$config['map'] vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

13/12/2012 21:25:46
Quote Anchor link
Voor het uploaden van fotos, heb ik een upload script gemaakt.
De fotos worden opgeslagen in de map foto.
In die map zitten mappen met de naam van de postcode, en het huisnummer.
B.v.b [2161be179], maar daar wordt hij niet in op geslagen, hij staat dan in de map foto opgeslagen.

In het script moet ik aangeven waar de map staat, dat doe ik dus zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9

    $id = $_GET['id'];
    
    $sql= mysql_query("SELECT * FROM Objecten WHERE id = $id") or die(mysql_error());
      while($res = mysql_fetch_assoc($sql))
      
    $postcode = $res['postcode'];
    $huisnr = $res['huisnr'];
    $config['map'] = "../foto/'.$postcode$huisnr.'";

De postcode en het huis nummer worden zo uit de db gehaald.
Ik heb al verschillende manieren geprobeert quotes en punten maar ik kom er even niet uit.
kan iemand mij even hier mee helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 12:20:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2012 21:29:08
Quote Anchor link
Je weet dat je vatbaar voor SQL_Injection bent? Ik vind het merkwaardig dat je wederom niks met onze gegeven adviezen doet, en de adviezen die ik je al jaren geef. Tevens mis ik ook de single-quotes om je $id in je query heen.

Kan zijn dat het legacy code van 3 jaar terug is, maar zorg er dan op zijn minst voor dat je die altijd even naloopt, als je weet dat het oude code is. Vele SQL-lekken ontstaan op deze manier.

Ik zie dat je op regel 9 begint met een double-quote en daarna opeens eindigt met een single-quote? En opeens aan het einde een . en een stel quotes?

Ik ken je al een hele tijd, maar zulke fouten zijn best basic....
$config['map'] = "../foto/".$postcode.$huisnr;

Verder nog de adviezen:
- variabelen kopiëren is onnodig
- ik mis fatsoenlijke foutafhandeling, or die() is een methode die je niet graag toe wilt passen.
- En om het nooit meer te vergeten: Variabelen horen buiten quotes. En je koppelt variabelen en string met elkaar d.m.v. de punt. En kijk altijd wat voor quote er in de echo gebruikt, en eindig die ook met dezelfde quote (single/double)
Gewijzigd op 13/12/2012 21:33:43 door - Ariën -
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

13/12/2012 21:41:13
Quote Anchor link
Dat van die sql injection weet ik.
Ik had het stukje snel over getype.
Maar in het oorspronkelijke script staat het dus wel goed.
Maar de vraag gaat dus over de laatste 3 regels.
daar gaat6 het namelijk fout.
In het script staat namelijk ook een error_reporting.
Maar het geeft geen fout melding weer.
En op regel 9 eindig ik wel met een dubbel quote.

Ps. wat bedoel je met [- variabelen kopiëren is onnodig
]
Gewijzigd op 13/12/2012 21:43:59 door Arthur Heijmen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2012 21:55:26
Quote Anchor link
$id = $_GET['id'];
$postcode = $res['postcode'];
$huisnr = $res['huisnr'];

Wat is het nut hiervan?

Ik kan deze site zeker aanbevelen als je op een fatsoenlijke manier een database wilt benaderen op je site:

https://github.com/WouterJ/sql-boilerplate/tree/master/mysql
Gewijzigd op 13/12/2012 21:56:56 door - Ariën -
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

13/12/2012 22:13:54
Quote Anchor link
- Aar - op 13/12/2012 21:55:26:
$id = $_GET['id'];
$postcode = $res['postcode'];
$huisnr = $res['huisnr'];


Zo heb ik het geleerd uit een boek.
Maar Ik heb de fout opgelost.
Ook dank zij jou.
Hier is de oplossing er van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$config = "../foto/".$postcode.$huisnr."/";

deze regel maakte dat hij in de map moes komen.
Ik was vergeten om die slach te plaatsen.
Nu staat de foto wel in de goede map.

Ps nogmaals bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2012 22:15:41
Quote Anchor link
Als je het zo hebt geleerd uit je boek, direct weer vergeten..
Die string is verder prima...
Gewijzigd op 13/12/2012 22:16:05 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

13/12/2012 22:24:02
Quote Anchor link
Arthur Heijmen op 13/12/2012 22:13:54:
Zo heb ik het geleerd uit een boek.

Probeer dan eens een goede reden te bedenken waarom het nodig is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.