Download teller

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 11:33:49
Quote Anchor link
Ik probeer een downloadteller te maken die bij houdt welke bestanden er werden gedownload en hoeveel keer.
In mijn MariaDB heb ik een tabel met maar 2 kolommen. Namelijk bestandsnaam (uniek) en downloads.
De bedoeling is dat telkens een bestand wordt gedownload er ofwel de bestandsnaam in de database wordt gezet of als er het reeds in staat de teller met 1 omhoog gaat.
Ik krijg wel de betreffende bestanden op mijn scherm maar mijn database wordt niet bijgewerkt of aangevuld.Hieronder de code. Als er iemand ziet waar ik in de fout ga dan hoor ik het graag. Maar ik zie het momenteel niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
// Including the connection file:
//Inladen van de instellingen.

include '../instellingen.php';
 
$conn = new mysqli($database_adres, $database_login_naam, $database_login_wachtwoord, $database_naam);
//connectie testen
if ($conn->connect_error)
{

    die("verbinding mislukt: ".$conn->connect_error);
}



if(!$_GET['file']) error('Missing parameter!');
if($_GET['file'][0]=='.') error('Wrong file!');

if(file_exists("../".$_GET['file']))
{

    /* If the visitor is not a search engine, count the downoad: */
    if(!is_bot())
    $sql = "   INSERT INTO download_manager  (bestandsnaam)
    VALUES ('"
.mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['file'])."')
    ON DUPLICATE KEY UPDATE downloads=downloads+1"
;
                
    $bsn=$_GET['file'];
    header("Location: https://fv-??-?????nen.be/$bsn");
    exit();

}

else {
echo "This file does not exist!";
}


/* Helper functions: */

function error($str)
{

    die($str);
}

function
is_bot()
{

    /* This function will check whether the visitor is a search engine robot */

    $botlist = array("Teoma", "alexa", "froogle", "Gigabot", "inktomi",
    "looksmart", "URL_Spider_SQL", "Firefly", "NationalDirectory",
    "Ask Jeeves", "TECNOSEEK", "InfoSeek", "WebFindBot", "girafabot",
    "crawler", "www.galaxy.com", "Googlebot", "Scooter", "Slurp",
    "msnbot", "appie", "FAST", "WebBug", "Spade", "ZyBorg", "rabaz",
    "Baiduspider", "Feedfetcher-Google", "TechnoratiSnoop", "Rankivabot",
    "Mediapartners-Google", "Sogou web spider", "WebAlta Crawler","TweetmemeBot",
    "Butterfly","Twitturls","Me.dium","Twiceler","Bingbot","DuckDuckBot","YandexBot","facebot", "ia_archiver");

    foreach($botlist as $bot)
    {

        if(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],$bot)!==false)
        return true;    // Is a bot
    }

    return false;   // Not a bot
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:14:08
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/12/2021 11:41:46
Quote Anchor link
Zo te zien maak je een query aan via $sql = ...

Maar je voert de query niet uit.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 11:47:16
Quote Anchor link
Hoe bedoel je? Waar mankeert wat?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/12/2021 11:52:51
Quote Anchor link
Zoals ik het zeg ... je maakt een query (een opdracht) aan, maar je voert 'm nergens uit. Bekijk maar eens een voorbeeldje via Google.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2021 11:55:46
Quote Anchor link
Het enige wat je doet is een string aanmaken met de opdracht, maar niet het commando (de query) geven dat het moet worden uitgevoerd. Dat laatste moet je uiteraard ook doen.
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2021 12:16:01
Quote Anchor link
en hoe goed laat mysql_real_escape_string (procedureel) zich mengen met OO $conn = new mysqli() ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2021 13:24:04
Quote Anchor link
Volgens mij kan dat gewoon. Al raad ik het niet aan.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 14:39:35
Quote Anchor link
Mochten jullie nu eens een voorbeeldje geven dan ben ik al heel wat geholpen.
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2021 14:44:24
Quote Anchor link
op regel 24:

$conn->query() neerzetten om die query uit te kunnen voeren.

Verder: je redirect daarna de browser naar het bestand.

Je realiseert je dat iemand dus ook rechtstreeks daarheen kan gaan? Niet erg als de download dan niet geteld wordt, maar je kunt hier zo dus geen beveiliging "mag hij dit bestand downloaden?" aan toe voegen.

Verder kan iemand hier dus ook
index.php?file=instellingen.php aanroepen.

(dat doet dan uiteindelijk weinig omdat je de browser redirect, maar met file_get_contents() of fpassthru() kun je dan een issue krijgen
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

22/12/2021 15:22:23
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2021 15:24:41
Quote Anchor link
zit je wel in het juiste topic Adoptive?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/12/2021 15:37:59
Quote Anchor link
Ivo P op 22/12/2021 15:24:41:
zit je wel in het juiste topic Adoptive?

Ja hoor, hij zit volledig in het juiste topic :-)
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 16:01:37
Quote Anchor link
Onderstaand de juiste code die werkt zoals ik het wil. Het betreft ondertussen 35000 bestanden die direct opvraagbaar zijn. En inderdaad als ze de link kopiëren kunnen ze het bestand rechtstreeks downloaden en wordt het niet geteld. Het zoeken naar de betreffende bestanden kan maar na het ingeven van een login en paswoord. Het werkt zo:
Ze zoeken een bepaalde naam. Dan krijgen ze een lijst met mogelijke matches en met meer details en een downloadlink die verwijst naar de pagina met dit PHP script waardoor de teller bijgewerkt wordt en ze doorverwezen worden naar het downloadbare bestand.
Een beetje moeten zoeken naar de juiste volgorde van de code lijnen maar nu werkt het.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
if(file_exists("../".$_GET['file']))
{
    /* If the visitor is not a search engine, count the downoad: */
    if(!is_bot())
    $sql = "INSERT INTO downloads_manager  (bestandsnaam)
    VALUES ('".mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['file'])."')
    ON DUPLICATE KEY UPDATE downloads=downloads+1";

    $bsn=$_GET['file'];
  
    header("Location: https://fv-??-????nen.be/$bsn");
    
if (mysqli_query($conn, $sql)) {
  echo "Record met succes geupdated"."<br/>";
} else {
  echo "Fout updating record: " . mysqli_error($conn)."<br/>";
}
    exit();
}    
else {
echo "This file does not exist!";
}
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2021 18:37:20
Quote Anchor link
in dat geval zou ik het toch dichttimmeren: het zal een kwestie van tijd zijn voor de directe url uitlekt naar Google, of voor iemand het systeem in de bestandsnamen herkent.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

$filename
= filter_input(INPUT_GET, 'file');
if(strpos($filename, '/') !== false  || is_bot()) {
   // de filename bevat een path, en dat wil je niet!
   header('HTTP/1.0 403 Forbidden');
   exit();
}


if(file_exists("../".$filename))
{

    /* If the visitor is not a search engine, count the downoad: */
    $sql = "INSERT INTO downloads_manager  (bestandsnaam)
            VALUES ('"
.mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['file'])."')
            ON DUPLICATE KEY UPDATE downloads=downloads+1"
;

    $conn->query($sql);
    fp = fopen('../'.$filename, 'rb');
    header("Content-Type: application/pdf");
    fpassthru($fp);
    exit();
}
    
else {
   header("HTTP/1.0 404 Not Found");
   exit();
}

?>


en je directory ../ mag dan helemaal onbereikbaar gemaakt worden voor browsers (buiten de documentroot, of via .htaccess rules forbidden gemaakt)

edit:
is_bot() miste een {}set,maar doet het beter in de eerste if.
Gewijzigd op 22/12/2021 18:39:46 door Ivo P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2021 19:22:14
Quote Anchor link
Persoonlijk zou ik de directory buiten de webroot plaatsen.
Dan ben je safe dat er niemand zomaar bij komt zonder eerst jouw script te passeren.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

22/12/2021 20:33:49
Quote Anchor link
We gaan het eens bekijken die suggesties. Het zijn wel telkens verschillende directories en zelfs verschillende sites waarop die bestanden staan. Dus ga ik dat moeten uittesten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.