Dubbele waardes eruit halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 15:31:57
Quote Anchor link
Hallo,

Ik moet voor school een database maken met verschillende opdrachten. Nu heb ik een opdracht waar ik niet helemaal uit kom.

Ik heb nu de kolom 'nummer' met de volgende waardes:
91
472
7382
91
2732

Zoals je ziet staat de waarde 91 er twee keer in. Nu moet ik voor mijn opdracht krijgen dat 91 weggelaten wordt en het resultaat er dus als volgend uitziet:
472
7382
2732

Ik hoop dat iemand mij hier bij kan helpen!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:07:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2019 15:36:17
Quote Anchor link
Al gekeken naar SELECT DISTINCT... FROM... ?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/04/2019 15:42:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT nummer FROM tabel WHERE nummer > 91
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 15:57:40
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/04/2019 15:36:17:
Al gekeken naar SELECT DISTINCT... FROM... ?

Ja, maar dit laat het getal 91 er 1x tussen staan, maar hij mag er helemaal niet tussen staan.


Toevoeging op 16/04/2019 15:58:12:

Adoptive Solution op 16/04/2019 15:42:12:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT nummer FROM tabel WHERE nummer > 91


Dit is een manier, maar niet de juiste. Ik zou anders ook kunnen doen WHERE nummer <> 91.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/04/2019 16:04:39
Quote Anchor link
Als je het weet, waarom roep je dan om hulp?
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 16:07:47
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 16/04/2019 16:04:39:
Als je het weet, waarom roep je dan om hulp?


Omdat ik het niet weet. De manier die jij zegt en die ik vervolgens als voorbeeld geef zijn makkelijk te gebruiken bij kleine databases omdat je dan zo de nummer kan opzoeken die dubbel staan. Als je een database hebt met duizenden nummers, vind je niet zo makkelijk alle nummers die er dubbel in staan. Waarschijnlijk is er een query waarbij de computer dat zo kan vinden. Die query zoek ik, ook al kan ik het op deze kleine schaal zelf vinden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2019 16:12:51
Quote Anchor link
Of je nu 2 dubbele getallen hebt in een datset met 5 records of een dataset van 100.000 records. Voor een computer is en blijft het een makkie.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

16/04/2019 16:14:58
Quote Anchor link
Wat je zoekt is "having" (icm "group by"):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
select nummer,count(*)
from nummers
group by nummer
having count(*) = 1

Deze groepeert op unieke nummers ("group by nummer"), en toont alleen degenen die maar 1x voorkomen ("having count(*) = 1").
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 16:16:21
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/04/2019 16:12:51:
Of je nu 2 dubbele getallen hebt in een datset met 5 records of een dataset van 100.000 records. Voor een computer is en blijft het een makkie.


Klopt, als je maar de juiste query hebt, en naar die ben ik opzoek.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2019 16:22:02
Quote Anchor link
Kijk eens naar Rob's query met HAVING
 
Noah Streun

Noah Streun

16/04/2019 16:25:53
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 16/04/2019 16:14:58:
Wat je zoekt is "having" (icm "group by"):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
select nummer,count(*)
from nummers
group by nummer
having count(*) = 1

Deze groepeert op unieke nummers ("group by nummer"), en toont alleen degenen die maar 1x voorkomen ("having count(*) = 1").


Super erg bedankt! Ik heb hierdoor het juist antwoord kunnen vinden! Super!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/04/2019 18:21:59
Quote Anchor link
Voor de volledigheid, de query die alle resultaten toont die maar 1x voorkomen (uniek zijn) is als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT nummer
FROM nummers
GROUP BY nummer
HAVING COUNT(nummer) < 2

En voor alle dubbele voorkomens en de bijbehorende aantallen (de tegenhanger van de bovenstaande query):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT nummer, COUNT(nummer) AS aantal
FROM nummers
GROUP BY nummer
HAVING aantal > 1
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.