echo echo!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/11/2010 22:25:12
Quote Anchor link
Tja, toch eens een leuke dan...

$naam = 'Jan';
$beest = 'Woodywoodpecker';

De meesten van jullie zullen als volgt echo'en:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben '.$naam.' en ik doe '.$beest.' na.';
?>


Nu ben ik heel benieuwd of iemand het ook wel eens zo doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben ',$naam,' en ik doe ',$beest,' na.';
?>

Heb je het verschil gezien? Komma's in plaats van punten! Wie doet het op die laatste manier?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:54:23
 

29/11/2010 22:37:24
Quote Anchor link
Echo aanroepen met meerdere parameters? Ikke niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/11/2010 22:45:17
Quote Anchor link
Ik las een keer dat dit beter is? Echo kan meerdere argumenten kommagescheiden weergeven. Ik heb dit ook nooit gedaan maar het voordeel zou zijn dat ie er nu geen string van maakt. De punt plakt alles aan elkaar en maakt er 1 string van. Echter, je echoot iets, en daarna heb je de string niet meer nodig, dus waarom zou je die aan elkaar plakken? In principe doe je iets wat niet nodig is.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/11/2010 09:46:10
Quote Anchor link
We hebben er hier een keer naar gekeken en kwamen tot de conclusie dat het snelheidsverschil heel klein was terwijl het niet natuurlijk overkwam waardoor we besloten hebben om het niet te doen. Daarnaast gebruiken we bijna geen echo alleen aan het einde van het script komt dat een keer voor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 10:36:34
Quote Anchor link
Was het snelheidsverschil in het voordeel van het gebruik met komma's?

Het voelt inderdaad niet natuurlijk, maar dat komt denk ik omdat je (ik) het niet gewend bent. Maar als je erover nadenkt is het wel vreemd om een string aan elkaar te plakken en die dan te echo'en.

Andere meningen? Zijn er mensen die wel met komma's echo'en?
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 11:39:30
Quote Anchor link
Er zit niet heel veel verschil in, maar je kan toch echt verschil zien..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
echo '<pre>';
echo 'Quotes..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo "Regel $i, ";
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;

echo 'Punten..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo 'Regel'.$i.',';
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;

echo 'Komma..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo 'Regel',$i,',';
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;
?>


Resultaten bij mij:
Quotes: (Variabele binnen quotes) echo "Regel $i";
0.00017690658569336

Punten: echo 'Regel '.$i;
0.00015521049499512

Komma: echo 'Regel ',$i;
0.00013184547424316
Gewijzigd op 30/11/2010 11:39:50 door Chris -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 12:06:32
Quote Anchor link
Mooi gemaakt!

Tja, en nu? Die komma blijkt toch echt sneller te gaan. Allemaal met komma's gaan echo'en dan vanaf nu????
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2010 12:13:45
Quote Anchor link
Ik krijg wisselende resultaten. De ene keer zijn de komma's sneller, de andere keer de punten. Ik denk dat PHP intern al heel erg geoptimaliseerd is hiervoor.

Ow, probeer het eens met ob_start() bovenaan voor de grap. Bij mij werd echo plots nog eens 10x sneller >:)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:03:00
Quote Anchor link
Maar wat moeten we nu? Is er iemand die het WEL met komma's doet? Of doet niemand dat?
 
Niek s

niek s

30/11/2010 13:30:02
Quote Anchor link
Waarom zou je uberhaupt echo gebruiken? :P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:35:22
Quote Anchor link
hoe bedoel je?
 
Pim -

Pim -

30/11/2010 13:38:00
Quote Anchor link
Niek s op 30/11/2010 13:30:02:
Waarom zou je uberhaupt echo gebruiken? :P


Als php://stdout ook kan ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:41:28
Quote Anchor link
wat is dat nu weer dan????

iedereen gebruikt toch ECHO om de inhoud van een variabele op beeld te tonen??!
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:09:41
Quote Anchor link
Heb nog even een uitgebreide test gedaan op die van Chris.
En dit zijn de resultaten:
Punten het snelst: 395
Komma's het snelst: 606

De komma's zijn dus over het algemeen sneller dat de punten.
Gewijzigd op 30/11/2010 14:55:54 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 14:21:37
Quote Anchor link
395 is sneller toch dan 606???
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 14:25:54
Quote Anchor link
Net ook nog wat tests gedaan, m'n script iets aangepast zodat ik de resultaten sneller kan plaatsen. Het is afhankelijk van het aantal echo's dat je maakt...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
13163:
Quotes..: 0.0071589946746826
Punten..: 0.0075080394744873
Komma...: 0.0060749053955078
Totaal..: 0.020784854888916

85908:
Quotes..: 0.052965879440308
Punten..: 0.061398983001709
Komma...: 0.050459861755371
Totaal..: 0.1648690700531

73996:
Quotes..: 0.041393995285034
Punten..: 0.045967102050781
Komma...: 0.040701150894165
Totaal..: 0.12810397148132

30605:
Quotes..: 0.017194986343384
Punten..: 0.018378019332886
Komma...: 0.016165018081665
Totaal..: 0.051793098449707

LOL! 996981:

Quotes..: 1.0118591785431
Punten..: 0.59965705871582
Komma...: 0.51841187477112
Totaal..: 2.2139141559601


conclusie, bij bijna een miljoen regels, zit er pas een halve seconde tussen. (maar niet eens merkbaar aangezien je browser eerst die regels moet verwerken, en dan pas kan gaan renderen..)
Gewijzigd op 30/11/2010 14:33:15 door Chris -
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:42:15
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/11/2010 14:21:37:
395 is sneller toch dan 606???

Die getallen zijn het aantal keer dat de komma sneller was dan de punt en omgekeerd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 14:48:30
Quote Anchor link
Hmmm oke, uit Chris z'n test blijkt dat komma's telkens net iets sneller is, zij het minimaal.

Maar wat is nu de juiste manier dan? Kom ik weer terug op mijn eerdere opmerking: "Echter, je echoot iets, en daarna heb je de string niet meer nodig, dus waarom zou je die aan elkaar plakken? In principe doe je iets wat niet nodig is.".
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 14:52:06
Quote Anchor link
Wouter J op 30/11/2010 14:42:15:
Ozzie PHP op 30/11/2010 14:21:37:
395 is sneller toch dan 606???

Die getallen zijn het aantal keer dat de komma sneller was dan de punt en omgekeerd.


Hoe kom jij dan aan die resultaten? Mijn resultaten zijn namelijk net even iets anders.. (plaats anders een script oid?)
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:54:43
Quote Anchor link
@Chris,
Zie nu dat ik de cijfers precies verkeerd plaatste. Komma's zijn dus inderdaad sneller dan punten.
En script plaats ik maar niet, is echt een rommeltje.

Resultaten bij herhaling van de proef:

Komma's 586 Punten: 632
Komma's 832 Punten: 749
Komma's 938 Punten: 819
Komma's 983 Punten: 873
Komma's 997 Punten: 907
Komma's 1001 Punten: 935
Komma's 1001 Punten: 953
Komma's 1001 Punten: 971
Komma's 1001 Punten: 983
Komma's 1001 Punten: 987
Gewijzigd op 30/11/2010 15:12:28 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 15:08:31
Quote Anchor link
Oke, komma's zijn sneller.... maar we gebruiken ze niet??????
Hmmmm... :s
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.