$config['map'] vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

13/12/2012 21:25:46
Quote Anchor link
Voor het uploaden van fotos, heb ik een upload script gemaakt.
De fotos worden opgeslagen in de map foto.
In die map zitten mappen met de naam van de postcode, en het huisnummer.
B.v.b [2161be179], maar daar wordt hij niet in op geslagen, hij staat dan in de map foto opgeslagen.

In het script moet ik aangeven waar de map staat, dat doe ik dus zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9

    $id = $_GET['id'];
    
    $sql= mysql_query("SELECT * FROM Objecten WHERE id = $id") or die(mysql_error());
      while($res = mysql_fetch_assoc($sql))
      
    $postcode = $res['postcode'];
    $huisnr = $res['huisnr'];
    $config['map'] = "../foto/'.$postcode$huisnr.'";

De postcode en het huis nummer worden zo uit de db gehaald.
Ik heb al verschillende manieren geprobeert quotes en punten maar ik kom er even niet uit.
kan iemand mij even hier mee helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:22:26
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2012 21:29:08
Quote Anchor link
Je weet dat je vatbaar voor SQL_Injection bent? Ik vind het merkwaardig dat je wederom niks met onze gegeven adviezen doet, en de adviezen die ik je al jaren geef. Tevens mis ik ook de single-quotes om je $id in je query heen.

Kan zijn dat het legacy code van 3 jaar terug is, maar zorg er dan op zijn minst voor dat je die altijd even naloopt, als je weet dat het oude code is. Vele SQL-lekken ontstaan op deze manier.

Ik zie dat je op regel 9 begint met een double-quote en daarna opeens eindigt met een single-quote? En opeens aan het einde een . en een stel quotes?

Ik ken je al een hele tijd, maar zulke fouten zijn best basic....
$config['map'] = "../foto/".$postcode.$huisnr;

Verder nog de adviezen:
- variabelen kopiëren is onnodig
- ik mis fatsoenlijke foutafhandeling, or die() is een methode die je niet graag toe wilt passen.
- En om het nooit meer te vergeten: Variabelen horen buiten quotes. En je koppelt variabelen en string met elkaar d.m.v. de punt. En kijk altijd wat voor quote er in de echo gebruikt, en eindig die ook met dezelfde quote (single/double)
Gewijzigd op 13/12/2012 21:33:43 door - Ariën -
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

13/12/2012 21:41:13
Quote Anchor link
Dat van die sql injection weet ik.
Ik had het stukje snel over getype.
Maar in het oorspronkelijke script staat het dus wel goed.
Maar de vraag gaat dus over de laatste 3 regels.
daar gaat6 het namelijk fout.
In het script staat namelijk ook een error_reporting.
Maar het geeft geen fout melding weer.
En op regel 9 eindig ik wel met een dubbel quote.

Ps. wat bedoel je met [- variabelen kopiëren is onnodig
]
Gewijzigd op 13/12/2012 21:43:59 door Arthur Heijmen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2012 21:55:26
Quote Anchor link
$id = $_GET['id'];
$postcode = $res['postcode'];
$huisnr = $res['huisnr'];

Wat is het nut hiervan?

Ik kan deze site zeker aanbevelen als je op een fatsoenlijke manier een database wilt benaderen op je site:

https://github.com/WouterJ/sql-boilerplate/tree/master/mysql
Gewijzigd op 13/12/2012 21:56:56 door - Ariën -
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

13/12/2012 22:13:54
Quote Anchor link
- Aar - op 13/12/2012 21:55:26:
$id = $_GET['id'];
$postcode = $res['postcode'];
$huisnr = $res['huisnr'];


Zo heb ik het geleerd uit een boek.
Maar Ik heb de fout opgelost.
Ook dank zij jou.
Hier is de oplossing er van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$config = "../foto/".$postcode.$huisnr."/";

deze regel maakte dat hij in de map moes komen.
Ik was vergeten om die slach te plaatsen.
Nu staat de foto wel in de goede map.

Ps nogmaals bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2012 22:15:41
Quote Anchor link
Als je het zo hebt geleerd uit je boek, direct weer vergeten..
Die string is verder prima...
Gewijzigd op 13/12/2012 22:16:05 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

13/12/2012 22:24:02
Quote Anchor link
Arthur Heijmen op 13/12/2012 22:13:54:
Zo heb ik het geleerd uit een boek.

Probeer dan eens een goede reden te bedenken waarom het nodig is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.