echo echo!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Chris -

Chris -

30/11/2010 16:49:46
Quote Anchor link
@Wouter, nee mijn script is geen rommeltje wilde je zeggen ;-)

@Ozzie, waarom zouden we ze wel gebruiken? Karl had een mooi punt, of heb je daar overheen gelezen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:16:36
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 16:51:52
Quote Anchor link
Karl zei "Echo aanroepen met meerdere parameters? Ikke niet."

Wat is precies het mooie punt waar je op doelt?
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2010 17:16:14
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/11/2010 15:08:31:
Oke, komma's zijn sneller.... maar we gebruiken ze niet??????


Consistentie.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo "Hallo ". $name;
print("Hallo ". $name);
$x = "Hallo ". $name;
?>
 

30/11/2010 17:50:36
Quote Anchor link
Jelmer rrrr op 30/11/2010 17:16:14:
Ozzie PHP op 30/11/2010 15:08:31:
Oke, komma's zijn sneller.... maar we gebruiken ze niet??????


Consistentie.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo "Hallo ". $name;
print("Hallo ". $name);
$x = "Hallo ". $name;
?>


Inderdaad, ik zou zo 1-2-3 ook geen andere taal weten waar je niet hoeft te concatten.
Bij java moet je zelfs expliciet concatten naar string als je twee ints niet opgeteld wilt hebben (want die piepo's hebben bedacht dat + concat).
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2010 18:21:51
Quote Anchor link
C++, maar dan moet je wel je << operator overloaden zodat hij dat type in een ostream kan inserten :/
* Jelmer is geen C++-fan *
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
    string name = "hoi";    
    cout << "Hello " << name;
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 18:32:52
Quote Anchor link
Jelmer rrrr op 30/11/2010 17:16:14:
Consistentie.

Hmmm, oke... dat is het 1e argument waarvan ik denk dat het hout snijdt. Maar moet je consistentie laten prevaleren boven performance?
 

30/11/2010 18:48:00
Quote Anchor link
Jelmer rrrr op 30/11/2010 18:21:51:
C++, maar dan moet je wel je << operator overloaden zodat hij dat type in een ostream kan inserten :/
* Jelmer is geen C++-fan *
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
    string name = "hoi";    
    cout << "Hello " << name;
}

Ik ook niet, maar volgens mij is het ook niet helemaal een parameter, maar meer chaining.

Ozzie PHP op 30/11/2010 18:32:52:
Jelmer rrrr op 30/11/2010 17:16:14:
Consistentie.

Hmmm, oke... dat is het 1e argument waarvan ik denk dat het hout snijdt. Maar moet je consistentie laten prevaleren boven performance?

Mjah, wat is de significantie van de optimalisatie? Dit is echt milioptimalisatie volgens mij...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 22:12:04
Quote Anchor link
ja, da's wel zo inderdaad... maar het is meer dat ik 1 lijn wil trekken. Of alle's echo'en met punten zoals ik altijd heb gedaan, of alles vanaf nu met komma's. En de snelheidswinst even buiten beschouwing gelaten...

Met punten zeg je: plak alles eerst aan elkaar en echo het vervolgens.

Met komma's zeg je: echo een deeltje, echo een ander deeltje, echo nog een ander deeltje.

Puur theoretisch is de laatste manier meer to the point, omdat je nu niet alles eerst aan elkaar plakt en daarna pas toont. Nee, in plaats daarvan toon je meteen telkens het juiste onderdeel.

Voor degenen die een PHP / informatica opleiding volgen of recentelijk gevolgd hebben... hoe hebben jullie het in jullie opleiding geleerd? Met punten of met komma's?
 

30/11/2010 22:41:58
Quote Anchor link
Op school leer je java of slecht php. Per definitie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 22:43:59
Quote Anchor link
Oke, maar dat is nog geen antwoord op mijn vraag :)
 

30/11/2010 22:44:37
Quote Anchor link
.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 22:46:11
Quote Anchor link
dat is een punt?

hahaha... punten dus
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2010 23:51:51
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/11/2010 18:32:52:
Hmmm, oke... dat is het 1e argument waarvan ik denk dat het hout snijdt. Maar moet je consistentie laten prevaleren boven performance?


Altijd. Sowieso, als je je performance uit je syntax wil halen ben je verkeert bezig. Probeer eens je code om te gooien zodat je één query minder hoeft te doen, één functie minder aan hoeft te roepen, één array minder vaak hoeft te kopiëren, en je behaalt al een grotere winst dan overal komma's gebruiken.
Gewijzigd op 30/11/2010 23:53:01 door Jelmer -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2010 00:39:17
Quote Anchor link
Hehe... ja daar zit inderdaad wel wat in :)
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.