Dijkstra's Algo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

11/06/2009 18:56:00
Quote Anchor link
Hallowa,

Ik ben al vet lang bezig met een simpel scriptje en ik denk dat ik een klein beetje hulp nodig heb voor het afronden ermee :P.

Nou probeer ik een script te maken die de kortste route vind.
Nu is het rechtstreeks van punt A naar punt B vinden makkelijk, door de twee posities van elkaar te trekken: possitie_diff(x,y) = positie_puntA(x,y)-positie_puntB(x,y).

Maar het word moeilijker om de kortste route te berekenen wanneer er obstakels erbij zitten.
Op deze plaatje (Link) heb ik 2 situaties geschetst.
Rode X = Begin punt
Blauwe X = Eind punt
donker blauw gevulde blok = muur/obstakel

Mijn gemaakte code werkt goed tot het een obstakel tegen komt. Dan gaat het in een hele lange for loop 1 stapje achteruit en dan 1 stapje vooruit etc.

Nu zou ik ook niet echt weten hoe ik dit kan oplossen XD.

Code van Santhe op http://www.test.santhe.nl/game.php heb ik ook geprobeerd maar die doet heel erg vaag XD. (zie me vorige topic http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=2&id=60268)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:06:05
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/06/2009 19:01:00
Quote Anchor link
Had je dan niet beter in dat topic verder kunnen gaan?
 
- SanThe -

- SanThe -

11/06/2009 19:15:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 11.06.2009 19:01:
Had je dan niet beter in dat topic verder kunnen gaan?

Nee, dit is een heel ander probleem en een heel andere opdracht. Het is logisch dat mijn script hier niet werkt.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

11/06/2009 19:50:00
Quote Anchor link
Mijn script (is wel vet lang :P maja):
Quote:
code weggezet omdat het anders een hele lange pagina werd



Nu werkt dit wel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$game
= new game(array('2'=>'5'),array('1'=>'1'));
#$game->obstacles(array('2'=>'2'));

$game->obstacles(array('2'=>'1'));
$game->right();
?>


en deze niet doordat het steeds herhaald word:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$game
= new game(array('5'=>'2'),array('1'=>'1'));
#$game->obstacles(array('2'=>'2'));

$game->obstacles(array('2'=>'1'));
$game->right();
?>


help??


Edit:

output van de eerst:

[4.4][4.4]
Array ( [0] => 1 [1] => 1 [2] => 1 [3] => 1 )
Array ( [0] => 4 [1] => 3 [2] => 2 [3] => 1 )
1 - 4
1 - 3
1 - 2
1 - 1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

11/06/2009 20:05:00
Quote Anchor link
In c++ heb ik nog een applicatie gemaakt voor dijkstra's algoritme, lang geleden.

Ik zal dit eens bekijken; wie weet kan ik dat ook nog nodig hebben.
 
Hipska BE

Hipska BE

11/06/2009 20:12:00
Quote Anchor link
Ben je hier iets mee?
http://phphulp.ikhoefgeen.nl/pathfinding.html
Is in JS
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

11/06/2009 23:41:00
Quote Anchor link
Jelmer heeft het op een rare manier gedaan XD. Ik ben het nog aan het uitvogelen maar de kans is klein dat ik het opeens wel kan :S
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

12/06/2009 00:56:00
Quote Anchor link
gebruik je echt dijkstra's alghorythme? (vaste punten met verschillende afstanden, en vaste connexies)
Anders moet je eens naar het A* algorythme kijken,,
heb k 3 weken geleden nog uitgewerkt in C#
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

13/06/2009 01:40:00
Quote Anchor link
Dit al eens bekeken?
http://en.giswiki.net/wiki/Dijkstra's_algorithm
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/06/2009 11:27:00
Quote Anchor link
@Peter,
Op welke manier wil je dit gaan oplossen,
Moet het echt Dijkstra's algoritme zijn, of moet je de A star hebben?
Ik wil het opzich best voor je proberen, alleen je moet even de gegevens geven die je gebruikt voor het grid.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

18/06/2009 00:13:00
Quote Anchor link
Ik ben er mee bezig geweest alleen is de resultaat wel negatief... :(

Ik wil per sé eigenlijk een php versie dus heb ik van een js script dat ik ergens op internet had gevonden proberen te veranderen in php. Alleen is dat niet echt goed gegaan..

Zo ziet de php eruit dat ik gemaakt heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
<?php
error_reporting(E_ALL);

class AStar{

    public function __construct($grid,$start,$einde) {
        $this->grid    = $grid;
        $this->start    = $start;
        $this->einde    = $einde;
        $rows        = 20;
        $cols        = 20;
        $this->rows    = strlen($rows);
        $this->cols    = strlen($cols);
        $this->limiet    = strlen($cols)*strlen($rows);

        $this->einde    = $einde;
        $this->einde    = $einde;

        $this->Path();
    }


    public function Grid($x,$y){
        return $this->grid[$y][$x]===0;
    }


    public function Node($Parent,$Pp){
        foreach($Pp as $z=>$Point) {
            if($z=='x') {
                $Pointx    = $z;
            }
elseif($z=='y') {
                $Pointy    = $z;
            }
        }

        return array(
            'Parent'    => $Parent,
            'value'        => $Pointx+($Pointy*$this->cols),
            'x'        => $Pointx,
            'y'        => $Pointy,
            'f'        => 0,
            'g'        => 0
        );
    }





    public function Path(){
            $Start        =$this->Node(null,array('x'=>$this->start[0],'y'=>$this->start[1]));
            $StartOpen    =$this->Node(null,array('x'=>$this->start[0],'y'=>$this->start[1]));
            $Goal        =$this->Node(null,array('x'=>$this->einde[0],'y'=>$this->einde[1]));
            $AStar        =Array($this->limiet);
            $Open        =Array($Start);
            $Closed[]    ='';
            $result[]    ='';
            $Successors    = '';
            $Node        = '';
            $Path        = '';
print_r($Open);
            $length    =strlen($Open);

            while($length){
                $max=$this->limiet;
                $min=-1;
                for($i=0;$i<$length;$i++){
                    if($StartOpen['f'][$i]<$max){
                        $max=$StartOpen['f'][$i];
                        $min=$i;
                    }
                };


                $Node=array_splice($StartOpen,$min);

                if($Node['value']===$Goal['value']){

                    array_push($Closed,$Node);
                    $Path=$Closed[1];

                    do {
                        array_push($result,$Path['x'],$Path['y']);
                    }


                    
                    while($Path=$Path['Parent']);
                        $AStar=$Closed;
                    
                    array_reverse($result);
                }
else {
                    $Successors=$this->Successors($Node['x'],$Node['y']);
                    for($i=0;$i<strlen($Successors);$i++){
                        $Path=$this->Node($Node,$Successors[$i]);
                    if($Path['value']){
                        $Path['g']=$Node[3]+$this->Manhattan($this->Successors[$i],$Node);
                        $Path['f']=$Path[3]+$this->Manhattan($this->Successors[$i],$Goal);
                        array_push($Open,$Path);
                    };
                };

                array_push($Closed,$Node);
            };
        };

        return $result;
    }

    function
Successors($x,$y){
echo $y;
        $N    =$y-1;
        $S    =$y+1;

        $E    =$x+1;
        $W    =$x-1;

        $N2    =$N>-1&&$this->Grid($x,$N);
        $S2    =$S<$this->rows&&$this->Grid($x,$S);
        $E2    =$E<$this->cols&&$this->Grid($E,$y);
        $W2    =$W>-1&&$this->Grid($W,$y);
        $result[] ='';

        if($N2) {
            array_push($result,array('x'=>$x,'y'=>$N));
        }

        if($E2) {
            array_push($result,array('x'=>$E,'y'=>$y));
        }

        if($S2) {
            array_push($result,array('x'=>$x,'y'=>$S));
        }

        if($W2) {
            array_push($result,array('x'=>$W,'y'=>$y));
        }


        return $result;
    }


    public function Manhattan($point,$goal){
        return abs($point[0]-$goal[0])+abs($point[1]-$goal[1]);
    }
}




function
GridGenerator($width, $height){
        $result = Array($height);

        for($i = 0; $i < $height; $i++) {
            $result[$i] = Array($width);
            for($j = 0; $j < $width; $j++) {
                $result[$i][$j] = ($j * $i) % 7 ? floor(rand(0,1) * 200) % 2 : 0;
            }
        };

        return $result;
}


$gb    = GridGenerator('20','20');
$sb    = array(ceil(rand() * (20 * 20)),0);
$random = true;
$l    = 20;




for($i = 0; $i < 20; $i++) {

    for($k = 0; $k <$l; $k++) {

        if($gb[$i][$k] !== 0) {

        }
else {
            if($random && $sb <= $i + ($k * $l)) {
                $random = false;
            }
else {
                    $bot = new AStar($gb,$sb,$sb);


            }
        }
    }
}



?>



En zo ziet de werkende Js script eruit: Klik

Ik heb het gevoel dat ik een klein ding verkeerd doe waardoor het net verkeerd de bocht gaat. Hopelijk dat iemand het ziet.

@Emmanuel die php voorbeeld dat op dat pagina staat is een beetje raar, ik heb hem getest maar er komt wat raars uit steeds.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
- SanThe -

- SanThe -

18/06/2009 00:22:00
Quote Anchor link
Server niet gevonden
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

18/06/2009 00:23:00
Quote Anchor link
server niet gevonden??

bedoel je die link? Link werkt bij mij ^^
 
- SanThe -

- SanThe -

18/06/2009 00:26:00
Quote Anchor link
Hier niet.
Is weer zo een provider die zijn DNS niet correct heeft.

Moet ik weer allerlei omwegen doen voordat ik er bij kan.

Edit: DNS moet vier lagen diep voordat je een ip-adres van een DNS server krijgt. Hopeloos is dat.

devpro.it. 82038 IN NS ns4.areaserver.it.
devpro.it. 82038 IN NS ns2.areaserver.it.

areaserver.it. 81681 IN NS murdock.tiscali.com.
areaserver.it. 81681 IN NS barakus.tiscali.com.

tiscali.com. 164143 IN NS sns.tiscali.it.
tiscali.com. 164143 IN NS ns.tiscalinet.it.

tiscali.it. 82068 IN NS sns.tiscali.it.
tiscali.it. 82068 IN NS ns.tiscalinet.it.

sns.tiscali.it. 82068 IN A 195.130.225.129
ns.tiscalinet.it. 10789 IN A 195.130.224.18
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

18/06/2009 00:40:00
Quote Anchor link
een soortgelijke hier geupload:
alleen loopt deze vast na 5 kliks of zo :P
http://albertosyrup.110mb.com/astar.html

Edit:
Ow het loopt pas vast als je snel achter elkaar klikt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
- SanThe -

- SanThe -

18/06/2009 00:44:00
Quote Anchor link
Die loopt vast inderdaad.
Maar ik ben na wat aparte handelingen toch op de eerste link beland.
Ziet er netjes uit.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

18/06/2009 00:51:00
Quote Anchor link
zijn tweede ziet er ook wel geweldig uit http://www.devpro.it/examples/astar/index2.html
maar ik heb de eerste gekozen omdat het wat simpeler opgebouwd was.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

18/06/2009 21:56:00
Quote Anchor link
Bump,
Iemand nog suggesties waarom mijn code het verkeerd doet :(
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

20/06/2009 22:31:00
Quote Anchor link
niemand? :'(
 
Hipska BE

Hipska BE

21/06/2009 12:32:00
Quote Anchor link
Wat is het probleem?

Alle gegeven links blijken te werken..
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

21/06/2009 12:36:00
Quote Anchor link
Zie mijn laatste bericht met zo'n lange script, ik krijg dat niet aan het praten. Kun je misschien een klein blik op werpen wat er nou net anders is tussen http://www.devpro.it/examples/astar/index.html en mijn gemaakte script, want ergens heb ik iets verkeerds gedaan waardoor het niet werkt :'(
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.