divs instead off tables

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

28/11/2010 14:13:33
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb een misschien hele domme vraag.
Zelf kan ik best goed CSS enkel struikel ik nog wel is over de divjes.
Maar tables, wil het gewoon NOOIT meer gebruiken.

Nu heb ik een vraagje.
Hoe doe ik dit netjes in divjes, dus hetzelfde resultaat, en waar moet ik rekening mee houden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<tr>
    <td width="30%">Titel</td>
    <td width="70%">Beschrijving</td>
</tr>
<tr>
    <td width="30%">Blaat</td>
    <td width="70%">Blaatdieblaat</td>
</tr>
<tr>
    <td width="30%">Blaat</td>
    <td width="70%">Blaatdieblaat</td>
</tr>
Gewijzigd op 28/11/2010 14:14:07 door Tim Kampherbeek
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 04:22:54
 
Synaps Framework

Synaps Framework

28/11/2010 14:36:07
Quote Anchor link
Wat heb je al geprobeerd?
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

28/11/2010 14:46:00
Quote Anchor link
vanalles, krijg het wel voor elkaar maar ziet er dan niet netjes in elk browser uit
 
Synaps Framework

Synaps Framework

28/11/2010 14:47:35
Quote Anchor link
Plaats eens wat je al hebt gedaan.
 
Milo S

Milo S

28/11/2010 14:56:57
Quote Anchor link
Verander tr is voor div en td voor bijvoorbeeld span. Haal dat width gebeuren weg, maak een goede css en klaar is kees.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

28/11/2010 15:04:33
Quote Anchor link
milo, dat snap ik ook maar mijn vraag hoe doe ik dit CORRECT!
 
Milo S

Milo S

28/11/2010 15:10:41
Quote Anchor link
Als je dit snapt, laat dan zien wat je hebt. HTML + CSS dan kunnen wij je vertellen of je dit correct doet. Ik kan toch niet ruiken wat je hebt?

Daarbij vraag je toch echt letterlijk "Hoe doe ik dit netjes in divjes", dus iets minder schreeuwen en beter op je vraagstelling letten.

Vertel wat je hebt en we kunnen je weer hebben.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2010 15:16:51
Quote Anchor link
Divjes zijn nooit en te nimmer een vervanging voor tabellen.
het ligt er juist aan wat er in de tabel voor informatie staat. Als het prijzen zijn, of specificaties van iets dan kan je hiervoor prima tabellen gebruiken.

Semantisch gezien is het gewoon verantwoord....
Gewijzigd op 28/11/2010 15:17:41 door - Ariën -
 
Milo S

Milo S

28/11/2010 15:18:20
Quote Anchor link
@ Aar; daar geef ik je 100% gelijk in, maar volgens mij gaat het Tim hier om het punt, opmaken van de tabel. Zelf gebruik ik dan ook liever div + span + css.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2010 15:21:15
Quote Anchor link
Quote:
Maar tables, wil het gewoon NOOIT meer gebruiken.

Dan moet je geen specificaties van iets of prijslijsten publiceren ;-)

Quote:
@ Aar; daar geef ik je 100% gelijk in, maar volgens mij gaat het Tim hier om het punt, opmaken van de tabel.

Hij wil tabellen nooit meer gebruiken. Iets wat als onzin klinkt... :)
 
Milo S

Milo S

28/11/2010 15:24:02
Quote Anchor link
@ Aar, daar heb je een punt! Maar alsnog geef ik hem wel gelijk wat opmaak betreft.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2010 15:25:20
Quote Anchor link
Jup, opmaak kan prima met CSS.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

28/11/2010 15:45:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div>
    <span>Titel</span>
    <span>Beschrijving</span>
</div>
<div>
    <span>Titel</span>
    <span>Beschrijving</span>
</div>

nu wil ik dat die eerste span dus bijv 100px is en de tweede de rest van de div.
Nu heb ik overal al een class ingezet en geprobeert het een aantal px te geven maar haalt niks uit.
 
Milo S

Milo S

28/11/2010 15:58:25
Quote Anchor link
Je moet ook class namen meegeven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div class="row">
    <span class="cel">Titel</span>
    <span class="cel">Beschrijving</span>
</div>
<div class="row">
    <span class="cel">Titel</span>
    <span class="cel">Beschrijving</span>
</div>


en dan aanroepen met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
div.row {
breedte enzo
}
div.row span.cel {
breedte enzo
}
Gewijzigd op 28/11/2010 15:59:06 door Milo S
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

28/11/2010 16:00:57
Quote Anchor link
ik weet wel hoe CSS werkt milo.

Het gaat mij erom hoe weergeef ik dit allemaal correct, want op deze manier werkt het niet perfect.
 
Milo S

Milo S

28/11/2010 16:07:11
Quote Anchor link
Als je zo goed weet hoe CSS werkt, dan weet je ook wel dat je float, width en height als bijna enige eigenschappen nodig heb...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
div.row {
    width: 700px;
    height: 25px;
    
    float: left;
    clear: right;
}
    span.cel_small {
        width: 200px;
        height: 25px;
        
        float: left;
    }
    span.cel_big {
        width: 500px;
        height: 25px;
        
        float: left;
    }


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div class="row">
    <span class="cel_small">Titel</span>
    <span class="cel_big">Beschrijving</span>
</div>
<div class="row">
    <span class="cel_small">Titel</span>
    <span class="cel_big">Beschrijving</span>
</div>


Dit werkt gewoon net als een tabel, dus wat is het probleem?
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

28/11/2010 16:09:56
Quote Anchor link
Heb het al anders gedaan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
div.row {
    width: 400px;
    margin-top: 1px;
}
span.cel {
    width: 150px;
    display: block;
    float: left;
    height: 18px;
    padding-top: 3px;
}
span.cel2 {
    width: 100px;
    height: 18px;
}
 
Milo S

Milo S

28/11/2010 16:14:38
Quote Anchor link
Dat komt op het zelfde neer? Dus wat was het probleem? Neem mijn css, gooi bij de row div ook nog even line-height: 25px; en alles is ook nog eens netjes uitgelijnd.
Gewijzigd op 28/11/2010 16:15:22 door Milo S
 

28/11/2010 16:16:38
Quote Anchor link
Wat voor data sla je nu dan op?
Want met divs en spans tabellen 'emuleren' is ook weer verkeerd.

Het het is met één f, niet met twee, nu heb je de titel: divs in plaats uit tabellen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.