Dropdown list met jaartallen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jac E

Jac E

04/07/2013 00:45:33
Quote Anchor link
Hallo, ik ben een beginner en kom er niet uit. De dropdown werkt gelukkig nu, alleen zie ik iets wat niet klopt denk ik. Dat is: if ($i < 1). Wat is fout? Als ik de waarde 1 verander zie ik geen verschil.

Maar mijn vraag gaat eigenlijk over hoe ik het voor elkaar kan krijgen om het jaartal te echoën. Nu krijg ik de waarde van $i. Dus 1,2,3 enz. Ik heb het jaartal dus nodig voor de SQL database. Nu schrijft hij dus $i weg. En dat wil ik niet.
Hoor graag van iemand wat ik fout doe. Bedankt alvast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php  
$jaar
     = range( 1913, 2013 );    
$count    = count($jaar);
echo '<select name="geboorte_jaar" value="<?php echo $form->value("geboorte_jaar"); ?>"   >';
for($i=1; $i<=$count; $i++)
{

?>
  
  <option value='<?php
    if ($i < 1){
    echo $i;
    echo "'";
    if ( $i == $form->value("geboorte_jaar")){
    echo "selected";
    }

    echo ">";
    echo $jaar[$i-1];
    }

    else{
    echo $i;
    echo "'";
    if ( $i == $form->value("geboorte_jaar")){
    echo "selected";
    }

    echo ">";
    echo $jaar[$i-1];
    }
    }

    ?>

</SELECT>
 
<?php
echo $form->value("geboorte_jaar");
?>

- Ariën -:
Dit topic is verplaatst naar de juiste categorie.
Gewijzigd op 02/12/2015 20:58:09 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 05:44:21
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/07/2013 07:36:24
Quote Anchor link
Het jaartal in de value zetten van de optie.
De array met jaartallen heb je dan niet nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$jaar
= (int) date('Y');
echo '<select name="geboorte_jaar">';
for ($i = $jaar - 90; $i <= $jaar -5; $i++) {
/* of
for ($i = $jaar - 5; $i >= $jaar - 90; $i--) {
    voor de omgekeerde volgorde
*/

    echo '<option value="' . $i . '"';
    if ($i == $form->value('geboorte_jaar')) {
        echo ' selected';
    }

    echo '>' . $i . '</option>';
}

echo '</select>';
?>

Je kan zelfs de value nog weglaten.
 
Jac E

Jac E

04/07/2013 08:10:38
Quote Anchor link
Echt perfect!!! Het werkt. Bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.