dubbele gegevens uit db 1 keer printen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Leendert

leendert

09/01/2007 16:27:00
Quote Anchor link
Ik ben een productendatabase aan het maken met zoekfunctie.
De zoekfunctie bestaat uit een dropdownmenu waar een merk gekozen moet worden en een zoekveldje.

De database bestaat uit 1 tabel met de naam producten. Er is een kolom die heet merk en hier staan dus de merken van de producten in.

Het dropdownmenu moet gevuld worden met de merken uit de kolom merk.
Maar daar staan de merken tientallen keren in, hoe kan ik er voor zorgen dat elk merk maar één keer geprint word?

Ik hoop dat ik de oplossing snel krijg omdat het deze dagen af moet zijn.

Alvast bedankt! En ik zou het fijn vinden als je het met een voorbeeldscriptje duidelijk wilt maken hoe ik dit aan moet pakken.

Groeten Leendert
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 20:23:27
 
- wes  -

- wes -

09/01/2007 16:33:00
Quote Anchor link
SELECT DISTINCT veld FROM tabel WHERE veld = waarde
 
Barry

Barry

09/01/2007 16:34:00
Quote Anchor link
je kan het zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= "SELECT DISTINCT merk FROM producten";
$do = mysql_query($query);

while($restultaat = mysql_fetch_array($do)) {
    echo $resultaat['merk'] . "<br />";
}

?>


SELECT DISTINCT betekent, selecteer alleen de unieke waarden:
http://www.webdevelopersnotes.com/tutorials/sql/online_mysql_guide_the_distinct_keyword.php3

dan doe je je query, en vervolgens met een while loop,
loop je alle merken af, en echo't die + (wat in php een . is) een <br> wat inhoudt, dat er een nieuwe regel gemaakt wordt.
dus het volgende wordt het ongeveer in je html body:

philips<br>
sony<br>
panasonic<br>

enz...

Succes!

Groet,

Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 16:39:00
Quote Anchor link
bedankt allebei!
Zo gaat het lukken :)
 
Frank -

Frank -

09/01/2007 16:44:00
Quote Anchor link
Quote:
De database bestaat uit 1 tabel met de naam producten. Er is een kolom die heet merk en hier staan dus de merken van de producten in.
Dan is het datamodel verkeerd, één gegeven (in dit geval het merk) sla je slechts 1x op.

Ga normaliseren en maak een aparte tabel aan om de merken in te zetten. Dan kun je nooit meer met dubbele (reduntante) data komen te zitten. Dit voorkomt een hele berg problemen.

Dus terug naar de tekentafel!
 
Barry

Barry

09/01/2007 16:45:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 09.01.2007 16:44:
Quote:
De database bestaat uit 1 tabel met de naam producten. Er is een kolom die heet merk en hier staan dus de merken van de producten in.
Dan is het datamodel verkeerd, één gegeven (in dit geval het merk) sla je slechts 1x op.

Ga normaliseren en maak een aparte tabel aan om de merken in te zetten. Dan kun je nooit meer met dubbele (reduntante) data komen te zitten. Dit voorkomt een hele berg problemen.

Dus terug naar de tekentafel!


Dan moet je toch joinen later?
 
Leendert

leendert

09/01/2007 16:59:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 09.01.2007 16:44:
Quote:
De database bestaat uit 1 tabel met de naam producten. Er is een kolom die heet merk en hier staan dus de merken van de producten in.
Dan is het datamodel verkeerd, één gegeven (in dit geval het merk) sla je slechts 1x op.

Ga normaliseren en maak een aparte tabel aan om de merken in te zetten. Dan kun je nooit meer met dubbele (reduntante) data komen te zitten. Dit voorkomt een hele berg problemen.

Dus terug naar de tekentafel!


In dit geval is dit de beste oplossing, de persoon ontvangt elke dag een .cvs bestand van de distributeur met alle producten er in. Hij moet de gegevens uit dit nieuwe bestand zo snel mogelijk in de database kunnen zetten. De producten worden dus elke dag opnieuw in de database gezet.
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:03:00
Quote Anchor link
wat is hier fout aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= "SELECT DISTINCT merk FROM producten";
$do = mysql_query($query) or die("Er is iets fout gegaan!");
?>


<center>
<form action="producten.php" method="post">
<select name="merk">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

while($restultaat = mysql_fetch_array($do)) {
  print'<option value='.$resultaat["merk"].'>'.$resultaat["merk"].'</option>';
}


?>

</select>
</form>
</center>

het dropdown-veldje blijft leeg....Terwijl er wel producten in de database staan. Er is al verbinding met de database gelegd in het het script voor het gedeelte wat je nu ziet, verbinding is goed want ik kan printen uit de database.
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:07:00
Quote Anchor link
probeer eens bij or die
dit neer te zetten:

or die(mysql_error());

Kijken wat voor fout die geeft...


Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:09:00
Quote Anchor link
Barry schreef op 09.01.2007 17:07:
probeer eens bij or die
dit neer te zetten:

or die(mysql_error());

Kijken wat voor fout die geeft...


Barry


Hij geeft geen fout...

maar zit de fout misschien in deze tekens: ' en "
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door leendert
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:13:00
Quote Anchor link
ok

en dit:

print'<option value='.$resultaat["merk"].'>'.$resultaat["merk"].'</option>';

naar dit veranderen:

echo "<option value=" . $resultaat['merk'] . ">" . $resultaat['merk'] . "</option>";

werkt dat?

(ja ik ben niet goed in debuggen, dat weet ik...)



Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:16:00
Quote Anchor link
Barry schreef op 09.01.2007 17:13:
ok

en dit:

print'<option value='.$resultaat["merk"].'>'.$resultaat["merk"].'</option>';

naar dit veranderen:

echo "<option value=" . $resultaat['merk'] . ">" . $resultaat['merk'] . "</option>";

werkt dat?

(ja ik ben niet goed in debuggen, dat weet ik...)



Barry


geeft ook een leeg dropdown-veldje......maar ook geen foutmeldingen ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door leendert
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:19:00
Quote Anchor link
Probeer 't gewoon es te echo'en...

dus zoals in mijn voorbeeldje ^^^^^^

Doet ie dan ook nix?

en probeer ff bovenaan je pagina dit te zetten:
(kijken of dat wat zegt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
error_reporting(E_ALL);
//rest van je code...
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:23:00
Quote Anchor link
Barry schreef op 09.01.2007 17:19:
Probeer 't gewoon es te echo'en...

dus zoals in mijn voorbeeldje ^^^^^^

Doet ie dan ook nix?

en probeer ff bovenaan je pagina dit te zetten:
(kijken of dat wat zegt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
error_reporting(E_ALL);
//rest van je code...
?>


okej
dan krijg ik een hele pagina vol met deze foutcode:
Notice: Undefined variable: resultaat in c:\program files\easyphp1-8\www\test\formulier.php on line 10
En dat is dus deze regel: echo $resultaat['merk'] . "<br />";
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door leendert
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:25:00
Quote Anchor link
ik zie 'm al
heel stom

resultaat
restultaat

bij while is het restultaat


verkeerde 't' dus...


nu moet het ook met je checkboxes werken...
en als je dus klaar bent met het scripten, haal dan error_reporting weer weg...




Barry
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:27:00
Quote Anchor link
Barry schreef op 09.01.2007 17:25:
ik zie 'm al
heel stom

resultaat
restultaat

bij while is het restultaat

verkeerde 't' dus...

Barry


hahahahahahaha waarom altijd zulke foutjes waar je soms uren naar zit te zoeken :(

Dat is de fout :) nu werkt het!
Bedankt voor je hulp!
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:27:00
Quote Anchor link
graag gedaan!

succes verder!


Groet,


Barry

Edit:
Als er nog meer foutmeldingen verschenen behalve die je post'te, dan kun je daar ook altijd vragen over stellen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 
Frank -

Frank -

09/01/2007 18:14:00
Quote Anchor link
Quote:
In dit geval is dit de beste oplossing, de persoon ontvangt elke dag een .cvs bestand van de distributeur met alle producten er in. Hij moet de gegevens uit dit nieuwe bestand zo snel mogelijk in de database kunnen zetten. De producten worden dus elke dag opnieuw in de database gezet.
Ja, en? Omdat de gegevens op een bepaalde manier worden aangeleverd, ga jij het op een verkeerde manier in de database opslaan? Jij moet er gewoon voor zorgen dat de data op de juiste plek wordt opgeslagen, in dit geval betekent dit dat je de merken in een aparte tabel gaat opslaan.

Dit heeft echt 10x niks te maken met de manier waarop het wordt aangeleverd.

Iedere dag alles opnieuw in de database wegschrijven is overigens ook niet bijzonder slim. Zolang de data hetzelfde is, is er niet 1 reden om de oude weg te gooien en deze data opnieuw in de database weg te schrijven. Je zou zelfs met een INSERT ... ON DUPLICATE KEY UPDATE bv. alleen datumtijd-stempel kunnen updaten om zo bij te houden wanneer iets voor het laatst is gecontroleerd. Gebruik een UNIQUE op alle velden om deze check te kunnen gebruiken.

Jouw huidige aanpak is in elk geval niet handig en/of efficient, laat staan dat het ook maar iets met een relationele database heeft te maken.
 
Leendert

leendert

09/01/2007 19:11:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 09.01.2007 18:14:
Quote:
In dit geval is dit de beste oplossing, de persoon ontvangt elke dag een .cvs bestand van de distributeur met alle producten er in. Hij moet de gegevens uit dit nieuwe bestand zo snel mogelijk in de database kunnen zetten. De producten worden dus elke dag opnieuw in de database gezet.
Ja, en? Omdat de gegevens op een bepaalde manier worden aangeleverd, ga jij het op een verkeerde manier in de database opslaan? Jij moet er gewoon voor zorgen dat de data op de juiste plek wordt opgeslagen, in dit geval betekent dit dat je de merken in een aparte tabel gaat opslaan.

Dit heeft echt 10x niks te maken met de manier waarop het wordt aangeleverd.

Iedere dag alles opnieuw in de database wegschrijven is overigens ook niet bijzonder slim. Zolang de data hetzelfde is, is er niet 1 reden om de oude weg te gooien en deze data opnieuw in de database weg te schrijven. Je zou zelfs met een INSERT ... ON DUPLICATE KEY UPDATE bv. alleen datumtijd-stempel kunnen updaten om zo bij te houden wanneer iets voor het laatst is gecontroleerd. Gebruik een UNIQUE op alle velden om deze check te kunnen gebruiken.

Jouw huidige aanpak is in elk geval niet handig en/of efficient, laat staan dat het ook maar iets met een relationele database heeft te maken.

Ik zet de data er niet elke dag erin maar de persoon waar ik dit voor maakt, het moet dus zo simpel mogelijk zijn. Met een paar klikken moet hij klaar zijn omdat er anders elke dag weer teveel werktijd hier aan verloren gaat.
Hij kan de producten heel simpel en snel in de database zetten door het .cvs bestandje te uploaden en de rest gaat automatisch.

En er zit echt elke dag veel verschil in de lijst, hij levert namelijk hardware aan allerlei bedrijven, en daar verschillen de prijzen echt elke dag.

Ik zou niet weten hoe ik het anders kan doen. Omdat er dan allerlei scripts op het cvs bestand los gelaten moet worden, en dat is me te ingewikkeld.
Ik zie dat gewoon niet zitten.
 
Frank -

Frank -

09/01/2007 19:21:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik zet de data er niet elke dag erin maar de persoon waar ik dit voor maakt, het moet dus zo simpel mogelijk zijn. Met een paar klikken moet hij klaar zijn omdat er anders elke dag weer teveel werktijd hier aan verloren gaat.
Jouw script schrijft de boel weg in de database, dat doe je niet met het handje. Jij moet er dus voor zorgen dat jouw script dit op de juiste manier doet, anders ga je gegarandeerd problemen krijgen.

Heeft dus niks te maken met het kennis-niveau van de gebruiker.
 
Leendert

leendert

09/01/2007 19:31:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 09.01.2007 19:21:
Quote:
Ik zet de data er niet elke dag erin maar de persoon waar ik dit voor maakt, het moet dus zo simpel mogelijk zijn. Met een paar klikken moet hij klaar zijn omdat er anders elke dag weer teveel werktijd hier aan verloren gaat.
Jouw script schrijft de boel weg in de database, dat doe je niet met het handje. Jij moet er dus voor zorgen dat jouw script dit op de juiste manier doet, anders ga je gegarandeerd problemen krijgen.

Heeft dus niks te maken met het kennis-niveau van de gebruiker.


dus dan moet ik dat hele bestandje gaan ontleden en naar allerlei tabellen weg schrijven? Dat zie ik echt niet zitten.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.