value'        => $Pointx+($Pointy*$this->cols),
            'x'        => $Pointx,
            'y'        => $Pointy,
            'f'        => 0,
            'g'        => 0
        );
    }





    public function Path(){
            $Start        =$this->Node(null,array('x'=>$this->start[0],'y'=>$this->start[1]));
            $StartOpen    =$this->Node(null,array('x'=>$this->start[0],'y'=>$this->start[1]));
            $Goal        =$this->Node(null,array('x'=>$this->einde[0],'y'=>$this->einde[1]));
            $AStar        =Array($this->limiet);
            $Open        =Array($Start);
            $Closed[]    ='';
            $result[]    ='';
            $Successors    = '';
            $Node        = '';
            $Path        = '';
print_r($Open);
            $length    =strlen($Open);

            while($length){
                $max=$this->limiet;
                $min=-1;
                for($i=0;$i<$length;$i++){
                    if($StartOpen['f'][$i]<$max){
                        $max=$StartOpen['f'][$i];
                        $min=$i;
                    }
                };


                $Node=array_splice($StartOpen,$min);

                if($Node['value']===$Goal['value']){

                    array_push($Closed,$Node);
                    $Path=$Closed[1];

                    do {
                        array_push($result,$Path['x'],$Path['y']);
                    }


                    
                    while($Path=$Path['Parent']);
                        $AStar=$Closed;
                    
                    array_reverse($result);
                }
else {
                    $Successors=$this->Successors($Node['x'],$Node['y']);
                    for($i=0;$i<strlen($Successors);$i++){
                        $Path=$this->Node($Node,$Successors[$i]);
                    if($Path['value']){
                        $Path['g']=$Node[3]+$this->Manhattan($this->Successors[$i],$Node);
                        $Path['f']=$Path[3]+$this->Manhattan($this->Successors[$i],$Goal);
                        array_push($Open,$Path);
                    };
                };

                array_push($Closed,$Node);
            };
        };

        return $result;
    }

    function
Successors($x,$y){
echo $y;
        $N    =$y-1;
        $S    =$y+1;

        $E    =$x+1;
        $W    =$x-1;

        $N2    =$N>-1&&$this->Grid($x,$N);
        $S2    =$S<$this->rows&&$this->Grid($x,$S);
        $E2    =$E<$this->cols&&$this->Grid($E,$y);
        $W2    =$W>-1&&$this->Grid($W,$y);
        $result[] ='';

        if($N2) {
            array_push($result,array('x'=>$x,'y'=>$N));
        }

        if($E2) {
            array_push($result,array('x'=>$E,'y'=>$y));
        }

        if($S2) {
            array_push($result,array('x'=>$x,'y'=>$S));
        }

        if($W2) {
            array_push($result,array('x'=>$W,'y'=>$y));
        }


        return $result;
    }


    public function Manhattan($point,$goal){
        return abs($point[0]-$goal[0])+abs($point[1]-$goal[1]);
    }
}




function
GridGenerator($width, $height){
        $result = Array($height);

        for($i = 0; $i < $height; $i++) {
            $result[$i] = Array($width);
            for($j = 0; $j < $width; $j++) {
                $result[$i][$j] = ($j * $i) % 7 ? floor(rand(0,1) * 200) % 2 : 0;
            }
        };

        return $result;
}


$gb    = GridGenerator('20','20');
$sb    = array(ceil(rand() * (20 * 20)),0);
$random = true;
$l    = 20;




for($i = 0; $i < 20; $i++) {

    for($k = 0; $k <$l; $k++) {

        if($gb[$i][$k] !== 0) {

        }
else {
            if($random && $sb <= $i + ($k * $l)) {
                $random = false;
            }
else {
                    $bot = new AStar($gb,$sb,$sb);


            }
        }
    }
}



?>



En zo ziet de werkende Js script eruit: Klik

Ik heb het gevoel dat ik een klein ding verkeerd doe waardoor het net verkeerd de bocht gaat. Hopelijk dat iemand het ziet.

@Emmanuel die php voorbeeld dat op dat pagina staat is een beetje raar, ik heb hem getest maar er komt wat raars uit steeds.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
- SanThe -

- SanThe -

18/06/2009 00:22:00
Quote Anchor link
Server niet gevonden
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

18/06/2009 00:23:00
Quote Anchor link
server niet gevonden??

bedoel je die link? Link werkt bij mij ^^
 
- SanThe -

- SanThe -

18/06/2009 00:26:00
Quote Anchor link
Hier niet.
Is weer zo een provider die zijn DNS niet correct heeft.

Moet ik weer allerlei omwegen doen voordat ik er bij kan.

Edit: DNS moet vier lagen diep voordat je een ip-adres van een DNS server krijgt. Hopeloos is dat.

devpro.it. 82038 IN NS ns4.areaserver.it.
devpro.it. 82038 IN NS ns2.areaserver.it.

areaserver.it. 81681 IN NS murdock.tiscali.com.
areaserver.it. 81681 IN NS barakus.tiscali.com.

tiscali.com. 164143 IN NS sns.tiscali.it.
tiscali.com. 164143 IN NS ns.tiscalinet.it.

tiscali.it. 82068 IN NS sns.tiscali.it.
tiscali.it. 82068 IN NS ns.tiscalinet.it.

sns.tiscali.it. 82068 IN A 195.130.225.129
ns.tiscalinet.it. 10789 IN A 195.130.224.18
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

18/06/2009 00:40:00
Quote Anchor link
een soortgelijke hier geupload:
alleen loopt deze vast na 5 kliks of zo :P
http://albertosyrup.110mb.com/astar.html

Edit:
Ow het loopt pas vast als je snel achter elkaar klikt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
- SanThe -

- SanThe -

18/06/2009 00:44:00
Quote Anchor link
Die loopt vast inderdaad.
Maar ik ben na wat aparte handelingen toch op de eerste link beland.
Ziet er netjes uit.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

18/06/2009 00:51:00
Quote Anchor link
zijn tweede ziet er ook wel geweldig uit http://www.devpro.it/examples/astar/index2.html
maar ik heb de eerste gekozen omdat het wat simpeler opgebouwd was.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

18/06/2009 21:56:00
Quote Anchor link
Bump,
Iemand nog suggesties waarom mijn code het verkeerd doet :(
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

20/06/2009 22:31:00
Quote Anchor link
niemand? :'(
 
Hipska BE

Hipska BE

21/06/2009 12:32:00
Quote Anchor link
Wat is het probleem?

Alle gegeven links blijken te werken..
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

21/06/2009 12:36:00
Quote Anchor link
Zie mijn laatste bericht met zo'n lange script, ik krijg dat niet aan het praten. Kun je misschien een klein blik op werpen wat er nou net anders is tussen http://www.devpro.it/examples/astar/index.html en mijn gemaakte script, want ergens heb ik iets verkeerds gedaan waardoor het niet werkt :'(
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.