echo echo!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/11/2010 22:25:12
Quote Anchor link
Tja, toch eens een leuke dan...

$naam = 'Jan';
$beest = 'Woodywoodpecker';

De meesten van jullie zullen als volgt echo'en:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben '.$naam.' en ik doe '.$beest.' na.';
?>


Nu ben ik heel benieuwd of iemand het ook wel eens zo doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben ',$naam,' en ik doe ',$beest,' na.';
?>

Heb je het verschil gezien? Komma's in plaats van punten! Wie doet het op die laatste manier?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:38:35
 

29/11/2010 22:37:24
Quote Anchor link
Echo aanroepen met meerdere parameters? Ikke niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/11/2010 22:45:17
Quote Anchor link
Ik las een keer dat dit beter is? Echo kan meerdere argumenten kommagescheiden weergeven. Ik heb dit ook nooit gedaan maar het voordeel zou zijn dat ie er nu geen string van maakt. De punt plakt alles aan elkaar en maakt er 1 string van. Echter, je echoot iets, en daarna heb je de string niet meer nodig, dus waarom zou je die aan elkaar plakken? In principe doe je iets wat niet nodig is.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/11/2010 09:46:10
Quote Anchor link
We hebben er hier een keer naar gekeken en kwamen tot de conclusie dat het snelheidsverschil heel klein was terwijl het niet natuurlijk overkwam waardoor we besloten hebben om het niet te doen. Daarnaast gebruiken we bijna geen echo alleen aan het einde van het script komt dat een keer voor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 10:36:34
Quote Anchor link
Was het snelheidsverschil in het voordeel van het gebruik met komma's?

Het voelt inderdaad niet natuurlijk, maar dat komt denk ik omdat je (ik) het niet gewend bent. Maar als je erover nadenkt is het wel vreemd om een string aan elkaar te plakken en die dan te echo'en.

Andere meningen? Zijn er mensen die wel met komma's echo'en?
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 11:39:30
Quote Anchor link
Er zit niet heel veel verschil in, maar je kan toch echt verschil zien..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
echo '<pre>';
echo 'Quotes..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo "Regel $i, ";
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;

echo 'Punten..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo 'Regel'.$i.',';
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;

echo 'Komma..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo 'Regel',$i,',';
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;
?>


Resultaten bij mij:
Quotes: (Variabele binnen quotes) echo "Regel $i";
0.00017690658569336

Punten: echo 'Regel '.$i;
0.00015521049499512

Komma: echo 'Regel ',$i;
0.00013184547424316
Gewijzigd op 30/11/2010 11:39:50 door Chris -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 12:06:32
Quote Anchor link
Mooi gemaakt!

Tja, en nu? Die komma blijkt toch echt sneller te gaan. Allemaal met komma's gaan echo'en dan vanaf nu????
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2010 12:13:45
Quote Anchor link
Ik krijg wisselende resultaten. De ene keer zijn de komma's sneller, de andere keer de punten. Ik denk dat PHP intern al heel erg geoptimaliseerd is hiervoor.

Ow, probeer het eens met ob_start() bovenaan voor de grap. Bij mij werd echo plots nog eens 10x sneller >:)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:03:00
Quote Anchor link
Maar wat moeten we nu? Is er iemand die het WEL met komma's doet? Of doet niemand dat?
 
Niek s

niek s

30/11/2010 13:30:02
Quote Anchor link
Waarom zou je uberhaupt echo gebruiken? :P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:35:22
Quote Anchor link
hoe bedoel je?
 
Pim -

Pim -

30/11/2010 13:38:00
Quote Anchor link
Niek s op 30/11/2010 13:30:02:
Waarom zou je uberhaupt echo gebruiken? :P


Als php://stdout ook kan ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:41:28
Quote Anchor link
wat is dat nu weer dan????

iedereen gebruikt toch ECHO om de inhoud van een variabele op beeld te tonen??!
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:09:41
Quote Anchor link
Heb nog even een uitgebreide test gedaan op die van Chris.
En dit zijn de resultaten:
Punten het snelst: 395
Komma's het snelst: 606

De komma's zijn dus over het algemeen sneller dat de punten.
Gewijzigd op 30/11/2010 14:55:54 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 14:21:37
Quote Anchor link
395 is sneller toch dan 606???
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 14:25:54
Quote Anchor link
Net ook nog wat tests gedaan, m'n script iets aangepast zodat ik de resultaten sneller kan plaatsen. Het is afhankelijk van het aantal echo's dat je maakt...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
13163:
Quotes..: 0.0071589946746826
Punten..: 0.0075080394744873
Komma...: 0.0060749053955078
Totaal..: 0.020784854888916

85908:
Quotes..: 0.052965879440308
Punten..: 0.061398983001709
Komma...: 0.050459861755371
Totaal..: 0.1648690700531

73996:
Quotes..: 0.041393995285034
Punten..: 0.045967102050781
Komma...: 0.040701150894165
Totaal..: 0.12810397148132

30605:
Quotes..: 0.017194986343384
Punten..: 0.018378019332886
Komma...: 0.016165018081665
Totaal..: 0.051793098449707

LOL! 996981:

Quotes..: 1.0118591785431
Punten..: 0.59965705871582
Komma...: 0.51841187477112
Totaal..: 2.2139141559601


conclusie, bij bijna een miljoen regels, zit er pas een halve seconde tussen. (maar niet eens merkbaar aangezien je browser eerst die regels moet verwerken, en dan pas kan gaan renderen..)
Gewijzigd op 30/11/2010 14:33:15 door Chris -
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:42:15
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/11/2010 14:21:37:
395 is sneller toch dan 606???

Die getallen zijn het aantal keer dat de komma sneller was dan de punt en omgekeerd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 14:48:30
Quote Anchor link
Hmmm oke, uit Chris z'n test blijkt dat komma's telkens net iets sneller is, zij het minimaal.

Maar wat is nu de juiste manier dan? Kom ik weer terug op mijn eerdere opmerking: "Echter, je echoot iets, en daarna heb je de string niet meer nodig, dus waarom zou je die aan elkaar plakken? In principe doe je iets wat niet nodig is.".
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 14:52:06
Quote Anchor link
Wouter J op 30/11/2010 14:42:15:
Ozzie PHP op 30/11/2010 14:21:37:
395 is sneller toch dan 606???

Die getallen zijn het aantal keer dat de komma sneller was dan de punt en omgekeerd.


Hoe kom jij dan aan die resultaten? Mijn resultaten zijn namelijk net even iets anders.. (plaats anders een script oid?)
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:54:43
Quote Anchor link
@Chris,
Zie nu dat ik de cijfers precies verkeerd plaatste. Komma's zijn dus inderdaad sneller dan punten.
En script plaats ik maar niet, is echt een rommeltje.

Resultaten bij herhaling van de proef:

Komma's 586 Punten: 632
Komma's 832 Punten: 749
Komma's 938 Punten: 819
Komma's 983 Punten: 873
Komma's 997 Punten: 907
Komma's 1001 Punten: 935
Komma's 1001 Punten: 953
Komma's 1001 Punten: 971
Komma's 1001 Punten: 983
Komma's 1001 Punten: 987
Gewijzigd op 30/11/2010 15:12:28 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 15:08:31
Quote Anchor link
Oke, komma's zijn sneller.... maar we gebruiken ze niet??????
Hmmmm... :s
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.